safoora-elyasi.jpg
صفورا الیاسی

نگاهی به انقلاب فرهنگی در دانشگاه های ایران، قسمت دوم

پایان انقلاب فرهنگی اول و شروع انقلاب فرهنگی دوم

مجریان و بانیان انقلاب فرهنگی اول در آن زمان می خواستند به گفته آیت الله خمینی دانشگاه را به "کارخانه آدم سازی" تبدیل کنند که در نهایت معلوم شد آن خواسته از این راه نمی گذرد و با تعطیلی دانشگاه و اخراج استاد و دانشجو این بار به منزل نمی رسد. حالا، اینها (دولت موجود) می خواهند دانشگاهها را از "آدم" متفکر و پرسشگر تهی کنند. اما همانگونه که نصرالله ترابی نماینده مجلس و عضو فراکسیون دانشگاهیان8 می گوید: "تنها افراد کوته بین می توانند برای حکومتی کردن علم در دوره کوتاه مدت حضورشان در قدرت، برنامه ریزی کنند"!



mohammad-maleki.jpg
دكتر محمد ملکی

بزرگترین هدف حرکت های دانشجوئی مبارزه برای استقلال دانشگاه است

پیوند حرکت های دانشجوئی با مردم کوچه و بازار یک امر طبیعی است، زیرا دانشجویان از میان مردم بی می خیزند و جزئی از مردم هستند. از رنج آنها رنج می برند و از مبارزات آزادیخواهانه مردم پشتیبانی می کنند با این تفاوت که دانشجو و استاد با درک بالای خود مسائل جامعه را بهتر تحلیل می کنند و به همین دلیل همیشه و در همه جا دانشگاهیان پیش قراولان حرکت های اجتماعی هستند. از آنجا که من در آن روزها در اسارت بوده و شاهد مقاومت دانشجویان بودم، از نظر من مقاومت و ایستادگی دانشجویان و استادان در این مبارزه برای احقاق حقوق خود و مخالفت با غاصبان حقوق مردم کم نظیر بود.



دفتر تحکیم وحدت:

اقتدارگرایان چاره ای جز پذیرش مطالبات مردم ندارند

به این امید سال تحصیلی جدید را آغاز می کنیم که در آینده نزدیک جنبش آزادیخواهی مردم ایران شاهد آزادی را در آغوش بکشد، به این امید که یاران و اساتید در بندمان را به زودی در کلاس های درس در کنار خود ببینیم، به این امید که دوباره در کلاس هی درس اساتید خبره ای که اخراج و یا بالاجبار بازنشسته شده اند شرکت کنیم، به این امید که کلیه دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل حق خود را بازیابند.



safoora-elyasi.jpg
صفورا الیاسی

انقلاب فرهنگی- بخش اول

نگاهی به انقلاب فرهنگی در دانشگاه های ایران

انقلاب فرهنگی ایران، به مجموعه‌ای از رویدادهای مرتبط با نظام آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران (به ویژه سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲) گفته می‌شود که با هدف پاک‌سازی استادان و دانشجویانی که از دید حکومت جمهوری اسلامی ایران ، «غرب‌زده» به‌شمار می‌رفتند، صورت پذیرفت. از انقلاب فرهنگی ایران به عنوان اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها ياد می‌گردد. در این گزارش سعی شده بی طرفانه به بررسی انقلاب فرهنگی در ایران و سیر تاریخی آن پرداخته شود. این گزارش در دوبخش تحت انقلاب فرهنگی اول و دوم بررسی می شود.



daneshjoyan-zendani.jpg
بیانیه ٢٨ تن از دانشجویان دربند به مناسبت بازگشایی دانشگاه ها:

یکدست سازی و به انقیاد کشیدن دانشگاه،
پروژه ای شکست خورده است

جنبش دموکراسی خواهی نوین ایران، در دورترین فاصله ممکن نسبت به انگاره های ایدئولوژیک قرار دارد و به جای آنکه بخواهد جهان را به صورت ذهنیت خویش بتراشد، در پی تحقق آزادی های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است، تا بتواند آنگونه که می خواهد بزید، آنطور که می اندیشد سخن گوید و به آن شیوه ای که می پسندد معاش کند. تغییرات جامعه ایرانی که با تولد جنبش سبز رخ عیان نمود، نشانه های بسی بیشتری از یک تغییر اجتماعی و فرهنگی صرف را به نمایش گذارده و بیشتر به تحولی تاریخی و تمدنی می ماند که عبور بخش عظیمی از جامعه ایرانی را از زیست سنتی و جغرافیا محور به زیستی مدرن و جهان وطنی نوید می دهد. گذاری که به نظر می رسد هیچ حاکمیت سیاسی خشن و ایدئولوژیکی را در درازمدت، یارای مقاومت در برابر آن نیست...



بیانیه گروه های دانشجویی خارج از کشور

در حمایت از رهبران جنبش سبز و فعالان دانشجویی داخل

ما امضا کنندگان این بیانیه ،ضمن حمایت از پرسشگری لازم از رئیس دولت کودتا در جریان اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نسبت به نقض سیستماتیک وفزاینده حقوق بشر درایران ، اعلام می داریم همچنانکه موسوی و کروبی در هنگامه‍ی سخت ترین فشارها و سرکوب ها بر پیمان خود در دفاع از حقوق مردم در کنار مردم ایستادند، در صورت کوچکترین تعرض و اقدامهای نابخردانه‍ی حاکمیت از تمامی ظرفیتهای بین المللی و اعتراضی در دفاع از موسوی و کروبی استفاده خواهیم کرد.