دو نمونه از پدیده های جهانی شده در مسیر حرکت جهانی سرمایه

بخش دوم و پایانی: جهانی گرائی روسپیگری در فاز فعلی گلوبالیزاسیون

منطق حرکت سرمایه (انیاشت سود) بنا به خصلت ذاتی خود که پیوسته نیاز به کالا سازی و خصوصی سازی تمام فعالیت ها و موجودات انسانی دارد، جهان ما را بسوی بربریت سوق خواهد داد. تنها راهکار رهائی ترویج و استقرار یک "چپ جهنی از اجزاء و نهادهای رهائیبخش ضد نظام است که امروز در سراسر جهان در سطوح کشوری و منطقه ای توسط چالشگران بوجود آمده و موجودیت نظام را زیر سئوال برده است.



khosrow-sadeghi-brojeni.jpg
خسرو صادقي بروجنی

مردم "زندانی" شدند تا قیمت‌ها "آزاد" باشد

سرمایه‌داری فاجعه دورانی از سرمایه‌داری است که در آن برنامه‌های نولیبرالی اجماع واشنگتن بدون توجه به ویژگی‌های خاص هر کشور، با هر روشی "باید" در تمامی کشورهای جهان اجرا شود. مشکل هر چه باشد راه حل از پیش مشخص است: خصوصی‌سازی، کاهش و قطع هزینه‌های عمومی دولت (نظیر مخارج رفاهی و خدمات اجتماعی نظیر آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، تأمین اجتماعی) و سپردن سازوکار اقتصادی و اجتماعی جامعه به دست نیروی بازار.



reza-asadi-s.jpg
رضا اسدی

فلاسفه، جنګ و صلح

میتوان ګفت که استفاده از حربه جنګ حرکت به سوی واپسګرایی و نابودی بشریت است و این نوع مبارزه و مقابله با اضداد از نظر هیچ یک از فلاسفه و علمای علم اخلاق و مدافعین حقوق بشر توجیه پذیر و قابل قبول نبوده و نخواهد بود.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

نقش دین مسیحیت در عملیات تروریستی:
آیا دین‌ها کاملن بی‌گناه‌اند؟

نزدیک به چهار ماه است که از عملیات تروریستی و قتل عام بیش از هفتاد نوجوان عضو جوانان حزب کارگر نروژ می‌گذرد. در این چهار ماه غیر از زندانی و ممنوع‌الملاقات و ایزوله شدن «بریویک» کار مؤثری که همگان از آن آگاهی داشته باشند هنوز انجام نشده که انتظار می‌رود به خاطر تحقیقات پلیس، هنوز زود باشد که گفته‌ها و ناگفته‌های پنهان را آشکار سازند. اما اگر این حرکت منطقی پلیس را کنار بگذاریم، چند مورد در حاشیه قرار می‌گیرند که هیچ اشکالی ندارد در مورد آن بحث و گفتگو شود و جامعه و مردم را نیز از آن باخبر ساخت.



یونس پارسا بناب

دو نمونه از پدیده های جهانی شده در مسیر حرکت جهانی سرمایه

بخش اول: جهانی گرائی شکنجه در فاز فعلی گلوبالیزاسیون

بر رسی انواع و اقسام شکنجه های مختلف و ابزار و آلات مورد استفاده در جریان شکنجه به خوبی نشان می دهد که پدیده ی شکنجه امری نیست که فقط در عصر فرمانروائی نئو محافظه کاران حاکم بر کاخ سفید در سالهای آغازین قرن بیست و یکم (آنهم در خارج مرزهای آمریکا) رواج یافته است. مدارک واسناد پژوهشهای متنوع از سوی چالشگران ضد نظام بطور مفصل وجامع چندین نکته زیرین را روشن می سازند:



nosrat-shad.jpg
نصرت شاد

در انتظار پایان تاریخ فلسفه

فلسفه و مورخین بورژوایی آن

در تاریخ فلسفه غرب ، از میانه قرن 19 ماتریالیسم حاکم شد . آزادی های نسبی سیاسی و دینی موجب شدند که فلسفه نیز شکوفا گردد . غالب کلاسیکهای فلسفه قرن 19 متعلق به سه کشور آلمان ، انگلیس و فرانسه بودند . در پایان قرن فو، آمریکا نیز در فلسفه لیبرال ، افرادی را عرضه نمود .



تقی روزبه

سکولاریسم و"اسلام اخلاقی" آقای سروش!

آقای سروش دراین گفتگوی خود درجائی می گوید اسلام یک منبع مهم برای الهام گرفتن از مسائل اخلاقی و رفتاری آدمیان ویک میراث بزرگ فرهنگی است. برای او اسلام هم چنان دارای تصمیمات و نکته های بسیار مهم و سنجیده اخلاقی برای امور دنیوی و عرصه سیاسی است. و همین تصوراست که او را در شرایط رسوا شدن اسلام بقول وی فقاهتی، به صرافت کوشش برای یافتن شکل دیگری ازت داوم حیات آن در عرصه سیاسی و عمومی وسوسه می کند.



مرتضی اسماعیل پور

توتالیتاریسم از دل لیبرالیسم


اگر جامعه لیبرالیسم توان برنامه ریزی و ایجاد هویت در کنار مشارکت را به صورت مناسب توزیع نماید و همچنین نقش احزاب و نهادهای مردمی را پر رنگ تر و در تصمیم گیری سهیم نماید، شاهد شکل گرفتن مقبولیت ،مشروعیت و اثبات خود در جامعه می گردد. این حالت در صورتی است که عالمِ وحدت جای خود را به عالم کثرت داده و از مقابله توتالیتاریسم به طریق رهیافت اندیشه ی و مشارکتی جلوگیری نماید.



abbas-shokri.jpg

خرد جمعی و برآیند آن

بايد توجه داشت که تنها يک نوع نژادپرستی وجود ندارد، بلکه بايد از«نژادپرستی‌ها» به صورت جمع سخن گفت. به همان تعداد نژادپرستی يافت مي شود که گروه‌هایی در جامعه که احتياج به توجيه وجود خود دارند. اين همان تابع نامتغير تعريف کننده نژادپرستی است. به نظرمن تجزيه و تحليل انواع مختلف نژاد پرستی، به‌ویژه آنهايی که بی‌شک ظريف‌ترند و شناخت‌شان دشوار می‌باشد، دارای اهميتي به‌سزا است. اشکالي از نژادپرستی که کمتر مورد انتقاد قرار می‌گيرند و شايد هم منتقدين عادی آن خود دارای برخی مشخصات اين گونه نژادپرستی هستند. دراينجا من به نژادپرستی «هوشمندان» اشاره دارم.