new/mizegerd-dar-morede-hezb.jpg
میزگرد:

حزب کارگری چیست و چگونه میتواند در ایران شکل بگیرد؟

تلویزیون برابری: گفتگوی آرش کمانگر با صلاح مازوجی از حزب کمونیست، رضا مقدم از اتحاد سوسیالیستی کارگری و حسن حسام از سازمان راه کارگر، در این سلسله میزگردها سعی میشود به پرسشهای زیر پاسخ گفته شود: 1- معنا و مفهوم حزب کارگری از دید ما کمونیستها چیست؟ 2- آیا تنوع احزاب کارگری انقلابی سوسیالیستی را قبول دارید و یا نه حزب انقلابی کارگران باید واحد باشد؟ 3- موانع شکل گیری یک حزب کارگری در ایران چیست و آیا در شرایط تداوم حاکمیت فاشیستی جمهوری اسلامی میتواند در داخل کشور شکل بگیرد؟ و یا نه باید در تبعید آپارات اصلی آنرا بنا نمود؟ 4- رابطه یک حزب کارگری سوسیالیست با قدرت سیاسی و دولت چه در شرایط حاکمیت سرمایه داری و چه در دوران گذار به سوسیالیسم چیست؟ و کلا در ساختار دمکراسی شورایی و دولت نوع کمون، احزاب چه نقش و جایگاهی دارند؟



masoud-noghrekar5.jpg
گفت و گوی علیرضا میبُدی با مسعود نقره کار

در بارۀ نویسندگان زندانی
دو بیانیه کانون نویسندگان
و انجمن قلم ایران - در تبعید





new/goharzad-alavi2.jpg
گفتگوی رضا گوهرزاد با رضا علوی

پیرامون انتخابات آمریکا و خواستگاه جمهوری اسلامی : ترامپ یا بایدن؟

/نقش روسیه ، ایران و چین در انتخابات آمریکا /تاثیر انتخابات آمریکا در بحران و آینده خاورمیانه /نقش ترامپ در وارونه کردن ارزشها / آیا نتیجه انتخابات آمریکا به دیوان عالی قضایی آمریکا خواهد رفت





new/hesam-kamangar.jpg
آرش کمانگر و حسن حسام

درباره یک گفتمان خطرناک،
"نادری نیامد، بگذار اسکندری بیاید"!؟!

درباره انتخابات امریکا و سرمایه گذاری اپوزسیون راست رژیم اسلامی و بخشی از مردم ناامید روی پیروزی ترامپ و دخالت او برای تغییر سیاسی در ایران





Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
گفتگوی بی بی سی و رادیو فردا با مهرداد درویش پور

درباره آزار و قتل مهرداد سپهری توسط پلیس

خامنه ای در برخورد به قتل جورج فلوید توسط پلیس در آمریکا گفته بود: این همان "لجن ته حوض است که بالا می‌آید و خود را نشان می‌دهد." اشاره کردم که موضوعیت این استعاره قبل از همه مصداق لجن چهل ساله حکومت اسلامی در ایران است که در ماجرای قتل مهرداد سپهری مکرر به بالا آمده است.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره‌کار درگفت و گو با علیرضا میبُدی - رادیو همراه

کارگران جنسی - تن فروشان در فراموشخانه

" ملا فاطمه، تن فروشی که اهل شعر و ادب بود خطاب به امام جمعه شیراز که به او گفته بود " از این کارهای قبیح دست بردار" ، خواند:
" درکوی نیکنامی، ما را گذر ندادند/ گرتو نمی پسندی، تغییر ده قضا را"
( تاریخ اجتماعی مرتضی راوندی)



مجید خوشدل

مبارزات کارگران ایران؛ واقعیت‌ها، بزرگنمایی‌ها

گفت‌وگو با ایوب رحمانی

تجزیه تحلیل نظام‌های سیاسی توتالیتر و نیز انسانها در جوامع استبدادی دیربازی‌ست که یکی از مشغله‌های فکری من بوده است. ماه ششم قرنطینه، «حیات ذهن» را که تمام کردم، برای دومین بار در سه سال گذشته «خاستگاههای توتالیتاریسم» هانا آرنت را به دست گرفتم و این بار نیز احساس مشابهی داشتم که گویا نویسنده با سفر به ایرانِ اسلامی، این کتاب را برای نظام سیاسی حاکم بر ایران و مردمان آن دیار نوشته است. در جایی که می‌گوید: «حاکمان مستبد برای جدا کردن شهروندان از یکدیگر تلاش می‌کند»، و یا: «کاشتن بذر جدایی و بدگمانی در میان شهروندان، مانع عملکرد هماهنگ مردم و ایجاد قدرتی می‌شود که بتواند سلطهٔ استبداد را براندازد».



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
میزگرد مهرداد درویش پور، مهدی خزئلی و جوادی حصار

درباره «مجرم گردانی» در ایران

در قرون وسطی حاکمان به قصد ترساندن مردم و انگشت نماکردن و رسوا کردن مجرمان آنان را در ملا عام مجازات می کردند. حال آن که جامعه مدرن جرم را نه تنها شخصی تلقی می کند که دلیلی ندارد خویشاوندان او نیز از طریق رسواشدن مجرم در نزد افکار عمومی شرمسار شوند، بلکه هدف مجازات نه انتقام جویی بلکه تادیبی است.
حمایت فقهی از قانون برای توجیه این رفتار حکومت (که آقای خزئلی بر آن پای می فشردند) کوچکترین ربطی به حقوق بشر و حقوق شهروندی که تبعیض بردار نیست ندارد. اشاره شد ارجاع به توجیهات فقهی حتی می تواند به احیای مجازات "چشم در برابر چشم" هم بیانجامد که از منظر حقوق مدرن و دمکراتیک تنها تکرار جرم است و نه مقابله با آن.



masoud-noghrekar5.jpg
گفت وگوی علیرضا میبُدی با مسعود نقره کار

نویسندگان در زندان
خودکشی کودکان در ایران





new/hesam-saeedpour-3.jpg
برنامه ای از حسن حسام و بیژن سعیدپور

تحلیل چند رویداد مهم: ، کشتار ۶۷، اکتبر روز جهانی مبارزه با اعدام و ... مرگ هنرمند:محمدرضا شجریان

دراین برنامه، به مسایل زیر پرداخته شده است: 1- مرگ هنرمند:محمدرضا شجریان 2- تراژدی کشتار جمعی زندانیان سیاسی در دهه شصت و نقش بارز "اصلاح طلبان" 3- ده اکتبر روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام 4- سیاست ناامن سازی جامعه برای زنان "بدحجاب" 5- زندانی شدن سه عضو کانون نویسندگان ایران 6- تدارک رژیم اسلامی برا ی بسیج بخشی از اوباش و بسیجی ها در محلات برای مقابله با خیرشهای آتی 7- مسئله "انتخابات" ریاست جمهوری 1400 و تدارک سپاه 8- تداوم مبارزه کارگران هفت تپه و مردم ستمدیده



new/bagher-ebrahimzade-damavandi.jpg
گفتگوی علی دماوندی با باقر ابراهیم زاده

به‌مناسبت ۱۰ اکتبر روز جهانی مبارزه برای ممنوعیت مجازات اعدام
و بیانیه مشترک ۳۵ نهاد دمکرات و چپ

تلویزیون برابری





new/pannel-farhangi-siasi1.jpg
ناصر شاهین پر، مسعود نقره کار،
کاظم علمداری و علیرضا میبُدی

در بارۀ محمد رضا شجریان و....

پَنل سیاسی و فرهنگی رادیو همراه





hasan-hesam03.jpg
حسن حسام

درباره محمدرضا شجریان
هنرمند محبوب مردم ایران

تلویزیون برابری





new/6531media.jpg
مجید خوشدل

چرا نمی‌توانم این مصاحبه را منتشر کنم

اولین گفت‌وگویم در ۲۳ ژانویه ۱۹۹۸ میلادی به بیش از چهار سال قطع رابطه‌ام با مصاحبه شونده منجر می‌شود. تجربه‌ای که در سالهای بعد نیز تکرار گشت. می‌خواهم بگویم که مصاحبه‌ها و نظرخواهی‌هایم را در سالهای طولانی، با دستکش سفید و در حاشیهٔ امن جامعه انجام ندادم؛ من سختی کار را در عمل اجتماعی تجربه کرده‌ام. اما باور به درستیِ مجموعه‌ای از اصول و پرنسیب‌ها منِ انسان را سرِ پا نگاه داشته‌ است. این مجموعه همیشه به من هشدار داده: هرگز از کادر اخلاقی و وظایف حرفه‌ای‌ات عدول نکن و دوستی‌ها و کدورت‌ها نبایستی تأثیری در روند مصاحبه‌هایت داشته باشد. مطالعه کن، یاد بگیر؛ بخوان، بخوان؛ تأخیر تاریخی‌ خودت و نسل‌ات را جبران کن.



new/hesam-kamangar.jpg
گفتگوی آرش کمانگر و حسن حسام

همه با هم یا همه با من؟
از نوفل لوشاتو تا مری لند،
تکرار یک سناریوی ارتجاعی

نگاهی به "پیمان نوین" رضا پهلوی،
تلویزیون برابری





masoud-noghrekar5.jpg
گفت و گوی علیرضا میبُدی با مسعود نقره کار

دربارۀ قتل ناموسی
و خودکشی ناموسی
در حکومت اسلامی