هاله صفرزاده

چرا زنان کمتر از مردان مزد می‌گیرند

در دوران رونق که نیروی کار بیشتری لازم است تا تولید هر چه بیشتر و بیشتر شود، زمانی که نیاز به ارتش بیکاران است تا عرضه‌ی نیروی کار افزایش یابد، زنان هم باید وارد بازار کار شوند. در این هنگام است که شیپور آزادی زنان و رهایی زنان از کارِخانگی نواخته می‌شود تا زنان روانه‌ی بازار کار شوند. هنگام تورم و بیکاری که باید این زنان به خانه برگردند، این بار از سر دیگر شیپور نواخته می‌شود که:" جایگاه والای زن در خانه است



امير جواهری لنگرودی

صدای کارگران باشیم !

بعد ازماهها چانه زنی برسرنرخ دستمزد کارگران سال۹۳،
انگاری کُوه موش زائید (بخش پایانی)

سرانجام بعد ازهمه چک وچانه زدن ها ، کارگرو کارگر کردن ها، هوار سفره خالی مظلومان سردادن ، با اعلام رقم توافق شده حضرات در ترکیب سه جانبه گرایی (دولت – کارفرمایان – نمایندگان شوراهای اسلامی کارکشور)، روزسه شنبه ابتداء با تیترخبری « مذاکرات مزدی ۹۳ تا بعدازظهر تعطیل شد/ اختلاف ۱۵درصدی دولت و کارگران»،اعلان تعطیلی جلسه مذاکرات بدلیل اختلاف پیش آمده ، درسطح خبرگزاری دولتی ایلنا منتشر شد



علیرضا ثقفی خراسانی

زنان و ستم دوگانه

چرا سرمايه‌داري نمي‌تواند مساله‌ی ستم بر زنان را حل كند؟!

نظام طبقاتي و سودمحوري از آن جا نمي‌تواند مشكل ستم بر بخشي از جامعه و به خصوص زنان و كودكان را حل كند كه سيستم طبقاتي و استثمار و بهره‌كشي انسان از انسان، بنيان آن را تشكيل مي‌دهد. اين سيستم طبقاتي و سودمحوري فشار خود را بر آن بخش‌هايي بيشتر وارد مي‌آورد كه چه به طور سنتي و چه به صورت روزمره از امكانات كمتري برخوردارند. آن بخش از اجتماع كه داراي مالكيت و دارايي كمتري هستند و براي گذران خود چيزي به جز فروش نيروي كار ندارند همواره بايد مطيع و فرمانبردار بخشي باشند كه داراي امكانات و مالكيت‌هاي بيشتري هستند و بخش اعظمي از سرمايه را در اختيار دارند.



داشتن سندیکا از نان شب واجب تر است؛

سجاد یوسفی - کارگر فلزکار

ما برای بدست آوردن حق خود و فرزندانمان و فرزندان فامیل و جامعه کارگری و برداشتن قدمی کوچک اما موثر باید عضو سندیکاهای کارگری بشویم. کارگر حق دارد امداد کارگر(سندیکا) داشته باشد.حق دارد خدمات دوران اشتغال را برای دفاع از حقوق کارگریش را در سندیکا آموزش ببیند. حق دارد ناظر و پشتیبان داشته باشد.حق دارد وکیل مدافع داشته باشد تا از دستمزد و مزایایی کارگریش دفاع کند و عادلانه با او برخورد شود.این هایی که گفتم هیچ ربطی به نوع حکومت و نوع مذهب و نوع احزاب، به هیچ یک ارتباطی ندارد.سندیکا مال کارگر است.



امير جواهری لنگرودی

صدای کارگران باشیم !

نگاهی به چهره عریان کارگروفرمانفرمایی کارفرما درایران
(بخش دوم)

با شمارش معکوس روزهای پیش ِروی، به فضای پرتب وتاب روزهای عید نزدیک می شویم. دربازخوانی سنت ها، نوروز نشانه شادی و نوشدن و نوزایی است . هرآنچه کهنه است از تن بدر کردن و رنگ دگر پوشاندن به همه بُود زندگی و هستی آن بشمارمی رود. بدون تردید این تغییر و دگرگونی به مقتضای اندوخته فرد ، دهن بازمی کند و خود را دربرابرخواسته ها وهمه تمنیات یکایک فرزندان و همسر و رنگین نگاهداشتن سفره آنان می نمایاند. بعبارتی درروزهای آینده به مانند دیگرایام سال، هرخانواده ای تنها با مراجعه به درآمد ودارایی خود می تواند پاسخگوی نیازها وانتظارات خود و اعضاء خانواده اش باشد.



امير جواهری لنگرودی

صدای کارگران باشیم !

نگاهی به چهره دامن گستر فقردرزندگی کارگران ایران (بخش اول)

چیزی به پایان سال ۱۳۹۲ نمانده است . از اینرو نگاهی به مجموعه فقر موجود در جامعه در ورود به سال نو، ما را تا حدی با واقعیت های جامعه همراه می گرداند تا چاره ای بیندیشیم .
درایران چهره فقر،آن حد بدیهی است که هیچ اراده سیاسی برای کتمان فقر موجود به پیش صحنه نمی آید . هر چند برای رفع آن نیز اقدام عملی نمی کند.همه تا حدی حرفش را می زنند و اینجا و آنجا گلو می درانند ولی در عمل اجتماعی، هیچ طرح و نقشه ای برای جلوگیری از پیشروی آن ندارند.