امروز بيستم ژانويه، يک روز بعد ازجشن هشتادمين سالگرد تولد مارتين لوترکينگ، باراک اوباما رياست جمهوری آمريکا را بعهده گرفت وبه رويای مارتينلوتر کينگ جامعه عمل پوشاند. اين روز در تاريخ امريکا از اهميت بسزايی برخوردار است زيرا که ۴۰۰ سال پس از ورود اولين گروه بردههای سياه پوست به قاره آمريکا، مردی سياهپوست، بالاترين مقام را دراين کشور در اختيار گرفت. امروز در مراسم تحليف باراک اوباما
ميليون ها نفر شرکت کردند و سخنان مردی را که ۴۶ سال پيش در سخنرانی معروف اش گفت „رويايی دارم. رويای روزی که بردهزادهای با پسر بردهداری همچون دو برادر سر يک ميز خواهند نشست. رويای روزی که چهار فرزند من در ميان ملتی خواهند بود که معيار برتری در آن نه رنگ پوست، بلکه شخصيت انسانها خواهد بود.“، بياد آوردند و بسياری از آنان اشک شوق ريختند. رويای مارتين لوتر کينگ برنده حايزه صلح نوبل که در سال ۱۹۶۸ به قتل رسيد با مبارزات خستگی ناپذير او و ادامه دهندگان راه او به سر منزل مقصود رسيد و رويا به عمل تبديل شد.
دکتر کينگ در۱۵ ژانويه سال ۱۹۲۹ميلادی در شهر آتلانتا به دنيا آمد. ازکالج مور هاوس ليسانس جامعهشناسی را اخذ کرد و دکترای“ دين شناسی“را در دانشگاه بوستون يه اتمام رساند. با مبارزات گسترده برای دفاع از حقوق مدنی و سياسی ی سياه پوستان،مارتر لوتر کينگ توانست سياهان را متشکل ساخته و سبب تصويب لايحه حقوق شهروندی در سال ۱۹۶۴ و لايحه حق رأی در سال ۱۹۶۵ گردد. زندگی و مبارزات دکتر مارتين لوتر گينگ حاوی درس های بسيار مهمی است که می تواند ملت های ديگر را نيزدر راه احقاق حقوقشان ياری دهد. سخنرانی معروف او که به " من رويايی دارم " معروف شد بسيار خواندنی است. او در اين سخنرانی از رويا هايش می گويد و سپس از همه ميخواهد که چگونه برای به عمل نشاندن اين رويا ها عمل کنند. او می گويد:
" من رؤيايی دارم؛ روزی اين ملت برخواهد خاست و به معنای حقيقی زندگی خواهد کرد. ما اين حقايق را آشکار خواهيم کرد، که همه انسانها برابر خلق شدهاند".
من رؤيايی دارم؛ که روزی بر روی تپههای سرخ"جورجيا" فرزندان بردههای پيشين و فرزندان بردهداران پيشين با يکديگر پشت ميزهای برادری خواهند نشست.
من رؤيايی دارم؛ که روزی ايالت "ميسیسيپی "، ايالتی“ بيابانی " خسته از گرمای سوزان ظلم و بیعدالتی، به سبزهزار آزادی و عدالت بدل خواهد شد.
من رؤيايی دارم؛ که چهار کودک من روزی، در سرزمينی زندگی خواهند کرد که با رنگ پوستشان قضاوت نشوند بلکه با ظرفيت شخصيتشان سنجيده شوند.
ـ با اين ايمان میتوانيم از کوه ياس، سنگ اميد استخراج کنيم
ـ با اين ايمان میتوانيم با هم کار کنيم، با هم نيايش کنيم
ـ با هم تلاش کنيم، با هم به زندان برويم
ـ با هم برای آزادی قد علم کنيم...
با يقين به روزی که آزاد خواهيم شد. „
با دقت به سخنان دکتر کينگ که چهار دهه پيش گفته شده در می يابيم که پيام او امروز نيز می تواند چراغ راه بسياری که در جسجوی آزادی و برابری هستند باشد.ما زنان با الهام از سخنان دکتر کينگ، بايد بشتابيم که به همراه جنبش زنان ايران و ياری تمامی زنان جهان،،ازکوه ياس، سنگ اميد استخراج کنيم، با هم کار کنيم، با هم تلاش کنيم، با هم به زندان برويم با هم برای آزادی و برابری قد علم کنيم، و مطمئن باشيم که روزی به آزادی و برابری خواهيم رسيد.
شهلا عبقری
۲۰ ژانويه ۲۰۰۹
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد