گفتگوی با بهروز جهانزاد، کنشگر سیاسی

درباره تحولات اقلیم کردستان عراق

و تأثیرات این تحولات بر صحنه سیاسی حال و آینده عراق و منطقه!

آنچه مهم است، کردها باید نه در عراق و نه در هیچ گوشه دیگر کردستان، ایران، ترکیه، سوریه، نباید برای دست‌یابی به حقوق خود دست به خشونت بزنند. مبارزه مسلحانه راه مناسبی برای ما کردها نبوده و نیست. کردها در همزیستی و همبستگی در هر کشوری که هستند، با سایر خلق‌ها و در کنار آن‌ها آینده روشن‌تری خواهند داشت تا در جنگ و ستیز دائم با دولت‌های مرکزی.



reza-akrami.jpg
مصاحبه با رضا اکرمی

در باره تحولات اقلیم کردستان عراق و تاثیرات این تحولات بر صحنه سیاسی حال و آینده عراق و منطقه!

اگر تمهيدات را نه فنى بلكه سياسى و بر بستر منطقه اى و جهانى ببينيم بايد بگويم خير .
برداشتن چنين گام بزرگى بايد سه عامل مهم را مدنظر قرار دهد . يك ، پشتيبانى مردم . رفراندوم نشان داد كه ميل مردم به استقلال قوى است . اما مردم هميشه همه مسئله و مشكلات كار را نمى بينند و نمى دانند .اين احزاب و پيشقراولان آنها هستند كه معمولاً برافكار آنها تأثير گذارند . به اعتقاد من در كردستان عراق امروز سه نيروى عمده در اين زمينه ( نه همه عرصه هاى اجتماعى و سياسى) ايفاى نقش مى كنند ، اين سه نيرو را پيشتر نام برده ام اگر اين نيروها بر سر اين خواست معين متحد نباشند و بد تر از آن با اختلاف جدى و حتى رودر روئى نظامى مواجه شوند نه تنها تمهيدى ديده نشده بلكه به يك ماجراجوئى دست زده اند . چيزيكه هنوز زود است در موردش اظهار نظر كنيم . متأسفانه علائم نا خوشايندى در اين زمينه ديده مى شود.



reza-alavi3.jpg
گفتگوی رضا گوهرزاد با دکتر رضا علوی

پیرامون استراتژی تازه آمریکا پس از سخنرانی دانالد ترامپ در مورد برجام

واکنش روحانی / تحریم سپاه پاسداران / شرایط اقتصادی ایران پس از تحریم های آینده احتمالی / عربستان سعودی و ارتباط با روسیه / داعش و فروش نفت





ebrahim-a.jpg
ابراهیم آوخ وعلی دماوندی:

خاورمیانه در یک نگاه

خاورمیانه در بحرانی عمیق وجنگی خونین وطولانی غوطه وراست. فلسطین فراموش شده وهولیکاست غزه صدایشان به رسانه ها ونهادهای بین المللی نمیرسد وجنان مینماید که جهان ،روی از فلسطینان برگردانده اند. در این میان حماس وفتح با میانجیگری مصر به توافقاتی دست یافته اند تا شاید قفل محاصره برچیده شود. لیبی قطعه قطعه شده در جنگی تبهکارانه وبین المللی،در دام تبهکاران داعشی واسلامی ومزدوران قدرتهای بین المللی ومنطقه ای است وصدها هزار انسان در حال فرار وجابجایی اند. یمن در جنگی وحشتناک وویرانیهای بسیار، مجازات داعشیان سعودی را با بمب وکلوله وویرانی وطاعون ووب میپردازد .



hossein-mosavian3.jpg
حسین موسویان:

تبعیض و بی عدالتی ریشه های خطر تجزیه است


کرد ها همان گونه که تاریخ می گوید و همه بدان اذعان دارند، از قدیمی ترین و اصیل ترین اقوام ایرانی هستند. متأسفانه در سال ۸۹۳ خورشیدی و در جریان جنگ چالدران، بخشی از کردستان از ایران جدا و به خاک امپراطوری عثمانی ضمیمه شد و بعدها و پس از جنگ بین المللی اول و انقراض امپراطوری عثمانی، در حدود یکصد سال پیش این بخش های جدا شده از ایران بین کشورهای تازه تاسیس ترکیه، عراق و سوریه تقسیم شد. اگر کردها بازگشت به مام وطن اصلی و تاریخی خود یعنی ایران را از حقوق خود معرفی می کردند، شاید خواسته مستدل تر و معقول تری به نظر می رسید، اما کوچکترین حرفی در این زمینه شنیده نشده است.



october-rovolution1.jpg
گفت و گوی مجله «فرهنگ امروز» با محسن حکیمی

ایدئولوژیک شدن جنبش کارگری در ایران

درباره تأثیر انقلاب اکتبر بر جنبش کارگری ایران

ر کنار تاثیرهای مثبتی که انقلاب اکتبر در جنبش کارگری ایران داشت، مهمترین تاثیر منفی این انقلاب ایدئولوژیک کردن و حزبی کردن و به این ترتیب آویزان کردن این جنبش به ایدئولوژی و احزاب سیاسیِ غیرکارگری و در نهایت بیگانه شدن هر چه بیشتر این جنبش با نیروی رهایی بخش خود بود. ایدئولوژی و حزب سیاسیِ زاییده آن ایدئولوژی – اعم از راست و چپ - طبقه کارگر را ضعیف و ناتوان می خواهد تا این طبقه نجات خود را از آن ایدئولوژی و آن حزب سیاسی طلب کند. طبقه کارگر باید دست رد بر سینه هرگونه ایدئولوژی و حزب سیاسی بزند. همان گونه که شعار جنبش روشنگری در قرن هجدهم «جرأت اندیشیدن به خود دهیم!» بود، به نظر من شعار کنونی جنبش کارگری نیز باید چنین باشد: «جرأت روی پای خود ایستادن به خود دهیم!».