hamid-shoukat.jpg
کنفدراسیون جهانی دانشجویان و افشای شکنجه‌های ساواک

ثابتی دام تازه‌ای گسترده است

سرگه بارسقیان در گفتگو با حمید شوکت

پرسیدنی است چه نشانه‌هایی برای مخالفت او با شکنجه که هر چه در «توان» داشت، برای جلوگیری از آن به کار گرفت، وجود دارد؟ آیا می‌تواند به نمونه‌ای اشاره کند؟ آیا به کار گرفتن توانی که از آن سخن می‌گوید در خلوت و در خویشتن خویش بود یا اینکه بنا بر رسم جاری ادارات، گزارشی کتبی نیز در این باره تهیه کرده بود؟ گزارشی که قاعدتا می‌بایست با طی مراجع اداری در اختیار نصیری، هویدا و طبعا شاه قرار گرفته باشد.



orhan-pamuk.jpg
مصاحبه دی تسایت با اورهان پاموک

"گله دائمی"

اندیشه مشترک اروپایی چیست؟ چه چیزی در ادبیات اروپا دگرگون شده است؟ ترکیه اواخر دهه ۹۰ پایان جنگ سرد را چگونه تجربه کرد؟

ادبیات در باره فرد عادی بزرگترین کشف اروپایی است. امروزه اما تناقض در ترس اروپا از همین فرد عادی غیر اروپایی نهفته است. پایه تفکر مشترک اروپایی چیست: «مذهب» یا «برابری، برادری و آزادی»؟ در باره مهاجران و پناهندگانی که می‌خواهند به اروپا بیایند چه باید گفت؟ چگونگی برخورد با مسئله مهاجرت انسان‌های آسیایی و آفریقایی بزرگترین مسئله اندیشه و ادبیات اروپا است. جلوشان را باید گرفت؟ از موضع اخلاقی چگونه میشود این رفتار را توضیح داد؟ می‌شود روشنفکر بود و پرچم برابری و برادری را بر افراشت ولی به مسئله مهاجرین بی توجه بود؟ اروپا سر در گم است. حالا دیوار بلندی میان یونان و ترکیه ساخته می‌شود.



darvishpour.jpg

افزایش شکاف بین ملت و دولت در پی زلزله آدربایجان

گفتگوی رادیو زمانه با مهرداد درویش پور

مهرداد درویش‌پور: این همبستگی عمومی، می‌تواند گرایش‌های جدایی‌طلبانه‌‌ای را که خواستار جداسازی آذربایجان هستند یا خواستار دامن زدن به تنش‌های قومی در منطقه هستند را کم‌رنگ ‌کند. این همبستگی می‌تواند نشان دهد که تا چه اندازه در بزنگاه‌های مهم تاریخی، این حس همبستگی می‌تواند بسیار قوی و پرنقش‌تر‌ از احساس‌های قومی، محلی و بومی که این‌جا و آن‌جا ممکن است به تنش‌هایی در جامعه دامن زند، عمل ‌کند.



ajodani.jpg
ماشالله آجودانی

درباره ادبیات انقلاب مشروطیت

گفت و گوی مهدی فلاحتی (صدای آمریکا) با ماشالله آجودانی
به منسابت سالگرد انقلاب مشروطیت





darvishpour.jpg
گفتگو رادیو فرانسه با مهرداد درویش پور

در باره تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها

مجلس شورای اسلامی می خواهد کامران دانشجو، وزیر علوم را به خاطر حذف 77 رشتۀ دانشگاهی برای دختران احضار کند. کامران دانشجو گفته است این اقدام بخشی از طرح تفکیک جنسیتی بوده که پیشتر از این 14 مرجع تقلید خواستار اجرای آن بوده اند.
به گزارش سایت خبری خانۀ ملت، محمد مهدی زاهدی نماینده شهر کرمان و راور در مجلس گفته که قرار است وزیر علوم برای توضیح در کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس حضور پيدا کند.



masoud-noghrekar02.jpg
مسعود نقره کار

دگراندیشی، کشتار سال ۶۷ و روایت‌های «حاج رضا»

گفت و گوی نوشین شاهرخی با مسعود نقره‌کار

نقره کار: شما بهتر از من می‌دانید که کشتار سال ۶۷ تنها کشتار یا نخستین کشتاری نبود که حکومت اسلامی مرتکب شد، و به نظر من تا هنگامی که این حکومت بر سر کار است آخرین هم نخواهد بود. کشتار سال‌های ۵۷-۵۹ وابستگان به رژیم پهلوی، کشتار در کردستان و ترکمن صحرا و کشتار بهائیان در همان سال‌های نخستین انقلاب، کشتار بزرگ دگراندیشان بود. همین ویژگی نیز در رابطه با کشتار دگراندیشان و مخالفان حکومت اسلامی در خارج از مرزهای جغرافیایی کشور آغاز شد. در واقع کشتار همزمان و بعدی دگراندیشان با فرمان آیت‌الله خمینی که به شکل یک فتوی از دهان صادق خلخالی قاضی‌القضات روان‌پریش و جنایتکارش بیرون ریخت، آغاز کشتار در خارج از کشور بود. خلخالی در سال ۱۳۵۸ لیستی از مخالفان حکومت را که می‌بایست در خارج از کشور ترور می‌شدند، صادر کرد. و بعد هاشمی رفسنجانی، ولایتی، فلاحیان، سعید امامی و... راه خلخالی را ادامه دادند.



مجید خوشدل

لیبی، سوریه... ایران؟

گفتگو با سیاوش دانشور

امروز صف بندی ای در خاورمیانه هست و ج . اسلامی، حماس، سوریه، حزب الله و نیروهای مؤتلف شان سعی می کنند در مقابل ائتلاف عربستان و اخوان المسلمین و مابقی موقعیت شان را حفظ کنند. با شکست در صفوف حکومت سوریه، واضح است که ج . اسلامی وضع اش خیلی بدتر می شود؛ حزب الله خیلی محدود می شود. به دلیل همین پیچیدگی ست که جنگ در سوریه، عملاً شکل یک جنگ نیابتی با کل این محور را به خودش گرفته. و به همین دلیل ج . اسلامی تمام تلاش اش را [برای حفظ اسد] می کند. در ضمن امروز که بحثِ استفاده سلاح شیمیایی مطرح می شود که حزب الله در اختیار رژیم سوریه قرار داده، بیشتر از این نگرانی ناشی می شود، و به این نکته تأکید می کند که جنگی که در حال انجام است با کل پدیده ای ست که به آن اشاره کردم.



در گفتگو با جمشید اسدی و مهرداد درویش پور

تأثیر تحریمها بر اقتصاد ایران

مصاحبه گر: هوشیار حیدری به نقل از ئاسوی روژهه لات

دکتر مهرداد درویش پور:این حکومت مثل همه حکومتهایی که با افزایش فشار روبرو می شوند به جای اینکه سعی کند راه حلی برای این مشکلات پیدا بکند وفشار روی مردم کم شود بر عکس سعی می کند با یک نوع رجز خوانی و قدر قدرت نمایی نگرانی های واقعیشان را بپوشانند
دکترجمشید اسدی: آنچه باعث نگرانی من است برای اینکه سرسختان بتوانند حجتی بیابند برای آنچه را که می گویند یعنی القائات روانی یا دست صهیونیزم و غیره..... به زودی چند نفر را خواهند گرفت و آنها را وا خواهند داشت که اعتراف بکنند که آری ما وابسته به القائات روانی و وابسته به استعمار خارجی بوده ایم و همان سرکوب گذشته ادامه داشته باشد