kambiz-rousta.jpg

روستا سیاست را برا ی منافع شخصی نمی‌خواست

گفت‌گوی دویچه وله با کاظم کردوانی

کاظم کردوانی: آقای روستا جزو آن جریانی در خارج بود که مسئله‌ی اصلی‌اش سرنگونی جمهوری اسلامی بود. و این رادیکالیسمی که در وجودش بود و مسئله‌ی سرنگونی که برایش مطرح بود، بسیاری از مسایل دیگر محل اعتنا نبود. و ازجمله خب جریانی که بعداً به جریان «لندن» معروف شد که آقای روستا جزو امضا‌ءکنندگان اصلی‌شان بود و بعد کنفرانس پاریس، خب جریانات سلطنت‌طلب بودند، برخی جریانات جداشده از اصلاح‌طلبان یا حتا اصلاح‌طلبان حکومتی که از حکومت جدا شده بودند. و اینها برایشان مسئله‌ی اصلی باز همان مسئله‌ی مبارزه با جمهوری اسلامی بود و فکر می‌کردند که از این طریق می‌توانند تحرکی در جامعه‌ ایران بوجود بیاورند. حالا بحث‌اش مفصل است که همانموقع هم هرازگاهی اگر همدیگر را می‌دیدیم، من فکر می‌کردم، این بحثی که می‌کنند، چیزی جز توهم نیست. ولی نگاهش حتا زمان رفتن با سلطنت‌طلبان، و همکاری ایشان با سلطنت‌طلبان نگاهی بود که مسئله‌ی اصلی‌اش سرنگونی جمهوری اسلامی بود.



ny-2407-s.jpg
فرح طاهری

گزارش اعتصاب غذای سه روزه
مقابل سازمان ملل در نیویورک

عکس: لیلا مجتهدی ـ سحر زرهی

گروهی از ایرانیان ساکن آمریکا، کانادا و اروپا در اعتراض به نتیجه ی انتخابات ریاست جمهوری در ایران و درخواست آزادی زندانیان سیاسی از 22 تا 24 جولای به مدت سه روز در مقابل ساختمان سازمان ملل در نیویورک گردآمدند و اعتصاب غذا کردند.
اکبر گنجی کوشنده ی حقوق بشر که از پایه گذاران این حرکت بود، توانست شمار قابل توجهی از نویسندگان، هنرمندان و روشنفکران و روزنامه نگاران را به حمایت از این حرکت فرا خواند. برگزارکنندگان می گفتند، به قصد "محکوم کردن گسترده تقلب در انتخابات، و سرکوب بی رحمانه اعتراضات مردمی و بازداشت غیرقانونی صدها شهروند و فعال سیاسی و اجتماعی" در سه روز یاد شده دست به اعتصاب غذا زده اند.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

هویت باز یافته

آخرین سخنران جلسه جلال ایجادی استاد دانشگاه و عضوحزب سبز فرانسه بود که با عنوان ( لائیسیته جدایی اسلام از حکومت در جنبش امروز ) سخنرانی کرد .ایجادی با اشاره به این که مساله اصلی لائیسیته است گفت در ایدئولوژی اسلامی امت اسلامی برای نفی شخصیت انسان هاست .بر مبنای این ایدئولوژی شما حق رای ندارید حق رای متعلق به امت است که گله وار توسط ولایت فقیه اداره می شود. جنبش اخیر نشان داد که نسبت به سی سال پیش تحولاتی در ایران رخ داده است امروز در جامعه ما سکولاریسم رشد کرده ولی در عین حال با تناقضات خویش در گیراست .



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

پاریس – تهران

از پاریس تا تهران راه دوری نیست . پس ازانتخابات - کودتا ی جمهوری اسلامی ایران شهر پاریس هم چنان شاهد اجتماع پرشور ایرانیا نی است که می خواهند فریاد آزادیخواهی خود را هم آوا با ایرانیان به گروگان گرفته شده در ایران (به گفته محسن مخملباف ) به گوش جهانیان برسانند. نکته ای که برای ما ایرانیان ساکن پاریس جالب به نظر می رسد همبستگی مردم فرانسه و همدردی آنان با جنبش مردم ایران است که نه تنها شامل شخصیت های سیاسی و فرهنگی می شود بلکه هم چنین شا مل دانشجویان و یا مردم عادی می شود.شرکت فرانسوی ها در تظاهرات و یا مراسمی که دراین مدت در پاریس برگزارشده و خوشبختانه هم چنان ادامه دارد نشان دهنده سرافرازی ملتی با تمدنی غرور آفرین است که به رغم همه سرکوب ها سرانجام توانست دنیا را متوجه این موضوع کند که حساب آنان با حکومت فاشیستی جمهوری اسلامی ایران جداست . در کناربرپایی تظاهرات نشست ها یی نیز در این ارتباط برگزارشد که دراین مورد می توان به نشست های انجمن گفتگو و دموکراسی اشاره کرد.



rdaryoush.jpg
سهيل آصفی

روشنک داریوش ۵۸ شمع فروزان برافروخت :
قطره اشکی در اقیانوش...

این مطلب یادواره ای است و تکلمه ای پر شتاب از عکس هایی فوری درباره ی روشنک و بیاد جاری روشنک با بهره گیری از کتاب "یک زندگی" که به همت ناصر زراعتی به بازار نشر در غربت عرضه شد. در پنجاه و هشتمین سالگرد میلاد روشنک در کنار او و شمع های فروزانش به شرافت روشنفکری ایران در روزهای دشوار اکنون، چشم به فردا دوخته ایم!...