farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

خانم آمنه بهرامی عفو کنید تا سمبل شوید

(بکوشیم تا رضایت آمنه حاصل شود)

آری سخن گفتن از آن چه بر شما رفته مشکل است ولی چون مسئله امروز شما، مسئله جامعه خشونت زای ما است و هر چند که درک شرایط شما برای دیگران نا ممکن و دشوارتر از دشوار است اما به منظور خشونت زدائی در جامعه ای که خشونت فزاینده ای بر آن حاکم است، حتی در شرایط طاقت فرسای شما، سخن گفتن ضروری به نظر می رسد.



nima-kodak-2.jpg
سپیده یوسف زاده

بازگشت «نیما» دومین قربانی کودک آزاری به آغوش شکنجه گرانش و جای خالی نهادهای حقوق کودکان

حمایت از حقوق کودک تکلیفی است که بر عهده خانواده، سازمانهای مدنی ،ارگانهای دولتی، و سازمانهای بین المللی است. صرف نظر از سازمانهای خیریه که تجربه ای طولانی در ایران دارند عمر سازمانهای غیر دولتی که در ایران که به کار مشغولند – ازجمله فعالیت در حوزه حقوق کودک – بسیار کم است. تاسیس انجمن حمایت از حقوق کودک در ایران از اقدامات کلیدی و تاریخی بود که با اتفاقی ناخوشایند شروع شد:‌‌ شکنجه ای که آرین گلشنی ۹ ساله بر اثر آن جان خود را از دست داد. مرگ‌ آرین بازتاب گسترده ای در روزنامه ها داشت که این بازتاب و شکل گیری انجمن عمدتاً نتیجه فعالیتهای شیرین عبادی بود. اما آرین آخرین قربانی کودک آزاری در محیط خانواده نبود.



صفورا الیاسی

آسیب شناسی کودکان کار

آمارهای گوناگون در ایران حاکی از آن است که چیزی بین ۲۱ تا ۵۱ در صد از جمعیت کشور زیر خط فقر به سر می برند. این میزان به صورت فزاینده ای با افزایش تورم و همچنین روند مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ، جمعیتی را که در تامین مایحتاج ابتدایی زندگی خویش با مشکل مواجهند با مشکلات عدیده همچون نقصان آموزش و در نتیجه فقر فرهنگی مواجه می سازد. در این میان به ناچار کودک برای به دوش کشیدن بخشی از بار مالی خانواده راهی خیابانها و یا کارگاهها شود.



farid-ansari-d.jpg
فرید انصاری دزفولی

شهروندی بنام معلول

افراد غیرمعلول به جای دیدن معلولیت به عنوان واقعیت عادی زندگی که می تواند گریبانگیرشان شود از شناخت در باره معلولیت و معلولان و مشکلات آنان طفره می روند. زیرا ما افراد غیر معلول اکثراً ازتماس با افراد ضعیف و ناتوان دوری می جوئیم و بجای درک موقعیت آنان نگاهی ترحم آمیز و دلسوزانه به این افراد داریم، چون موقعیت آنها را غمبار و غیر قابل تحمل می دانیم. کافی است به نگاه و نگرش خود نسبت به سالمندان توجه کنیم تا شناختی عقلانی نسبت به مطلب مطرح شده داشته باشیم.