علی حامد ایمان قلب هایی که خود را در آتش شستند! «در رثای بزرگترین دریاچه شور جهان» چهره ات در غباری از نمک ناپیداست ولی در سکوت پریشان موجهایت رویای دور و درازی می بینم، رویاهایی که رودهای خروشان در آن جاریست، رودهای خروشانی چون آراز. بنگر بر این همه رویاها و به آنها بیندیش، اگرچه آبی نیز برای غسل تعمید مردم من نداری. مهم نیست. مهم نیست چرا که مردم سرزمین من عادت دارند که بشویند قلب های خود را در شعله های آتش و غسل دهند قلبهای خود را در درون آتش.
انور میرستاری نوشته: اتفرید ناسور امکان تبدیل یک نیروگاه انرژی هسته ای صلح آمیز به نیروگاه تولیدی
سلاح های نظامی هسته ای خطرناک، مانند آب خوردن آسان است. برگردان: انور میرستاری تروریست ها میتوانند یک خطر جدی برای تاسیسات هسته ای صلح آمیز باشند. با این وجود، یک مطالعه رسمی با قاعده ای در باره خطرات مذکور وجود ندارد. نورهایی به ظاهر های تاریک چندی از این قبیل مسایل، تابانده شدهاند. در سالهای ۱۹۹۰ ایالات متحده ۷۵ آزمایش شبیه سازی در باره حملاتی به چندین راکتور کشور انجام داد. نتایج به دست آمده، شکست فاحش پیشبینی های امنیتی را نشان میداد. در ۲۷ مورد، حملات می توانستند تا قلب راکتورها رسیده و به آنها آسیب برسانند و رادیواکتیو را پخش کنند.
بهرام رحمانیسالروز تصویب پیمان نامه کودک و تداوم بی توجهی به حقوق کودکان! اکنون که حدود بیست و دو سال از تصویب پیمان نامه جهانی حقوق کودک می گذرد، وضعیت کودکان و نوجوانان جهان بدتر از گذشته است. سرکوب کودکان، افزایش فقر و نابرابری های اقتصادی و اجتماعی، رشد فزاینده آمار بهره کشی اقتصادی از کودکان کار و رنج، وادار کردن کودکان در مسایل پلیسی و جنگ ها، کودکان خیابانی و... حاکی ست که حکومت ها به این تعهد خود، چندان وفادار نبوده اند.
راشل زرگریاننه ویسکی نه مارتینی...بسلامتی آب بنوشیم طلوع آفتاب سحری وتشعشع رگه های طلائی درآغاز روز جدید امید تازه ای درقلب هرموجودی می شکفد. اما نه هرانسانی سحرخیزی را منشا زندگی خود میداند. بهمین دلیل ذهن او قسمتی از شگفتی طبیعت را میبازد. چه شاد وناشاد پس از بیدارشدن ازخواب شیرین ویا ناآرامی افکار, بدنبال آب تنی ویا حداقل شستشوی دست وصورت میرود. دراینجا به مهمترین وحیاتی ترین پدیده زندگی "آب" نیاز دارد.
ماشااله رزمی
علل وعواقب خشک شدن دریاچه اورمیه فاجعه خشک شدن دریاچه اورمیه اکنون به یک مشکل سه وجهی برای دولت تبدیل شده است. سه سال پیش مسأله یک بحران اکولوژیک بود که با سیاست های غلط و عدم مدیریت صحیح ایجاد شده بود، اما دولت برای حل این بحران اکولوژیک هیچ اقدامی نکرد و در نتیجه خشم طبیعت زندگی میلیون ها انسان را به خطر انداخت و مشکل حقوق بشری بوجود آورد، و چون حکومت و بخشی از اوپوزیسیون آن به مسأله حقوق بشر در مناطق غیر فارس نگاه امنیتی دارند، خود به خود مسأله را سیاسی می کنند و آن را مشکلی اتنیک می نمایانند. در اعتراضات عمومی تبریز و اورمیه هرسه جنبه مشکل در شعارهای تظاهر کنندگان منعکس بود. بدین جهت پیشنهاد هر گونه راه حل باید با در نظر گرفتن هر سه وجه قضیه باشد: تقلیل آن صرفاً به یک مسأله اکولوژیک و یا اغراق در جنبه اتنیک آن به حل مشکل کمک نمی کند واگر این فاجعه در تمام ابعادش مورد توجه قرار نگیرد عواقب ناگواری به دنبال خواهد داشت.
|