تشکیل " کلکتیو حمایت از کارگران مغرب و خاورمیانه " در فرانسه

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران – پاریس
همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران – پاریس

برای اولین بار در فرانسه اکثریت اتحادیه های موجود بر سر یک حمایت فراگیر از جنبشهای کارگری کشورهای مغرب و خاورمیانه تصمیم به اتحاد عمل پایدار و درازمدت در چهارچوب یک کلکتیو چند ملیتی گرفتند. بدین ترتیب جنبش کارگری ایران از این به بعد از حمایت فعال و یکپارجه اصلی ترین سندیکاهای جنبش کارگری فرانسه بر خوردار خواهند شد امری که تا کنون ، بدلیل روابط تاریخی فرانسه و مستعمرات سابق آن ، محدود به کشورهای شمال آفریقا میشد .



three-decades-labor.struggles-in-iran-s.jpg

سه دهه مبارزات کارگری در ایران





mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

روزی به قامت عصر طبقه ی کارگر

(و پاسخی کوتاه به سوسیال دموکرات های لیبرال وطنی)

راستش در هر جای دیگری که از پرولتاریا سخن میرود - مساله ی اساسی فروش نیروی کار مطرح است. به این ترتیب جا دارد بپرسیم که در جامعهی سرمایهداری چه کسانی از طریق فروش نیروی کار خود "ادامهی زندهگیشان" ممکن میشود؟ فقط کارگران صنعتی؟ فقط کارگران ساختمانی؟ واضح است که چنین نیست. شرح این خون جگر میگذارم تا وقت دگر و به همین اشاره بسنده میکنم که در جامعه ی سرمایهداری بخش های وسیعی از انسان ها ناگزیر از طریق فروش نیروی کار به زندهگی حداقلی خود ادامه میدهند.



پيروزي كارگران ماهشهر در مبارزه با قراردادهاي موقت

بیانیه کانون مدافعان حقوق کارگر به مناسبت
پيروزي كارگران ماهشهر در مبارزه با قراردادهاي موقت

كانون مدافعان حقوق كارگر كه بارها زالو صفتي اين شركت‌هاي پيمانكاري را برملا كرده و قراردادهاي موقت را مردود دانسته است،‌ اين پيروزي كارگران را شادباش گفته و بار ديگر بر اين مساله تاكيد مي‌كنيم براي اين كه اين پيروزي تنها در حد توافقات روي كاغذ باقي نماند، اتحاد و يك پارچگي كارگران و داشتن تشكل‌هاي مستقل ضروري است.



ناصر اصغری

"نمايش مصمم خواست طبقه کارگر براي از بين بردن اختلافات طبقاتي"

درباره چگونگي پيدايش اول مه

هر ساله در حول و حوش اول ماه مه صدها مطلب به مناسبت اين روز به زبانهاي مختلف و از جمله فارسي نوشته و به بحث گذاشته ميشوند. اکثر قريب به اتفاق اين مباحث شامل تجزيه و تحليل وضع طبقه کارگر، فراخوان، پيام، و يا برجسته کردن يک يا چند مطالبه جنبش کارگري ميباشند. قصد من از اين نوشته، با مراجعه به تعدادي مراجع معتبر، ارائه تاريخچه اي از چگونگي پيدايش اول ماه مه بعنوان روز جهاني کارگر است.



ناصر آغاجری

شبی در خوابگاه کارگران پروژه‌ای

گزارش زیر واقعی و بلاواسطه است. واقعیت‌های تلخ و شیرینی را به ما می‌نمایاند که بیانگر وجود افکار مختلف در میان کارگران است. از طرفی آگاهی کارگران را در بخش‌های مختلف نشان می‌دهد و از طرف دیگر رقابت‌هایی را به نمایش می‌گذارد که در میان کارگران، بر اثر نیاز به کار و فشار معیشتی به وجود می‌آید. کارفرمایان همواره تلاش می‌کنند از وجود ناآگاهی و اختلافات قومیتی در میان کارگران استفاده کرده و با دامن زدن به آن مانع وحدت آنان شوند. از طرفی فشار فقر و بیکاری، بسیاری از کارگران شریف ولی ناآگاه را به تن دادن به خفت وا می‌دارد.



حی علی خیر العمل شعار کارگران ماهشهر نبود

مصاحبه سایت جنبش کارگری با یک فعال کارگری در خوزستان (متن کامل)

تقریبا بیش از ۵۰% کارگران و کارکنان مجتمع پتروشیمی و منطقه اقتصادی ماهشهر و بندر امام قرارداد موقت هستند. اطلاع داشته باشید که کارگران پیمانکاری و موقت، درست همان کاری را انجام می‌‌دهند که یک کارگر رسمی‌ در آنجا انجام می‌‌دهد در حالیکه حقوق این کارگر موقت با حقوق آن کارگر رسمی‌ بسیار تفاوت دارد و حتی از یک سوم آن هم کمتر است. و این شامل مزایای دیگر به جز حقوق هم می‌‌شود یعنی‌ که مزایای دیگرشان هم بسیار کمتر از آن کارگران رسمی‌ است.



گزارشی از کارخانه موتورسیکلت پاژنگ در شهر صنعتی قزوین

جمعی از کارگران قزوین

تولید کارخانه در زمینه موتور سیکلت های پاژنگ، شهاب و شهباز است. تمامی قطعات از موتور گرفته تا بدنه و پیچ و مهره آن از چین وارد شده و در کارخانه مونتاژ می گردد. تعداد کارگران در حال حاضر 70 نفر است و در گذشته 250 نفر مشغول به کار بودند. تمامی کارگران قرارداد موقت هستند و قرارداد آن ها اغلب 2 ماهه و 3 ماهه و 4 ماهه تمدید می شود و یا با عدم تمدید خیلی راحت کارگران را اخراج می کنند.



گروه پژوهش کارگری

پروسه مبارزاتی طبقاتی و نیاز جنبش کارگری ایران

تقدیم به مبارزان جنبش کارگری و بمناسبت فرا رسیدن روز کارگر

در دویست سال اخیر پرداختن به کارگران موضوعی است که یکی از بیشترین اخبار ، مقالات ، تحلیلها ، کتابهای منتشر شده را دربر می گیرد ، چرا که این کارگران بودند که در اکثر اعتراضات ، اعتصابات ، قیامها و جنبشهای شکل گرفته در این یک قرن و نیم دست داشته و بنوعی بسته به میزان قدرت سازماندهی طبقه کارگر در پیروزی یا شکست موثر بوده اند .



سال ستیز طبقاتی به جای جهاد اقتصادی

بیانیه‌ی شماره 1 شورای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر سال 1390

در آستانه ی روز جهانی کارگر، اول ماه مه در سال 1390 قرار داریم.سالی که رهبر ِحاکمیت سرمایه‌داری ایران در ادامه‌ی طرح‌ها و اقدامات هر چه بیشتر برای سرکوب مطالبات و منافع طبقه‌ی کارگر و برای تکمیل برنامه‌ی سرمایه داری، آن را سال "جهاد اقتصادی" اعلام کرده است. اما طبقه‌ی کارگر در این سال باید بیش از پیش در مقابل این حاکمیت سرمایه داری ایستاده و سال 1390 را به سال تقویت و گسترش " ستیز طبقاتی" و " نبرد کارگری" تبدیل کند.



کمیته های کارگران سوسیالیست داخل کشور

منشور مطالبات کارگری به مناسبت روز جهانی کارگر

ما کارگران برای رسیدن به مطالبات اقتصادی نیازمند سازماندهی و تشکل هستیم و متشکل شدن خود در گرو رفع مانع بزرگ استبداد و دیکتاتوری موجود است. تحقق مطالبات آزادیخواهانه نیز در گرو رفع استثمار و فقر می باشد و اکثریت جامعه،یعنی کارگران و مردم در شرایط وخیم اقتصادی قرار دارند وچشم انداز بحرانی تر شدن شرایط حتمی است و فقط اقتصاد و تولیدی که در خدمت رفاه باشد می تواند،آزادی را به معنای واقعی برقرار و ضمانت نماید.



کانون مدافعان حقوق کارگر

گفت و گو با کارگران بندر چابهار

کارگران بندر، و به اصطلاح جاشوها، یعنی آنان كه یا در روی اسكله برای تخلیه بار كار می‌كنند یا امور خدماتی را انجام می دهند، یكی از سخت‌ترین كارها را بر دوش می كشند. علاوه بر آن تعدادی از این كارگران در شرایط بیكاری به ماهیگیری و یا خدمات بر روی لنج‌های حمل كالا می‌پردازند. در مجموع آنها كارگران بندر و دریا هستند و هر كاری كه بتواند لقمه نانی برایشان فراهم كند، انجام می‌دهند و ما كه كیلومترها از آنان دوریم، اطلاع کمی از شرایط زندگی، مشكلات و دردهایشان داریم.



فراخوان برگزاری جشن روز کارگر

اول ماه مه باید تعطیل شود،این تعطیلی هرج ومرج نیست،این تعطیل انقلاب هم نیست.این روز دادخواهی است»

روزاول ماه مه روزاعتراض زحمتکشان جهان برعلیه سیستم بهره کش وانسان کش نظام سرمایه داری است.کارگران وزحمتکشان،بیکاران،مستمری بگیران ودریک کلام همه مزدبگیران دراین روز گردهم میآیند تا با نیروی متحدخودهمگام بادیگرزحمتکشان جهان برای فردایی بهتر مبارزه کنند. امسال نیزدرشرایطی به پیشوازاول ماه مه می رویم که بحران جهانی سرمایه داری درسراسرجهان، بیکاری روزافزون کارگران - کاهش دستمزدها - کاهش خدمات درمانی وآموزشی - بالابردن سن بازنشستگی را بدستورصندوق اهریمنی پول درکشورهابرعلیه زحمتکشان به مورداجرا گذاشته است.



امير جواهری لنگرودی

به استقبال اول ماه مه بشتابیم (۱)

اول ماه مه (۱۱اردیبهشت ) امسال را به روزاعتراض سراسری و عمومی بدل نماییم

امسال۱۳۹۰ درشرایطی به استقبال این روزدرجهان وایران می رویم که بعد از ۱۲۵سال ازگذشت فاجعه ۱۸۸۶به اینطرف، هنوزآن دشمنی وعداوت پایه ای بین صاحبان سرمایه و کارگران مزدی تداوم داشته ودارد. هنوز کارگران مجبورند نیروی کارخود را دریک یا چند رابطه ساده بفروشندوهنوز کارگران هیچ کنترل و تاثیر تعیین کننده ای برچرخه تولید ندارند و از یکطرف فاقد تشکل های مستقل درسطح بین المللی هستند وازطرفی دیگردرایران نیزبدلیل سرکوب خشن، ازحداقل تشکل مستقل خویش محرومند.



alireza-saghafi-s.jpg
علیرضا ثقفی

افزایش دستمزد

کانون مدافعان حقوق کارگر

در آن مقاله و در اينجا مي خواهم بگويم كه با آنكه سرمايه داران بازگشت سود و سرمايه ي خود را به سرعت و حتي در يك سال مالي مستهلك مي‌كنند، اما از پرداخت حق و حقوق كارگران در حد خط فقر هم سرباز مي‌زنند. هر چند بازگشت سريع وحتي يك ساله سرمايه، با یافته‌های فرموله شده در آکادمی‌ها هم خوانی ندارد،وبصورت عادي استهلاك سرمايه بايستي در يك دوره ده ويابيست ساله صورت گيرد اما در واقعیت موجود اقتصاد ایران ساری و جاری است.



امير جواهری لنگرودی

روزشمارکارگری سه ماهه چهارم سال ۸۹

ماههای(دی، بهمن،اسفند ) سال ۱۳۸۹- ۲۰۱۰و۲۰۱۱

ا پایان یافتن اسفند سال ۱۳۸۹، انتشارسه ماهه چهارم روزشمارکارگری ایران ماههای( دی– بهمن – اسفند ) ممکن گردید. با تبریک سال نو به همه کارگران و بویژه خانواده های کارگری که با زندان بودن یگانه نان آورشان، ایستادگی ومقاومت یکایک اعضاء خانواده ها ، با سرهای افراشته به زندگی خود ادامه می دهند ... شادا که اگر ایستادگی و مقاومت یکایک آنان ( همسران – مادران – پدران و فرزندان شان ) وتامل و صبری کایک شان در برابر گذران زندگی دشوارشان نبود، مبارزه ثمربخش کارگران ما درجغرافیای تمامیت ایران ازشمال تا جنوب، ازشرق تا غرب کشور،برسرپای نمی ایستاد .