گروه کار فدراليسم سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران

مدخلی بر بحث فدراليسم

ازآنجا که به فدراليسم، به عنوان يکی از اشکال مناسب، برای اولين باردر اسناد اين سازمان، اشاره شده و نيزبا توجه به ضرورتی که شناخت هر اندازه بيشتر و ممکن از اين مدل حکومتی برای اتخاذ سياستی واقع‌بينانه ايجاب می‌کند، کنگره مقرر ساخت تا در اين مورد کاری ويژه صورت گيرد و نتيجه کار در اختيار کنگره آتی برای تصميم‌گيری قرار داده‌شود. بدين منظور "گروه کار فدراليسم" تشکيل شد اين گروه پس از يک‌دوره مطالعات و مباحث، مطلب زير را به عنوان طرح بحث، برای کنگره نهم سازمان و نيز برای ديگر نيروها و فعالين درگير در اين بحث،منتشر می‌کند.



omarilkhanizadeh-200.jpg
مصاحبه عصر نو با عمر ایلخانی زاده دبیر کل کومه له زحمتکشان کردستان

روز اعتصاب در اصل روز رفراندم مردم کردستان بود ...

*مردم یکپارچه به دیکتاتوری و استبداد رژیم اسلامی "نه" گفتند. به این ترتیب بار دگر ملتی، وحدت و اراده خود برای مخالفت با رژیم اسلامی و کردارش در کردستان را به نمایش گذاشت.
*مهم ترین درس این حرکت مردمی ضرورت و مبرمیت همبستگی و اتحاد عمل میان نیروهای سیاسی بود. فراخوان احزاب سیاسی کردستان به اعتصاب، هرچند در مواردی با تردید و تأخیر از سوی برخی ها، صورت گرفت، اما نشان داد که کردستان در برابر جمهوری اسلامی دارای آلترناتیو است. و رهبری سیاسی کرد علیرغم ناهماهنگی و حتی درجه ای از پراکندگی، هنوز صاحب اتوریته و دارای نفوذ سیاسی مهمی در میان مردم است.



doshouki.jpg
دكتر عبدالستار دوشوكی

علل درگیری های موجود در بلوچستان و ریشه های تاریخی آن

ل مشکلات مردم بلوچ و بلوچستان و یا کردستان و دیگر مناطق ایران جدا از یافتن چاره اساسی برای رفع معضل اصلی کشور یعنی رژیم مستبد و ارتجاعی جمهوری اسلامی نیست. بلوچستان بخشی از ایران است، و در نتیجه مشکل و مانع اساسی برای آزادی و پیشرفت کشور یعنی وجود نامبارک رژیم جمهوری اسلامی نیز همانا مشکل اساسی بلوچستان می باشد. برای رفع این مانع تاریخی همه ملت ایران از جمله اقوام (ملیت های) ایرانی همراه با نیروهای دمـُکرات ـ سکولار باید با صبر و شکیبائی اما با درایت و هوشیاری خاص متحد شوند و جنبش سبز آزادیخواهی ملت ایران را تا قله پیروزی نهایی به پیش ببرند.



فیصل ایراندوست

انفال، هولوکوست کردها

تعریب یا عربی کردن سرزمین کردها سیاست تازه‌ای نبود که‌ بوسیله‌ حزب بعث اتغاذ شده‌ باشد ، بلکه‌ این سیاست از همان ابتدای تاسیس کشور پادشاهی عراق بوسیله‌ انگیسی ها، که‌ پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی صورت گرفت ، در پیش گرفته‌ شده‌ است. طبق توافقات پیمان نامه‌ سور که‌ از طرف دولتهای پیروز در جنگ اول جهانی دیکته‌ شده‌ است در سرزمینهای از دست رفته‌ امپراتوری عثمانی کشورهای تازه‌ای از جمله‌ عراق ، سوریه‌ و ترکیه‌ بوجود می آیند .