کاوه اردلان

چند – هيچ به نفع جنبش کارگری؟!

ملاحظاتی درباره ی مراسم اول ماه مه سال ۸۸ در تهران

درباره ی مراسم های اول ماه مه – روز جهانی کارگر – در سال ۸۸ گزارش ها و مطالب مختلفی نگاشته شده است. يکی از نکات مشترک مراسم های برگزارشده در شهرهای مختلف ايران، قطعنامه ی سراسری بود که توسط تشکل های مستقل جنبش کارگری ايران اعلام شده بود. درشهرهای مختلف متناسب با امکانات، توازن قوا و پيشينه ی برگزاری مراسم درسال های پيش، مراسم هايی با شکل های مختلفی برگزارشد. نکته اساسی و مهم ديگری که درهمه ی آنها مشترک بود، اين است که اکثر گروه های کارگری درشهرهای مختلف در مراسم امسال، درفرم و محتوای مراسم نسبت به سال قبل خود پيشروی داشته اند.



براي افزايش دستمزد مبارزه کنيم

کميسيون کارگري سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران

مباني و ماهيت سياست هاي رژيم در حوزه تعبين دستمزد بر اساس استراتژي و جهت گيري اقتصادي رژيم و همچنين اهداف و عملکرد ارگان هاي مؤثر در اين جهت گيري ها و همچنين تأثيرات تشکل هاي سرمايه داران مانند اتاق بازرگاني و صنايع و معادن و .... بر آن، عمدتأ متکي به باور و ديدگاه‌هاي اقتصادي نئوليبرالي هستند. از اين رو راهبردهاي جمهوري اسلامي در خطوط کلي بکار بستن همه تمهيدات براي حاکم کردن «بازار آزاد» مطلق در مناسبات کار بطور عموم و در حوزه تعيين دستمزدها بطور خاص خواهد بود.



بهمن شفیق

این تاکتیک درست نیست

در حاشیه پتیشن جمع آوری امضا در اعتراض به دستگیریهای روز جهانی کارگر

تاکتیک پتیشن در شفاف شدن صف مبارزاتی خارج از کشور اخلال ایجاد می کند، کسانی را در موقعیت طلبکار از جنبش قرار می دهد که حتی کمترین نقش را نیز در پیشبرد آن ایفا نکرده اند و کسانی را که با صداقت تمام برای پیشبرد جنبش از خود و زندگی خود مایه گذاشته اند، به سایه میبرد. نورافکنها را باید بر چنین تلاشهایی متمرکز کرد. چه در داخل و چه در خارج.



گزارش رادیو پیام آزادی - گفتگو با آقای وحید صمدی فعال سیاسی و کارگری در برلین

تظاهرات کارگران و اتحادیه های کارگری در برلین در حمایت از کارگران دستگیرشده دراول ماه می تهران





فراخوان به کمپین برای آزادی دستگیر شدگان روز جهانی کارگر

ما ضمن اعلام این کمپین از تمامی تشکل ها و نهادهای کارگری و حقوق بشر داخلی و بین المللی می خواهیم که با تمامی توان خود و به فراخور امکانات خود و از هر طریق ممکن، ضمن محکوم کردن دستگیری این عزیزان و درخواست برای آزادی بی قید و شرط آنان به حمایت های گوناگون و متناسب با توان خود از این عزیزان و خانواده های آنان و اصرار بر مطالبات اعلام شده در قطعنامه اول ماه مه این کارگران بپردازند.



گزارش رادیو پیام آزادی از

تجمع خانواده های فعالین کارگری بازداشت شده
در مراسم اول ماه می در پارک لاله تهران

گفتگو با خانم عظیم زاده، خانم محمدی فعال کارگری، خانم پگاه فرج الهی دختر خانم مریم محسنی ، آقای جمیل محمدی از اعضای هیت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران



محمد حسين

جنبش کارگری و روز کارگر سال ۸۸

اگر سرمايه داران همچنان کارگران را در بازداشت نگهدارند، ديگر جنبشهای اجتماعی مثل جنبش دانشجويی و زنان نيز به ميدان خواهند آمد و نسبت به اين موج بازداشت بی تفاوت نخواهند بود. کميته برگزار کننده مراسم اول ماه مه که طيف قابل توجهی از کارگران را پشت سر دارد، يکی ديگر از کانونهای مبارزه در راستای آزادی کارگران است. اين کميته همچنان می تواند مرکز ثقل مبارزه برای آزادی بازداشت شدگان باشد واز اهرمهای فشار بخوبی بهره ببرد.



روايتی از وضعيت کارگران فصلی

از فصل کار تا فصل آگاهی !

مصاحبه نشريه بذر با يکی از فعالين جوان جنبش کارگری
منتشر شده در نشريه دانشجویی بذر شماره 35
تهيه و تنظيم: سايه روان

کارگرهای فصلی تو فصل پاييز ميآن. بيشترين محصول توی دماوند، سيبه. جدا از اون، هلو و زردآلو هم هست، که کمتره. اما محصول اصلی سيبه. همه جا هم سيب دماوند معروفه. بيشترين کارگرها هم، فصل برداشت سيب ميآن؛ که از اول مهر ماه شروع می شه. اما بستگی داره که محصول خوب باشه يا بد. اگر محصول خوب باشه يه کارگر حدود 40 با 50 روز می تونه کار کنه حداکثر تا 20 آبان. اما اگر محصول خوب نباشه بيست روزه تا يک ماهه، کارش تموم می شه.



molavi-fereshteh1.jpg
فرشته مولوی

ماجرای جو هیل

ماه مه، این اردیبهشت همیشه و هرجا زیبا، که کارگران جهان روزی از روزهای بهشتی‌اش را به نام خود کرده‌اند، مرا به یاد جو هیل می‌اندازد. بعد جو هیل مرا به یاد همه‌ی آن‌هایی می‌اندازد که به‌جا یا بی‌جا در راه آرمان‌شان سر به باد داده‌اند و افسانه و اسطوره شده‌اند. از اعدام جو هیل، کوشنده‌ و ترانه‌سرای پر شر و شور جنبش کارگری امریکا در سال‌های نخست سده‌ی بیست، نزدیک به صد سال می‌گذرد و از بسیاری از شور و شعارهای آن سده، در آستانه‌ی این سده، جز پوسته‌ای تاریخ‌نشان چیزی به‌جا نمانده.



محمد آسنگران

اول مه ۸۸ نقطه عطفي مهم و تعيين كننده در جامعه ايران بود

طبقه كارگر در ايران هر ساله وارد يك كشمكش حاد با سرمايه داران و دولتشان بر سر اول مه شده است. اما اتفاقي كه كارگران و تشكلهاي كارگري در ايران در سال ۸۸ شمسي خلق كردند متفاوت از سالهاي قبل بود. براي اولين بار اكثريت فعالين شناخته شده كارگري و تشكلهاي موجود كارگري در يك صف واحد و با يك قطعنامه واحد به پيشواز روز جهاني كارگر رفتند. روز٬ ساعت و محل مراسم اول مه را مستقل از دولت٬ كارفرمايان و خانه كارگر و شوراهاي اسلاميشان اعلام كردند و فراخوان به تجمع دادند.



اتحاد ما و وحشت آن ها

گزارش جلسه پالتاکی اعتراض به دستگیری فعالین کارگری و اعلام کمپین سراسری در دفاع از طبقه کارگر ایران

از همان آغاز مباحثات، توافقی عمومی در به راه انداختن جنبشی پایدار در سطوح مختلف با تأکید بر بسیج هر چه وسیعتر ایرانیان آزادیخواه و کارگران و تشکلهای کارگری کشورهای مختلف و سرانجام دستیابی به آکسیونهای اعتراضی قدرتمند شکل گرفت. همچنین این امر بکرات مورد تأیید حاضرین قرار گرفت که اتحاد درون جنبش کارگری را باید با دفاع از مطالبات جنبشهای اجتماعی دیگر نیز همراه کرد، به طوری که سرنوشت زندانیان سیاسی، دانشجویان و زنان نیز در این کمپین جای مناسب خود را بیابد. قرار بر این شد که پیشنهادهای متعدد ارائه شده در جلسه برای غنا بخشیدن به کمپین اعتراضی، در دستور کار فعالین در شهرها و کشورهای مختلف قرار گیرد. طبق توافق عمومی صورت گرفته در نشست، کمپین مبارزاتی برای آزادی دستگیر شدگان اول ماه مه، از روز ۱۴ مه ۲۰۰۹ آغاز خواهد شد و در اولین قدم به مدت یک هفته ادامه می یابد.



kargaran290409-s.jpg
به مناسبت روز جهانی کارگر

گزارشی در باره نقض گسترده، مستمر و برنامه ريزی شده حقوق کارگران در سال ۱۳۸۷

" فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امريکای شمالی“

به مناسبت ۱۱ ارديبهشت (اول ماه می) روز جهانی کارگر و در راستای انعکاس اخبار نقض گسترده، مستمر و برنامه ريزی شده حقوق بشر در ايران، „ فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امريکای شمالی „ گزارش سالانه خود پيرامون وضعيت کارگران در ايران را به اطلاع عموم می رساند.

با توجه به سانسور حاکم بر مطبوعات و رسانه های خبری ايران و عدم مصونيت فعالين حقوق بشری، سياسی، اجتماعی و فعالين جنبش های زنان، دانشجويی و آزاد نبودن تشکلهای مستقل کارگری، طبيعتا اين گزارش دارای کمبودهايی می باشد و نمی تواند در برگيرنده تمامی موارد نقض حقوق کارگران در ايران باشد.



رادیو پیام آزادی

دو گفت و گو در باره مسائل کارگری

* گزارش از برگزاری مراسم اول ماه مه درتهران ،گفتگو با آقای آیت نیافر از اعضای کمیته پیگیری
*آیت نیافر: عوامل نطامی، امنیتی و اطلاعاتی رژیم، سر دستگیر شدگان را به جدول و نرده های کنار خیابان های پارک لاله می کوبیدند. با پنحه بکس و چاقو به ما جمله کردند. به فجیع ترین روش ما را سرکوب گردند. بیش ۱۷۰ نفر در کمتر از یک ساعت دستگیر شدند.

*گفت و گو با آقایان بهروز خباز سخنگوی کمیته هماهنگی وآیت نیافر عضو کمیته پیگیری پیرامون تشکل های مستقل کارگری موجود، تمایزات گرایش های مختلف در بر پائی تشکل های مسقل کارگری، راهبردها برای همگرائی و اتحاد در جنبش کارگری .



*اعلامیه‌ی «شورای مرکزی فدراسیون سندیکای کارگری» به مناسبت اول ماه مه، سال ۱۳۰۱،
یعنی در سال دوم برگزاری این روز در ایران.

جشن اول ماه مه

می دانیم حکومت از حال ملت خبردار نیست و هر فکر جدید را هوا و هوس می داند باین واسطه آنقدرهم انتظار نداریم که از این تکلیف یعنی در اجرای قانون و رفع احتیاجات ملت عملآ از طرف دولت اقدامی بشود اما آنانکه قانون اساسی می خواهند آنانکه هر روز لایحۀ مهر کرده به ادارۀ روزنامه ها می فرستند آن ها که حرارت به خرج می دهند. آنها که نجات ایران را در خاتمه دادن دورۀ ملوک الطوایفی، آقایی، اشرافی، دیکتاتوری می دانند باید امروز همین اول ماه مه تعطیل بکنند. همین روز سوم رمضان عزا بگیرند نه عید همین اول ماه مه که تمام مظلومین حقوق خود را مطالبه می کنند حقوق خود را مطالبه کنند.