اعدام مجازاتی غیر عادلانه...

قسمت دوم :ترجمه از سایت مدافعان حقوق انسانی

واضح است که بسیاری از دولت‌هایی که مجازات اعدام را اٍعمال می‌کنند به عدالت علا‌قمند نبوده، بلکه به دنبال سرکوب و کنترل مردم هستند. این دولت ها با تعاریف متغیر و گوناگون ازآنچه که در جامعه «غیرقابل قبول» بوده و مشمول مجازات اعدام می باشند، دست به اعدام های خودسرانه می زنند و با ایجاد رعب و وحشت برای شهروندان، حقوق انسانی آنها را زیر پا می گذارند. تا زمانیکه مجازات اعدام قانونی هست، این امکان همیشه وجود دارد که دولت ها برای اهداف سیاسی خود از مجازات اعدام سو‌ء استفاده کنند.



فعالان علیه مجازات اعدام

ده دلیل برای غیر عادلانه بودن مجازات اعدام

ترجمه مقاله از نشریه اینترنتی« مدافعان حقوق انسانی»

بیش از ۷۰ درصد از کشورهای جهان مجازات اعدام را لغو کرده اند، اما هنوز در کشورهایی مانند چین، ژاپن، ایران، عربستان سعودی و ایالات متحده مجازات اعدام را اجرا می کنند. افکار عمومی در مورد لغو مجازات اعدام یکسان نیست اما در طول سال ها، حمایت از مجازات اعدام کاهش یافته است. حامیان این مجازات می گویند که این یک عامل بازدارنده جنایت می باشد و بنابراین موثر است، در حالیکه مخالفان مجازات اعدام استدلال می کنند که مجازات اعدام در جلوگیری از جنایات ناموفق بوده است. در این مقاله، به بررسی ادعاها در حمایت از مجازات اعدام و دلایل نادرست بودن آن خواهیم پرداخت.



new/jamshid-sharmahd1.jpg
بهروز اسدی

نامه به دادستانی کل آلمان و خواستار رسیدگی پرونده جمشید شارمهد و دیگر قربانیان رژیم جمهوری اسلامی ایران

از طریق کیفر خواست حقوقی این نامه فردا دوشنبه از طریق پست و پست الکترونیکی بدست دادستانی کل آلمان خواهد رسید

حوه‌ی برخورد با جمشید شارمهد – از جمله شکنجه، اعترافات اجباری، و نهایتاً صدور و اجرای حکم اعدام بدون رعایت دادرسی عادلانه – نمونه‌ای آشکار از یک جنایت فاحش است. مسئولیت شما به عنوان عالی‌ترین مقام دادستانی کشور، ایجاب می‌کند که تحقیقاتی بی‌طرفانه و حقوقی آغاز شود. این نه‌تنها مسئله‌ی عدالت، بلکه آزمونی برای اعتبار سیستم قضایی آلمان در سطح بین‌الملل است.
ما با تأکید فراوان از شما می‌خواهیم که بدون در نظر گرفتن گرایش سیاسی قربانیان، بر اساس شواهد، شهادت‌ها و اسناد موجود، روند رسیدگی کیفری را در این پرونده آغاز فرمایید. حاکمیت قانون، صیانت از کرامت انسانی، و مسئول دانستن عاملان چنین جنایاتی باید بالاتر از منافع دیپلماتیک و سیاسی قرار گیرد.



new/nasser-rahimkhani4.jpg
ناصر رحیم‌خانی

دادخواهی زندانیان سیاسی :
جدال خاطره ست با فراموشی، و برای نفی شکنجه و اعدام

‌متنِ نوشتاری فراهم شده برای گفت و گو با تلویزیون دموکراسی شورایی

سال چهل و هشت خورشیدی، در آشنائی و پیوند با شماری از دوستان، فکری و راهی در نظر آمد برای رفتن به فلسطین، آموزش شیوه‌های مبارزه مسلحانه. در دی ماه همان سال چهل و هشت، دستگیر شدیم. در زندان‌های قزل‌قلعه و اوین زندانی شدیم، شکنجه شدیم به دستِ بازجو ـ شکنجه گران ساواک در آن دسته‌ی با اسم‌های مستعار:حسین‌زاده،عضدی، تهرانی، مصطفوی.
شکنجه با کابل دولایه‌ی درهم پیچیده، خواباندن کف اطاق، ضربه‌های محکم به کفل، بی‌خوابی دادن در سلول انفرادی. و در مورد چند تن از ما اجرای بازیگرانه‌ی صحنه‌ی اعدام، ایستاندن با چشم‌بند برچشم در حیاط زندان اوین، حسین‌زاده سرباز جو با آن صدای ناخوش حکم اعدام می‌خواند چند لحظه سکوت و پچ پچی نامفهوم و باز صدای ناساز حسین‌زاده که چرا حکم اعدام می‌دهید و چرا لغو می‌کنید؟ مثلا خطاب به قضات دادرسی ارتش.حسین‌زاده می‌گفت: می‌توانیم شما را بکشیم، می‌گوئیم خواسته‌اید از مرز خارج شوید خُب رفته‌اید. شما را نگرفته‌ایم.



فعالان علیه مجازات اعدام

زنان و مجازات اعدام: تبعیضات علیه زنان در سیستم قضایی رو به افزایش هست

ترجمه از سایت: (۱)ECPM

زنان محکوم به اعدام به مراتب بیشتر از نقض حقوق اساسی خود رنج میبرند زیرا به دلایل مختلف وبه ندرت نیازهای زنانگی آنها در نظر گرفته می شود. زندان ها زنان را از خشونت جنسی و جنسیتی محافظت نمی کنند ویا دسترسی به مراقبت های بهداشتی بطورکل و همچنین بهداشت خاص جنسیتی را برای آنان تضمین نمی کنند. زنان، بیشتر از مردان، در معرض احتمالی خشونت جنسی در بازداشت قرار دارند. زمانیکه زنان و مردان در زندان های جدا از یکدیگر حبس نمی باشند و یا زمانی که ماموران زندان مرد هستند، این زنان بر اثر خشونت جنسی توسط مردان، در معرض پیامدهای مختلفی مانند باردار شدن قرار می گیرند.