منصوره شجاعی آواز و آوازههای بند زنان اوین اکنون که این مطلب را مینویسم حکم اعدام پخشان عزیزی، یکی از زندانیان بند زنان سیاسی اوین، در دیوان عالی کشور «تأیید» شده است. بیتردید حالِ امروز و امشب همبندیهای پخشان خوب نیست. تا این لحظه، از نحوهی رویاروییِ او و همبندیانش با این خبر هولناک اطلاعی در دست نیست. شاید سپیده قلیان در واکنش به تأیید حکم اعدام پخشان، در آشپزخانهی بند اجاقی بیفروزد و پای سیب خوشبویی درست کند که از عطرش «دوآلپا» مست شود و چنگک پاهایش را از گردهی زندانیان بردارد. شاید شبی دیگر کسی به دیوان حافظ تفأل بزند و دیگری آواز سر دهد و آن یکی نیایش کند. یکی هم شاید کش و قوسی به تن دهد که برقص تا برقصیم.
نشریه «اما»: هفت کلیشه درباره فمینیستها جنبش زنان؟ فمینیستها؟ مگر همانهایی نیستند که پستانبندهایشان را آتش زدند؟ مگر همهشان مردستیز و همجنسگرا نیستند؟ این روزها باز هم فرصتی دست داده تا بدترین کلیشهها درباره فمینیسم را بشنویم. کلیشههایی که بازخوانی، بزکشده، و صد بار تکرار، نقلقول، بازنشر و بهعنوان حرفی تازه عرضه شدهاند. واضح است که این فرضیهها - که اغلب کاملاً ساختگیاند - جذاب و هیجانبرانگیزند و در تیترهای روزنامهها، بحثهای دوستانه در کافهها یا وبلاگهای شخصی خوب جا میافتند. حال بیایید صادق باشیم: شما که واقعاً نیازی به رهایی و برابری ندارید! مگر نه؟!
پیمان نعمتیاهداف جنبش زنان در شرایط کنونی:
نقدی بر نظرات نوشین احمدی خراسانی نوشین احمدی خراسانی در ارزیابی ها و مشاهدات خود از ظرفیت های نسل جدید زنان در خانواده های طبقه متوسط و ویژگی های خاص آنها با کنشگری فرد محور و قابلیت های مبارزات نافرمانی مدنی، واقع بینانه است. اما جایگزینی خواست فرهنگی و توان نسل جدید زنان از خانواده های طبقه متوسط با ویژگی های متغیر و سیال بودن، برای یک استراتژی جدید و حذف اکثریت زنان ایران در خانواده های کم درآمد و کارگری با دهها مطالبه معیشتی، نه تنها با واقعیت همخوانی ندارد بلکه از از لحاظ نظری آمرانه است.
رشیده عزوزی «اینجا کابل نیست»
در ادلب، زنان میگویند «در امنیت هستند» ترجمۀ شیدا نبوی در ادلب، سوریه، زنان می گویند احساس "امنیت" میکنند، اما شرایط و واقعیتها بسیار پیچیدهتر است. گزارش زیر در نشریۀ اینترنتی (مدیاپارت، سوم ژانویه ۲۰۲۵) تصویری از زندگی زنان در منطقه ای است که از هفت سال پیش تحت کنترل گروه اسلامگرا و تندروی (هیئت تحریر الشام / (HTS) قرار داشته است.حاکمان جدید سوریه در منطقۀ تحت کنترل خود، ادلب، طی هفت سال تلاش کردند تا محدودیتهای سرکوبگرانه را به نام "قوانین شریعت" اعمال کنند. و حالا در سراسر کشور، زنان سوری نگران بدتر شدن شرایط هستند، حتی اگر زنانی که (مدیاپارت) در این منطقه با آنها گفتگو کرده است، ادعا کنند که "آزاد" هستند.
|