فیلم از فرهمند رکنی در باره تاریخ سینمای ایران
ازآغاز تا سال۱۳۵۷ آقای آران حاویدانی
از متخصصین سینمای ایران
کاظم کردوانیزمین لرزه در قعر دریاست، سخن ها تمامی ز امواج!
کار آنلاین من فکر میکنم اصولاً هم حکومت و هم جریانات سیاسی ایران، چه جریان سیاسی پوزیسیون، چه اپوزیسیون و چه رسانههای داخلی، از روزنامهها تا تلویزیون، به یک مسئلهی عمده توجه نمیکنند و آن تغییرات عظیم فرهنگی و اجتماعی و فکریای است که در جامعهی ایران اتفاق افتاده است و این تغییرات بزرگ فکری، فرهنگی، اجتماعی ایران است که دارد آیندهی ایران را رقم میزند. یعنی به نظر من، مثلاً جنبش عظیمی مانند جنبش سبز، جنبش سیاسی نبود، بلکه به معنای واقعی کلمه، جنبش اجتماعی بود و اشکال بسیاری از تحلیلهایی که از این جنبش شد، در این بود که این جنبش را جنبشی سیاسی دیده بودند. در صورتی که مشخصهی اصلی آن، جنبش اجتماعی بود.
مصاحبه با ویدا فرهودی،احمد آزاد ارزیابی از روند کار کنفرانس،
و چشمانداز پروژهی وحدت (۲) گروه کار تبلیغات سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) باید بگویم که به نظر من وجود این بحثها و ارائهی نقطهنظرهای گوناگون پیرامون حرکتی مشترک، به طور قطع زمینهساز آشنایی با برخوردهای متفاوت و در نهایت تحمل دیگرگونی باورها است. این تحمل بیشک نخستین گام در راه وحدت است .فکر میکنم تمامیکسانی که وقتشان را صرف شرکت حضوری یا مجازی (از طریق پالتاک) کردند بر آن هستند که قدمی دیگر در راه وحدت نیروهای آزادیخواه چپ ایران بردارند. در این میان البته بسیاری با نگاه مثبت و امیدوار آمده بودند که این خود ارزشی قابل قدردانی است.
نگاهی به وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی گفتگوی «رسانه» با حسن نایب هاشم وضعیت کنونی حقوق بشر در جمهوری اسلامی، دولت آقای حسن روحانی و حقوق بشر، شاخص های سنجش میزان رعایت حقوق بشر توسط دولت ها و بسیاری سئوالات دیگر در یک گفتگو با حسن نایب هاشم فعال جنبش دفاع از حقوق بشر
بیژن برهمندیسوگواری نسل جوان در مرگ مرتضی پاشائی را می توان نوعی همذاتپنداری تفسیر کرد؟ گفتگوی ار اف ای با مهرداد درویش پور تجمعات عظیم مردم با پلاکاردهائی از عکسهای خواننده جوان و شعارهای کوتاهی در سوگ "مرتضی" همهجا در تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک کشور با حیرت آشکار ناظران روبرو شد.
ازدحام جمعیت در قطعه هنرمندان گورستان بزرگ تهران چنان بود که مأموران نتوانستند جسد "مرتضی پاشائی" را به محل دفن برسانند و تصمیم گرفتند این کار را بعد از خروج مردم از گورستان انجام دهند.
مصاحبه با خسرو امیری، قادر تمیمی، صداق کار، پرویز نویدی و ایرج نیری ارزیابی از روند کار کنفرانس،
و چشمانداز پروژهی وحدت گروه کار تبلیغات سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در سومین کنفرانس حضوری پروژهی وحدت چپ در روزهای هشتم و نهم نوامبر در کلن آلمان، با تعدادی از شرکت کنندگان در کنفرانس به گفتوگوهایی کوتاه نشستیم و از آنان ارزیابیشان را از روند کار کنفرانس، چشمانداز پروژهی وحدت به طور کلی، اختلافهای موجود و شیوهی برخورد با آنها و... جویا شدیم.
مصطفی مدنیجای یک نیروی چپ واقعاً خالی است مخالفت با پروژهی وحدت از دو زاویه می تواند باشد: یکی حاکم بودن تفکرات حزبی قدیم است. به این معنا که شما باید حرف من را بزنید. یعنی من خط قرمزی دارم -در بحثهای دیروز هم مطرح شد- که سرنگونی است! طرح این مسئله به این معنا است که اگر شما می خواهید با من وحدت کنید، باید این خط قرمز را بپذیرید. این همان «خط قرمز» ولایت فقیه است. به نظر من، مسئله اصلاً جامعهی ایران نیست، برای کسی که این خط قرمزها را مطرح میکند، مسئله بیشتر پرنسیبال است و از جنبهی تئوریک مطرح است تا زندگی عملی. این درست مثل مسئلهی هسته ای جمهوری اسلامی است؛ برای مردم چه ارزشی دارد که غنی سازی پنج درصد باشد یا ۲۰درصد؟ این خط قرمز برای ولی فقیه و نظام جمهوری اسلامی است، نه برای مردم و پیشبرد جامعه.
گفت و گوی رضا احمدآبادی (مهرنامه) با سعید شاهسوندی پرچمداری که نه کاشف بود و نه فروتن گفت و گو با سعید شاهسوندی درباره تغییر ایدئولوژی مجاهدین خلق و نقش تقی شهرام در آن «آنها که رفتند، رفتند. آنهایی هم که مانده اند در هر دو سوی، دیگر، آن که بوده اند، نیستند. برابرو و روی هر کدام، برف زمان و تجربه نشسته و هرکدام به فراخور تغییراتی کرده اند. با این همه بازبینی و بازگویی آن حوادث نه چوب زدن بر مرده است و نه نبش قبر تاریخی، نه «خون بها» طلبیدن شخصی و خانوادگی برای شریف واقفی و صمدیه لباف و محمد یقینی است و نه حتی برای «خانواده سیاسی» آنها؛ البته اگر خانواده سیاسی- تشکیلاتی مانده باشد. انگیزه، «غبارروبی از آئینه واقعیت» در ورای همه «نفرین ها» و «آفرین ها» است.
از «یو.پی.آر» تا اعدام ریحانه جباری [۱] گفتوگو پروین همتی خبرنگار کارآنلاین با دکتر حسن نایبهاشم احتمال دیگری هم وجود دارد که ما امیدواریم اینطور نشود و ایران در این زمینه در زمرهی بدنامان قرار نگیرد؛ یعنی گاهی اوقات پیش میآید که یک کشور بررسی تمام پیشنهادها را به اجلاس بعدی واگذار میکند. که در این صورت مشخص میشود که حضور چند ده نفرهی هیأت نمایندگی ایران ضرورتی نداشته و این چند ده نفر قابلیت آن را نداشتهاند که بتوانند راجع به پیشنهادهای ارائه شده نظر بدهند و حضورشان فقط جنبهی نمایشی داشته است. امیدواریم جمهوری اسلامی در این حد خودافشاگر نباشد
گفتگو با حسن حسام درباره مقاومت کوبانی برنامه چشم انداز از تلویزیون کومه له ( حزب کمونیست ایران ) گفتگو با حسن حسام درباره مقاومت جانانه زنان و مردان مبارز کوبانی و اهمیت دمکراسی مستقیم در این کانتون دمکرایتیک کردستان سوریه
دیروز ، امروز و فردای جمهوری خواهان دمکرات و لاییک گفتگوی البرز جم با مهرداد درویش پور من از هر گامی برای نزدیکی جریان های گوناگون اپوزیسیون استقبال می کنم. چه در میان جمهوری خواهان، چه در میان چپ گرایان و چه جریان های دیگر مستقل از آن که در راستای نگاه من باشد یا نه. چهل تکه بودن اپوزیسیون هیچ سودمندی و تاثیر مثبتی نه در اذهان عمومی، نه در توانمند ساختن چالش استبداد دینی حاکم، و نه از زاویه اعتبار اجتماعی بخشیدن به اپوزیسیون ندارد.
گفتوگو با شعله زمینی نمایندهی «سودویند» در شورای حقوق بشر «یو.پی.آر» و حقوق زنان ایران [1] گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یکی از مسائلی که ایران خیلی سعی کرد بزرگ کند و تا حدی هم در رابطه با کشورهای دوست خود موفق شد، این بود که تلاش کرد تشکیل «مرکز زنان و خانواده» را که هماکنون تبدیل به «معاونت امور زنان» کردهاند، به عنوان یک مسئلهی خیلی مهم مطرح بکند. یا در گزارش کتبی ایران آمده است که بند ۱۲ سیاستهای کلی برنامهی پنج سالهی دولت به مسئلهی زنان پرداخته است. هرچند برنامهی پنج ساله و سیاستهای کلی آن مسئلهی جدیدی نیست، بلکه ابلاغیهی آقای خامنهای در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد است.
بحران خاورمیانه : چگونه شورشیان داعش سیاست های راهبردی کشورهای منطقه و جهان را به چالش کشیده اند انجمن گفتگوودموکراسی - فیلم از فرهمند رکنی با وجود برقراری یک ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا علیه داعش ، ابرهای تیره ی حوادث خونین و غیر منتظره ، صحنه ی خاورمیانه را در ابهام نگاه داشته است. پیام شورشگرانه گروه داعش به نظر می رسد هنوز هم به جذابیت خود در میان جوانان مسلمان در غرب و شرق ادامه می دهد و وحشی گری و بربریت این گروه در اداره امور مناطق اشغالی ،جو ارعاب و وحشت بر منطقه می پراکند و مقاومت مردم محلی را تضعیف و در موارد بسیاری تخریب می کند.به راستی داعشی ها میوه تلخ کدام پدیده اجتماعی یا سیاسی اند؟ راست است که این جانور خونخوار از خاکستر جنگ آمریکا در عراق سر بر آورد؟
درباره اسید پاشی ها زنجیره ای
و گسترش خشونت علیه زنان گفتگوی سیروس ملکوتی با مهرداد درویش پور
مسعود نقره کاردر باره نظام پزشکی در گفت و گو با مهدی فلاحتی
در برنامه « جامعه مدنی» ،
صدای امریکا
|