س. حمیدی نفرت عمومی از همسویی چین با جمهوری اسلامی قریب یک قرن باوری خوشدلانه بر کنشگران سیاسی ایران سایه انداخته است که گویا فقط به اتکای قدرتی از قدرتهای بزرگ میتوانند کار مبارزهی خود را به انجام برسانند. ولی همین باور خوشدلانه علیرغم افت و خیزهایش امروزه نیز به قوت و اعتبار خود باقی ماندهاست. این گروه از کنشگران اکنون این دیدگاه را تبلیغ میکنند که مبارزه در جهانی تکقطبی به طور حتم کار مبارزه را مشکلتر خواهد کرد. اما به گمان ایشان، پیدایی چین و روسیه در عرصهی سیاست جهانی از فشارهای همه جانبهی آمریکا و متحدانش خواهد کاست. این دیدگاه نه فقط بین نیروهای چپ ایران جایگاه محکمی برای خویش دست و پا کرده است بلکه حاکمیت جمهوری اسلامی نیز راهبردهای آن را تبلیغ میکند و عملیاتی شدن آن را بر خود واجب میشمارد. درواقع هر دو گروه قصد دارند تا در کارزار سیاست جهانی صفبندی دقیق و روشنی از نیروهای خودی و غیر خودی به عمل آورند. اما در این جانماییهای سیاسی تنها به خرافههای تاریخی و پیشداوریهای سادهلوحانهی خود میدان دادهاند.
ابوالفضل محققیچه بر سر این کشور آمده است؟
داستان تلفن های عید بخش دوم، سوم و چهارم صدایش می لرزد عمو سخت است دل کندن ورفتن به جائی که هیچ چیز در باره اش نمی دانید. اما دیگر این جا واقعا قابل زندگی نیست. تنها مشکل حکومت نیست در این چهل سال خیلی چیزها عوض شده رابطه ها تغیر یافته .شما نبودید نمی توانید تجسم کنید.من نوشته های شما را می خوانم ببخشید اگر این حرف را می زنم .شما هنوز تصورتان زمانی است که ایران را ترک کرده اید .هنوز فکر می کنید مردم همان طور مانده اند که در خاطرتان است.این ها واقعا مردم را عوض کرده اند .بلائی سر مردم واین ممکت آورده اند که قابل تصور نیست .
دنیز ایشچیتوافقنامه ایران و چین، برتری ها و خطرها باز کردن درهای ایران بر روی سرمایه داران چینی، میتواند موجب وابستگی گسترده و عمیق ساختار اقتصادی کشور به سرمایه داری چین گردد. این امر میتواند به نفوذ، کنترل و هدایت سیاسی امنیتی، کشور توسط قدرتمداری های حاکمه در چین منجر گردد. همچنین این امر میتواند هر چه بیشتر به سرازیر شدن ارزش های افزوده موسسات اقتصادی ایرانی به چین منجر بشود، که بطور طبیعی به نفع مردم ایران نمی باشد. چین، یک دوست تازه به میدان وارد شده است. با دوستان تازه، نه تنها باید با احتیاط عمل نمود، بلکه با توافق های به عمل آمده مرحله به مرحله به پیشرفت، بلکه باید در این مسیر از ندانسته ها و نشناخته ها احتیاط نمود.
علی افشاری«بدترین»؛ تنها گزینه در انتخابات ۱۴۰۰
۱۰/فروردین/۱۴۰۰ آدرس غلط دادن از منشأ اصلی مشکلات و سرگرم ساختن بخشی از نیروهای معترض به وضع موجود و پتانسیلهای سازنده به بحثهای روبنایی و فانتزی دیگر مشکل حضور اصلاحطلبان در قدرت است. بوروکراسی و تکنوکراسی بدلی، پیامد منفی دیگر حضور اصلاحطلبان است که در واقع دیوانسالاران ولایی در چارچوب «مشروطه ولایی» هستند و رفتار آنها در تعارض با بنیادهای اصلی فنسالاری قرار دارد و برخی از آنها مدیران پرورشیافته بر بستر رانتها هستند و تواناییهای اندکی دارند.
حمید رفیعدر انتخابات استبداد ولایت مطلقه فقیه نه شرکت کرده و نه شرکت میکنم! اینکه ملت میپذیرد که ظلم و استبداد و نابودی وطنش را در تسلیم پذیرفته، چرا تسلیم؟ چون استبداد با ایجاد ترس و بحران به حیاتش ادامه میدهد، ترس تجزیه ایران، ترس حمله خارجی، ترس “هزینه” مبارزه. ایا باید ترسید؟ وقتی هزینه بقای استبداد در این ۴۰ سال و رشدی که استبداد مانع آن شد را اندازه گیری کنیم متاسفانه به عظمت آن پی میبریم که عظیم تر از هزینه جنبش برای رهایی بوده و هست. استبداد با ظلم به هموطنان در نقاط مختلف به مزدوران قدرتهای خارجی که همجنس خود او هستند فضا داده و میدهد تا با ترویج دروغ وانمود کنند که این ظلم علیه قومی بدست قومی دیگر است و زمینه تجزیه و نابودی وطن را ممکن سازند، پس بقای استبداد خطر تجزیه را ممکن کرده و میکند و نه نابودی استبداد!
دكتر عبدالستار دوشوكیقرارداد ٢۵ ساله با چین؛ باید عزای عمومی اعلام شود جمهوری اسلامی بدون پرداختن به جزئیات و انتشار مواد قرارداد اعلام کرده که این قرارداد در کلیت خویش جنبه های مختلفی را در بر می گیرد از جمله سرمایهگذاری های دراز مدت و استراتژیک در صنعت نفت ایران، شرکت ملی صادرات گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، کشاورزی, جهانگردی, فناوری, ارتباطات, بهداشت, تجارت و زیرساختها و همکاری نظامی، امنیتی، فرهنگی و قضایی. این دو جنبه آخری (فرهنگی و قضایی) اهمیت ویژه ای دارند.
ابوالفضل محققیاپوزیسیونی که بعد حادثه زبانش باز می شود! دو نوع اپوزیسیون مخالف جمهوری اسلامی داریم. یکی اپوزیسیون داخل کشور که بهای مخالفتش با حکومت اسلامی شکنجه زندان و نهایت اعدام است. چه جان ها عزیزی که طی این چهل سال قربانی نشده و چه پدران، مادران، همسرانی که در سوگ عزیزان خون از دیده جاری نساختهاند. مادرانی که با عکس فرزندان خود در گورستانهای گمنام در مقابل زندان ها می گردند، فریاد می زنند و مردم را به تظلم خواهی فرا می خوانند.
شهاب برهانرادیوگرافی کمپین « ماتریوشکا» همانطور که خیلی ها به درستی یادآوری کرده اند، چپ ها عموماً و برخی مناطق اتنیک بویژه کردستان، از همان رفراندم فروردین ۵۸ برای جمهوری اسلامی، فریاد خونین « نه به جمهوری اسلامی » سر داده و در راه اش سرها داده اند. در شورش های خیابانی چند سال اخیر، شعار « اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا"، نشان توده ای شدن همین « نه به جمهوری اسلامی» بود. از آن پس، در حقیقت، « نه به جمهوری اسلامی» مبیّن یک همه با همی ی ناخواسته، نوعی ائتلاف منفی ناگفته و نا نوشته ی همه مخالفان رژیم از توده های مردم و اپوزیسیون های رنگارنگ و متضاد در نفی رژیم بوده است.
دكتر عبدالستار دوشوكیتهدید حیات سیستان توسط رئیس جمهور افغانستان شوربختانه امروز صفحه سیاه دیگری بر کتاب تاسف بار تاریخ وطنفروشی حکام مستبد ایران اضافه شد. افغانها شاد و مسرور هستند و سیستانی ها و زاهدانی ها مغموم. و مقامات وطنفروش جمهوری اسلامی "مسکوت". آب آشامیدنی شهر قریب به یک ملیونی زاهدان از چاه نیمه های هیرمند در سیستان تامین می شود. زمانی سیستان انبار غله ایران بود. اما اینک آینده ای تیره و تار در انتظار سیستان است.
س. حمیدیپروژهی محمد خاتمی برای «غذرخواهی از مردم» محمد خاتمی این بار هم پا به میدان گذاشه است تا شاید بتواند ضمن پادرمیانی بین حکومت و تودههای ناراضی مردم، اسلام سیاسی روحالله خمینی را از مهلکه وارهاند. ولی در نگاه او اجرای چنین پروژهای چندان هم مشکل به نظر نمیرسد. چون برای عملیاتی شدن آن تنها لازم است که کارگزاران بالادستی حکومت از شهروندان کشور عذرخواهی به عمل آورند. بدون تردید در نگاه متوهم خاتمی، اجرای همین پروژهی عذرخواهی سرانجام شرایطی را برخواهد انگیخت که لابد اسلام سیاسی جمهوری اسلامی برای همیشه از سوی مخالفان خود واکسینه شود. آنوقت خیلی راحت پلوی آشتیکنان در اندرونی نظام بار میگذارند تا همگی از نو بیشتر بلافند و بهتر بچاپند.
حمید اکبریپی افکندن کاخی بلند با متن پیشنهادی ملی شدن صنعت نفت به مناسبت هفتادمین سالگرد ملی شدن صنعت نفت بوسیله دکتر محمد مصدق و یارانش در هفت سال میان ۱۳۳۲ تا ۱۳۲۹، نبرد اصلی ملیون از یک سو با دولت بریتانیا و عناصر وابسته اش در دربار، ارتش و آخوندها و از سویی دیگر با دولت شوروی و سرسپردگانش در حزب توده بود. هدف دولت بریتانیا این بود که با دادن امتیازاتی اندک به ایران بوسیله قردادهای الحاقی به کنترل و تاراج همه جانبه صنعت نفت ایران در آبادان که منبع سوخت ناوگان دریایی اش در سراسر جهان بود ادامه دهد. هدف دولت شوروی این بود که به منظور نفوذ گذاری مستقیم بر سیاست ایران و رقابت با بریتانیا در بهره برداری مالی، بر منابع نفتی ایران در شمال چنگ اندازد.
شیرین سمیعیبهار آزادی، شیرین سمیعی ما ایرانیان که روزگاری به زیر تابش نور معرفت میزیستیم و به زیر سایه بزرگ شاهی همچو کورش، نیاز به آفتاب دانش داریم و نه جای در گور تاریک خرافات! برای شفای روح و روانمان باید از کابوسی که درونش خفتهایم بیدار شویم، سیاهیها ز خود بزداییم و از تاریکی افکار واهی برهیم! چنین روزی آغاز بهار ما ایرانیان خواهد بود و برای پاسداریاش هم چو همیشه همچنان با شهد و شکر و گل و سبزه به پیشوازش بشتابیم، مبادا که روزی از یادش بریم!
ابوالفضل محققیچه بر سر این کشور آمده است؟ داستان تلفن های عید شاید باور کردنش مشکل باشد اما این دقیقا بازتاب تمام گفتگو ها ئی است در طی همین چند روز اول سال در تبریک گفتن به اقوام ودوستان داشتم چند جمله اول صرف تبریک و حال واحول پرسی و چگونگی هوا وخانه نشینی و گرانی که امان از مردم بریده .اما شاه بیت تمام این مکالمات پرسش در مورد چگونگی امکان خارج شدن از ایران ، پرسش در مورد راه های خارج شدن و موسساتی که این کار را صورت می دهند بود.
اکبر سیفکمپین«نه به جمهوری اسلامی»،مواضع رضا پهلوی وچند وچون آن
بیانیه سیاسی «نه به جمهوری اسلامی» و سپس انتشار سخنان آقای رضا پهلوی مبنی بر ترجیح نظام جمهوری نسبت به نظام پادشاهی موج تازه ای از گفت وگو در بین کنشگران سیاسی برانگیخته است.همزمانی این دو اقدام و چگونگی نشر بخشی از سخنان رضا پهلوی در فضای عمومی تاکنون ناروشن باقی مانده است.ولی مسئله اصلی متن بیانیه و مواضع منتشر شده است.گفته ها وناگفته های این بیانیه کدامند؟قوت و ضعف آن به چه قرار است؟به همین ترتیب است درباره سخنان رضا پهلوی؟نحوه برخورد سایرین با این بیانیه وین سخنان چگونه است؟ چرا بخشی از مخالفین کمتر به خود متن می پردازند و بیشتربه حواشی مشغولند؟ چیستی و چرائی رشته برخوردهای نفی ای ونه نقدی،عصبی و به اصطلاح افشاگرانه، و چسبیدن به مسائل فرعی و شخصی از سوی دسته ای از مخالفین، خواه چپ وخواه راست، ناشی از چیست؟
احمد افرادیکودتای ۱۲۹۹ و رویکرد روشنفکران به رضاشاه ( بخش پایانی) ملک الشعرا بهار، از دیگرْ روشنفکرانی بود که دولت مقتدرمرکزی و مشت آهنین را چاره ی گرفتاری های آن زمان ایران می دانست و در این معنا، به آتاتورک و موسولینی نظر داشت. با این وجود، ملک الشعرا بهار( آن گونه که خود تصریح می کند) خواهان «دیکتاتوری نخبگان»، یعنی دیکتاتوری ِ گروهی« عالِم و آزادیخواه» بود ، نه « عده ای قزاق».
ابوالفضل محققینگاهی بر دو توصیه از چهار توصیه سیاسی آقای فرخ نگهدار به آقای رضا پهلوی از شعار «نه به جمهوری اسلامی» «نه به توافق با جمهوری اسلامی»توسط لابی های اسرائیلی وعربستانی در واشنگتن را بیرون می کشند واز این طریق عملا این اجماع هزاران مبارز داخل وخارج کشور را به توطئه ای برای سنگ اندازی وجلوگیری ازتوافق فرضی جمهوری اسلامی با امریکا و توطئه برای تضعیف وعدم شرکت مردم به انتخابات قلمداد می کنند. خاک درچشم امضائ کنندگان بیانیه که من هم یکی از آنان هستم می پاشندو صراحتا عمل امضائ کنندگان را درراستای منافع قدرت های خارجی ارزیابی می نمایند.
تقی روزبهایستاده در ملتقای سلطنت و جمهوریت در قابی با هنرمندان، به چه معناست؟! شعار«نه» به جمهوری اسلامی بدون «آری» گوئی به مطالبات ضدسرمایه داری و برابری اجتماعی و خودگردانی و آزادی های بی قید وشرط سیاسی، ایرانی باهویت پلورالیستی و برابرحقوقی همه ساکنانش و عاری از هرنوع تبعیضات قومی و ملی، شعاری است سترون و در خدمت بازتولیداستبداد و غارت و سرکوب!.
رضا جاسکیفدایی و اخلاق چرا بسیاری از روشنفکران ایرانی نیم قرن پیش خود را درگیر مبارزهای نمودند که خود کم و بیش اطمینان داشتند پایان آن را نخواهند دید؟ و چرا بسیاری از فعالین آن جنبش، امروز خود به مخالفین اصلی آن بدل گشتهاند؟ آیا این امر فقط به خاطر مشی اولیه مسلحانه فدائیان است؟ پرسشها بسیارند و پاسخها بسیار متفاوت. مبارزه چریکهای فدایی از همان ابتدا ، از آنجا که شکل یک مبارزه سیاسی-نظامی را به خود گرفت به یک مبارزه اخلاقی بدل گشت. در طول نیم قرن گذشته صف مخالفین و موافقین در دو سوی این مبارزه تغییر کرده است، اما مشکلات و معضلات این مبارزه همچنان پابرجا هستند.
ابوالفضل محققیتمامیِ الفاظِ جهان را در اختیار داشتیم و
آن نگفتیم که به کار آید... در تفکر ما عدالت اجتماعی بر عکس ادعایمان مقدم بر آزادی است وهنوز هاله باقیمانده از مبارزه با لیبرال ها و شعار های ضد امپرلالیستی که فاجعه حمایت ما از خط فرضی امام ودر تداوم دل بستن به اصلاح طلبان حکومتی را به همراه داشت بر ما سنگینی می کند ودر بز نگاه ها خود بعیان نشان می دهد و مانع از شکستن تابو ها و نزدیکی به دیگر جریان های ابوزیسیون می شود.
ما به هیچ وجه عمیقا این نسل را باور نداریم میزان دگم های ما در وابستگی فکری، تشکیلاتی وگروهی به اندازه ای هست که هرگز اجازه فاصله گرفتن از تفکر گذشته ونزدیک شدن به دیگر نیرو های اپوزیسیون را نمیدهد .
دکتر رضا راهداربدون آزادی زمستان بهار نمی شود
بهاران خجسته باد نوروز یکی از آن کهن یادگاری است که با پیام زنده شدن طبیعت و سر آغاز روییدن و نو شدن و جوانه زدن به درون خانه و دل مردم راه برد و از آنجا به مراسم رسمی پادشاهان تبدیل شد و به جای عیدی دادن ها از مردم عیدی گرفتند و نوروز را به روز خویش تبدیل کردند. اما مردم نه برای شادی شاهان که برای زندگی خویش و شروع تازه این روز و آیین هایش را گرامی داشتند حتی در همان سالی که اسکندر ایران را به خاک و خون نشاند و تخت جمشید را به آتش کشید و حتی پس از خاموش شدن شعله های آتش در آتشکده ها!!!
در هزاره گذشته نوروز به جشن مردمی تبدیل شد و با عبور از فشار و زور حکومتی به عنوان حربه ای بزرگ و اهرم فشار مردمی حکمان رنگارنگ را به تسلیم واداشت و با ایمان مردم گره خورد.
شهاب برهانقاچاق سلطنت با اسب ترووای جمهوری اگر شاهزاده شب قبل از آن جلسه، دموکراسی را در خواب ندیده و غیر دموکراتیک بودن نظام موروثی در خواب به او وحی نشده است، چرا تا به حال جمهوری خواهی اش را مخفی نگهداشته و هیچ نشانه ای از " گردنگشی" و میل به " بریدن بند ناف" از خود بروز نداده بود؟ چرا اینگونه ناگهانی و بی زمینه از تغییر ماهیت خود پرده برداری کرده است؟ چرا این پرده برداری در یک جلسه پشت پرده؟
س. حمیدیپروندهای کرونایی برای کارگزاران حکومت دولت جمهوری اسلامی عدم تابآوری خود در مقابل ویروس کرونا و شیوع ناخواستهی آن را همیشه به پای مردم عادی کوچه و بازار مینویسد. چون در نگاه دولتیان این فقط مردم هستند که ماسک نمیزنند و خودخواسته از خانه پا بیرون میگذارند. دولت جمهوری اسلامی جدای از این، مدعی است که مردم مسافرت به مناطق قرمز را نیز نادیده میگیرند و ضمن مسافرت به اینجا و آنجای کشور به شیوع هرچه بیشتر کرونا یاری میرسانند. مدیران دولتی ستاد کرونا همچنین رشد مداوم آمار روزانهی کرونا را به رفتارهای غیر اصولی و هنجارشکنانهی شهروندان کشور نسبت میدهند.
محمدعلی اصفهانیبیانیه و کارزار «نه به جمهوری اسلامی» در هفت کلمه
(مختصر و مفید) به جز اندکی که در اکثریت مطلق یا نزدیک به مطلق خود، بقای منافعشان به بقای ج.ا گره خورده است، بقیه ی مردم ایران خواهان پایان حاکمیت ج.ا هستند، و به این تعبیر، «نه به جمهوری اسلامی» خواست عمومی مردم است؛ اما این که مردم "عزم جزم کردهاند تا بساط جمهوری اسلامی، این مانع اصلی دستیابی به آزادی، رفاه، دموکراسی، پیشرفت و حقوق بشر را برچینند" تا چه اندازه درست است؟
امیر حسین لادن رئیس جمهور چماقدار
عَلَم کردنِ یک سپاهی برای مقامِ ریاست جمهوری رژیم امیدوار است که با این شعبه بازی بتواند، بار دیگر عده ای از مردم را اغفال کند، سرِ کار بگذارد به این امید که راه نجاتی وجود دارد! آیا هم میهنانمان، به دامِ جدید رژیم می افتند، یا اینبار، دست رَد به سینه ی رژیم می زنند؟ طیِ چهل سال گذشته، به انواع اعتراضات دست زده ایم، بجز "نه گفتن" به رأی گیری. آیا دلیلی بهتر از "شرکت نکردن" در این خیمه شب بازی، برای کسب ارزش و احترام انسانی و حقوق شهروندی، می بینید؟ آیا راهی ساده تر و بی خطرتر، برای مبارزه با رژیم، دارید؟ زندگی انسانی، دو بُعدِ اساسی دارد: نان و آزادی که تنها، پس از نه گفتن به رژیم فقاهتی، بدست میآید.
یدالله بلدیانحلال نهادهای نیکوکاری و دستمزد زیر خط فقر هدیه نوروزی به تهیدستان و کارگران! در آستانه نوروز ۱۴۰۰ خورشیدی، که قرن جدیدی آغاز میگردد، حکومت اسلامی افزون برتمام مشکلات اقتصادی که با سیاستهای مردم ستیز خود پدیدآورده است، در آستانه سال نو به تهیدستان و کارگران فقر و محرومیت بیشتری را اهدا کرد؛ انحلال "جمعیت امام علی" که یک جمعیت معروف نیکو کاری بود، و همچنین تعیین حداقل دستمزد، سه میلون و پانصد هزار تومان برای کارگران، در حالی که خود مقامات اعلام میکنند که حط فقر بین ٨ تا ۱۰ میلیون تومان است، هدیه حاکمیت به آسیب دیدگان و زحمتکشان بود.
|