دنیز ایشچی

نگرشی بر تزهایی از بهزاد کریمی در مورد مساله ملّی

در رابطه با مساله ملّی در ایران نوشته های تحلیلی متناسب با ویژگیهای دوران گلوبالایزیشن، اثار انگشت شماری به چشم من خورده است و از این زاویه، این نوشتار ایشان میتواند یکی از نوشتارهایی باشد که زمینه را برای یک بحث اجتماعی، سیاسی، تاریخی ، قلسفی و علمی جدید در این رابطه باز بکند. گرچه خیلی ها به دلیل حصارهایی که دور چشمان خود کشیده اند، نه تنها به خود اجازه نخواهند داد این مقاله را بخوانند، در هر صورت متعاقب آن امیدوارم بحث در این محور گستردگی و ژرفای لازم را بخود بگیرد.



DrAsgharzadeh.JPG
سخنرانی دکتر علیرضا اصغرزاده* در پارلمان ایتالیا**

جنبش برای دموکراسی و موانع سر راه: مورد ایران

ترجمه از متن انگلیسی: علیرضا جوانبخت

در ابتدا مهم است توجه کنیم که مشخصات تعیین کننده جائی که امروز ایران خوانده میشود، پلورالیسم ائتنیکی، تفاوت و چند گونه گی است. در طول قرن ها مردمانی با ریشه های اتنیکی گوناگون، نظیر اجداد ترکهای آذربایجانی کنونی، کردها، بلوچ ها، ترکمنها، عربها، لرها، گیلک ها، مازندرانی ها، فارس ها و دیگران در ایران زندگی کرده اند. تاریخ تمدن سرزمینی که اینک بنام ایران خوانده میشود به ۶۰۰۰ سال پیش بر میگردد. اسناد باستانشناسی/زبانشناسی موجود نشان میدهند که مشخصه این سرزمین از ابتدا داشتن اشکال قوی از گوناگونی ائتنیکی، زبانی و فرهنگی بوده است.



dr-moradi.jpg
دکتر گلمراد مرادی

به مناسبت پرده برداری از سنگ یاد بود
زنده یاد دکتر قاسملو در شهر وین

چند روزی در فکر بودم که درباره زنده یاد دکتر قاسملو چه بنویسم و شخصیت او را چگونه توصیف کنم که شایسته مقام اش باشد؟ البته پر مسلم است، هر فرد سیاستمداری که فعال باشد، هم می تواند دارای صفات و اعمال بد باشد و هم کار نیک. یعنی هم تدابیر و اعمال خارق العاد ای بسود ملتش انجام دهد و هم مرتکب اشتباه بشود که این اشتباهات گاهی اوقات غیر قابل جلوگیری هستند.



متن سخنرانی فاخته زمانی در پارلمان ایتالیا

کنفرانس کلید گفتگو و همکاری جنبشهای دموکراتیک در ایران





سخنرانی کریم عبدیان

کنفرانس ملیت های غیر فارس و فرایند کنونی دموکراسی خواهی در ایران

در این کفنرانس نمایندگانی از ملیت های ترک-آذری، کرد، عرب، بلوچ و ترکمن و لر و نمایندگان سازمانها زنان، و همچنین شخصیت ها و نمایندگانی از احزاب چپ،میانه و راست، جمهوری خواه و مشروطه خواه ایرانی و نیز شماری از نمایندگان پارلمان ایتالیا از جمله رئیس کمیسیو ن حقوق بشر این پارلمان و خانم بونینو رئیس مجلس سنا حضور داشتند. پانل ها و سخنرانی های روز اول به انگلیسی و در روز دوم به فارسی برگزار گردید.



صدیقه عدالتی

سخنرانی در پارلمان ایتالیا

به نظر ما تنها آن قانون اساسی ای که بر اصول سکولاریسم ولائسیسم وشهروندان برابر حقوق استوار باشد وکثیرالمله بودن کشور ایران را به رسمیت بشناسد وهمه زبان های ملیت های مختلف ساکن ایران را بعنوان زبان های رسمی بشناسد وساختار فدرالیسم اتنيک (ملى) را بجای این ساختار فوق متمرکز کنونی بنشاند، می تواند متحد کننده آحاد مردم ایران که در جغرافیای سیاسی کشور ایران زندگی می کنند، باشد.



mohammad-fouladi.jpg
معروف کعبی

محمد فولادی،

'داستانی که پایان آن‌ به‌ آزادی امکان حیات داد'

محمد فولادی چهرەای شناختە شده و محبوب در میان مردم شهر سقز بود کە در جریان اعدام‌هایی که‌ توسط خلخالی و در شهریورماه ١٣٥٨ در آن شهر بوقوع پیوست تیرباران گردید. همانند بسیاری دیگر مسئولان جمهوری اسلامی وی را 'مفسد فی‌الارض' خواندند، عبارتی آشنا برای سرپوش گذاشتن بر جنایت علیه‌ آنهایی که‌ تمام زندگی‌شان را وقف خدمت به‌ مردم نمودند و 'جرم'شان تنها دفاع از آزادی آنها بود.