شهلا عبقری آیا اعدام راه کار درستی برای اصلاح جامعه است؟ اعدام خشونت را در جامعه ترویج میکند زیرا قاتل با انجام قتل مجازات میشود که خود یک عمل خشونت آمیز است. چطور می توان برای مجازات قتل ، قتل انجام داد که می تواند تبلیغی برای انسان کشی باشد . همچنین در مجازات اعدام امکان دارد که افرادی اشتباهی اعدام شوند و پس از اعدام مشخص شود که بی گناه بوده اند . هر چند زمانی که فردی دیگر زنده نیست ، اثبات بی گناهی او دنبال نمیشود ولی با این وجود تاکنون بی گناهی بخشی از اعدامیان ثابت شده است.
ترامپ دستور حکم مجازات اعدام را به دادستان کل آمریکا ابلاغ کرد تا به ایالت ها در تهیه داروهای تزریقی کشنده کمک کند! ترجمه توسط فعالان علیه مجازات اعدام
ترامپ به دادستان کل دستور داده که صلاحیت قانونی دولت فدرال را دنبال کند و "بدون توجه به عوامل دیگر" مجازات اعدام را در مواردی که پرونده مربوط به قتل یک فرد وابسته به نیروی انتظامی یا جرایم جنایی "توسط یک مهاجرغیرقانونی" صورت می گیرد، دولت فدرال درخواست مجازات اعدام کند. او همچنان به دادستان کل دستور داده که به دنبال ملغای دستورات سابق دیوان عالی کشور که «اختیارات دادگاههای ایالتی و فدرال برای اعمال مجازات اعدام را محدود می کند»، باشد.
بیانیه خانم سیلویا فدریچی درخواست فوری: برای توقف اعدام پخشان عزیزی ترجمه: فعالان علیه مجازات اعدام اتهام پخشان عزیزی بر اساس عضویت در یک گروه شورشی و ارتکاب او به یک عمل مجرمانه ، هیچ مبنای قانونی در این پرونده ندارد. اما حتی اگر او جزو گروههای شورشی بوده، باید در نظر داشت که بدون سلاح دستگیر شده و قبل از دستگیری هرگز از سلاح استفاده نکرده است، حتی زمانی که در منطقه کردستان سوریه حضور داشته ودر خطر حمله از طرف داعش قرار داشته است. او هیچ درگیری با نیروهای ایرانی چه در سوریه، چه عراق و چه در ایران نداشتنه است. این نشان دهنده اینستکه این حکم با آنچه در قوانین قضایی کشور هست مغایرت دارد.
نامه سرگشاده جمعی از زندانیان سیاسی دوران محمد رضا شاه به کمیته بینالمللی صلیب سرخ درخواست بازدید از زندانهای ایران و نظارت بر شرایط زندانیان سیاسی/عقیدتی ليست بهروز شده امضاکنندگان : ١٩ فوريه ٢٠٢٥ ما زندانیان سیاسی رژیم پهلوی با دیدگاههای مختلف از وضعیت بسیار نامساعد زندانیان سیاسی/ عقیدتی در ایران و از خطر اجرای احکام اعدام ۵۴ تن از زندانیان محکوم به مرگ توسط جمهوری اسلامی بشدت نگرانیم. ما از کمیته بینالمللی صلیب سرخ تقاضا داریم که با توجه به مسئولیتی که در حمایت از حقوق بشر و نظارت بر اجرای قوانین بینالمللی بشردوستانه بدوش دارید، بار دیگر همانگونه که در دوران حبس ما در رژیم پیش از انقلاب عمل کردید، برای بازدید از زندانهای ایران و ملاقات با زندانیان سیاسی و عقیدتی تلاش کرده و به ویژه لغو و متوقف کردن اجرای احکام اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی را در اولویت خواسته های خود قرار دهید.
ایران: سرکوب کنترلنشده مخالفت
هدف گرفتن زنان، اقلیتها، و حقوق بنیادین مقامات ایران تحت قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» جریمهها و محدودیتهایی شدیدتر برای نقض قوانین حجاب اجباری وضع کردهاند. این قانون که در ماه سپتامبر توسط شورای نگهبان تأیید شد، مجازاتهایی شدید، شامل جریمه، حکم طولانیتر زندان، و محدودیتهایی بر اشتغال و تحصیل وضع میکند.
مقامات به سرکوب اقلیت مذهبی بهایی شدت بخشیدند و زنان را به شکلی نامتناسب هدف گرفتند. در سال ۲۰۲۴ دهها بهایی دستگیر، محاکمه، و به زندان محکوم شدند. اثر انباشته سرکوب نظاممند و چنددههای مقامات علیه بهاییان محرومیتی عمدی و شدید از حقوق بنیادین آنهاست و به سطح جنایت علیه بشریت آزار و اذیت میرسد.
فعالان علیه مجازات اعدام با همبستگی گسترده بر علیه مجازات اعدام برخیزیم! اعدام انسانها به هر دلیلی که باشد، زخم عمیقی بر جان و روان جمعی جامعه میزند. اعلام تعداد این اعدامها در نوشته های مختلف فقط بیان اعدادی برای گزارش سالانه سازمان های حقوق بشری نیستند بلکه هر عدد یک انسان است که دیگر بر نمی گردد. این قتل های دولتی حاکی از گرفتن جان انسانهایی هست که در نبود آنها، درد و اندوهی هولناک زندگی خانواده و اطرافیان افراد اعدامی را در بر میگیرد.
منصوره بهكیشبه یاد اعظم و پیروز و دختر نازنینشان الیکا که قرار بود زندگی شادی در آزادی داشته باشند! دقیق نمیدانم اعظم از چه زمانی دچار تروما یا آسیبهای روانی شد، ولی گفته شده پس از بازداشت همسرش و بازداشت خودش و مشکلات الیکا در زندان، بهویژه پس از اعدام همسرش زخمهای او عمیقتر شد. تا جایی که به خاطر دارم اعظم تا سالها باور نداشت که همسرش را کشتهاند و چشم انتظار بود که شاید زنده باشد و آزاد شود، زیرا نه تنها پیکر پیروز را تحویل ندادند، بلکه رسمی هم نگفتند که او را اعدام کردهاند و تنها در آذرماه ۱۳۶۷ ساکی از او را تحویل دادند که بسیاری از این ساکها نشانهای از عزیزان ما را نداشت و این بیشتر باعث آزار ما خانوادهها شد و همچنین تهدیدهایی که برای جلوگیری از برگزاری مراسم و اطلاع رسانی میکردند و این تهدیدها تا همین امروز در خاوران ادامه دارد.
فعالان علیه مجازات اعدام زیمبابوه مجازات اعدام را لغو نمود در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴، رئیس جمهور زیمبابوه، امرسون منانگاگوا لایحه لغو مجازات اعدام را امضا کرد.این لایحه در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ توسط سنای زیمبابوه تصویب شد. بیش از یک سال پس از ارائه اولین لایحه لغو اعدام در پارلمان، جامعه مدنی این کشور، به رهبری سازمانهایی مانند عفو بینالملل زیمبابوه و وریتاس از آن زمان تاکنون فعالیت بسیار کرده تا مطمئن شوند که این لایحه از حمایت لازم اعضاء پارلمان و مردم برخوردار است.
نرگس محمدی در مصاحبه با تلویزیون آلمان «من از مبارزه دست نخواهم کشید» از نظر من، نمیتوان دست از مبارزه و مقاومت کشید. ما نمیتوانیم متوقف شویم یا کنار بکشیم. نه زندانی شدن پشت دیوارهای بلند زندان و نه دیگر روشها و محرومیتهایی که تحمل کردهام، نمیتوانند مرا محدود کنند یا به سکوت وادارند.
جمهوری اسلامی تاکنون تلاش کرده است که مرا به سکوت وادارد، اما موفق نشده است. مصاحبههایم را با تمام ایمان و باور انجام میدهم. بله، واقعاً این مصاحبه میتواند برای من پیامدهایی داشته باشد، اما من راه دیگری نمیبینم جز اینکه به مبارزه برای دموکراسی ادامه دهم و دست از مبارزه نکشم.
ترامپ متعهد شده که مجازات اعدام را با جدیت دنبال کند! ترجمه توسط فعالان علیه مجازات اعدام ترامپ در ژوئیه ۲۰۲۳ گفت: «وقتی به کاخ سفید برگردم، فوراً به قوانین منحوس بایدن در مرزها(مرز جنوبی با مکزیک) که قاچاقچیان برای استثمار زنان و کودکان آسیبپذیراز آنها سوء استفاده میکنند، پایان خواهم داد.» من از (نمایندگان) کنگره درخواست خواهم کرد که هر کسی را که در سراسر کشور در مرز(مکزیک و یا کانادا) به جرم قاچاق کودکان دستگیر شود، باید بلافاصله شامل مجازات اعدام گردد.
با توجه به اینکه نمایندگان جمهوری خواه کنترل مجلسین سنا و نمایندگان را خواهند داشت، احتمال زیادی وجود دارد که نمایندگان کنگره درخواست ترامپ را بپذیرند.
|