بهزاد كریمی هفت «بهادر» انتصابی و معجزه «نجات اقتصاد کشور»! در شناخت شناسی، بروزات پدیدهها ابزاری برای فهم ماهیت هستند و با واکاوی نمودها و به ویژه بررسی تطبیقی آنهاست که به چیستی پدیدهها پی میبریم. اما وقتی شناخت به درجهای رسد که ماهیت را توضیح پذیر کند، نمودها دیگر از وسیله شناخت به علامتهای شناساننده فرامیرویند. از مصادیق این موضوع، یکی هم همین "انتخابات" فرمایشی و دقیقتر انتصابات است با ماهیتی آن چنان هویدا که کمتر کسی نیازی به بازشناسی آن احساس میکند. نمودهای این "انتخابات" را تنها میتوان برای نمایاندن باز هم بیشتر ماهیت رسوای آن بکار گرفت که از جمله آنها داعیه معجزه اقتصادی هفت منصوب شورای نگهبان در فاصله فقط چند ماه آتی است! معجزهای که، بیشتر هم قرار است در "آزادی سرمایه" رخ دهد!
نادر عصارهنه! همگانی در انتخابات فرمایشی،
لازم است ولی کافی نیست مدت ها اصلاح طلبان حکومتی، آزادی را با برخورداری خود از حق فعالیت و شرکت در مبارزات انتخاباتی تعریف می کردند؛ انتخاباتی که در آن مشارکت اصلاح طلبان حکومتی تأمین ولی اپوزیسیون جمهوری اسلامی از آزادی فعالیت محروم باشد، انتخابات آزاد نبود و نیست. این، در بهترین حالت، انتخابات نمایشی است. ولی اصلاح طلبان حکومتی و دیگر وابستگان جمهوری اسلامی، انتخابات آزاد را نه محل حضور همگان، که با شرط حضور خود، تعریف می کردند. پذیرش نقض آزادی دیگران بدینگونه، ضد آزادی همگان بود و نمی توانست جز در خدمت استبداد و بندگی همگانی قرار گیرد. نقض آزادی دیگران، به نقض آزادی اصلاح طلبان حکومتی نیز میرسید که از مدتها قبل رسیده و تشدید شده است.
س. حمیدیحاشیههایی برای نامهی حسن روحانی نامهی حسن روحانی به «مقام معظم رهبری» به موضوعی برای شوخی در بین شهروندان کشور بدل شده است. عدهای میگویند که او نامهی خود را بدون امضا فرستاده است. برخی هم یادآور میشوند که پستچی اصل نامه را در جوی خیابان انداخته است. گروهی هم میگویند نامهی ساختگی حسن روحانی در واقع متنی با خود به همراه نداشته است. چون حسن روحانی هم همانند همهی رییسان جمهور این نظام بینظام، از آیندهاش میترسد. به خصوص از زمانی که فهمیده به همراه نوار ظریف، مستندهایی از او و دیگر اعضای کابینهاش را نیز به سرقت بردهاند، بیشتر دست به عصا راه میرود.
دکتر محمد حسین یحیایینمایش انتخابات رو به پایان است از یکی دو سال پیش سخن از گزینش یک نظامی در راس نهاد اجرایی کشور بود ولی در پشت پرده روحانیت حاکم به این نتیجه رسیده است که نباید این نهاد و پایگاه مهم اقتصاد و سیاست را از دست بدهد، آنهم به دست یک نظامی که فرماندهان آن با امتیازات مالی فراوان هنوز در خدمت اند و از همه نعمت های کشور به ویزه اقتصادی آن بهره مند اند و همسو با آن سازماندهی مافیایی خود را با سلاح و سیاست برای آینده ذخیره می کنند که در آینده ای نه چندان دور بکار خواهند برد. هم اکنون سیاست و ضرورت دیگری در پیش است که باید منتظر زمان بود، در این راستا افراد گزینشی بگونه ای چیدمان شده اند که رئیسی انتخاب خواهد شد که هیچگونه آگاهی و آشنایی با سیاست، روابط بین الملل و اقتصاد ندارد در همه این سال ها یا مشغول جنایت و یا در مقام های انتصابی انجام وظیفه کرده است.
دنیز ایشچیزحمتکشان و انتخابات جنبش مدنی مردم ایران، همگام با جنبش های کارگران و زحمتکشان، در یک چنین شرایطی با انتخابات ریاست جمهوری سال هزار و چهارصد رو به رو میباشند. در شرایطی که نه تنها ولایت فقیه خواهان تحکیم و تضمین تداوم قدرتمداری سیاسی خویش از طریق بر سر کار آوردن رئیس حمهوری مورد نظر خویش میباشد، از طرف دیگر، قدرتمداری حاکمه ولایت فقیه خواهان گسترش مناسبات خویش با دولت های غربی، جهت تحکیم مناسبات اقتصادی خویش با آنها و مشروعیت بخشیدن به قدرتمداری نظام ولایت فقیه در جمهوری اسلامی ایران به موازات سرکوب جنبش های آزادیخواه و سوسیالیستی میباشد.
امیر حسین لادنانتخاب با ما، رأی از شما
کر شید، کور شید، لال شید!؟ باید همه مان در حد توانائی مان تلاش کنیم که کمپین "نه به رأی گیری، نه به جمهوری اسلامی" است، با موفقیت کامل به نتیجه برسد. هم، دست اندرکاران رژیم ببینند که اعلام خطر خمینی بوقوع پیوسته، یعنی مردم فهمیدند که در باطن حکومتگران چیست؛ و هم اینکه رژیم، در برابر جامعه ی بین الملل رسوا شود و ملت ها و دولت ها، بداند که جمهوری اسلامی، هیچ پایگاه و مشروعیت مردمی ندارد.
حماد شیبانیمن اما از طریق شعرهایش او را می شناختم سال ۵۰ میانه بهار بود ،شاید، که او را بازداشت کردند . از همان لحظه اول خبر مثل بمبی در دانشسرا پیچید. ربط دستگیری او به حضور چند دوست نزدیکش در میان چریکهائی که شاه برای سر هر کدام شان ۱۰۰ هزار تومان جایزه گذاشته بود، شیرینی ماجرا بود و ما در پوست خود نمی گنجیدیم از دانستن این خبر. البته نگرانی از بیماری آسم او را مدام برسر مقامات میکوبیدیم. هیچ معلمی را شاگردان به جای او نمی پذیرفتند. مقامات دانشسرا این جو متشنج و انفجاری را به ساواک منتقل کردند. به ماهم مدام قول میدادند که ایشان خواهند آمد و وقتی بعد از دو یا سه روز برگشت فهمیدیم که دوستی با امیر پرویز پویان و معرفی او به مرکز تحقیقات دانشگاه محور اصلی سوالات ساواکیها بوده است.
«رئیسی جمهور» توسط شورای نگهبان «انتخصاب» شد رئیس جمهور و سپس رهبر شدن ابراهیم رئیسی برای ایران و ایرانی فاجعه ای بس عظیم و فراتاریخی خواهد بود. زیرا آیت الله منتظری که قرار بود جانشین آیت الله خمینی بشود, در جلسه مرداد ماه ١۳٦۷، به حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، ابراهیم رئیسی و مصطفی پورمحمدی هشدار می دهد و می گوید: "بزرگترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده و تاریخ ما را محکوم می کند به دست شما انجام شده و نام شما را در آینده جزو جنایتکاران در تاریخ می نویسند".
محمد اعظمیتحریم گسترده انتخابات در خدمت گذار از حکومت است! اصلاح طلبان در فضای دو قطبی رئیسی- لاریجانی کجا خواهند ایستاد؟ در این «انتخابات» مردم موتوری بودند که کلید سیاست تحریم را روشن کردند. خوشبختانه نیروها و جریانات سیاسی متعددی نیز هستند که صدای نه به انتخابات فرمایشی و تحریم این بازی را مطرح می کنند. در چنین شرایطی اهمیت سیاست تحریم بیش از هر چیز در کارزاری است که جکومت را هدف گرفته است. مهم است که رژیم هر چه پرقدرت تر در این عرضه به شکست کشیده شود. شکست حکومت تضعیف روحیه نیروهای سرکوبگر است. با این شکست جنبش مردم جان می گیرد و با روحیه قوی تری برای دستیابی به خواسته های خود به میدان خواهد آمد. این پیروزی می تواند نیروهای اپوزیسیون را برای متحد شدن با هدف زمین زدن استبداد تقویت کند و راه را برای گذار از این حکومت استبدادی و جایگزینی آن با یک جمهوری سکولار و دموکرات بازتر کند. برای ما چپ ها هم در چنین حکومتی مبارزه کارگران و تهیدستان بهتر به ثمر می نشیند و راه دستیابی به برابری و عدالت هموارتر می شود.
ابوالفضل محققیهمه گناه کاریم نمی شود. ملتی که هنوز نمی داند گورستان خاوران و صد ها گور دستجمعی در این گورستان که محصول نامه ودستور قتل عام خمینی است در کجای این کشور قرار دارد ؟نمی داند و نمی خواهد که عقیده متحجر خود بشکند وقبول کند که قتل عام زندانیان ادامه همان دستوری است که محمد چهارده قرن قبل بر گردن زدن زندانیان اسیر داد. خشونتی که قرن هاست تکرار می گردد .
شیرین سمیعیروزگارِ تلخیست چند سال پیش از من مقاله ای منتشر شد در باره سفری به امریکا و درگیری در فرودگاه آن دیار بخاطر محل تولدم در ایران، که در آن زمان خودم را در دنیایی دیوانه و با دیوانگان می یافتم، بدون آن که حتی تصور کنم روزی دنیای دیوانه تری در انتظار نه تنها من، که تمام آدمهای روی این زمین خواهد بود. و امروز با پیدا شدن ویروسی دنیای ما یکباره درهم ریخت و آدمهایش محبوس در خانه های شان غمباد گرفته، و در بیرون از خانه های شان روان پریش و ما هم به ناچار در کنار این روان پریشان بسر می بریم.
حسن نادریبار دیگر معرکه «انتخابات» نحس ۱۳ نظام جهل و جنایت نظام ولایت فقیه با برگزاری معرکه سیزدهمین «انتخابات» ریاست جمهوری، وششمین دوره شوراهای شهر و روستا ونیز دیگر نهاده های فرمایشی در تلاش برای برون رفت از بحران هایی است که بواسطه نوع ساختار و تضاد بین جمهوری ـ اسلامی است که تولید و باز تولید و بیش از پیش تشدید می شوند. در پی ناکارایی سیاستهای تناقض آمیز و ناسازگاری جمهوریت و اصل ولایت مطلقه فقیه از یکسو و از سوی دیگر انقلاب دیجیتالی و گسترش شبکه های اجتماعی واتصالش به جهان پویا، جامعه مدنی و جنبش های اجتماعی بیش از پیش رشد یافته و فرهنگ و سیاست ارتجاعی را بر نمی تابد.
هادی قدسیاهمیت کاربرد شعور در زندگی روزمره شعور در لغتنامۀ دهخدا به معنای فهم و درک و دریافت و معرفت است و معنای ریشهای این واژه در زبان عربی از واژۀ مو است. علامه طباطبایی تعریف شعور را چنین شرح می دهد که "شعور به معنای ادراک دقیق است از ماده شَعر که به معنای مو است و ادراک دقیق را از آنجا که مانند مو باریک می باشد شعورخواندهاند. مورد استفادۀ این کلمه در محسوسات غالب است نه معقولات، به همین جهت حواس ظاهری را مشاعر میگویند". نظرملاصدرا براین است که شعور عبارت است از ادراک بدون استنباط و آن اول مرتبت حصول علم به قدرت عاقله است و چنان مینماید که شعور ادراک متزلزل است و ازاین جهت در حق خدا اطلاق نشده است.
مسعود نقره کار«انتخابات» و افسارگسیختگی مداحان معرکه "انتخابات" اسلامی، مثل تاسوعا و عاشورا، "ناهاربازارِ" مداح های " اهل بیت" وخاندان آل عبا و "عصمت و طهارت"، و حکومت اسلامی شان است، بهمین خاطر با نزدیک شدن " انتخابات" گَلۀ مداحان افسار گسیخته به میدان ریخته می شوند. مداحی حاج محمود کریمی در رابطه با فایل صوتی لو رفتۀ جواد ظریف یک نمونه از این افسارگسیختگی ست.
یدالله بلدی سخنی با قهرمانان وورزشکاران حمایت کننده از کاندیداتوری قاضی مرگ «رئیسی» قهرمانان وورزشکاران مانند هر شهروند دیگری باید از حق فعالیت سیاسی برخوردار بوده و در سرنوشت سیاسی کشور خود نیز نقش موثری داشته باشند، اما چون قهرمانان از زمره نامدارترین شهروندان یک کشور هستند و بویژه در میان جوانان از محبوبیت برخوردارند از این رو با همراهی با خواسته ها و مطالبات مردم میتوانند تاثیری مثبت و سازنده در پیشبرد اهداف مردمی داشته باشند و الگوئی برای رفتار جوانا ن باشند و مسلما همسوئی با خواسته های مردم بر محبوبیت آنان نیز خواهد افزود، اما اگر خواسته های سیاسی آنان در تضاد با منافع مردم باشد شهرت و محبوبیت آنان خدشه دار خواهد شد.
ایرج فرزاداز سنگر کارگران هفت تپه و هپکو اگر کارگر حاضر در صحنه در سالهای بحران انقلابی دهه آخر سال ۱۳۵۰، از نظر نگرش اجتماعی در حاشیه گرایش ملی اسلامی قرار داشت، اکنون و پس از چهل سال جنگ و مصاف های سخت و به بوته آزمایش گذاشتن انواع تفکر ملی و ناسیونالیستی و رفرمیستی، برای طبقه کارگر امکان بالقوه وجود دارد که به تئوری رهائی طبقه خود و کل جامعه رجوع کند و پرچم رهائی از نه تنها اسلام سیاسی که آزادی و رهائی از بردگی مزدی را بر افرازد.
شیدان وثیقدولتگرایی، انقلاب و جنبشهای رهایخواه یکی از پاسخهای کلاسیک به مسألهی قدرت و دولت، پاسخی که بهویژه از سوی چپ سنتی و سوسیالیسمِ اقتدارگرا همواره پیشنهاده میشود، تا کنون این بوده است که مشکل دولت با انقلاب کارگری یا سوسیالیستی از بین خواهد رفت. اما تجربهی انقلابها در دو سدهی گذشته، بهویژه آنها که موسوم به سوسیالیستی بودهاند، در همه جا آشکارا خلاف این مدعا را ثابت کرده است. انقلابها نه تنها به احتضار دولت نیانجامیدند بلکه قدرت و دولت را استوارتر، تواناتر و فراگیرتر از پیش کردهاند. انقلابهای تاکنونی در همه جا دولتگرایی و در نتیجه سلطه را تشدید کردهاند.
جمعی از فدائیان خلق ایران (داخل کشور) بیانیهی تحلیلی
به کارزار «تحریم فعال انتخابات فرمایشی» میپیوندیم در دفاع از سوسیالیسم (۷۲) ما به عنوان جمعی از فدائیان خلق ایران (داخل کشور) ضمن پیوستن به کارزار «تحریم فعال انتخابات فرمایشی»، خود را جزئی از صف متحد سیاسی نیروهای چپ کشور میدانیم و از هر گونه همکاری و اتحادهای سیاسی این نیروها در مبارزه علیه استبداد دینی حاکم و برای گذر از جمهوری اسلامی و تحقق آزادی و عدالت اجتماعی برای مردم ایران و سعادت و بهروزی برای کارگران و زحمتکشان میهنمان استقبال میکنیم.
محمد علی مهرآسادلم برای زبان فارسی به شدت می سوزد و آتش گرفته است بدبختانه حکومت اسلامی ایران تنها سیاست و مملکتداری را به لجن نکشیده و کشورداری و طرز حکومت و مراتب اداری را به قهقرا نبرده است، بل زبان شیرین فارسی یادگار فردوسی، سعدی، حافظ و دیگر اساتید گذشته و حال ادبیات ایران را نیز اندک اندک در اثر بی توجهی و عدم وجود افراد دلسوز در میان مدرسین فارسی، و عدم احساس مسئولیّت آنان به فضاحت کشانده است.
هادی قدسیمدیر اجرائی کشور یا رئیس جمهور، و رهبری
امروز رئیسی برای ریاست جمهوری ثبت نام کرد. کمی به طنز می ماند، زیرا در نظام ولایت فقیه، قدرت و اختیارات ریاست قوۀ قضائیه از رئیس جمهور بیشتر است. تنها امتیاز ریاست جمهوری در حال حاضر، در دست داشتن منابع مالی ثروت ملی است که می تواند بر طبق روال جاری، به خصوص پس از ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، بخشی از آنها را بین دار و دستۀ خودش تقسیم کند. اما آنطور که گفته می شود، رئیسی نه دار و دسته دارد ونه چندان به دنبال انباشت مال می باشد. هدف او از ثبت نام به احتمال زیاد برای دست یابی به پست ریاست جمهوری می باشد.
دکتر محمد حسین یحیایینمایش انتخابات با بازیگران دست چندم انتخابات بدون شک یکی از مهمترین مولفه های دمکراسی است که مردم با شرکت در آن مشارکت سیاسی خود را به نمایش می گذارند نمایندگان خود را با آزادی رای و با آگاهی کامل از برنامه های حزبی آنان انتخاب می کنند، احزاب سیاسی از نهاد و پایه های دمکزاسی است مردم در کشور های دمکراتیک به احزاب سیاسی با شناخت کامل از برنامه آنها رای می دهند، شورای نگهبان، شیوه انتخابات و بهره گیری از باور های دینی و مذهبی با آزادی اندیشه و افکار مترقی مغایرت دارد، در نتیجه انتخابات در جمهوری اسلامی هرگز آزاد نبوده است و بدون مشارکت مردمی برون رفت از این همه بحران اجتماعی، اقتصادی و سیاسی قابل تصور نیست.
س. حمیدیوظیفهی همهی کنشگران، تحریم فعال انتخابات اکنون شبکههای اجتماعی گسترهای مناسب برای افشاگری از عمل نامردمی حکومت برای برگزاری انتخاباتی خودمانی و فرمایشی فراهم دیده است. چنین رویکردی را به حتم باید قدر دانست و از امکانات آن در خصوص افشای چهرهی غیر انسانی جمهوری اسلامی استفاده به عمل آورد. باید به مبارزهی آزادانه مردم در همین شبکهها سمت و سو داد و از توان آن، در راه طرح مطالبات و حقوق دموکراتیک شهروندان ایرانی بهره برد. همچنین شبکههای اجتماعی را باید به رسانههای تصویری خارج از کشور و سایتهای مخالفان حکومت پیوند زد. تبادل آزادانهی اطلاعات بین سایتها و رسانههای مخالفان باید بیش از هر زمانی گسترش بیابد. چنین موضوعی به روشنگری از چهرهی نامردمی حکومت دامن خواهد زد.
ميم الف در روز انتخابات ، بدون تردد پياده و ماشين در کوچه و خيابان !
* برای خريد آن مجبور به رفتن به خيابانها ـ چه پياده و چه با ماشين ـ ، نشوند ؛
* مغازه داران ، باتوجه به خريدِ روز يا روز های قبل ، متوجهء ضرر آنچنانی نخواهند شد؛
* اجباری برای مردم برای فيلم برداری از صحنه های سوت و کورِ جلویِ گيشه های انتخاباتی نخواهد بود ؛ ضمن آنکه مواجه با ضرب و شتم و دستگیری نخواهد شد . از ساختمان ها و پنجره های خانه ، بی خطر، ازکوچه ها و خيابانِ خالی ازجماعت و ماشين ها می توانند فيلم برداری کنند و به دنيای مجازی بفرستند تا رسوا شود اين حکومت بی همه چيز که از برای از بين بُردن همه چيز آمده است .
فرید انصاری دزفولیتحریم فعال انتخابات مبدل به وجدان همگانی شده است بطور بی سابقهای فضای انتخاباتی در ایران سرد و کرخت است. مردم ایران تصمیم گرفتهاند انتخابات غیر دمکراتیک، غیر آزاد و ناسالم ریاست جمهوری رژیم را که در اواخر خرداد برگزار میشود تحریم فعال نمایند. با تحریم انتخابات مجلس توسط آحاد مردم رژیم جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور هر چه بیشتر بی اعتبار شد. مردم بنا دارند با تحریم انتخابات ریاست جمهوری، نظام ولایت مطلقه ورشکسته و فروپاشیده را به چالش بکشند و آنرا بی اعتبارتر نمایند تا به جهانیان نشان دهند که این رژیم سرتاپا فاسد و تامگرا متعلق به انان نیست و در درون کشور هیچ پایه مردمی و مشروعیتی ندارد.
دنیز ایشچیتزهایی در رابطه با اوضاع سیاسی
تحولات علمی، فنی و تکنولوژیک شگرف و عظیمی در شرف وقوع میباشد که طی چندین صد سال گذشته بی سابقه بوده است. تاثیرات این تحولات، از نقش اختراع دستگاه چاپ و ماشین بخار در دوران رنسانس میتواند بیشتر بوده باشد. تحوّل در عرصه های "نیمه رسانا" ها، "مایکروچیپ" ها، "اتوموبیل های برقی و بدون سرنشین"، استفاده از "تکنولوژی روبوتیک" در پروسه های تولید، تحولات در عرصه های پیشرفت "هوش مصنوعی" ، شکل گیری فزاینده "مدارهای بسته مجازی" و "پول های دیجیتال"، از جمله عرصه هایی می باشند که تاثیرات شگرف خویش را در تمامی عرصه های امروزین زیست بشری بر جای میگذارند.
|