سازمان ملل میگوید هزاران آواره فلسطینی در هوای بارانی بیسرپناه ماندهاند
دویچه.له: طبق برآوردها ۲۵ هزار نفر دیگر از شمال نوار غزه به جنوب این باریکه گریختهاند.
به گزارش دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد، هزاران نفر از آوارگان فلسطینی به دلیل پر شدن اردوگاهها، در هوای بارانی بیسرپناه ماندهاند.
بنا بر این گزارش بسیاری از این افراد با اندک وسایلی که همراه دارند، به امید داشتن امنیت و دریافت غذا و آب آشامیدنی در کنار ساختمانها اتراق کردهاند.
ارتش اسرائیل پس از چندین هفته بمباران هوایی غزه، با اعزام تانکها و خودروهای زرهی وارد نبرد زمینی با نیروهای حماس شد و کنترل شمال نوار غزه را بدست گرفت.
درحالی که هزاران واحد مسکونی ویران شدهاند، ارتش اسرائیل بارها از ساکنان شمال غزه خواسته تا به سمت جنوب بروند.
بر اساس گمانهزنیهای اداره آمار فلسطینیها در اواخر هفته گذشته، هنوز ۸۰۰ هزار نفر در شمال غزه بسر میبرند. روزانه دهها هزار نفر با عبور از "مسیر امن" اعلانشده توسط ارتش اسرائیل به سمت جنوب فرار میکنند.
ارتش اسرائیل "۲۵۰ هدف" متعلق به حماس را بمباران کرد
به گفته ارتش اسرائیل طی شبانه روز گذشته ۲۵۰ هدف مربوط به سازمان تروریستی حماس در نوار غزه بمباران شدند.
بنا بر این گزارش، محل استقرار راکتاندازها و همچنین افراد و نیروهای وابسته به حماس هدف حملات هوایی قرار گرفتهاند.
افزون بر این مکانی نیز که از آن نقطه به مرکز اسرائیل راکت پرتاب شده، بمباران شده است. گزارش افزوده است که این مکان در نزدیکی یک منطقه مسکونی قرار داشته است.
نیروهای فلسطینی همچنین شامگاه دوشنبه ۲۰ نوامبر نیز چند راکت بسوی شهرهای اسرائیل شلیک کردند. دوشنبه شب آژیرهای هشدار در چند شهر مرزی اسرائیل به صدا درآمدند.
حماس: جزئیات توافق آتشبس را دولت قطر منتشر میکند
همزمان با بالا گرفتن احتمال دستیابی به یک آتشبس موقت در غزه، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه در وزارت خارجه ترکیه گزارش داد یک گروه تازهتأسیس شامل سران بلندپایه شماری از کشورهای مسلمان درنظر دارند تا با مذاکره با پنج عضو دائم شورای امنیت و همچنین سفر به چند کشور برای برقراری آتشبس رایزنی کنند.
طبق این گزارش این گروه اوایل ماه نوامبر در جریان نشست سران اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در شهر ریاض تشکیل شد و وزرا و نمایندگانی از ترکیه، قطر، مصر، اردن، نیجریه، عربستان سعودی، اندونزی، تشکیلات خودگردان فلسطینی و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در آن عضویت دارند.
این منبع مطلع به رویترز گفت، "هدف اولیه این گروه دستیابی به یک آتشبس موقت و ارسال کمکهای بشردوستانه در غزه" است. او افزود، گروه یادشده قصد دارد به عنوان "یک هدف نهایی برای رسیدن به راهحل دو کشور در چارچوب پارامترهای پذیرفتهشده بینالمللی کمک کند تا فلسطینیان در کشور خود با امنیت، ثبات و رفاه زندگی کنند".
در همین حال عزت رشق، یکی از مقامات حماس به خبرگزاری الجزیره گفته است که مذاکرات برای آتشبس موقت بر مدت زمان، ارسال کمکهای انساندوستانه به نوار غزه و همچنین تبادل گروگانها با زندانیان فلسطینی متمرکز شده است. به گفته او جزئیات توافق آتشبس موقت توسط دولت قطر منتشر میشود.
همزمان اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در بیانیهای اعلام کرده است که "به توافق آتشبس نزدیک شدهایم."
دولت اسرائیل هنوز به این گزارشها عکسالعملی نشان نداده است.
تبادل آتش در مرز اسرائیل و لبنان؛ دو خبرنگار تلویزیون المیادین کشته شدند
در پی شلیک نیروهای وابسته به حزبالله لبنان به خاک اسرائیل ارتش این کشور نیز واکنش نشان داد و جنگندههای آن مناطقی را در خاک لبنان بمباران کردند.
به گزارش نشریه یدیعوت اخرونوت نیروهای حزبالله خمپارههایی به سمت مزارع کیبوتص برعام در گالیل غربی شلیک کردهاند. این حمله خسارات جانی به همراه نداشته است.
پس از حملات تلافیجویانه اسرائیل به خاک لبنان، شبکه تلویزیونی المیادین که به حزبالله و جمهوری اسلامی ایران نزدیک است، اعلام کرد که فرح عمر، گزارشگر و ربیع المعامری، فیلمبردار این شبکه در این حملات کشته شدهاند.
اسرائیل تلویزیون المیادین را "شبکه تبلیغات" حزبالله و ایران میداند و آن را از اواسط ماه نوامبر بلوکه کرده است.