goftegou-Sattari-MEHR-200.jpg
سهیلا ستاری

گفتگو با چهار تن از کوشندگان خانه همبستگی مهر

علی اصغر سلیمی: بشر موجودی اجتماعی است و برای یک زندگی اجتماعی به فرهنگ، اخلاق، حقوق و قانون و قرارداد نیازمند است. حقوق بشر مجموعه‌ای از حقوق، هنجارها (نرم ها)، قوانین و قراردادهایی را بازتاب میدهد که طی زندگی بشر در دو ـ سه هزاره و بویژه در چند قرن اخیر و در رهگذر رویدادهای عصر روشنگری و در آگاهی و معرفت و تجربه‌ها برای زندگی بهتر ضرورتشان آشکار شد، تا انسان‌ها بدور از جنگ و با کاهش اختلافها و تنشها برای حفظ موجودیت و رشد و تکامل بشریت آمادگی یابند



Behroz_manshor.flv.jpg
مصاحبه با بهروز خلیق

پیرامون منشور شهروندی

حقوق اقلیت ها، برابری حقوق شهروندی،شهروندان غیر ایرانی مقیم ایران و سئوالات دیگر در گفتگو با بهروز خلیق پیرامون طرح «منشور حقوق شهروندی» منتشر شده توسط دولت حسن روحانی
(سایت تصوتی تصویری «رسانه»)





Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

کاهش آمار اشتغال، افزايش آمار طلاق زنان ايرانی

گفتگوی رویا کریمی مجد از رادیو فردا با مهرداد درویش پور

به راستی کشور ديگری را نمی‌شناسم که شکاف ميان ملت و دولت و علايق فرهنگی و رفتاری ملت و دولت چنين عميق باشد. هيچ بخش از رفتار مردم ايران به خصوص شهر نشينان، شباهتی با الگوهای اسلامی که حکومت تبليغ می کند ندارد



vahdat_2.flv.jpg

وجوه مشترک و تفاوت ها پيرامون "کدام چپ؟ کدام سوسياليسم؟" ـ بخش دوم

سایت صوتی - تصویری «رسانه»

بخش دوم گزارش از کنفرانس پيرامون مبانی وحدت چپ، در روزهای شنبه ٣٠ نوامبر و یکشنبه اول دسامبر ٢٠١٣ (٩ و ١٠ آذرماه ١٣٩٢)، در شهر کلن آلمان برکزار گردید.
کنفرانس با شرکت تعداد قابل توجهی از اعضای سه سازمان: اتحاد فدائیان خلق ایران، فدائیان خلق ایران (اکثریت) و شورای موقت سوسیالیستهای چپ ایران، گروهی از کنشگران چپ و تعدادی ازفعالین چپ علاقه مند به سرنوشت این پروژه کار خود را آغاز کرد.



akbar-seif.jpg
اکبر سیف

درباره گزارش صد روزه و ...

گفت و گ با اکبر سیف در برنامه «نگاه» تلویزیون تیشک

درباره برخی ازمشخصه های اصلی جامعه بحران زده ایران وگزارش صدروزه آقای روحانی:ایشان در باره چه مسائلی سخن گفت؟چه مسائلی را نگفت ویا ناگفته گذاشت؟ماموریت اصلی ایشان از سوی نظام ج ا چه بود؟



مجید خوشدل

«اپوزسیون» و نقش آن در تشکیل و تداوم حکومت اسلامی ایران(۲)

(پروژۀ هسته ای رژیم ایران؛ مذاکره با غرب، نتایج و عواقب آن)
گفتگو با ثریا شهابی

ثریا شهابی، از فعالان سیاسی طیف چپ به پرسش های من در پیوند با « مذاکرات حکومت اسلامی ایران با غرب؛ پیامدهای آن ... » پاسخ می دهد. انتشار این گفتگو به دلیل مشغله های ناخواسته و پازه ای مسائل به تأخیر افتاد. گفتگوی تلفنی زیر بر روی نوار ضبط شده است.



Farokh.flv.jpg

چه عواملی باعث شد که جمهوری اسلامی توافقنامه ژنو را امضاء کند؟

توافقنامه هسته ایی ژنو، گزارش صد روزه رئیس جمهور آقای روحانی و حقوق بشر در یک گفتگو اختصاصی با فرخ نگهدار
سایت تصویری - صوتی «رسانه»





مجید خوشدل

«اپوزسیون» و نقش آن در تشکیل و تداوم حکومت اسلامی ایران(۱)
«مرجع تقلید»؛ نماد «از خودبیگانگی»

در این مجموعه تآملی تجربی خواهم داشت در پیوند با پدیدۀ «از خود بیگانگی انسان» های نسل انقلاب بهمن. آدمهایی که در مقاطعی از دوره ای نزدیک به چهل سال با نفی خود به ستایش و پرستش دیگری نشستند؛ تقلید و سرسپردگی را تبلیغ کردند و به زبانی استبداد و فرهنگ استبدادی را در جامعه بازتولید کردند. با این وجود دیده و شنیده ایم که همین انسانها در فرایندی متفاوت «خدا»ی خودخواسته و خودساختۀ خود را باز هم در اقدامی جنون آمیز گردن زدند و دوباره و چند باره تن خویش و پیکر جامعه پیرامون خود را مجروح کردند.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
گفت وگوی نسرین الماسی با دکتر مهرداد درویش پور

درباره ماندلا و میراث او

دست آوردهای مثبت ماندلا را باید پی گرفت و به ضعف های او نگاهی انتقادی کرد تا بتوان به جلو پیش رفت. خواست های مردم در آفریقای جنوبی به تحقق کامل نرسیده است، اما شکست هم نخورده است. شاید در نیمه راه یک صحنه قرار دارد و یا بهتر بگویم نخستین تک پرده های آن به پایان رسیده است و تا پایان راهی بس دراز در پیش است.



mandela_dignity__nocredit.jpg

ماندلا، شخصیتی که بتاریخ پیوست و جاودانه شد

مصاحبه مهدی کشاورز با دکتر مصطفی دانش

از او سوال کردم آیا واقعا شما نفرتی به هیچیک از محافظین و شکنجه گران خود ندارید؟ جواب داد: مشکل است به کسی نفرت داشت که او زندانبان بوده است. بین زندانبانان ها، جنایتکار زیاد بودند اما همزمان افراد بس محترم و خوب هم وجود داشتند. به آنها که جنایت پیشه بودند فکر نمیکم یعنی فکرم را متوجه آنها نمیکنم، زندانبان های خوب در افکارم نقش بسته اند. اینها جوابهائی است که ماندلا بمن میدهد. اینکه میگویم شخصیتی است استثنائی و غیر قابل وصف، بخاطر همین خصائل انسانی است که در اوبسیار متبلور بود.



hoveda-yong.jpg

شصت و پنجمین سالگرد تصویب
اعلامیه جهانی حقوق بشر در سازمان ملل متحد

گفتگوی حمید احمدی با فریدون هویدا
نماینده وقت ایران در این اجلاس و امضاء کننده سند اعلامیه جهانی حقوق بشر در ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸




alisamad0.jpg
علی صمد

دانشگاه بدنبال فرصت است و این فرصت هم بوجود خواهد آمد

امروز بر همگان آشکار است که دانشگاه با تلاش و مقاومت فعالین دانشجوئی، دیگر در جهت حفظ منافع نظام فعالیت نمی کند. جنبش دانشجوئی امروز نقاد قدرت است و با تمام تضییقاتی که بر دانشجویان اعمال می شود جنبش دانشجوئی از استقلال و آزادی خود دفاع می کند و این دفاع پر شکوه است



mehdi-fatapour-s.jpg

جنبش دانشجویی پیش از انقلاب؛ جنبشی خواهان تغییرات رادیکال

دانشجویان یک خصوصیتی دارند که با سایر افشار متفاوت است و آن اینکه مسئله‌ی تبادل اطلاعات و اخبار، امکان آزادی دست یافتن به اطلاعات خواست اصلی این قشر است و این خواست هم صنفی‌ست و هم سیاسی‌. به این معنا که چون دانشجویان به‌عنوان یک صنف می‌خواهند امکان داشته باشند که اطلاعات را به دست بیاورند و مفاهیم جدید را یاد بگیرند و این اصلاً مفهوم دانشجویی‌ست، بنابراین خواهان این هستند که امکان تبادل اطلاعات را داشته باشند و بتوانند به همه منابع دسترسی داشته باشند. مسئله‌ی سانسور، مسئله‌ی دیکتاتوری و جلوگیری از این مبادله، یک خواست صنفی‌ست که فوراً به یک خواست سیاسی تبدیل می‌شود.



khalida-pupal.jpg
عباس شکری

گردونه‌ی شرارت علیه حقوق زنان

گفتگو با خلیدا پوپال فعال حقوق بشر

سه دهه است که افغانستان گرفتار جنگ است و طول این سی سال، زنان قربانیان اصلی و همیشگی بوده‌اند. جنگ، کشور ما را عوض کرده است و طالبان هم به عنوان نیروی جنگجو، صاحب قدرت و پشتیبان دین، مخالف حقوق زنان می‌باشد. این ویژگی به طالبان محدود نمی‌شود، بل‌که کسانی هم هستند که در ظاهر و در حرف خود را مدافع حقوق زنان نشان می‌دهند، اما در عمل، تیشه به ریشه‌ی آنان می‌زنند و با جنگ‌جویان طالبان هم کاسه می‌شوند. در افغانستان، زنان از هیچ حقوقی برخوردار نیستند. با زنان افغان همیشه به عنوان جنس دوم رفتار شده. کسانی‌اند که آزادی ندارند و حق تصمیم‌گیری در امور شخصی خود را هم دارا نمی‌باشند.



16azar.flv.jpg
مصاحبه سایت تصویری و صوتی «رسانه» با مهدی فتاپور درباره

شانزده آذر روز دانشجو ، از دیروز تا امروز

چرا ۱۶ آذر یک روز تاریخی شد؟ چرا خواسته های صنفی دانشجویان رنگ سیاسی به خود میگیرد؟ این قبیل سئولات را درگفتگویی با مهدی فتاپور از چهره های سرشناش جنبش چپ و دانشجویی در میان گذاشتیم