simin.jpg
سیمین بهبهانی
در مورد همگرایی جنبش زنان

از واقعیت تا حقیقت

بیانیه یی به نام همگرایی جنبش زنان منتشر شد. پیام آن دعوت هر گروه از بانوان کشور به همگرایی جنبش زنان بود: دعوت به هم اندیشی و همرایی برای تامین حقوق برابر زنان با مردان و پیوستن به کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان . در این بیانیه به رئیس جمهور آینده تکلیف شده بود که برخلاف سنت پیشینیان خود، خواسته های بر حق زنان را برآورده سازد.
واقعیت آفتاب بی رنگی است، اما حقیقت آن با هفت رنگ چهره می نماید. در عمل بی رنگی ی آفتاب کارساز ماست. خواه و ناخواه، در آینده ی نزد یک، کسی به عنوان رئیس جمهور بر مسند تکیه خواهد زد. این واقعیت است.



مصاحبه با مریم راوی از سازمان اتحاد انقلابی زنان افغانستان

مردم افقانستان در سه جبهه میجنگند

برگردان ناهید جعفرپور

مردم افغانستان از وضعیت کنونی خود رنج میکشند و درحال رسیدن به این تصمیم هستند که درمقابل این اوضاع بهپا خیزند. با ایجاد یک جنبش سوم که شعارش نه اشغال و نه طالبان بلکه آزادی و دموکراسی باشد، مردم افغانستان برخواهند خاست تا با نیروی خود، حقوق خویش را بهدست آورند.



jelve-javaheri1.jpg
شکواييه جلوه جواهری به رئيس قوه قضائيه:

به ادامه بازداشت غير قانونی من پايان دهيد

اينجانب جلوه جواهری فرزند منوچهر بامداد ۱۲ ارديبهشت ۱۳۸۸ بدون حکم بازداشت و به گونه ای نامتعارف دستگير شده و تا کنون در بازداشت هستم، اين در حالی است که هنوز تفهيم اتهام نشده ام. نيمه شب ۱۱ ارديبهشت زمانی که به خانه مراجعه کردم متوجه حضور ماموران امنيتی شدم که به همراه همسرم کاوه مظفری، که بعد از ظهرهمان روز در پارک لاله دستگير شده بود، وارد خانه شده بودند.
طبق حقوق شهروندی و حقوق متهمين، اتهام بايد سريعتر به متهم تفهيم شود. پس از تفهيم اتهام از متهم تامين گرفته می شود اين تامين بر مبنای نوع جرم، دلايل اثبات آن، آثار به جا مانده از جرم، شخصيت متهم و ... دارای شدت و ضعف است که شديدترين آن بازداشت موقت و خفيفترين آن التزام به حضور نزد مقام قضايی با قول شرف است. حال چگونه است بدون تهفيم اتهام به من، شديدترين تامين که قرار بازداشت است از من گرفته شده است؟
اکنون خواستار آن هستم که به بازداشت غير قانونی من خاتمه داده شده و وضعيت من را روشن کنيد.



soltani.jpg

دیدگاه های سنتی فقهای شورای نگهبان مانعی برای پیوستن به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان

گفتگو با عبدالفتاح سلطانی

یکی از خواسته های محوری «همگرایی جنبش زنان برای طرح مطالبات در انتخابات» از کاندیداهای ریاست جمهوری، پیوستن ایران به کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان است. از این زاویه فعالان همگرایی جنبش زنان تلاش کرده اند تا برای شناساندن و اهمیت این کنوانسیون به مردم، مسئولان و کاندیداها از روش های گوناگون بهره ببرند. برگزاری کارگاه های آموزشی کنوانسیون، مطرح کردن آن در دیدارها و نشست ها با کاندیداها، مصاحبه با افراد صاحب نظر و حقوقدان و... از روش های طرح این کنوانسیون و مفاد آن بوده است. مصاحبه ای که توسط مریم رحمانی از فعالان همگرایی جنبش زنان با عبدالفتاح سلطانی صورت گرفته و در ادامه می خوانید یکی از این تلاش هاست.



parwin-ardalan-s.jpg
پروین اردلان

به نام همگرایی به جای کمپین

رابطه کمپین یک میلیون امضا با همگرایی بخشی از فعالان جنبش زنان

آنچه برای من به عنوان یکی از فعالان جنبش زنان در کمپین یک میلیون امضا پرسش برانگيز است و مبهم؛ چگونگی رابطه بین کمپین و همگرایی از منظر تدوین کنندگان و آغازگران این همگرایی است . چرا که دعوت کنندگان به این همگرایی گوئی به عمد یا سهو کوشیده اند کمپین را به «این همانی» با همگرایی، یا نوعی انتقال فاز «از کمپین به همگرایی» و يا «گروه و دسته و تشکیلات کمپین در همگرایی» تقلیل دهند. توجه علاقه مندان را به مصداق هایی از این دست جلب می کنم.



noushin-ahmadi1.jpg
نوشین احمدی خراسانی

انتخابات: «فرصتی» برای جنبش زنان

حضور فضاهای ساخته شده انتخاباتی، گرچه خیلی کوتاه و گذرا، اما اگر به حقانیت راه مان و ادامه آن واقعا باور داشته باشیم پس مطمئناَ می توان از همین فضای انتخابات، فرصتی ساخت برای وحدت و «همگرایی» بین جنبش های اجتماعی. همگرایی و اتحاد میان جنبش های اجتماعی نیز نیازمند وجود فرصت و امکان هایی برای «عمل مشترک» است که همه گروه های گوناگون بتوانند به اندازه ظرفیت و توانمندی شان در آن سهیم باشند. در حقیقت وجود «زمین بازی مشترک» است که می تواند همبستگی بین جنبش های اجتماعی را شکل بدهد.



zhila-baniyaaghoub.jpg

ژيلا بنی‌يعقوب برنده «جايزه شجاعت در روزنامه‌نگاری» شد

گفتگوی مدرسه فمینیستی با ژیلا بنی یعقوب،

بنياد بين‌المللی رسانه‌های زنان»، «جايزه شجاعت در روزنامه‌نگاری» در سال ۲۰۰۹ ميلادی را به ژيلا بنی‌يعقوب، روزنامه نگار ایرانی اهدا کرد.
این بنیاد اعلام کرد که «گزارش‌های خانم بنی یعقوب در مورد موضوعات حساس سياسی و اجتماعی بارها موجب زندانی شدن وی شده است.»
در بيانيه «بنياد بين‌المللی رسانه‌های زنان» در معرفی خانم بنی‌يعقوب آمده است که اين روزنامه‌نگار مستقل، سردبير وب‌سايت کانون زنان ايرانی بوده و در «دشوارترين شرايط برای يک روزنامه‌نگار و يک زن کار خود را پی گرفته است.»
این بیانیه می افزاید که «اين روزنامه‌نگار ايرانی از سانسور گزارش‌های خود سرباز زده و به همین دلیل بارها از کار بی کار شده است.» خانم بنی‌يعقوب گزارش‌هايی نيز در مورد زندگی زنان و پناهجويان در زمان جنگ در منطقه خاورميانه نوشته است.



zohre-asadpour.jpg
زهره اسدپور

فضای باز انتخاباتی؛ واقعيت يا توهم

نقدی بر بيانيه مطالبه محور بخشی از جنبش زنان

در حالی که طبق روال این سی سال، نزدیک شدن به زمان انتخابات با گشایش نسبی فضای اجتماعی و سیاسی همراه بوده، اما وقایع سال جدید از جمله بازداشت چندین نفر از فعالان زنان و کمپین به هنگامی که عازم عیددیدنی بودند، احضار و بازداشت مریم مالک ، حکم یکسال حبس تعزیری برای پرستو اللهیاری به جرم "تبلیغ علیه نظام از طریق فعالیت در کمپین یک میلیون امضا" سرکوب خشونت بار تجمع اول ماه می در پارک لاله، احضار و باز داشت دهها تن از فعالین کارگری، نشان از روندی متفاوت دارد.



nadia-alali.jpg
جنبش زنان مصری

فعالیت اجتماعی زنان سکولار در مصر معاصر

نادیه ( نادیا) العلی- ترجمه هما مداح

واضح است که سکولاریسم نمی تواند به خودی خود درمانی برای این نابرابری‌ها باشد. برای مثال، هانیا کی. تجربۀ تعلق خاطر خود به سوسیالیسم را به خاطر می آورد و فکر می کند که در آن زمان این سوسیالیسم از بسیاری از جنبه ها، مانعی بر سر راه توانایی او در جهت دیدن دیدگاههای دیگر بوده و باعث اجتناب او از مفاهیم جدید می‌شده است. سکولاریسم چتری بزرگ است که می توان در زیر آن گفتمانها، روشها و مفاهیم متنوعی را گنجاند، بعضی از آنها حقایقی تکراری و کهنه هستند و بعضی دیگر بر‌هم زنندۀ پارادایمهای سفت و سخت هستند.



samane-mosavi.jpg
سمانه موسوی

همگرایی جنبش زنان و مشارکت مدنی زنان در عرصه سیاسی

وقتی مقاله «بد و بدترهای انتخاباتی» نوشته سمیه پورقاسمی (در پاسخ به مقاله «پایان دادن میان بد و بدتر» به قلم مهدی الماسیان) را مطالعه کردم به این باور رسیدم که پیش از هرچیز، نوشته هایی این دست، عاری از ویژگی های متنی انتقادی برای ارائه به خوانندگان است چرا که این قبیل نوشته های جدلی، بیشتر درقالب پاسخی شخصی خطاب به آقای الماسیان و به راه انداختن پیکاری تن به تن با وی و نیز پافشاری برعقاید ـ با تکرار نقطه نظرات نویسنده ـ نمود یافته است.



maryam-satwat1.jpg

تلاش در جهت رفع قوانين تبعيض آميز


(بيانيه جنبش همگرايی زنان)

زنان با خواست رفع تبعيض به ميدان آمده میکوشند که مهر خود را بر روند انتخابات و نتايج آن بزنند. اين اقدام با انتقاد کسانی که به دو راهی تحريم يا حمايت بی شرط خو گرفته اند مواجه میشود. استدلال میشود "طرح مطالبه زمانی معنا دارد که راه های عملی قانونی تحقق مطالبات در قوانين اساسی و ساختار عقيدتی يک حکومت وجود داشته، زمانی که چنين امکانی وجود ندارد طرح اين مطالبات در انتخابات توهم زا و منفی است."



لاله حسین پور

قلب جنبش زنان می طپد...

نبايد از شعار، هر مطالبه ای را تبديل به قانون کنيم، يک امر مقدس بسازيم. هرچند، برای آن نيز می توان تلاش کرد، اما مهم شناخت مطالبات زنان در اقشار و طبقات مختلف و بيان آن هاست. به اين ترتيب موفق می شويم نظر همه زنان را به درخواست های ساير اقشار زنان جلب کرده و نيز آن ها را نسبت به مطالبات خودشان حساس کنيم. آن قدر حساس که آن ها را خوب بشناسند، به کمبود و نبود اين مطالبات در زندگی شان آگاه شوند و آن قدر حساس که آن ها را فرياد بزنند و برای تحققشان بجنگند.



noushin-ahmadi.jpg
نوشین احمدی خراسانی

شکار ثانیه ها : جنبش زنان و دهمین انتخابات ریاست جمهوری

ما گروههای زنان ایرانی در خلال هفده سال گذشته، حداقل یاد گرفته ایم که چه بسا پیش می آید که مجبوریم گامهایی به عقب برگردیم و عقب نشینی بکنیم. گاهی یک گام بلند برداریم و احیاناَ لازم است که تظاهرات خیابانی برپا کنیم، گاهی باید درجا بزنیم و خود را بازسازی کنیم و... همین شیوه حرکت در مسیری چنین بغرنج، منعطف ، مارپیچ و مملو از قبض و بسط بوده که سبب شده جنبش زنان از 15 سال گذشته تا امروز، در مجموع، بالندگی و استحکام داشته باشد.



maryam-satwat1.jpg
شیرین فامیلی

دلائل کاهش حضور زنان در سازمان های سیاسی

گفتگو با مریم سطوت (بخش اول)

نقش زنان در آن دوران چه در درون سازمان چریکی و چه در دانشگاه‏ها و گروه های مستقل قابل توجه است. این درست است که مسئولیت توجیه خانه‏های تیمی با زنان بود ولی کسانی که این نقش را نقشی فرعی مینامند از مکانیسم مبارزه مخفی بی‏اطلاعند. توجیه خانه مخفی و ارتباط با همسایگان نقشی تعیین کننده در بقای این تشکل ها داشت. این مسئولیت یکی از وظایف پراهمیت در آندوران است. زنان در آن دوره نقشی بمراتب پراهمیت‏تر از دوره‏های بعد دارند. زنان در مبارزه مخفی توانایی داشتند. زنان ریز بین‏تر بوده و موارد مشکوک را زودتر تشخیص می‏دادند.



taheri-farah.jpg
فرح طاهری

برگزاری میزگرد زنان پژوهشگر و فعال
در سازمان زنان

روز جمعه ۲۴ اپریل ۲۰۰۹، پنلی با شرکت هشت زن آکادمیک، پژوهشگر و فعال سیاسی ـ اجتماعی به همت پرفسور شهرزاد مجاب از دانشگاه تورنتو، افخم مردوخی نایب رئیس سازمان زنان ایرانی انتاریو و نسرین الماسی، مدیر تحریریه ی نشریه شهروند در محل اوریول کامیونیتی سنتر برگزار و با استقبال خوب جامعه ایرانی روبرو شد.
افخم مردوخی ضمن خوشامدگویی گفت، گردهمایی امشب مدیون دو زن فعال این شهر است؛ شهرزاد مجاب و نسرین الماسی.