logo





بزرگترین بیمارستان غزه در محاصره تانک‌هاست

سه شنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳



بی‌بی‌سی: تانک‌‌های ارتش اسرائیلی مقابل در ورودی اصلی بیمارستان شفا، بزرگترین بیمارستان غزه، مستقر شده‌اند.

رشدی ابوالعوف خبرنگار بی‌بی‌سی به نقل از یک منبع درون بیمارستان گزارش داد شرایط متشنج اطراف بیمارستان همچنان برقرار است و «دسترسی به بیرون بیمارستان غیر ممکن شده است».

این منبع درون بیمارستان به بی‌بی‌سی گفت حتی امکان رفتن از یک ساختمان به ساختمانی دیگر در داخل محوطه بیمارستان «ریسک بزرگی» به شمار می‌آید.

او گفت برق، آب و دارو کافی وجود ندارد و برخی از بیماران جان خود را از دست داده‌اند.

شاهدان نیز به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند تانک‌ها و خودروهای زرهی در چند متری این بیمارستان موضع گرفته و آن را محاصره کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات سازمان ملل متحد می‌گوید همچنان بیش از ۱۰ هزار پناهجو و بیمار در داخل این بیمارستان‌اند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از اسرائیل خواسته است از این بیمارستان محافظت کند.

بیمارستان شفا اکنون یکی از کانون‌های این جنگ است که پنجمین هفته را از سر می‌گذراند.

گزارش‌ها از بیمارستان شفا؛ سازمان بهداشت جهانی: بیمارستان حالا قبرستانی که حتی قادر به دفن اجسادش نیست

پزشکانی که هنوز در بیمارستان شفا مانده‌اند می‌گویند اجساد در حیاط روی هم انباشته شده و بوی تعفن گرفته‌اند و حتی سردخانه‌ هم از کار افتاده است.

دکتر محمد ابو سلیمه به بی‌بی‌سی گفت که مقام‌های اسرائیل هنوز مجوز جابه‎‌جایی اجساد از بیمارستان را برای دفن نداده‌اند و سگ‌ها وارد بیمارستان شده و شروع به خوردن جنازه‌ها کرده‌اند.

همزمان نگرانی فزاینده‌ای از سرنوشت چند نوزاد نارسی وجود دارد که به علت قطع برق بیمارستان امکانات لازم برای حفظ جانشان وجود ندارد.

دکتر سلیمه به بی‌بی‌سی گفت که تا روز دوشنبه ۷ نوزاد به علت کمبود اکسیژن جان باخته‌اند.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی می‌گوید شفا بزرگترین مرکز درمانی و پزشکی در نوارغزه در حال بدل شدن به «گورستانی» است که حتی قادر به «دفن اجساد نیست».

این بیمارستان که در چند روز گذشته کانون بحرانی انسانی بود و اکنون حتی رئیس جمهوری آمریکا خواستار محافظت از آن شده است.

ارتش اسرائیل می‌گوید مقر و تاسیسات گروه حماس زیر این بیمارستان است. حماس این را تکذیب می‌کند و خواستار اعزام یک هیئت مستقل است.

کریستین لیندمایر سخنگوی سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه گفت که هنوز ۶۰۰ نفر در داخل این بیمارستان‌اند از جمله چند نوزاد نارس که پزشکان می‌گویند به علت قطع برق قادر نیستند آنها را در دستگاه نگه دارند.

مارک رگف، مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید نیروهای اسرائیلی «راه‌حل‌های عملی» برای بیرون آوردن و جابجایی این نوزادان داده اما به گفته او حماس این پیشنهادها را نپذیرفته است.

علاوه بر بیمارستان شفا، چند بیمارستان و مرکز درمانی دیگر در غزه هم با مشکلات فراوان و کمبود اقلام ضروری دست و پنجه نرم می‌کنند؛ مشکلاتی چون قطع برق، اقلام پزشکی ضروری و سوخت.

روایت متخصص کاردیولوژی بیمارستان شفا: به ناچار برای درمان و تجویز دارو به بیماران دست به انتخاب می‌زنیم

یک متخصص قلب و عروق در مصاحبه‌ای با رادیو بی‌بی‌سی گفت حتی برای استفاده از استامینوفن ناچارند بین بیماران دست به انتخاب بزنند.

او گفت پزشکان برای درمان و تجویز دارو باید بین بیمارانی که شانس بیشتری دارند دست به انتخاب بزنند.

او در مصاحبه با بیمارستان از فقدان امکانات در بیمارستان شفا گفت که اکنون بیشتر شبیه پناهگاه است تا بیمارستان.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید بیمارستان شفا قادر به دفن اجساد نیست

سخنگوی سازمان جهانی بهداشت - WHO - بیمارستان شفا در شمال غزه - که بزرگترین مرکز درمانی و پزشکی در نوارغزه است - را در حال بدل شدن به «گورستانی» تشبیه کرده که حتی قادر به «دفن اجساد خود نیست».

این بیمارستان که در چند روز گذشته یکی از خطوط مقدم جنگ بوده بنابر اصرار ارتش اسرائیل در زیر خود مقر و تاسیسات گروه حماس را جای داده است. ادعایی که حماس آن را تکذیب می‌کند.

روز دوشنبه - کریستین لیندمایر، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت که هنوز ۶۰۰ نفر در داخل این بیمارستان مانده‌اند از جمله چند کودک نارس که پزشکان می‌گویند به علت قطع برق قادر نیستند آنها را در دستگاه نگه دارند.

این سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفته «اجساد در اطراف بیمارستان روی زمین مانده چرا که مقام‌های بیمارستان قادر به جابجایی آنها یا انتقال به غسالخانه را ندارند».

«بیمارستان آن طور که باید و شاید قادر به ادامه فعالیت نیست و تقریبا به یک گورستان بدل شده است».

پزشکانی که هنوز در بیمارستان شفاء مانده‌اند از قرار گرفتن اجساد بروی هم و پیکرهایی که بوی تعفن گرفته‌اند خبر داده‌اند.

دکتر محمد ابو سلیمه که به بی‌بی‌سی گفت که مقام‌های اسرائیل هنوز مجوز ترک اجساد از بیمارستان برای دفن را نداده‌اند و حالا دیگر سگ‌ها وارد بیمارستان شده و شروع به خوردن جنازه‌ها کرده‌اند.

همزمان نگرانی فزاینده‌ای از سرنوشت چند نوزاد نارسی وجود دارد که به علت قطع برق بیمارستان دیگر در دستگاه‌های حفظ حیات قرار ندارند.

دکتر سلیمه به بی‌بی‌سی گفت که تا روز دوشنبه ۷ نوزاد به علت کمبود اکسیژن جان باخته‌اند.

این در حالی است که مارک ریگف، مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید نیروهای اسرائیلی «راه‌حل‌های عملی» برای بیرون اوردن و جابجایی این نوزادان داده اما بنابر ادعای او حماس این پیشنهادها را نپذیرفته است.

علاوه بر بیمارستان شفاء که امروز در مرکز اخبار جنگ اسرائیل-غزه بود، چند بیمارستان و مرکز درمانی دیگر در غزه هم با مشکلات فراوان و کمبود اقلام ضروری دست و پنجه نرم می‌کنند؛ مشکلاتی چون قطع برق، اقلام پزشکی ضروری و سوخت.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد