daryache-urmie2.jpg
علی حامد ایمان

اکنون دیگر دریاچه ارومیه به آسمان می نگرد

اکنون تو ای دریاچه ارومیه! حرفی بزن و بشکن این سنگینی سکوت را. حرفی بزن با خورشید، تا ما نیز بار دیگر یباموزیم حرف زدن را. حرفی بزن تو ای دریاچه! تا بار دیگر ما نیز امیدوار گردیم. حرفی بزن و راه آسمان ها را به ما نشان بده تا ما نیز به راه افتیم و فرار کنیم به سوی آسمان ها، و به دست آریم آنچه را که از دست داده ایم. حرفی بزن و چون بئاتریس دست ما را بگیر، برهان ما را از این دوزخ زمینی و نشان بده راه خوشبختی را. آفتاب را از دست داده ایم، ستارگان نیز از ما گریخته اند، و آسمان هم از ما روی بازگردانده است. تو گویی که ما نیز دچار نفرین شده ایم ای دریاچه. واقعا نفرین بر ما! نفرین بر این زبان های فروخفته ما و نفرین بر این سکوتی که بر ما نقش بربسته است. هستی تو در برابر چشمانم زبانه می کشد در آتش و من آنگاه در سکوت می نگرم!



ethics-1.jpg
آلب ارسلان صرافی

نقش اخلاق در حرکت‌هاي اجتماعي (۱)

شمّه‌اي از ديدگاه‌هاي اخلاقي ماکس وبر

ماکس وبر يکي از عوامل اساسي تکامل سرمايه‌داري عقلائي مدرن را در تلاش جامعه‌ي پروتستان در عملي ساختن موازين اخلاقي خود در زندگي روزانه مي‌داند به زعم او يکي از دلايلي که سرمايه‌داري مدرن در غرب شکلماکس وبر در کتاب "دانشمند و سياستمدار" نوع برخورد به اخلاق را به دو نوع "اخلاق ايدوئولوژيک يا عقيدتي" و "اخلاق مسئولانه" تقسيم مي‌کند.
در هر فعاليتي که بر اساس اخلاق انجام گيرد الزاماً يکي از دو شيوه‌ي متفاوت و کاملا متضاد بنام "اخلاق مسئولیتی" و "اخلاق عقیدتی" به‌کار گرفته می‌شود. لذا بايد تشخيص داد که آن فعاليت آیا بر اساس اخلاق مسئوليتي انجام گرفته يا اخلاق عقيدتي (ايدوئولوژيک يا ايماني)، در اولی شخص در قبال عملکرد خویش مسئول پاسخگویی در برابر مردم است، اما در دومی او خود را در قبال مرام و ایدوئولوژی یا در قبال خدا و رسولش (اگر دیندار باشد) مسئول می‌داند و قضاوت مردم برایش فاقد ارزش است.
گرفته اين است که آخرين مرحله‌ي تکامل مسيحيت به آئین پروتستانی در همين غرب رخ داده‌است.



مجید خوشدل

بهارانه؛ تأملی بر «بحران رابطه» در جامعه تبعیدی ایرانی

گفتگو با مسعود افتخاری

جامعه تبعیدی ایرانی سالهاست که بحران عظیمی را در جان خود حمل می کند: «بحران رابطه»؛ بحران عمیقی که زندگی جمعی را در این جامعه مختل کرده است. عوارض اجتماعی، سیاسی، جسمی، روانی بحران موجود بر انسانهای تبعیدی بسیار گسترده تر از آن است که نمایی هر چند کوچک از آن به رسانه های محافظه کار ایرانی راه یابند.



forum-ab.jpg
حسن نادری

"فوروم جهانی آب"

ششمین " فوروم جهانی آب" روز دوشنبه 12 مارس 2012 در شهر مارسی(مارسیل) در جنوب شرقی فرانسه با حضور بیش از20000 نفر از 148 کشور بر پا شد تا برای توزیع و تقسیم بهتر این منبع حیاتی که به سمت تنشهای مخاطره آمیز میرود، تدبیری باندیشند. این فوروم تا 17 مارس ادامه دارد و مسائل حاد بهداشتی، اقتصادی، زیست محیطی و محیط زیست و سیاسی مورد بحث قرار خواهند گرفت. در این گردهم آئی علاوه بر نهادها ،بنگاههای تولیدی خصوصی، انجمن ها، تعدادی از روئسا و نخست وزیران کشورها و آقای خوزه مانوئل باروزو، رئیس کمیسیون اجرائی اجرائی اتحادیه اروپا حضور داشتند.



مجید خوشدل

صرّاف های غیرمجاز ایرانی در بریتانیا

در این مجموعه خواهیم دید، تعداد صرافی های مجاز ایرانی در شهر لندن رقمی بین چهارده تا سی صرافی عنوان می شود. در صورتی که تعداد واقعی صراف های ایرانی در بریتانیا می تواند به دویست صرافی افزایش یابد. «صراف» هایی که نه آدرسی دارند و نه نام و نشان واقعی. تنها وسیله ارتباطی آنها با دنیای خارج یک شماره تلفن دستی است؛ شماره هایی که هر از گاه تغییر می کند و شماره جدیدی جایگزین آن می شود.



علی حامد ایمان

قلب هایی که خود را در آتش شستند!

«در رثای بزرگترین دریاچه شور جهان»

چهره ات در غباری از نمک ناپیداست ولی در سکوت پریشان موجهایت رویای دور و درازی می بینم، رویاهایی که رودهای خروشان در آن جاریست، رودهای خروشانی چون آراز. بنگر بر این همه رویاها و به آنها بیندیش، اگرچه آبی نیز برای غسل تعمید مردم من نداری. مهم نیست. مهم نیست چرا که مردم سرزمین من عادت دارند که بشویند قلب های خود را در شعله های آتش و غسل دهند قلبهای خود را در درون آتش.



داریوش ایزدیار

تراژدی جهل عمومی و پیامدهای مصیبت بارش

با توجه به ساختار حاکمیت و همچنین باورها و اعتقاداتی که در اذهان مردم وجود داشته، می توان به مقایسه ای از حیات اجتماعی پیش و پس از اسلام دست یافت. حقیقت آن است که در حوزه عمومی ما همواره با جهل گسترده و فقر عظیم فرهنگی در ایران مواجه بوده ایم. تبعیض میان طبقات مختلف اجتماعی تا آن حد بوده که تنها اقشار اندکی از جامعه امکان برخورداری از حق آموزش و پرورش را داشته اند و غالب مردم در دوره های مختلف از حقوق اجتماعی خویش نه تنها نابرخوردار بلکه بیخبر بوده اند.



reza-asadi-s.jpg
رضا اسدی

چگونه «نارسیست» را بشناسیم

واژه «نارسیسم» برآمده از « روانشناسی» است و اولین بار توسط زیگموند فروید فیلسوف قرن نوزدهم بکار گرفته شده است و ازعمده ترین خصایص نارسیست ها میتوان: خشونت گرایی، مغزشویی، دروغ گویی، عوام فریبی، خودشیفتگی ، تحریف و سوء استفاده از اطلاعات را نام برد. و خطرناکترین نارسیست ها آنهایی هستند که در پست های حکومتی و یا در رهبریت گروه ها و احزاب اپوزسیون قرار می گیرند، چرا که اعمال نارسیستی آنها نه بر یک فرد، بلکه بر یک جامعه تاثیر گذار است.