new/shahla-abghari02.jpg
شهلا عبقری

افزونی دشواری و مشکلات زنان کارگر در ایران

در بسیاری از کشورهای غربی به ویژه کشور های اسکاندیناوی، قوانین و دولت از زنان خانه‌دار پشنیبانی می‌کند. اما در کشور ایران، هیچ گونه حمایتی از زنان خانه‌دار نمی شود و زنان در خانه در دامنه قانون مردسالارانه همسرانشان قرار دارند که نه تنها پشتیبانی نمی شوند بلکه در بسیاری موارد آزار هم می‌بینند .
برای حمایت و پشتیبانی از زنان خانه دار در ایران ابتدا باید تلاش شود که آموزش کافی به همسران و افراد خانواده داده شود تا فرهنگ باورمندی به اینکه وظیفه زنان است که کار های خانه و مواظبت از کودکان و کهنسالان را برعهده داشته باشند، تضعیف گردد و این باور به وجود بیاید که مسئولیت، مواظبت از کودکان و کهنسالان و کار های خانه برای زنان و مردان در خانواده مشترک است.



جمعی از زنان فعال داخل کشور - جمعی از زنان تهران و کرج

زنان، کارگران و زحمتکشان همبسته در راه صلح، عدالت و آزادی

در جامعه‌ی ما حضور زنان، افزون بر بازار کار رسمی (با سهمی اندک، حتی کم‌تر از پاکستان) و غیررسمی، در صحنه‌های مختلف اجتماعی از جمله دانشگاه، آموزش و پرورش، رسانه، هنر، ادبیات، ورزش و .... پایه‌ی مادی جنبشی را فراهم کرده است به نام جنبش زنان که نه حکومت و نه جنبش‌های موجود نمی‌توانند و نتوانسته‌اند آن‌را نادیده بگیرند، چنانچه در جنبش «زن، زندگی، آزادی» نه تنها حاکمیت را به‌طور جدی به چالش کشید بلکه از آن پس شعار «زن، زندگی، آزادی» به یکی از شعارهای اصلی بسیاری از جنش‌های سیاسی، اجتماعی و صنفی تبدیل شده است.



new/elahe-amani02.jpg
الهه امانی

برابری جنسیتی: نبردی ناتمام با چالش‌های فزاینده

نمی‌توان از خیزش امید آفرین و الهام بخش «زن، زندگی، آزادی» نام نبرد که نشان داد زنان و دختران ایران از وضعیت فعلی، تبعیض‌ها، نقض حقوق فردی، سیاسی و اجتماعی و اقتصادی، خشونت‌ها، اقتدارگرایی در حوزه‌ی خصوصی خانواده -مناسبات قدرت پدر مردسالانه- و تبعیضات در حوزه‌ی عمومی ناراضی‌اند. ما هر‌ روزه در سطح جهان و ایران شاهد تکثیر شجاعت زنان و دختران هستیم. آنان در دل زندگی روزمره، در این نبرد علیه ساختارهای سرکوب ایستاده و بر هرگونه نماد نابرابری جنسیتی پای کوبیده و نشان می‌دهند که برای آزادی، برابری، عدالت اجتماعی و تحقق مطالبات خود حاضرند هزینه دهند و چه زیباست که این امید، این پایداری، با فریاد و عشق، به تاریخ سپرده می‌شود تا هیچ‌‌گاه فراموش نکنیم که «زن، زندگی، آزادی» نه‌تنها یک شعار، که وعده‌ای برای جهانی انسانی‌‌تر است.



new/shahla-abghari02.jpg
شهلا عبقری

فاصله نسل ها، نسل «زد» و انقلاب زن، زندگی، آزادی

تحقیقات نشان می دهدکه نسل زد در صف اول جنبش های مبارزه با نابرابری های جنسیتی و بطور کل تبعیض قرار دارد و سنت های واپسگرای جنسیتی را رد می کند وبه همین دلیل است که همراه زنان در جنبش انقلابی و یا انقلاب ژینا قرار گرفته است. نسل زد با شناسائی هویت‌های جنسیتی گوناگون راه بسوی جامعه ای برابر دارد. که در آن همه انسانها دور از جنس، نژاد ، باور، هویت انتنیکی، سن و...با هم در رفاه زندگی کنند
نسل زد با آشنایی بسیار با اینترنت و تکنولوژی هوشمند به اطلاعات گسترده ای دسترسی پیدا کرده و توانسته بیش از هر نسلی در مورد مشکلات و مسائل تبعیض جنسیتی و تبعیض بطور کل خود را آموزش دهد و توانسته همراه با انقلاب مهسا-ژینا با تمامی جنبش ‌های اجتماعی پیوند خورده و بامطالبات قشر های اجتماعی تغییر ساختار سیاسی را مطالبه کند.



new/shahla-lahiji1.jpg
نوشین احمدی خراسانی

روایت زندگی یک زن ناشر

آهسته و پیوسته تا آخرین نفس

این بهار نشر کتاب خیلی زود خزان شد. بنابراین وقتی در سال ۱۳۶۲ شهلا لاهیجی از بهبهان به تهران نقل مکان کرد و با فروش دستبند عروسی‌اش و گرفتن وام، ۵۰ هزار تومان جور کرد تا انتشارات روشنگران را ‌راه بیاندازد دوران خزان نشر کتاب آغاز شده بود. به‌طوری که بین سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ تعداد کتاب‌های منتشر شده از ۶۵۳۰ به کم‌تر از ۴۰۰۰ عنوان کاهش پیدا کرد، رقمی مشابه عناوین کتاب در آغاز دهه پنجاه. این خزان محصول عوامل متعددی بود که از تثبیت کامل حکومت، تداوم جنگ ایران و عراق و در نتیجه کمبود شدید و گرانی کاغذ تا بحران‌های ناشی از مهاجرت‌های گسترده، افزایش شدید جمعیت، و آغاز تغییرات ارزشی در جامعه را در بر می‌گرفت.