عدم تحمل مخالف

گفت وگوی سیامک دهقان پور ( صدای امریکا - افق) با مسعود نقره کار و اشکبوس طالبی در باره دگراندیشی و روانشناسی شکنجه





darvishpour.jpg

اثرات تحریم برجامعه مدنی

گفتگوی هومن عسگری از "عرصه سوم" با مهرداد درویش پور

"تحریم ها زمینه‌ساز حمله نظامی است. یعنی زمینه مشروعیت حمله نظامی را برای قدرت‌ها و به ویژه آمریکا فراهم می کند. اگر حکومت با تحریم گسترده اقتصادی وادار به عقب نشینی نشود، گفته خواهد شد که ما از همه روش‌ها استفاده کردیم به نتیجه نرسید بنابراین حمله می کنیم. درنیتجه درشرایط تهدید و جنگ دیگر فضایی برای فعالیت‌های مردم و جامعه مدنی باقی نخواهد ماند. من سخت نگرانم با حمله نظامی جامعه بیش از آنچه که اکنون هست به عقب برود".



مهاجرت و بحران

گفتگو احمد نجاتی (رسانه) با رضا کاظم زاده، روان شناس پیرامون مهاجرت و بحرانهای ناشی از آن

انسان که ماشین تولید معناست،در مهاجرت چگونه زیست می کند؟
مهاجرت اجباری و یا اختیاری چه پیآمد هایی بر انسان مهاجر دارد؟ آیا بحرانهای ناشی از مهاجرت پدیه های منفی هستند؟
مهاجرین سیاسی دارای چه خصوصیات یا موئلفه هایی هستند؟
این سئوالها را با دکتر رضا کاظم زاده ، روانشناس در برنامه ًنگاه نزدیکً در میان گذاشتیم



abdollah-mohtadi01.jpg
عبدالله مهتدی:

به وحدت ایران اعتقاد داریم

محمدرضا یزدان پناه (روز آنلاین)

در مورد مسئله کرد، خواست ها و مطالبات کردها. در مورد مسئله ملی در ایران. من برایتان مثال بزنم آمریکای زمان تبعیض نژادی را در نظر بگیرید. در بین سفیدها دموکراسی بود. همه می رفتند و رای می دادند و آزادی مطبوعات هم بود. آن موقع خیلی از سفیدها حتی به نظرشان نمی رسید تبعیضی که در مورد سیاه پوستان انجام می شد نقض دموکراسی باشد. نمی گویم همه، اما این ستم ملی که در ایران در مورد کردها و سایر ملیت ها اعمال می شود یک نوع عادت فرهنگی در بین دوستان غیر کرد ایجاد کرده و آنها این وضع را طبیعی می دانند و اگر کسی به این تبعیض اشاره بکند یا راه حل هایی برای رفع آن اشاره می کند به نظر یاغی، شورشی، تجزیه طلب و نظیر اینها می رسد. بسیار دشوار است برای این دوستان که شرایطی را که کردها در آن به سر می برند تجسم بکنند. شناخت بسیار ضعیفی از تاریخ کردها، تاریخ مبارزاتی و سیاسی آنها، از فرهنگ کردها وجود دارد و تلاش خیلی ضعیفی از طرف روشنفکران غیر کرد برای این شناخت می شود.



mohammad-maljoo.jpg
بخش دوم گفتگو با محمد مالجو

در وضعیت منازعه، جنبش زنان مستقل از جریان عمومی سیاست نیست

تهیه و تنظیم: مریم رحمانی- کاوه مظفری

تعریفی که می­توان از نوع نقش­آفرینی بایستۀ جنبش­های اجتماعی در نظم سیاسی مبتنی بر منازعه به دست داد در سایۀ بازخوانی شکست جنبش سبز امکان­پذیر است. ناکامی جنبش سبز در مبادرت به دگرگونی سیاسی از نابسندگی دو سطح از نزاع سیاسی نشأت می­گرفته است که با جناح اقتدارگرا به راه انداخته بود. اولین سطح از نزاع سیاسی صرفاً بر سر مناصب سیاسی و موقعیت­های اقتصادی بود. این سطح از منازعۀ سیاسی چندان ظرفیتی برای جذب در جنبش اعتراضی نمی­آفرید. دومین سطح از نزاع سیاسی بر سر شیوۀ حکمرانی و منشأ قدرت و مشروعیت بود. ساختمان اصلی جنبش سبز در همین سطح از منازعه بنا شده بود. این سطح از منازعه توانست در شرایطی که صندوق رأی در حکم محل منازعه از حیز انتفاع ساقط شده بود خیابان را به محلی جدید برای همان منازعۀ قدیم بدل سازد اما نه موفق شد جغرافیای منازعه در سطح کشور را چندان وسعت بخشد تا مثلاً پتانسیل­ اعتراضی قومیت­های گوناگون را به حد اعلا به فعل دربیاورد و نه توفیق یافت دامنۀ طبقات درگیر در منازعه را گسترش دهد تا مثلاً محل منازعۀ جدیدی مثل محل کار را با جذب کارگران نه صرفاً در مقام شهروندان معترض در خیابان بلکه در نقش طبقۀ کارگر در بخش­های کلیدی اقتصادی بیافریند.



mohammad-maljoo.jpg
بخش نخست گفتگو با محمد مالجو

چه رابطه ای میان سلطه طبقاتی و سلطه جنسیتی برقرار است؟

تهیه و تنظیم: کاوه مظفری - مریم رحمانی

جنبش های کارگری از جمله درصدد تحقق درجات گوناگونی از کالازدایی از کار هستند، جنبش های زیست محیطی درصدد تحقق درجات گوناگونی از کالازدایی از طبیعت، و جنبش های معطوف به ایجاد دگرگونی در نظام های مالی و پولی نیز درصدد تحقق درجات گوناگونی از کالازدایی از پول. به این معناست که از جنبش جنبش ها سخن می گویم. جنبش جنبش ها درصدد انحلال همان منطق سرمایه است که خودگستری اش ضرورتاً هر چه کالایی تر سازی کار و طبیعت و پول را ضروری می سازد.



monsef-mazroughi.jpg
منصف مرزوقي رئیس‌جمهور تونس:

تونس در افراط گرايي غرق نمي شود

ريل تدرل| ترجمه: سهيلا قاسمي (اعتماد)

ما در موقعيت دشوار و پيچيده‌يي قرار داريم. من هم نگرانم اما تونس به سمت اسلامگرايي افراطي متمايل نشده. چنين ادعايي خشك‌انديشي است. بحث سياسي در اين مورد بي‌فايده است چون نيروهايي وجود دارند كه عادت ندارند با هم كار كنند. تونس دارد بازسازي مي‌شود. بايد سيستم سياسي جديد، سيستم اطلاع‌رساني جديد، سيستم ارزش‌گذاري جديد و... ايجاد كنيم و هركس تلاش مي‌كند به اين سيستم‌هاي جديد شكلي بدهد. مثل يك ديگ بزرگ شيطاني مي‌ماند كه هركس چيزي در آن مي‌ريزد. نقش من آرام كردن اوضاع است. به اسلامگرايان النهضه و همين‌طور افراد خانواده سياسي‌ام مي‌گويم حواس‌شان باشد كه در دام نيفتند.



Homayouni-mehdi.jpg
حمید احمدی (برلین)

حزب توده خبر کودتای ۲۵ مرداد را به مصدق داد

مصاحبه با آقای مهدی همایونی

به مناست سالگرد کودتای ۲۸ مرداد مصاحبه ای در تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۹۱ با آقای محمد علی عمویی انجام شد و در چند سایت اینترنتی ایرانی خارج از کشور انتشار یافت و این عنوان برای متن آن مصاحبه برگزیده شد: « حزب توده خبر کودتای ۲۵ مرداد را به مصدق داد.».



روایتی از 17 شهریور 1357 در میدان ژاله





hasan-shariatmadari.jpg

انتخابات آزاد، گذار مسالمت آمیز به دموکراسی

گفتگوی شهلا بهاردوست با آقای حسن شریعتمداری

۱. به نظر شما اولین انتخابات آزاد در ایران ممکن است چه انتخاباتی باشد؟ انتخابات ریاست جمهوری؟ رفراندوم؟ قانون اساسی یا انتخاباتی دیگر؟
۲. می دانیم که انتخابات آزاد خواسته ای سیاسی است و طبقه ی متوسط شهری بیشتر از آن حمایت می کند، همینطور در جنبش سبز هم این طبقه اکثرن به میدان آمدند، چگونه می توان بقیه ی قشرها و طبقات اجتماعی که دچار تنگناهای اقتصادی و معیشتی هستند را به پشتیبانی از استراتژی انتخابات آزاد جلب کرد؟



مجید خوشدل

لیبی، سوریه... ایران (۲)

گفتگو با مصطفی صابر

جنگ چند جانبه در سوریه به پشت دروازه های دمشق رسیده است. در لرزه ها و پس لرزه های کاخ ریاست جمهوری چند مهره کلیدی دود شدند و به هوا رفتند. دیکتاتور علوی پس از چند هفته غیبت آفتابی شد و با پشت گرمی ی مشاوران داخلی و خارجی خود، دوباره برای «تروریست» ها خط و نشان کشید.



darvishpour.jpg

«نقش دولت‌ها در روند رشد ناسیونالیسم افراطی»

مصاحبه بهداد بردبار (رادیو کوچه) با دکتر مهرداد درویش‌پور استاد جامعه شناسی و فعال سیاسی مقیم استکهلم در مورد ناسیونالیسم افراطی که خود را به شکل عظمت طلبی ملی نشان می‌دهد. دروریش‌پور در این مصاحبه به روند رشد ناسیونالیسم افراطی و نسبت آن با نژادپرستی و تبعیض قومی توضیح می دهد. هم‌چنین او در مورد نقش دولت‌ها در ترغیب این ایده را واکاوی می‌کند.




Farzaneh-azimi0912-70.jpg
پنجمين همايش اتحاد جمهوری خواهان ايران از دوازده تا چهاردهم ماه اکتبر سال ۲۰۱۲ برگزار می شود.

درباره همآيش پنجم اتحاد جمهوری خواهان ايران

مصاحبه آقای بهرام عباسی با خانم فرزانه عظیمی مسئول هیات سیاسی - اجرایی اتحاد جمهوری خواهان ایران

برنامه های همایش در این سه روز بر اساس الویت های سیاسی ما و همچنین پاسخ گویی به وظایف تشکیلاتی برای دستیابی به آن تنظیم شده اند. همایش پنجم اتحاد جمهوریخواهان ایران در شرایطی برگزار میگردد که کشور ما در بحران عمیقی به سر می برد و ادامه شرایط موجود در کشور ناممکن است. همین امر زمینه ساز تحولات مهمی در ایران است. بررسی شرایط حاکم برکشور، بحران اتمی، تحریم های بین المللی و تاثیرات آن بر اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور از جمله مسائلی است که در همایش به آن پرداخته خواهد شد. همچنین در رابطه با جنبش سبز و آینده آن، نقش جمهوری خواهان، ضرورت همگرائی و اتحاد آن ها و موانع پیشاروی آن بحث و تبادل نظر خواهد شد. موضوع دیگر همایش، چشم انداز تحولات در ایران و سیاست های جمهوریخواهان از جمله در رابطه با انتخابات پیشاروی خواهد بود."