احد قربانی شش ساعت کار روزانه در کمون گوتنبرگ مدتهاست که کاهش ساعت کار روزانه از هشت ساعت به شش ساعت در جامعه سوئد بحث میشود. در باره پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و تاثیر آن بر سلامت کارکنان و کارگران نظرات متفاوتی وجود دارد.
در سیاستگذاری سوئد در سطح کشور و کمونها، دو جبهه سرخ-سبز ( حزبهای سوسیال دموکرات، حزب چپ و حزب محیط زیست) و جبهه متفق (حزبهای لیبرال محافظهکار مُدرات، حزب مرکز، حزب مردم و حزب دموکرات مسیحی) تاثیرگذار هستند.
م . ت . برومندبحران مواد غذایی و محیط زیستی هستی بشریت را به شدت تهدید می کند بحران مواد غذایی و محیط زیستی که همواره بیشتر بر فقر و گرسنگی و ویرانی منابع طبیعی می افزاید، سیاست های کشاورزی دیگری را در سطح ملی و بین المللی ایجاب می کند. از این رو، طرح ریزی سیاست های کشاورزی و غذایی رضایت بخش در همه منطقه های جهان به امر ناگزیری تبدیل شده است.در این میان، اتحادیه اروپا با حفظ موضع های دموکراتیک و تسلیم نشدن در برابر شرکت های چند ملیتی دو سوی اتلانتیک می تواند در دگرگونی این قاعده ها نقش اساسی بازی کند.
اشرف دهقانیکودکان کار و خريد و فروش کودک! وجود کودکان کار و خرید و فروش کودک در جامعه تحت سلطه سرمایه داران داخلی و خارجی در ایران، تجسم زنده اين سخن کمونيستهاست که:" بورژوازی، بین انسان ها پیوند دیگری جز پیوند سودجوئی عریان و نقدینگی بی عاطفه باقی نگذاشت. و استثمار بی پرده، بی شرمانه، بی واسطه و بی رحمانه را جایگزین استثمار پوشیده در پرده اوهام مذهبی و سیاسی ساخت" (بر گرفته از مانیفست حزب کمونیست، مارکس و انگلس). درست همین واقعیت است که تلاش برای نابودی اين مناسبات پوسيده را با برجستگی هر چه بيشتری در مقابل کارگران و پيشروان کارگری قرار می دهد.
|