س. حمیدی گونههای جدیدتری از سانسور کتاب تا کنون وزیر ارشاد و برخی از مدیران بالادستی همین وزارتخانه از اهداف "سامانهی نظارت مردمی بر کتابهای منتشر شده" رمزگشایی نمودهاند. این گروه از مدیران موضوع سانسور دولتی کتاب را به قبل از انتشار و بعد از انتشار تقسیم مینمایند که نام پیشین و پسین را برای آن مناسب میبینند. نامهایی که چندان هم مؤدبانه به نظر نمیرسند. توضیح اینکه کار سانسور پیش از انتشار کتاب را به نیروهایی از دفتر توسعهی کتاب و کتابخوانی سپردهاند. به این سانسورچیها نام "بررس" اطلاق میشود که همگی کارمند تمام وقت این وزارتخانه نیستند و افرادی از بیرون نیز به ایشان یاری میرسانند. اما نیروهایی نیز هستند که به کار بازبینی کتاب پس از انتشار اشتغال دارند که به ایشان "بازبین" میگویند.
یاد آر ز شمع مرده یاد آر:
گشایش بنیاد آموزشی دهخدا بنیاد آموزشی دهخدا در شهرک مورتن گرو در کلان شهر شیکاگو در آمریکا گشایش یافت. هدف اساسی این بنیاد ترویج ارزش های سبک رهبری خدمتگزار در جهت مهر ورزی و صلح آوری توام با پیشرفت و رفاه همگانی است که با پیگیری اهداف و پروژه های مربوط انجام می گیرد. چشم انداز راهبردی بنیاد، تاسیس نخستین موزه بین المللی رهبران خدمتگزار در جهان است. بنابر خدمات شگرف و ماندگار زنده یاد علی اکبر دهخدا در زمینه های ادبی، اجتماعی و آزادیخواهی، نام او زینت بخش این بنیاد غیر انتفاعی است.
در تعریف آکادمیک، رهبری خدمتگزار به کسانی اتلاق می شود که در واقع پیشتر و بیشتر از رهبری و سروری کردن، خدمتگرا هستند.
ابراز همدردی ۱۴ زندانی زن با خانواده بهاییِ درگذشته و تقدیر از «ستیز او با بیعدالتی» در پی مرگ آفاق خسروی زند، همسر یکی از بهائیهای اعدامشده، ۱۴ زندانی سیاسی زن در اوین ضمن ابراز همدردی با خانوادهاش، «ستیز او با بیعدالتی و خشونت» را ستودند. خانواده خانم خسروی زند به دنبال درگذشت او تصمیم گرفتند پیکرش را برای آموزش پزشکی در اختیار دانشجویان پزشکی بگذارند.
آفاق خسروی زند، همسر رحیم رحیمیان، شهروند بهائی اعدام شده در سال ۱۳۶۳، روز ۳۰ آبان درگذشت و مسئولان امنیتی جمهوری اسلامی مجوز دفن او در «گلستان جاوید تهران»، آرامگاه بهائیان، را صادر نکردند و خواستار خاکسپاری او در گورستان جمعی خاوران شدند.
اعدام ایوب کریمی پس از ۱۴ سال در زندان قزلحصار کرج ایوب کریمی در یک پرونده مشترک به همراه انور خضری، داوود عبداللهی، فرهاد سلیمی، خسرو بشارت، کامران شیخه و قاسم آبسته در بهمن ماه ۱۳۸۸ بازداشت و برای طی مراحل بازجویی به ارومیه و سپس زندان اوین تهران منتقل شدند. پس از مدتی در سال ۱۳۹۱ این زندانیان از زندان اوین به زندان رجاییشهر کرج اعزام شده و سپس با تعطیلی زندان رجاییشهر در سال جاری، به زندان قزلحصار کرج منتقل شدند.
یکی از همپروندههای ایوب کریمی که قاسم آبسته نام داشت، در تاریخ ۱۴ آبان ماه سال جاری در زندان قزلحصار کرج اعدام شد.
جمعی از ایرانیان آزادیخواه: نامه سرگشاده به وزیر امور خارجه، آقای ایگناسیو کسیس،
احزاب چپ و مترقی و نهادهای حقوق بشر در سوئیس ما جمعی از ایرانیان آزادیخواه که خود رنج حاکمیت های جنایتکار، جنگ و تبعید را با گوشت و خون خویش متحمل شده ایم، از شما می خواهیم که در دفاع از حیثیت بشری و در دفاع از حقوق بشر، به سکوت سنگین خود در قبال جنایات رژیم آپارتاید و جنایتکار اسرائیل پایان داده، این رژیم را مجبور به قطع اقدامات جنایتکارانه اش کنید. تنها راه خاتمه دادن به بحران دهها سالۀ بین این دوملت، نه از راه سرکوب و اعمال خشونت بر علیه ملت فلسطین، که در به رسمیت شناخته شدن ابتدایی ترین حقوق این ملت در داشتن حق انتخاب آزاد زندگی انسانی در قالب تشکیل دو کشور مستقل فلسطینی و اسرائیلی در کنار یکدیگر، حاصل خواهد شد.
بیانیه گروه هفت در حمایت از تمدید وقفه در جنگ غزه وزرای خارجه گروه هفت کشور صنعتی طی بیانیهای از تمدید وقفه در جنگ میان اسرائيل و حماس به منظور آزادی تعداد بیشتری از گروگانها حمایت کردند. آنها اعلام کردند، چنین تمدیدی امکان کمکرسانی به مردم غزه را پدید میآورد.
در این بیانیه آمده که تمدید این مدت امکان آزاد شدن تعداد بیشتری از گروگانها و کمکرسانی بیشتر به مردم غزه را پدید میآورد.در بیانیه همچنین تاکید شده: «باید همه تلاشها انجام شود تا ارائه کمکهای بشردوستانه به جمعیت غیرنظامی، شامل غذا، آب، سوخت و دارو امکانپذیر شود.»
به یاد بیدار باقر مؤمنی (۱۴۰۲- ۱۳۰۵) باقر مؤمنی، روشنفکری بود پُرکار، زحمتکش و جسور. سخت سیاسی؛ اما مخالفِ سیاستبازی. تا روزهای آخر زندگی، اخبار ایران و جهان را به دقت دنبال میکرد و به تحلیل رویدادها مینشست. از جمهوری اسلامی بیزار بود و ناقد نظام سرمایهداری. پای ثابت جنب و جوشهای اپوزیسیون برانداز به شمار میرفت. فردی پیشرو و متجدد بود؛ نیز دموکراتی راستین و پایبند به اصول. اهل دوستی بود و مدارا و مروت. برای دوست از هیچ چیز فرو نمیگذاشت. همسرش را عاشقانه دوست میداشت و یگانه پسرش را ـ که تا واپسین لحظهها دلنگران پدر بود و مراقب او ـ پارهی جانش میدانست. انسان بود؛ انسانی خوشرو، خوشخو و خوشپوش که زیباییهای زندگی و نیککرداری را برمیکشید و سُفلگی، فرومایگی و نابکاری را برنمیتابید؛ و نیز خوارداشت آدمی را. تا به آخر آرمانخواه ماند و باورمند به سوسیالیسم، آزادی و رهایی بشر.
پشت پروژه حجاببانها حجاببان؛ "سه هزار" نیرو، اعلام جرم علیه روزنامه اعتماد با بالا گرفتن اظهارات ضد و نقیض درباره نیروهای حجاببان، دادستانی تهران علیه روزنامه اعتماد به علت انتشار سندی "خیلی محرمانه" اعلام جرم کرد. دبیر ستاد امر به معروف تعداد حجاببانها را "بیش از ۲۸۵۰ نفر" اعلام کرد.
احمد وحیدی، وزیر کشور نیز اخبار منتشره در مورد ارائه مجوز به حجاببانان از سوی این وزارتخانه را نادرست خوانده و گفته بود، این گروهها به صورت "مردمی" تشکیل شدهاند و وزارت کشور مجوز خاصی به آنان نداده است.
روز جهانی مبارزه با خشونت عليه زنان :
تظاهرات گسترده و باشکوه در پاريس
در فراخوان اولیه با توجه به افزایش جنگها، بر حمایت و گرامیداشت قربانیان جنگهای خونین در سراسر جهان که غالباً زنان و کودکان هستند، تاكيد شده بود : "حمایت ما از همه زنان در جهان است، از نخستین قربانیان درگیری های مسلحانه. ما به ویژه حمایت خود را از زنان اوکراین، برمه، فلسطین، اسرائیل، قره باغ کوهستانی نشان می دهیم."
در پاریس، راە پیمائی از ساعت 14 از میدان ناسیون به سمت میدان جمهوری آغاز شد. اين تظاهرات دهها هزار نفری از جمله تظاهراتهای موفق چندين سال اخير به شمار می آيد. حضور جوانان در اين حرکت بسيار چشمگير بود. خانواده های زنان قربانی خشونت خانوادگی با پرتره هایی از عزیزان گمشده خود حضور داشتند.
ارزیابی مشترک سازمان کارگران انقلابی ایران(راه کارگر) حزب کمونیست ایران تلاش برای بقا از سر درماندگی بی شک زنان و مردان مبارز و آزادی خواه ایران مثل همیشه تسلیم طرح ها و نیرنگ های ارتجاعی رژیم اسلامی نخواهند شد و با اتحاد و همبستگی خود هر طرح ارتجاعی و طالبانی این رژیم را با شکست روبرو خواهند ساخت. اما سوال واقعی این است که چرا جمهوری اسلامی در شرایطی که نه تنها مشروعیت، بلکه اساس حاکمیتش هم از جانب اکثریت آحاد این جامعه زیرسوال رفته و گرفتاربحران های سهمگین است، به چنین تخته پاره هائی برای نجات خود از غرق شدن متوسل می شود؟ پاسخ روشن است. رژیم اسلامی در زمینه اجتماعی حرفی برای گفتن حتی در ادعا، برایش باقی نمانده است.
مادران پارک لاله ایران گرامی باد ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه برای ممنوعیت خشونت بر زنان! ما مادران پارک لاله ایران که خود زن هستیم و خشونت و تعرض به زندگی زنان را چه بهعنوان عضوی از این گروه، چه بهعنوان خانوادهای دادخواه، چه بهعنوان فعالانی از جنبش زنان، چه بهعنوان یک زن در زندگی شخصی و اجتماعی خود تجربه کرده و سالها برای رفع این خشونتها و تبعیضها و تحقیرها در ایران و خارج از کشور مبارزه کرده و جنگیدهایم، ۲۵ نوامبر (چهارم آذر) روز جهانی مبارزه برای ممنوعیت خشونت بر زنان را گرامی میداریم و به تمامی زنان مقاوم و مبارز و دادخواه در ایران و جهان شادباش میگوییم. صدای اعتراض ما زنان علیه آزادی کشی و هر گونه تبعیض، نابرابری اجتماعی، بیعدالتی و حجاب اجباری بلند است و این چرخهی آزادی کشی، سرکوب، قساوت، بازداشت، شکنجه، اعدام، تبعیض، بیعدالتی و زن ستیزی در ایران و جهان را به شدت محکوم میکنیم.
آرامش نسبی در ۲۴ ساعت نخست وقفه موقت؛ مراحل آزادی گروگانها و زندانیان در روز شنبه نیز مثل روز جمعه خواهد بود از ساعت هفت بامداد به وقت محلی اسرائیل و غزه (ساعت هشت و نیم بامداد به وقت ایران) در روز شنبه چهارم آذر، وقفه بشردوستانه در جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس وارد دومین روز خود شده است.
۲۴ ساعت نخست در وقفهای که طرفین در یک سند امضا شده با میانجیگری قطر به آن تعهد دادهاند، در آرامش نسبی سپری شده است.
با وجود آرامش در داخل اسرائیل و در باریکه غزه، سکوت در مرز شمالی اسرائیل با جنوب لبنان در بامداد شنبه در دو حادثه شکسته شد؛ یک حمله موشکی که ناکام ماند و پرواز یک پهپاد بر فراز مرز، که نیروهای اسرائیلی آن را نیز رهگیری و خنثی کرده و هر دو حادثه را به حزبالله لبنان نسبت دادند.
هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران اعدام میلاد زهرهوند، برگ ننگین دیگری در پروندهی جمهوری اسلامی! حزب چپ ایران ضمن اعلام بیزاری و انزجار از اعدام میلاد زهرهوند، بار دیگر از سازمانها و احزاب سیاسی، از نهادهای دموکراتیک و فعالان حقوق بشر تقاضا دارد مبارزهی خود را علیه اعدام و سرکوب تشدید کنند و برنامه برای مقابله با اعدام و سرکوب در ایران را، در دستور عاجل کار خود قرار دهند. یکی از عوامل موثر در گسترش اعدامها و تشدید سرکوبها، واکنش پراکنده نیروهای دموکرات و چپ ایران است. هوشیار باشیم؛ نیروهای مخالف سرکوب و اعدام که برای برچیدن بساط حکومت جمهوری اسلامی مبارزه میکنند، با سختگیریهای ناموجه در اقدامات مشترک علیه سرکوب و اعدام، نتوانستهاند گام موثری برای سد کردن راه حکومت بردارند. ما وظیفه داریم به مسئولیت خود عمل کنیم.
بیانیهی کانون نویسندگان ایران
به مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت بر زنان در ایران نیز ستم و خشونت تجربهی زیستهی زنان بوده اما این زنستیزی نظاممند با توسل به عناصر واپسگرای فرهنگی و مذهبی و سنتی هماکنون به ابعادی تازه و فاجعهآمیز رسیده است. نخستین گام حاکمیت اسلامی برای سرکوب زنان سلب آزادی پوشش با تحمیل «حجاب اجباری» بود که سپس به شتاب تمامی عرصههای زندگی زنان از خانه و خانواده، محل کار و تحصیل و قوانین ذیربط را درنوردید و مجوزی شد برای تشدید انواع ستمها بر زنان از خشونتهای خانگی و «کودکهمسری» گرفته تا «قتلهای ناموسی» و اسیدپاشی به بهانههای گوناگون. این زنستیزی در مقابله با جنبشی که با شعار «زن، زندگی، آزادی» سر برآورد درندهخویی خود را بهغایت نشان داد.
کانون نویسندگان ایران که بنا بر منشور خود همواره بر حق آزادی بیان و حق اعتراض همگانی تأکید کرده است، روز جهانی منع خشونت بر زنان را گرامی میدارد و آزاداندیشان را، هر جا که هستند، به همراهی با زنان و مردان آزاده و دلاوری فرا میخواند که در ایران و جایجای جهان در این راه گام برمیدارند.
اطلاعيه مشترک دو ائتلاف سياسی به مناسبت ٢٥ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت عليه زنان : نه به خشونت علیه زنان! همبستگی فراگیر وکنگره ملیتهای ایران فدرال بر این عقیده هسنند که مبارزه با خشونت علیه زنان از افراد و خانوادهها شروع میشود و همزمان با مبارزه علیه رژیم ادامه پیدا میكند. ما ضمن محکوم کردن تمامی خشونتهائی که حکومت اسلامی با اتکا به قوانین ارتجاعی و انواع و اقسام دستگاههای سرکوب بر زنان ایران اعمال میکند، امنیتی کردن جسم زنان را یکی از نشانه های بارز و عریان خشونت میپنداريم و خواهان آن هستيم که سازمانهان حقوق بشری و حقوق زنان، در ایران و در سطح بینالمللی دست به اقدامات گروهی جهت حذف این نوع خشونت در ساختار رژیم جمهوری اسلامی ایران بزنند.
اهدای جايزهی سال ٢٠٢٣ «اتحادیه خردگرائی» به دو انجمن فعال ايرانی در فرانسه اتحادیه خردگرائی" (اتحاديه عقلائی) که نهادی فعال در زمينه علمی با هدف شناساندن روح علم و روش های علمی به عموم مردم میباشد، از سال ١٩٦٧ ميلادی، به جز مواردی استثنائی، هر ساله جايزه اين اتحاديه را به يک شخصيت و يا نهادی که فعاليت و تلاش آنها با اصول کلی اتحاديه همخوانی داشته باشد، اهدا نموده و می نمايد.
جایزه امسال (٢٠٢٣) "اتحادیه خردگرائی"به طور مشترک به دو انجمن حامی مبارزه زنان ایرانی تعلق گرفت.
بیانیه مشترک هیجده نهاد چپ و دمکراتیک به مناسبت ٢۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت بر زنان! خشونت علیه زنان باید پایان یابد! برابری جنسیتی، تنها از طریق یک مبارزه اجتماعی میسراست! رژیم اسلامی ایران در دوران جنبش توده ای و انقلابی « زن، زندگی، آزادی »، اعمال خشونت بر زنان را به کمک سپاه، بسیجی ها، لباس شخصی ها و گشت ارشاد و حجاب بانان چند برابر کرده است. مرگ ژینا امینی، آرمیتا گراوند، حدیث ها و نیکا ها و بیشمارانی دیگر، اسید پاشی به روی زنان و مسموم کردن دانش آموزان دختر در مدارس و خوابگاه ها، به زندان کشاندن چندین باره سپیده قلیان و در ممنوع الملاقاتی قدیمی ترین زندانی سیاسی زن، زینب جلالیان که شانزده سال است در زندان به سر می برد و به علت شرایط وحشتناک زندان با مشکلات کلیوی و چشمی مواجه هست، نمونه هایی از جنایات حکومت اسلامی هستند.
س. حمیدیسینماگران باتلاق سانسور حکومت را برنمیتابند جمهوری اسلامی تمامی راههای تفریح مردم را بسته است و با هرگونه تفریحی سر ناسازگاری نشان میدهد. تعطیلی سینماها بخشی پایدار از همین سیاست حکومت شمرده میشود. اما مدیران فرهنگی نظام ضمن فرافکنی خود، موضوع تعطیلی مداوم سینماها را به عوامل دیگری نسبت میدهند. پدیدهای که مردم از پذیرش چنین قضاوتی سر باز میزنند. چون جمهوری اسلامی را مبتکر اصلی تعطیلی سینماهای کشور به حساب میآورند. در همین راستا گفتنی است که فیلمهای خارجی هرگز در ایران به اکران عمومی راه نمییابند و نمایش فیلم خارجی در سینماهای کشور به افسانه شباهت دارد. با این رویکرد ضد فرهنگی است که پس از انقلاب شغل دوبلوری سینما هم هرگز نتوانست در ایران تاب بیاورد. حتا بسیاری از همین دوبلورهای توانمند در خلوت خویش گم گشتند و کارگاههای ترجمه و دوبلهی فیلم برای همیشه به تعطیلی کشانده شد.
دیدهبان حقوق بشر از یادبود سالگرد سرکوب وحشیانه «جمعه خونین» سرکوب خشونتبار اعتراضات سالگرد به دست نیروهای امنیتی سازمان ملل باید الگوهای آزار در سیستان و بلوچستان را مورد تحقیق و تفحص نیروهای امنیتی در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۳ و سپس دوباره در ۲۰ اکتبر «ساچمه» شاتگان، گلوله لاستیکی، و گاز اشکآور به کار بستند و معترضان را مورد ضرب و شتم و تهاجم قرار دادند. مأموریت مستقل حقیقتیابی سازمان ملل درباره ایران باید الگوی کاربرد نیروی قهریه بیش از حد و دستگیریهای خودسرانه علیه معترضان مخصوصاً در مناطق با اقلیتهای بزرگ قومی و مذهبی مثل زاهدان در استان سیستان و بلوچستان را مورد تحقیق و بررسی قرار دهد.
۲۵مین سالگرد فروهرها با حضور گسترده مردم برگزار شد مراسم یادبود بیست و پنجمین سالگرد قتل داریوش و پروانه فروهر با حضور گسترده چهرههای مدنی و سیاسی، خانوادههای دادخواه و برخی چهرههای هنری روز چهارشنبه اول آذر در منزل آنها و به میزبانی پرستو فروهر دخترشان برگزار شد.
به گفته شاهدان عینی که در این مراسم حضور داشتند، این مراسم به آرامی برگزار شده و جو امنیتی مانند سالهای قبل حکمفرما نبوده است.
شماری از شخصیتهای سیاسی و مدنی مانند نسرین ستوده، رضا خندان، لطفاللله میثمی، فرهاد میثمی، کامران صمیمی، ابوالفضل قدیانی، کوروش زعیم و حامد سحابی پسر عزتالله سحابی در این مراسم حضور داشتند.
بیانیه ۹ زندانی سیاسی اوین:
مسئولیت ما در برابر رنج دیگری دولتها نسبت به رنج مردمان بیتفاوت هستند، و جنگها بیش از هرچیز باعث انسداد در جنبشهای مردمی و انقلابی میشوند. از این رو، موضع ما علاوه بر محکومیت نسلکشی و انسانزداییِ اسرائیل از مردم فلسطین، و همزمان محکومیت ماهیت ارتجاعی حماس و ابزارسازی آن از همین مردم و همچنین دولتهای منطقهای حامی آن و حامیان امپریالیستی منتفع از این جنگ ظالمانه، تلاشی فعالانه است برای پرورش یک بال ضدجنگ در دل جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی».
به لحاظ تاریخی نیز تبدیل جنگ های ارتجاعی به نبردی میان تمام مردم ستمدیده و طبقه حاکم در قالب شعار «نان، صلح، آزادی» تجربهی پربار و قابل اتکایی بوده است.
سازمان ملل: هزاران آواره فلسطینی بیسرپناه ماندهاند ارتش اسرائیل "۲۵۰ هدف" متعلق به حماس را بمباران کرد طبق برآوردها ۲۵ هزار نفر دیگر از شمال نوار غزه به جنوب این باریکه گریختهاند. به گزارش دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد، هزاران نفر از آوارگان فلسطینی به دلیل پر شدن اردوگاهها، در هوای بارانی بیسرپناه ماندهاند. بنا بر این گزارش بسیاری از این افراد با اندک وسایلی که همراه دارند، به امید داشتن امنیت و دریافت غذا و آب آشامیدنی در کنار ساختمانها اتراق کردهاند.
بر اساس گمانهزنیهای اداره آمار فلسطینیها در اواخر هفته گذشته، هنوز ۸۰۰ هزار نفر در شمال غزه بسر میبرند. روزانه دهها هزار نفر با عبور از "مسیر امن" اعلانشده توسط ارتش اسرائیل به سمت جنوب فرار میکنند.
بیانیه کانون نویسندگان ایران
بهمناسبت درگذشت باقر مومنی از میان آثار باقر مؤمنی ــ گذشته از «درد اهل قلم»، «رودررو»، «پنج لول روسی»، «صوراسرافیل»، «دربارهی مسائل جنبش و حزب توده»، «مسئلهی ارضی و جنگ طبقاتی در ایران» و شماری از ترجمهها و گردآوریها که در سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۹ امکان چاپ در ایران را یافتند ــ میتوان به «اسلام ایرانی و حاکمیت سیاسی»، «انفجار سبز (کمونیسم در جهان و ایران)»، «دین و دولت در عصر مشروطیت»، «تاریخ و سیاست»، «نواندیشی و روشنفکری در ایران» و «همراه با انقلاب از درخت سخن بگو» اشاره کرد.
کانون نویسندگان ایران درگذشت این دانشیمرد ِ آزادیخواه را به خانواده، دوستان و جامعهی فرهنگی مستقل کشور تسلیت و سوگباش میگوید.
یاد باقر مومنی نویسندهی برجسته کشورمان گرامی باد! باقر مومنی فعالیت سیاسی خود را از سن ۱۹ سالگی آغاز کرد و در همین رابطه نیز بارها دستگیر و به زندان محکوم شد. در آستانهی انقلاب ۱۳۵۷ به همراه چند تن از دوستانش نشریه «صدای معاصر» را منتشر کرد. او در آغاز دههی ۶۰ و پس از تشدید سرکوب توسط جمهوری اسلامی و تعقیب دگراندیشان، بناگزیر مخفیانه از ایران خارج شد، تا پایان عمر در فرانسه اقامت داشت و فعالیت ادبی و سیاسی خود را دور از وطن، اما با دلی سرشار از عشق به هموطنانش، ادامه داد.
باقر مومنی نه فقط نویسنده و مترجمی توانا، بلکه مبارزی شریف، شجاع و انساندوست بود. او حتی پس از تبعید اجباری، لحظهای از ادامهی مبارزه علیه استبداد مذهبی دست نشست و هر جا که توانست با قلم و قدم خود، همراه آزادیخواهان ایران بود.
شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران روز جهانی منع خشونت بر زنان را گرامی می داریم! بیست و پنجم نوامبر، روز جهانی منع خشونت بر زنان است که تاریخچه آن به سال۱۹۶۰ برمی گردد، روزی که خواهران میرابل در راه مبارزه با حکومت دیکتاتوری رافائل توروخیو در جمهوری دومینیکن کشته شدند. بعد از سال ها و در پی مبارزات مداوم زنان در سال ۱۹۹۹ سازمان ملل ۲۵ نوامبر را به عنوان روز جهانی منع خشونت علیه زنان به رسمیت شناخت. از روزی که خواهران میرابل به قتل رسیدند، شصت و سه سال میگذرد و خشونت علیه زنان در سراسر جهان هم چنان ادامه دارد.
|