سانحه هوایی واشنگتن؛ ۶۷ قربانی از جمله شهروندان خارجی،
جعبه سیاه هواپیما پیدا شد یک هواپیمای خطوط هوایی امریکن با ۶۰ مسافر و چهار خدمه در آسمان واشنگتن با یک هلی کوپتر نظامی برخورد کرده که به گفته رئیس آتشنشانی پایتخت آمریکا، انتظار نمیرود هیچیک از مسافران این حادثه زنده باشند. وزیر دفاع آمریکا هم تایید کرده که هر سه سرنشین هلیکوپتر نظامی در پی این سانحه کشته شدهاند.هواپیما و هلیکوپتر «بلک هاک» بعد از برخورد در رود پوتومک که از میان شهر واشنگتن دی سی، پایتخت آمریکا، میگذرد سقوط کردند.
پرواز شماره ۵۳۴۲ از ویچیتا به واشنگتن میآمد. این هواپیما از نوع پیاساِی ایرلاینز بامباردیر سیآرجی ۷۰۰ بود. به گفته سازمان هوانوردی آمریکا این حادثه حوالی ساعت ۹ شب چهارشنبه به وقت محلی درحالی اتفاق افتاد که هواپیما به باند ۳۳ فرودگاه ملی رونالد ریگان نزدیک میشد.
بیانیه فعالان حقوق بشر و زنان
در محکومیت سفر وزیر امور خارجه ایران به افغانستان این دیدار، همسویی آشکار دو حکومت زنستیز در منطقه را نشان میدهد و نگرانیهای عمیقی را در مورد وضعیت حقوق بشر و بهویژه حقوق زنان و دختران در هر دو کشور برمیانگیزد. این سفر، همزمان با متهم شدن رهبر و رئیس دیوان عالی طالبان توسط دادستان دیوان کیفری بینالمللی به جنایات علیه بشریت از جمله شکنجه و سرکوب سیستماتیک زنان و دختران افغانستان، انجام شده است. چنین همگراییهایی تنها به تثبیت آپارتاید جنسیتی و نادیده گرفتن حقوق بنیادی زنان در هر دو کشور کمک میکند.
ما فعالان حقوق بشر و زنان، ضمن محکوم کردن این سیاستها، اعلام میکنیم که به مبارزه خود برای پایان دادن به آپارتاید جنسیتی و تبعیض سیستماتیک در ایران و افغانستان ادامه خواهیم داد. همچنین از جامعه جهانی، سازمان ملل متحد، دیوان کیفری بینالمللی و سایر نهادهای حقوقی و سیاسی میخواهیم که به صورت جدی و مؤثر، به نقض گسترده حقوق زنان و سرکوب حقوق بشر در این دو کشور رسیدگی کنند.
هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران در سالگرد کارزار زندانیان سیاسی علیه اعدام صدای نه به اعدام، زنده باد آزادی را در سراسر ایران پر طنین کنیم! حزب چپ ایران، از نیروهای آزادیخواه، از زنان، کارگران، دانشجویان، معلمان، بازنشستگان، فعالان ملی و قومی و مردم بپاخاسته ایران، تفاضا دارد که صدای اعتراض زندانیان سیاسی را که در نه به اعدام تبلور یافته به هر شکل که می توانند تقویت کنند. زمان آن فرارسیده که با اتحاد و همبستگی، به این چرخهٔ مرگ پایان دهیم. اگر دست در دست هم بگذاریم، ایران را از چنگال استبداد حاکم نجات خواهیم داد. احزاب و سازمان های چپ وأحزاب و تشکل های جمهوری خواه در این میدان وظیفه سنگین تری بدوش دارند. زندانیان سیاسی در انتظار فریاد رسای ما علیه اعدام و برای زندگی بدور از ستم، تبعیض و استبداد هستند.
س. حمیدیهمپوشانی ترامپ با رهبر جمهوری اسلامی ترامپ از صدور شناسنامه برای کودکانی که در آمریکا متولد میشوند، سر باز میزند. مگر آنکه برای چنین کودکانی نشان و تباری امریکایی فراهم گردد. چنین موضوعی را در ایران هم مدت چهل و پنج سال است که برای افغانستانیهای مهاجر تعقیب و دنبال میکنند. با این حساب در ایران نیز صدها هزار نفر از افغانستانیها بدون شناسنامه به سر میبرند. اما دولت اجق وجق ایران هیچ برنامهی روشنی برای ساماندهی این افغانستانیها در اختیار ندارد و آنان نسل در نسل همچنان بدون شناسنامه در ایران زندگی میکنند. دولت جمهوری اسلامی به تازگی سیاستی را باب کرده بود که برای افراد خانوادهی لشکر فاطمیون شناسنامهای ایرانی صادر گردد. اما با سقوط دولت بشار اسد در سوریه مشخص نیست که ادامهی این برنامهی خودمانی را به کجا رساندهاند.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» وارد دومین سال خود شد کارزاری که یک سال پیش علیه احکام اعدام در ایران آغاز شد، امروز وارد دومین سال فعالیت خود شده است. بدین مناسبت زندانیان سیاسی و غیرسیاسی ۳۴ زندان ایران روز سهشنبه ۹ بهمن دست به اعتصاب غذای گسترده زدهاند.
زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در ۳۴ زندان با انتشار بیانیهای میگویند که از "چهارگوشه ایرانِ در زنجیر، روز سهشنبه ۹ بهمن، دومین سال کارزار نه به اعدام را با شور و نشاط بیشتری آغاز میکنیم و در پنجاه و سومین سهشنبه کارزار نه به اعدام، دست به اعتصاب غذا میزنیم".
کشورهای عضو سازمان ملل متحد نگرانی خود را دربارۀ بهائیان در بررسی ادواری جهانی ایران ابراز داشتند گزارشهای متعدد کمیتۀ حقیقتیاب سازمان ملل دربارۀ ایران تأکید میکند که زنان بهائی از زمان خیزش سال ۱۴۰۱ به طور نامتناسب مورد هدف قرار گرفتهاند، امری که نشاندهندۀ تشدید عمدی فشارهای وارده بر آنها است. همچنین، ١٨ کارشناس سازمان ملل متحد، در اقدامی بیسابقه با صدور نامهای مشترک اقدامات حکومت ایران را محکوم کردند. در همین حال، «بنیاد عبدالرحمن برومند» روایت تکاندهندهای را از ۴۵ سال خشونت علیه بهائیان ایران منتشر کرد.
خطر اعدام قریب الوقوع بهروز احسانیاسلاملو و مهدی حسنی درپی انتقال به مکانی نامعلوم صبح امروز دو زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱ بهنامهای بهروز احسانیاسلاملو و مهدی حسنی از زندان اوین جهت اجرای حکم به مکانی نامعلوم منتقل شدند. گفته شده قرار است حکم اعدام ایشان طی روزهای آینده به اجرا درآید. این دو زندانی به اتهام «بغی و افساد فیالارض از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران» به اعدام محکوم شده بودند.
نامه اعتراضی خانواده های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی تصاویری از خاوران در روز پنجم بهمنماه ۱۴۰۳ همانگونه که آگاهید در دهه ۶۰، به ویژه تابستان ۱۳۶۷ هزاران تن از عزیزان ما، زندانیان سیاسی و عقیدتی ایران را مخفیانه و حتی برخلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران، به جوخه های مرگ سپردند و پیکر آنان را مخفیانه و بی نام و نشان در گورهای جمعی در سراسر کشور، از جمله در گلزار خاوران در کنار مزار بهائیان و جانباختگان با نام و نشانِ پیش از سال ۱۳۶۷، پنهان کردند. بیش از چهار دهه از آن زمان می گذرد، نه پیکرشان را به خانواده ها سپردند، و نه زمان اعدام و محل دقیق دفنشان را اعلام کردند، و نه اجازه سوگواری به بازماندگان را دادند افزون بر اینها، مدت هاست با کشیدن دیوارهای بلند بتونی، نصب دوربین ها و بستن درهای خاوران، از ورود بازماندگان به محوطه مزار جلوگیری می کنند.
اسرائیل آزادی ۲۰۰ زندانی فلسطینی را تأیید کرد ر چارچوب توافق آتشبس با حماس، اسرائیل ۲۰۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرد. این اقدام پس از آزادی چهار گروگان اسرائیلی از سوی حماس صورت گرفت. توافق آتشبس که شش هفته به طول میانجامد، تبادل گسترده زندانیان را شامل میشود.
روز شنبه ۲۵ ژانویه سرویس زندانهای اسرائیل تأیید کرد که ۲۰۰ زندانی فلسطینی به عنوان بخشی از توافق آتشبس میان اسرائیل و گروه تروریستی حماس آزاد شدهاند.
طبق بیانیهای از سوی این نهاد: «پس از تکمیل فرآیندهای ضروری در زندانها و تصویب مقامات سیاسی، تمام افراد بازداشتشده از زندانهای عوفر و زندان صحرای نقب [کتسیوت] آزاد شدند.»
بیانیه جمعی از فعالان سیاسی، فرهنگی و مدنی: ضرورت مذاکره جامع و مستقیم با امریکا
و تغییر رویکرد دخالت نظامی در قبال مخاصمه اسرائیل و فلسطین ادعای مخالفین مذاکره میان ایران و امریکا در هر دو کشور که هیچ راهی جز حمله نظامی به ایران، منافع امریکا، اسرائیل و منافع ملی کشور ما را تضمین نمی کند، چه از طرف حکومتگران مطرح شود و یا از جانب برخی محافل و موسسات ایرانی یا غیر ایرانی، تصوراتی خیال پردازانه، ضدایرانی و جنگ طلبانه است. هرگاه سیاست هائی که ما امضاکنندگان این بيانيه بر آن ها تاکید داریم، اجرا شود، هيچ عقل سلیمی حکم نمی کند که گويا حمله نظامی و جنگ، یگانه راه تضمین منافع ایالات متحده امریکا و متحدان آن در منطقه و تامين منافع ملی ما است.
به گمان ما امضا کنندگان بيانيه، زمان تصميم گيری های سخت و اساسی است تا خطراتی که بر کشور ما و زندگی مردم سايه انداخته، برطرف شود. اولين گام، گشودن راه مذاکره جامع و مستقيم با دولت ترامپ و تغییر بنیادین رویکرد دخالت نظامی در قبال منازعه اسرائیل و فلسطین است. صلح و پايان دادن به دشمنی ها، خواست و نياز مردم منطقه است.
گروه کار ملی قومی حزب چپ ایران کشتار جمعه خونین زاهدان
حقیقتی دهشتناک که انکار و پرده پوشی بر نمیتابد! پس از مدت زمان بیش از دوسال که از جمعه خونین زاهدان میگذرد، علی موحدی راد رییسکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان روز یکشنبه ۲۳ دی ماه اطلاع داد که رسیدگی به پرونده کشتار جمعه خونین زاهدان پایان یافته و حکم دادگاه از جمله پراخت دیه، تبرئه مامورین از اتهام «قتل عمد» و ۱۰ سال زندان برای مامورین خاطی بوده است. دلیل تخفیف اتهام از «قتل عمد» به «ماموران خاطی» اینگونه توجیه شده است که گویا برای دادگاه مشخص نشده که دقیقا چه کسانی عامل تیراندازی بوده اند و از کدام سلاح ها در تیراندازی بسوی مردم استفاده شده است.
شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران احکام اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی و ۵۲ جوان دیگر را محکوم می کنیم ! خانم پخشان عزیزی، فارغالتحصیل مددکار اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی، فعال کارگری کرد است. او طی حمله داعش به کردستان سوریه، نزدیک به ده سال در اردوگاههای آوارگان جنگ داعش در شمال شرق سوریه، بهعنوان مددکار اجتماعی به امداد رسانی به قربانیان تجاوز و تهاجم داعش پرداخته است. او مرداد ماه ۱۴۰۲ در تهران بازداشت و سپس به اتهام «بغی» و عضویت در گروههای معارض به اعدام و ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. با وجود درخواست فرجامخواهی، حکم اعدام خانم عزیزی در دیوان عالی کشور تایید و برای اجرا به دایره اجرای احکام فرستاده شده است.
ادامه بازداشتها در استان کردستان پس از اعتصابات رسانههای حقوق بشری، از جمله ههنگاو، هرانا و کردپا، از ادامه بازداشت شهروندان و کنشگران در شهرهای کردستان به دنبال اعتصابات عمومی در این استان خبر دادهاند.
به نوشته این رسانهها، تازهترین موارد مربوط به بازداشت میلاد و نریمان رندانی، دو برادر و فعال رسانهای و مدنی در سنندج، بازداشت یک شهروند به نام آواره شخصی در سردشت و دستگیری یک فعال کارگری در سنندج به نام جلیل محمدی است.
بنابر گزارشها، این شهروندان شامگاه چهارشنبه و روز پنجشنبه توسط نیروهای امنیتی و بدون حکم قضایی بازداشت شدند و از اتهام و محل نگهداری آنها خبری در دست نیست.
س. حمیدیلزوم نفی کامل اعدام در برنامهی گروههای سیاسی اعدام در دستان جمهوری اسلامی به وسیلهای برای ترساندن مردم عادی بدل شده است. از این اعدامها نه تنها کنشگران سیاسی بلکه مجرمان عادی جامعه نیز سهم میبرند. این مجرمان کسانی هستند که پروندهای از قتل عمد یا فساد و دزدی مافیای دولتی را به نمایش میگذارند. فروشندگان کلان مواد مخدر هم اغلب مواقع پایشان به چنین پروندههایی کشیده میشود. اما گفته میشود که جمهوری اسلامی تمامی اعدامهایی از این دست را به قصد برقراری عدالت اجتماعی به انجام میرساند. این موضوع در حالی اتفاق میافتد که هرگز از عملیاتی کردن آنها به مقصود خویش نایل نمیگردد. ولی با تمامی این احوال از لجاجت بیثمرش برای ادامهی آن چیزی نمیکاهد.
«تعلیق اجرای حکم اعدام» پخشان عزیزی
همزمان با اعتصاب سراسری در شهرهای کردنشین مازیار طاطایی، یکی از وکلای پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی کرد از «تعلیق اجرای حکم اعدام» او خبر داد.آقای طاطایی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که شعبه رسیدگیکننده به اعاده دادرسی با «درخواست توقف اجرای حکم در اجرای تبصره ماده ۴۷۸ قانون آئین دادرسی» موافقت کرده است.
صبح امروز خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی به نقل از منابع آگاه از «تعویق اجرای حکم پخشان عزیزی»، مددکار اجتماعی و زندانی کرد به دستور شورای امنیت کشور (شاک) خبر داد هرچند این خبرگزاری پس از چند ساعت و بدون ارائه هیچ توضیحی این خبر را حذف کرد.
«همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران» اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی
منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
اعلام آلترناتیو در خارج از کشور بدون حضور نيروهای داخل کشور و بدون نگاه به بنیادهایی مانند دموکراسی، حقوق بشر، سکولاریسم و رواداری در گذشته، بارها شکست خورده و هر بار به ناامیدی و ضربه زدن به مبارزات مردمی انجاميده است.
طرح آرزومندانه تشکیل دولت انتقالی (موقت) و ادعای رهبری دوران گذار در خارج از کشور آنهم از طرف جریاناتی که به جای جلب حمايت مردم، برای جلب پشتيبانی قدرتهای خارجی تلاش می کنند، پاسخ به خواست مردم ایران که از بیش از یک قرن است برای استقلال، آزادی، دموکراسی و حاکمیت ملت مبارزه می کنند، نمیباشد.
تصمیم ترامپ به خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی
و پیمان پاریس واکنشبرانگیز شد فرمانهای اجرایی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا مبنی بر خروج دوباره از توافقنامه اقلیمی پاریس و همچنین از سازمان بهداشت جهانی، واکنشهایی را از سوی کشورهای جهان و سازمانهای غیردولتی به دنبال داشته است.
اوا هرنچیرووا، سخنگوی اتحادیه اروپا در امور بهداشتی، روز سهشنبه در یک کنفرانس خبری در بروکسل، ضمن ابراز نگرانی از خروج ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی، گفت: «ما مصمم به همکاری با شرکای آمریکایی خود هستیم و امیدواریم که این روند [خروج آمریکا] هنوز در دست بررسی باشد.»
شروع آتشبس در غزه همراه با مبادله گروگانها و زندانیان آتشبس جدید بین اسرائیل و حماس از صبح یکشبنه ۱۹ ژانویه آغاز میشود، با سکوت شش هفتهای سلاحها مبادله گروگانهای اسرائیلی با زندانیان فلسطینی آغاز میشود. اما آیا این آتشبس پایدار خواهد بود؟
پس از پانزده ماه جنگ خونین در نوار غزه، سرانجام ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه (بهوقت محلی) صبح روز یکشنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) مرحله نخست آتشبس جدید میان اسرائیلو حماس اجرایی میشود. این آتشبس نه تنها برای پایان موقت درگیریها طراحی شده است، بلکه به عنوان ابزاری برای مبادله گروگانها و زندانیها و آغاز یک مسیر پیچیده به سوی صلح و ثبات در منطقه، اهمیت ویژهای دارد. با این حال، در این میان چالشهایی وجود دارد که میتواند بر پایداری این آتشبس و نتایج آن تأثیر بگذارد.
مفاد کلیدی معاهده روسیه و ایران ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، روسای جمهور روسیه و ایران روز جمعه ۱۷ ژانویه (۲۸ دی) در مسکو معاهده مهمی را برای گسترش همکاریهای اقتصادی و نظامی دو کشور امضا کردند.
امضای معاهده مشارکت جامع همکاریهای راهبردی ایران و روسیه در حالی انجام شده است که هر دو کشور در سالهای گذشته هدف تحریمهای کشورهای غربی بودهاند. این توافق همکاری همچنین ۳ روز قبل از بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید امضا شده است.
ترور دو قاضی بلندپایه جمهوری اسلامی محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی بلندپایه ایران، مورد سوءقصد قرار گرفته و کشته شدهاند. ایرنا میگوید این حادثه در محل دفتر این قضات رخ داده است. برخی خبرگزاریهای گزارش کردند که ترور در برابر ساختمان دیوان عالی رخ داد.
ایرنا میگوید: «یک مستشار دیوان عالی نیز در محل حادثه حضور داشته است که هنگام تیراندازی زیر میز میرود.»
جامعهٔ جهانی بهائی خواستار بررسی نقض حقوق بشر بهائیان توسط حکومت ایران در بررسی ادواری سازمان ملل است سیمین فهندژ نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متحد گفت: «ما از تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد میخواهیم که تعهد خود به حقوق بشر را جدی بگیرند و در جریان فرایند بررسی ادواری جهانی، رفتار حکومت ایران با بهائیان را محکوم کنند. هر کشور عضو سازمان ملل نسبت به رعایت اصول حقوق بشر و آزادی عقیده، مسئولیتی اخلاقی دارد. این لحظهای سرنوشتساز برای مقابلۀ قاطعانه با تبعیض دینی حکومت ایران، حمایت از حقوق بهائیان این کشور و نشان دادن این است که جهان در برابر سرکوب کل یک جامعه تنها به خاطر باورهایشان توسط حکومت ایران سکوت نخواهد کرد.»
فراخوان مشترک دو ائتلاف سياسی : برای نجات جان پخشان عزیزی و وریشه مرادی هم صدا شویم! ما، دو ائتلاف سیاسی «همبستگی فراگیر» و «کنگره ملیتهای ایران فدرال» بر این باوریم که حکم «اعدام» مجازاتی است غیر انسانی و باید با جدیت بسیار در جهت لغو حکم «اعدام» از قوانین قضائی تلاش کرد.
ما، صدور حکم اعدام برای «پخشان عزیزی »و «وریشه مرادی» و تمامی مبارزین راه آزادی و دمکراسی را محکوم کرده و خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی هستیم. ما از همه مردم و نیروهای سیاسی آزادیخواه و دمکرات میخواهیم تا صدای اعتراض خود را بلند کرده و از هر وسیله ای برای انعکاس آن در عرصه بینالمللی کوتاهی نکنند.
همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات در ایران «همگامی» خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی
و آزادی فوری ایشان است صدور حکم اعدام خانم عزیزی و تعدادی از زندانيان سياسی در وضعيت ضعيف و شکننده جمهوری اسلامی و درماندگی روز افزون از حل بحران های پرشمار، نشانگر ترس آن از شکل گيری اعتراضات گسترده است. حکومت با دستگيری های وسيع و اعدام می خواهد مردم را بترساند. در حالی که ترس مردم مدت ها است که ریخته است.
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و حذف مجازات اعدام از قوانین کشور است.
بیانیه مشترک صدیقه وسمقی و نسرین ستوده حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران رسیدن به ایران دموکراتیک و حاکم شدن ملت بر سرنوشت خویش، نیازمند جامعهی مدنی نیرومندی است که بتواند مطالبات خود را تا تحقق کامل آنها پیگیری کند. زنان بسیاری با لایحهی ننگین حجاب و عفاف مخالفت کرده، خواستار لغو هر گونه قانونی در رابطه با حجاب شدهاند، اما لایحهی مذکور فقط کنار گذاشته شد تا شاید روز مبادا دوباره آن را همچون سلاحی برکشیده و علیه زنان به کار گیرند.
دختران ورزشکار ما به دلیل تبعیضها و محدودیتها از جمله حجاب اجباری حتی مجبور به ترک میهن میشوند که این خود، خسارت مادی و معنوی بزرگی است. ما اکیدا خواستار برچیده شدن تمام فشارها بر زنان در رابطه با نحوهی پوشش آنان هستیم.
مصاحبۀ مظلوم عبدی با اسکای نیوز همه سوریها، باید در فرآیند سیاسی شرکت کنند
و درباره شکل حکومت آینده توافق کنند. ترجمه و ویرایش : حماد شیبانی در مورد تأسیساتی که داعشیها در آن نگهداری میشوند و همچنین اردوگاههایی که شامل خانوادههای آنها میشود، هماهنگی با ائتلاف بینالمللی، چه در عملیات امنیتی که انجام میدهیم و چه در کل پرونده مبارزه با داعش، ادامه دارد. این چیزی است که به طور کلی در حال حاضر اتفاق می افتد. ما اطلاعات جدیدی در این زمینه نداریم، اما قبلاً اعلام کرده بودیم که با هماهنگی دولت جدید سوریه در موضوع مبارزه با تروریسم ، باز خواهیم بود. به طور کلی از جمله موضوع مبارزه با داعش.
ما در نیروهای دموکراتیک سوریه تلاش میکنیم تا وحدت سرزمینی سوریه و همه اجزای ملت سوریه حفظ شود.برای این منظور، همه سوریها، شامل نمایندگان اجزای مختلف، باید در فرآیند سیاسی شرکت کنند و درباره شکل حکومت آینده توافق کنند.
|