chidan.jpg
شیدان وثیق

در سوگ پدرم غلامرضا وثیق از یاران خلیل ملکی

او یکی از فعالان سابق سیاسی و یکی از همراهان و یاران نزدیک و وفادار خلیل ملکی بود. پدرم پس از انشعاب خلیلی ملکی از حزب توده به گروه ملکی می‌پیوندد و در تشکیل و سازماندهی جریان نیروی سوم و سپس حزب زحمتکشان مردم ایران شرکت می‌کند.
پدرم انسانی فرهیخته و دنیا دیده با ایده‌هایی مدرن، لائیک، دموکراتیک و آزادی خواه بود. او در دوران فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی‌اش در پی تلفیق این افکار، آرمان‌ها و ارزش‌ها با شرایط ایران بود. امری که هم اینک نیز مسأله انگیز امروز ما در ایران، در جنبش اعتراضی کنونی در برابر و در نفی جمهوری اسلامی است...



یاد غلامرضا وثیق گرامی باد

از جمع همگامان و کوشندگان قدیمی راه آزادی و آزادگی مردم ایران، دکتر غلامرضا وثیق چشم از جهان فرو بست. او نسبت به حق انسان در سرنوشت خود، مصداق واقعی وثیق، یعنی استوار و محکم و به قول فردوسی به سه خصلت برجسته انسانی: خردمند و بیدار و روشنروان پیراسته بود.
داریوش آشوری، ناصر پاکدامن، امیر پیشداد، علی اصغر حاج سید جوادی، منوچهر رسا، هوشنگ سیاح پور، حسین صدری، عباس عاقلی زاده، محمود عنایت، کیان کاتوزیان، هوشنگ کشاورز صدر، اصغر منجمی، علی نیرومند.



Cover1266-s.jpg
محمود شریکر

استادان موسیقی ایران در روی تامسون هال

گفت وگوی شهروند با کیهان کلهر

کیهان کلهر، هنرمند موسیقیدان و نوازنده ی کمانچه و از استادان مسلم این ساز، به همراه حسین علیزاده و تعدادی دیگر از هنرمندان نسل جوانتر به زودی در تورنتو و در سالن مجلل روی تامسون هال کنسرت خواهند داشت. به همین مناسبت با او به گفت وگو نشستم تا اطلاعاتی در زمینه ی کنسرت در پیش رو به آگاهی خوانندگان عزیز برسانیم.



chakavak-S.jpg
فرح طاهری

دستان جوان و مهربان "چکاوک" یاریگر کهریزک

گروه چکاوک به سرپرستی رضا منبع چی همواره در پیشبرد و معرفی موسیقی سنتی ایران در کانادا بویژه در شهر تورنتو کوشا بوده و برگزاری کنسرتی در یادبود استاد مسلم موسیقی زنده یاد پرویز مشکاتیان، یکی از حرکت های بسیار ارزشمند آنان بود، ولی فراتر از این ویژگی های گروه چکاوک، عمل ارزشمند آنان در بخشیدن درآمد حاصل از این کنسرت به بنیاد خیریه کهریزک برای درمان بیماران MS بود.
هفته ی گذشته نماینده این بنیاد در کانادا در تماس با شهروند، وصول چکی به مبلغ 3400 دلار از سوی گروه چکاوک را اعلام کرد.



hypernova-S.jpg
محمود شریکر - شهروند

از زیرزمین های تاریک تهران تا سالن های مجلل آمریکا

گفت وگو با "رام" خواننده گروه هایپرنوا

گروه راک هایپرنوا سه سالی ست که از زیرزمین های تهران به روی زمین در آمریکا نقل مکان کرده است. این گروه از چهار جوان بااستعداد در عرصه ی موسیقی راک به نام های رام، کامی، کودی و جم در سال 1379 (2000 میلادی)، زمانی که موسیقی مجالی برای نفس کشیدن پیدا کرده بود، تشکیل شد.
در آمریکا نفر پنجمی به گروه پیوست به نام Aaron Johnson و پس از اولین اجراها مورد توجه مردم، مطبوعات و رسانه های آمریکا قرار گرفتند. در سایت آنها می توانید نظراتی که در نشریات و رسانه های معتبر آمریکا در مورد آنها آمده، ببینید و بخوانید.



Arash-Azizi-1.jpg
آرش عزیزی

اواتار، برنده بزرگ جوایز گلدن گلوب

کانادایی ­ها فاتح جوایز بزرگ سینمای آمریکا
سایه­ ی فاجعه ­ی هائیتی بر بورلی هیلز

اضح است که کامرون باز هم گل کاشته و آخرین شاهکار این کارگردان متولد انتاریو تا چندین سال حرف اول هالیوود را خواهد زد، بخصوص که کامرون وعده ساختن حداقل دو دنباله را هم داده است. "اواتار" در گیشه نیز پیشتاز است و تا همین­جای کار با بیش از 1 میلیارد و 615 میلیون دلار فروش به جایگاه دومین فیلم پرفروش تاریخ رسیده است و چیزی نمانده که جایگاه اولین فیلم (تایتانیک، که آن هم ساخته جیمز کامرون است) اشغال کند. "اواتار" نزد منتقدان نیز مقبول افتاده است.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

حدیث های تکراری یک ملکه

بی تردید یک تفاوت مهم فیلم مستند در مقایسه با فیلم داستانی لزوم جسارت مستند ساز در طرح و کشف واقعیت هاست که متاسفانه در این فیلم به آن توجهی نشده و فیلم بیش تر به یک گزارش بلند تلویزیونی تبدیل شده است گویی فیلمساز در این فیلم بیشتر می خواسته یک شنونده باشد تا مستند سازی که به دنبال کشف هرچند کوتاه بخشی از تاریخ معاصرایران از زبان آخرین همسر شاه فقید ایران است .



meraji-S.jpg
فرح طاهری

محمود معراجی، برنده جایزه سال ۲۰۰۹ گالری هدبونز

محمود معراجی هنرمند نقاش و همکار همیشگی شهروند، در ادامه ی موفقیت هایش، جایزه ی هنرمند منتخب سال 2009 گالری هدبونز را نصیب خود کرد.
گالری هدبونز، یکی از گالری های معتبر تورنتو در ارائه ی کارهای هنری ست که همواره آثار محمود معراجی و مهراد معراجی یکی از اولین انتخاب هایش است. بنا به رسم این گالری، در پایان هر سال، هنرمندانی که آثارشان در آن سال در گالری ارائه شده، خود به برترین هنرمند رای می دهند. در سال 2009، ده ها هنرمندی که آثارشان در گالری هدبونز به نمایش درآمد، محمود معراجی را به عنوان هنرمند برتر انتخاب کردند. Aleks



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

گربه های ایرانی در پاریس

آخرین فیلم بهمن قبادی فیلمساز کردی تبارایرانی در باره گروه های موسیقی زیرزمینی در ایران در سینماهای فرانسه به نمایش در آمده است . فیلمی که می توان آن را به دلیل پرداختن به یک موضوع حسا س درحوزه سیاست های ضد مردمی یک حکومت سرکوبگر یک اتفاق تازه دانست .



Masoud-Taati-s.jpg
کانون زندانیان سیاسی ایران(در تبعید)

قهرمان و مبارزی کمونیست از میان ما رفت

رفیق مسعود طاعتی زاده روز شنبه نوزدهم دیماه ١٣٨٨ برابر با نهم ژانویه ٢٠١٠ در منزل مسکونی اش در تهران درگذشت. مسعود در جریان یورش رژیم به احزاب و سازمانهای سیاسی مخالف، در بهمن سال ۶٠ در رابطه با سازمان چریکهای فدائی خلق ایران(اقلیت) دستگیر شد و پس از گذراندن دوران سخت بازجوئی و شکنجه های طاقت فرسا، تا بهمن ۶۷ در زندان بود. مسعود از زندانیان مقاوم دهه ۶٠ و یکی از جان به در بردگان کشتارهای سال های نخستین دهه شصت و کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ بود.
پیکر هم بند مبارز ما روز یکشنبه بیستم دیماه، در میان غم و اندوه خانواده، دوستان، جامعه ورزشی و یاران زندان وی در قطعه قهرمانان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.



mandela-pienaar-95.jpg
حمید اکبری

تسخیر ناپذیران

فیلم بر روی پرده ی ((تسخیر ناپذیر)) به کارگردانی کلینت ایستوود و بازیگری مورگان فریمن و مت دیمون آموزنده و روح افزاست. این فیلم تصویرگر ابتکاری است که نلسون ماندلا در اوایل ریاست جمهوری اش در تقویت آشتی ملی و پراکندن فضای تفاهم در آفریقای جنوبی به کار می برد. ماندلا آگاه است که ((راگبی)) ورزش محبوب سفیدپوستان است و تیم ملی راگبی نشان غرور ملی آنها و نیکتر می داند که سیاه پوستان از تیم ملی به عنوان یکی از نشانه های بارز دوره ی نژاد پرستی بیزارند. او خود نیز کسی است که در سالیان مدید اسارت و مبارزه همواره خواهان شکست تیم ملی راگبی آفریقای جنوبی نژاد پرست در مقابل هر تیم دیگری بوده است. اکنون در مقام اولین رییس جمهور پس از آپارتاید متوجه است که می بایستی همین زمینه ی تضاد آشکار را به سرمشقی برای اتفاق ملی تبدیل کند و در پیشبرد سیاست آشتی هیچ گونه تزلزلی بخرج ندهد.