صفیه ناظر زاده

نگاهی به: عفت عمومی!

مگر عفت عمومی ما مردم ام القرا با عفت عموی میلیارد ها نفر دیگر در سطح جهانی چه فرقی دارد؟ به واقع " عفت عمومی " ما از جنس و بافت دیگری است؟ که اگر فکر کنی حتا می خواهی چپ به آن نگاه کنی " کُرکش " می ریزد؟



ebadi5.jpg
تغییر برای برابری

این بار دفاعیه موکلان برای وکلایشان

شیرین عبادی و فعالیت کانون مدافعان حقوق بشر را نه به بهانه و نه با پلمب نمی توان از حرکت بازایستاند. تصویرو تاثیری که این مدافعان حقوق بشر از خود به جای نهاده اند آنقدر ژرف و نهادینه شده است که قفل و زنجیرو مهر وموم ...دربرابر آن ناچیز است. کدامیک از این ممنوعیت ها می توانند صدای صلح طلبانه عبادی را فرونشاند، یا نقش کانون مدافعان و وکلای آن را در آموزش حقوق متهمان و شهروندی و زن و... دفاع از حقوق متهمان و شهروندان و قومیت ها و اقلیت ها و...از حافظه بزداید؟



گفتگوی رادیو پیام آزادی با خانم شادی امین

پیرامون سمینارسراسری سالانه تشکل های زنان وزنان دگر و همجنس گرای ایرانی در آلمان

شادی امین :چنبش زنان نباید دچار حداقل گرائی شود. جنبش زنان باید در دیگر جنبش های اجتماعی مانند جنبش کارگری ،دانشجوئی، ملیت ها و...دخالت کند و درک خود از دموکراسی را در این جنبش ها به کار گیرد.



شهلا عبقری

درسی برای جنبش برابری خواه زنان
تحقق رويای مارتين لوتر کينگ

دکتر کينگ در۱۵ ژانويه سال ۱۹۲۹ميلادی در شهر آتلانتا به دنيا آمد. ازکالج مور هاوس ليسانس جامعهشناسی را اخذ کرد و دکترای“ دين شناسی“را در دانشگاه بوستون يه اتمام رساند. با مبارزات گسترده برای دفاع از حقوق مدنی و سياسی ی سياه پوستان،مارتر لوتر کينگ توانست سياهان را متشکل ساخته و سبب تصويب لايحه حقوق شهروندی در سال ۱۹۶۴ و لايحه حق رأی در سال ۱۹۶۵ گردد.



simin-somin.jpg

«سیمین بهبهانی» نماینده کمپین یک میلیون امضاء، برای دریافت جایزه «سیمون دوبووار»

گفتگوی منصوره شجاعی با سیمین بهبهانی

هیچ جریان و حرکت اجتماعی بی نیاز از هنرمندان، ادبا، نویسندگان، شاعران، و استادان دانشگاه و برجستگان نیست و نمی تواند رشد و گسترش پیدا کند. شما در طول فعالیت تان می بینید که یک نفر به خوبی جلسه آرایی می کند، آن دیگری قدم در فعالیت های اجتماعی می گذارد و امضاء جمع می کند، بعضی از زنان هم که حرکت ها را سازمان می دهند، در عین حال مشخص است که این حرکت احتیاج دارد به مغزی که باصطلاح تئوری یا نظریه بدهد، و این حرکت از سوی دیگر احتیاج دارد به هنرمندی که پیام آن را به قالب هنری تبدیل کند و غیره.



گفتگوی رادیو پیام آزادی با خانم الهه صدر یکی از اعضا برگزارکننده

درباره سمینارسراسری سالانه تشکل های زنان و زنان دگر و همجنس گرای ایرانی در آلمان

خانم صدر :این که ما همه زن هستیم کلی کوئی است . نقطه قوت ما تلاش برای آشکار کردن تفاوت هایمان است.آشکار کردن آن بخش از جنبش زنان که تحت سیاست های مرد سالار انکار شده است .



bagherzade.jpg
دکتر حسین باقر زاده

صیغه، امتداد منطقی ‌نهاد ازدواج در ایران

سیاست جنسی حاكم و نگاه جنسی سنت/فقه/قانون به زن و مرد در ایران دو نقش كاملا متفاوت جنسی را برای آن‌ها تعیین كرده است. زن در عمل جنسی‌ همواره باید مقید به یك مرد باشد، ولی مرد لازم نیست از نظر جنسی خود را به یك زن (در واقع، به هیچ تعداد زنی) مقید كند. این نوع برخورد، ازدواج را از یك قرارداد طرفینی (زوج) به یك نهاد حرم‌باره‌ای مبتنی بر آزادی‌ بی حد و حصر جنسی مرد و تقید جنسی زن درآورده است. صیغه امتداد منطقی‌ این نهاد بشمار می‌رود و یكی از عناصر تأمین‌كننده آزادی‌ جنسی مرد است.



nasrin-sotoudeh.jpg
نسرين ستوده

نه به خاطر همه انسان‌ها- به خاطر نوزاد دشمن‌اش شايد

مصاحبه های عبادی برای دفاع از حقوق متهمان سیاسی كه گاه سال ها در زندان به سر می برند برای جلب توجه افكار عمومی و بالمال احقاق حقوق آنان ستودنی است. در این خصوص یادآوری می كنم كه تلاش وی در دفاع از اكبر گنجی و اعلام شرایط خطرناك او در زمان اعتصاب غذا و بستری شدن در بیمارستان میلاد، باعث تشكیل پرونده ای علیه عبادی شد كه هنوز در دادگاه انقلاب مفتوح است. به قول رئیس كمیته بین المللی حقوق بشر ایتالیا آقای آدولف فیتچر: « آنان از حقوق دیگران دفاع می كنند، اما چه كسانی از حقوق آنان دفاع می كنند؟



n-alavi.jpg
حميد احمدی

آخرين بازمانده از گروه بنيان گذار تشکيلات زنان در ايران
و مجله „بيداری ما“ در گذشت

نجمی علوی آخرين بازمانده از گروه بنيان گذاران تشکيلات زنان در ايران و مجله „بيداری ما“ ارگان اين تشکيلات در سن ۸۹ سالگی در ۴ ديماه ۱۳۸۷ در لندن درگذشت.
او متعلق به نسل دوّم زنان پس از جنبش مشروطيت بود که در سن ۲۳ سالگی به همراه گروهی از زنان نسل اول و نسل دوم پس از جنبش مشروطيت در خردادماه ۱۳۲۲ تشکيلات زنان در ايران را بنياد نهادند و متعاقب آن، مجله ای منتشر کردند تحت نام „بيداری ما“.



zeynab-bayazidi.jpg
حمايت دوهزار تن از دانشجویان، مدافعان حقوق برابر و فعالان جامعه ی مدنی از

درخواست بازنگری در حكم صادره برای زينب بايزيدی

ما امضاء كنندگان اين بيانيه ضمن اعتراض به روندی كه از ابتدای بازداشت تا صدور حكم عليه زينب بايزيدی طی شده و نيز اعمال فشارها و ايجاد محدوديتهايی كه در دوران بازداشت و زندان بر وی تحميل گرديده است. همچنين با تأكيد بر حق استفاده هر زندانی از جمله زينب بايزيدی از مرخصی قانونی طی دوران محكوميت، حمايت خود را از درخواست وكيل وی مبنی بر بازبينی مجدد در حكم صادره عليه اين فعال كُرد اعلام میداريم و خواهان يك دادرسی عادلانه در اين رابطه هستيم تا ضمن اثبات بیگناهی زينب بايزيدی شاهد تبرئه و آزادی وی باشيم.



جنس ِ کار!

برگردان(*): لاله حسین پور

آمارهای رسمی اتحاديه اروپا نشان می دهند، زنان در کشورهای مختلف اروپايی، بسته به اين که در کدام کشور کار می کنند، ميزانی مابين ۹۶ تا ۷۵ درصد ِ درآمد مردان دست مزد می گيرند. همين آمارها حاکی از آن هستند، اختلاف درآمد زنان و مردان با اين که طی سال های ۸۰ تا ۹۰ در حدی به يک ديگر نزديک شده اند، اما از سال های ۹۰ به اين طرف بلاتغيير باقی مانده است و هيچ تلاشی برای رفع اين تفاوت انجام نمی گيرد.



yek-milion-emza.gif
فرنگیس حبیبی

کمپین یک میلیون امضاء برندۀ جایزۀ سیمون دو بووار

رادیوی بین المللی فرانسه

جایزه سیمومن دو بووار دو سال است که در روز نهم ژانویه، روز سالگرد تولد این نویسندۀ بزرگ فرانسوی و نظریه پرداز دفاع از حقوق زنان، به یک شخصیت یا نهادی که در راه دفاع از حقوق زنان تلاش می کند اهدا می شود.
خانم جولیا کریستوا ، نویسنده و روانکاو معروف فرانسوی که بنیانگذار و رئیس هیأت داوران این جایزه است در گفتگویی با رادیوی ما در بارۀ جایزۀ امسال گفته است:
"سیمون دو بوار دنبالۀ مبارزۀ زنان را که دو قرن است ادامه دارد در دست گرفت . سیمون دو بوار با کتابش "جنس دوم"، که شهرتی جهانی دارد، انقلابی در این جنبش بوجود آورد. هیات داوران این جایزه که حدود بیست شخصیت جهانی را در برمی گیرد و چندین زن و مرد نویسنده، جامعه شناس، فیلسوف، روزنامه نگار و سیاستمدار در آن شرکت دارند امسال خواسته اند بر این نکته انگشت بگذارند که مبارزه برای حقوق زنان تنها مسئلۀ زنان فرانسوی، اروپایی و غربی نیست بلکه زنان را در تقریباً سراسر جهان به خود جلب کرده است.



mahshid-rasti.jpg
منیره کاظمی

گفتگو با مهشید راستی،
یکی از فعالین جنبش زنان خارج از کشور

فعالیت های زنان خارج از کشور امروز در حد واکنش نسبت به عملکردهای داخل کشور باقی مانده. تا حرکتی میشود، زنان خارج از کشور آن را نقد میکنند و تایید میکنند و تکذیب میکنند. ولی خودشان عملی ندارند. عمل ایشان به عمل داخل کشور وابسته شده است و منتظر که آنها چه میکنند تا اینها آن را رد یا تایید کنند. لازم است بگویم که من اصل نقد عملکرد دیگران را مورد سوال قرار نمیدهم. به نظر من نقد و تحلیل عملکردها یک حرکت مثبت است. ولی اگر کنش ِ جمعی به واکنش در مقابل جمع دیگری محدود شود، جمع و دلایل وجودی آن برای من زیر سوال میرود.



zanan-sazemandehi.jpg
ناهید کشاورز- جلوه جواهری

سازماندهی، محورهای مبارزاتی، و گفتمان های جنبش زنان/ دوره پهلوي اول (۱۳۲۰-۱۳۰۵)

رشد و بهبود نسبی وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران بر وضعیت اجتماعی - اقتصادی زنان ایران نیز تاثیرگذار بود. صنعتی شدن نسبی کشور و گسترش کارخانجات در کشور و متعاقب با آن مهاجرت روستائیان به شهرها و پیدایش طبقه کارگر در جامعه، رشد شهرنشینی، پیدایش و رشد طبقه متوسط، افزایش نسبی باسوادان و در نتیجه رشد قشر روشنفکر و تبدیل آن به طبقه روشنفکر، و در نهایت سیاست های مدرنیزاسیون رضاشاه و اصلاحاتی که در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی انجام داد، متغیرهایی بودند که در بهبود نسبی جامعه ایرانی تاثیر گذاشت اما بر موقعیت زنان تاثیر متناقضی داشت.



ایرج شکری

تاثير عامل فرهنگی بر موقعيت زنان

اگر یک مادر ایرانی که از همسرش طلاق گرفته بود و بچه هایی به سن بچه های پرنسس دیانا داشت، حتی اگر با مرد محترم و سرشناسی رابطه عاشقانه خارج از ازدواج داشت و اتقاقا در سفر همراه آن مرد کشته می شد، آیا بچه های او در بزرگی به ویژه اگر پسر بودند از این رویداد احساس سرشکستگی می کردند یا این که حق مادر خود می دانستند که کسی را دوست داشته باشد یا با مردی رابطه دوستی برقرار کند. این قبیل مسائل است که به گمان من نیاز به کار فرهنگی و آموزشی زیاد دارد.