س. حمیدی

جمعه‌گردی

برخلاف آنچه که در رسانه‌های دولتی داخلی و یا حتا خارجی انعكاس می‌يابد مردم تهران فراغت كاری روز جمعه‌ی خود را با نماز جمعه به سر نمی‌آورند. آنان زيرك‌تر از آن‌اند كه به همين آسانی به ترهات سياسی حضرات حكومتی اقتدا نمايند. مردم هر چند حاكميتِ فقاهتی حضرات و آقايان حكومتی را از ريشه و اساس قبول ندارند ولی خوب می‌دانند كه مبارزه و كنش سياسی را فقط در زندگی اجتماعی می‌توان به كار بست و به انجام رساند. در همين فرآيند آنان سبك و سیاق زندگی انگل‌مآبانه‌ی آقايان حوزه‌نشين و يا حضرات كاخ‌نشين‌ را وامی‌گذارند و در سامانه‌ای از کار و تلاش اجتماعی به منظور ارتقا و بالندگی معیشت و زندگی روزانه‌ی‌ خويش تلاش می‌ورزند.



conference-mardanegi01.jpg
زهرا باقری شاد

آیا مردان مهاجر می توانند برابری طلب باشند؟

گزارشی از کنفرانس مردانگی و برابری در سوئد

روز پنج شنبه ۲۷ فوریه مهرداد درویش پور، پژوهشگر جنسیت و قومیت و استاد دانشگاه ملاردالن درباره پژوهش جدید خود به همراه کلاوس سونربی، منشی اصلی پژوهش گسترده دولتی سوئد درباره مردان و برابری در سالن اصلی دانشگاه ملاردالن سخنرانی کردند..
کنفرانس با سخنرانی کلاوس سونبری آغاز شد. او نخست به برسی اهداف این پژوهش و نتایج کلی آن که در ۱۳ فوریه در پارلمان معرفی شده بود پرداخت. او در توضیح تاریخ مردانگی در سوئد و تغییرات آن و شکل گیری الگوی "مرد جدید" به بررسی رابطه مردان با سرپرستی کودکان و خانواده و نابرابری مردان و زنان در دریافت بیمه مرخصی والدین پرداخت. سونبری توضیح داد مردان هم در میان رده های بالاتر جامعه و هم در میان رده های پایین نظیر بزهکاران و زندانیان سهم بیشتری را به خود اختصاص داده اند؛ حتی مردان در مقایسه با زنان بیشتر به خودکشی روی می آورند.



reza-asadi-s.jpg
رضا اسدی

آزادی چیست؟

زمانی می شود از آزادی در فعالیت صحبت نمود که دارای دو پای سالم و قوی و قادر به هرگونه اظهار نظری در جامعه باشیم که نمونه اش برخورداری از آزادی بیان در مطبوعات و رسانه هایی مثل رادیو و تلویزیون است. اینطور آزادی را می شود آزادی فعال نامید. زمانی می توان صحبت از آزادی بیان کرد که محدودیت و استثاء در به اختیار گذاشتن رسانه های جمعی وجود نداشته باشد.



س. حمیدی

دکه‌هایی که فقط روزنامه نمی‌فروشند

در تهران بیش هزار و دویست دکه‌ی روزنامه فروشی به کار توزیع نشریات یاری می‌رسانند که در مجموعِ آن‌ها حدود پنج هزار نفر به کار اشتغال دارند. ولی تمامی این دکه‌ها در حاشیه‌ای از پیاده‌روی میدان‌ها و معابر شهر جانمایی شده‌اند. در نتیجه شهروندان از این موضوع گله دارند، چون کیوسک‌ها به دلیل سدّ معبر از رفت و آمد آزادانه‌ی آنان جلوگیری به عمل می‌آورند. در عین حال با تجمّع عابران و خریداران در حاشیه‌ی کیوسک، آسیب‌زایی و عوارض آن نیز فزونی می‌گیرد.