yanis-varoufakis.jpg
مصاحبه یانیس واروفاکیس با ال موندو (اسپانیا)

در باره پودموس ، یونان و دموکراسی ما در جنبش اروپا (DiEM)

برگردان هاتف رحمانی

اگر چرخش دردناکی به خاطر سیاست های ما وجود داشت ، البته من می توانستم ( بعنوان وزیر دارایی ) مسئول باشم . اما ، حتی ارواستات تایید می کند که ، طی 5 ماه وزارت من ، در آمد ملی واقعی در حقیقت افزایش یافت .آسیب درست در پایان وزارت من وارد شد . و ناشی از برخی سیاست هایی که من به اجرا گذاشته بودم نبود . وارد شد چون تروئیکا ظالمانه بانک های یونان را در راستای فشار بر نخست وزیر برای کاهش بیشتر مستمری ها ، مالیات های بیشتربر مصرف کننده ها و شرکت ها وغیره بست . و یعد آن ها مرا برای آسیبی که خود سبب آن بودند مقصر خواندند ( رفتار نوعی مرعوب کننده ها که قربانی خود را برای قربانی شدن مقصر می دانند ).



bagher_momeni.jpg
پرتره: در بزرگداشت باقر

مومنی پژوهش گر و فعال سیاسی چپ

در گفتگو با ناصر مهاجر پژوهش گر تاریخ
معرفی کتاب باقر مومنی خدا محمد ابلیس از حمید جهانبخش
گفتگو با باقر مومنی: من یک میلیتانت چپ هستم...
رادیو همبستگی




reza-alavi3.jpg

چرا شورای نگهبان کاندیداها را قلع و قمع کرد؟

رضا علوی در گفتگو با رضا گوهرزاد در برنامه پویش تلویزیون اندیشه

در زمینه : چرا شورای نگهبان کاندیداها را قلع و قمع کرد ؟ / چرا لغو نظارت استصوابی یعنی عقیم کردن قدرت حقوقی ولایت ؟ / آیا هاشمی در رهبر شدن خامنه ای تاثیر فراوانی دشت ؟ / چگونگی فلج شدن مجلس خبرگان توسط رهبر ؟ / سناریوی های پسا خامنه ای ؟ و ........



Bahman_Amini_14-s.jpg
بهمن امینی

هدف این گردهمایی اعتراض به نقض پیوسته و گسترده حقوق بشر و پشتیبانی از مبارزات مردم است

این سفر فرصتی است که ما بتوانیم افکار عمومی فرانسه و دیگر کشورها را در باره وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران که به خاطر مذاکرات هسته ای و حالا ارتباط با جمهوری اسلامی، نادیده گرفته می شود، آگاه کنیم و هشدار دهیم بی توجهی قدرت‌های بزرگ به این مسئله نقشی مستقیم در سرکوب و پایمال کردن آزادی‌ها و حقوق بشر در ایران دارد. حقوق بشر در ایران نباید قربانی منافع اقتصادی جهان غرب که در بحران دست و پا می‌زند و یا قربانی منافع سیاسی و ژئوپولتیک قدرت‌های بزرگ در خاورمیانه شود.



rasoul-azarnoush.jpg
رسول آذر نوش

این تظاهرات واکنش و اعتراض علیه رژیمی است که حقوق اساسی شهروندان کشور را بطور مستمر پایمال ساخته است

هدف این تظاهرات به روشنی در فراخوان آن تعریف و تبیین شده است. طی هفده سال گذشته، این برای نخستین بار است که حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور و نماد رژیم جمهوری اسلامی، به فرانسه سفر می کند. به همین مناسبت ، این تظاهرات عمومی، واکنش و اعتراض علیه رژیمی است که حقوق اساسی شهروندان کشور را به طور مستمر پایمال ساخته و حاصلی جز سرکوب و اعدام ، ترور و اختناق ، و فساد فراگیر برای مردم ما نداشته است.



sohrab-akbar.jpg
مصاحبه بااکبر سیف و محمد اعظمی

مصاحبه با فعالان و دست اندرکاران تظاهرات اعتراضی نقض حقوق بشر
به مناسبت سفر حسن روحانی به فرانسه

کمیته برگزاری تظاهراتِ اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران به مناسبت سفر روحانی به فرانسه، در اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران و با شعارهای لغو شکنجه و اعدام، آزادی زندانیان سیاسی – عقیدتی، آزادی اندیشه، بیان، رسانه و تشکل و .... اقدام به سازماندهی تظاهرات اعتراضی در پاریس نموده است. از این فراخوان حدود سیصد تن از هنرمندان، نویسندگان، استادان دانشگاه، کنشگران مدنی و سیاسی و فعالان فرهنگی پشتیبانی نموده اند. به منظور روشن شدن زاویای بیشتری از این حرکت، چند پرسش زیر را با برخی از فعالان و دست اندرکاران برگزاری این تظاهرات، در میان گذاشته ایم:



بررسی مهمترين اتفاقات سال ۲۰۱۵ ميلادی، برجام، داعش، سوریه، تروریسم اسلامی

گفتگوی راديو پيام کانادا با حميد تقوايی، محمد رضا شالگونی و مهرداد درويش پور





Michael-Lebowitz.jpg
سعید رهنما

مسئله‌ی گذار از سرمایه‌داری (10)

گفت‌وگوی سعید رهنما با مایکل لبوویتز

تجربه‌های انقلابی و رفرمیستی به دلایل متفاوتی شکست خوردند. اگر منظورمان از تجربه‌ی رفرمیستی تجربه‌های دولت‌های سوسیال‌دموکرات باشد، نمی‌توانیم این تجارب را همسانِ جنبش‌های انقلابی بدانیم. چراکه مشخصه‌ی سوسیال‌دموکراسی پذیرش ضرورت و منطق سرمایه بوده است. سوسیال‌دموکراسی در تلاش است به شکل تدریجی به منطق سرمایه حمله کند اما در نهایت در برابر این منطق سر تسلیم فرو می‌آورد. سوسیال‌دموکراسی از چیزی تبعیت می‌کند که مارکس آن‌را گرایش طبقه‌ی کارگر به پذیرش الزامات سرمایه به‌مثابه قوانین طبیعیِ بدیهی بیان کرد. ممکن است پیشروی‌‌هایی داشته باشند، اما وقتی بحران پدیدار می‌شود، در بین گزینه‌ی تسلیم به منطق سرمایه یا فرارفتن از آن،



Ahmad-Pourmandi2.jpg
احمد پورمندی

ساختار حقوقی و حقیقی قدرت، مانع اصلی لغو نظارت استصوابی

انتخابات در جمهوری اسلامی، اغلب در شمار حوادث مهم طبقه بندی شده اند، اما انتخابات پیش رو به دلیل اوضاع به شدت بحرانی اقتصاد، فسادی که سراسر جامعه را فراگرفته، حدت جنگ قدرت در دستگاه حاکمه، اوضاع منطقه و دشواری های موجود در مسیر اجرایی کردن برجام، از اهمیت بیشتری بر خوردار شده است. برخی این انتخابات را صحنه رویارویی دو برنامه ارزیابی می کنند. این ارزیابی مبالغه آمیز و نادقیق است. اقتدارگرا ها هیچ برنامه ای برای اداره مملکت، جز پافشاری روی شعارهای نخنما شده، ندارند.



گفت وگو با النا فورانته: آلبرت برمبرگ

کامیابی نویسنده‌ی پنهان

برگردان: عباس شکری

پنهان، رمزآمیز و مبهم، صفت‌هایی است که رسانه‌ها به او نسبت داده‌اند. البته این صفت‌ها مشتی است نمونه‌ی خروارها اسم و صفت‌هایی که همکاران و روزنامه‌نگاران طی دو دهه فعالیت ادبی وی با نام مستعار النا فورانته، به او نسبت داده‌اند. او کیست؟ زن است یا مرد؟ اگرچه النا نامی است زنانه، اما طی دو دهه‌ی گذشته، زمانی که منتقدان کتاب‌های او را نقد می‌کرده‌اند، گاه حتا طرح شده که او ممکن است مرد باشد با نام زن.



ajodani.jpg

ماشاءالله آجودانی: بی‌طرفی هما ناطق به قیمت یک انقلاب

گفت و گوی رادیو زمانه با ماشالله آجودانی

هما ناطق از سال ۱۳۴۸ تا آغاز انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۵۹ در دانشکده ادبیات، تاریخ اجتماعی ایران و دوره قاجاریه و تاریخ عثمانی را تدریس می‌کرد. بعد از انقلاب فرهنگی اما او از تدریس در دانشگده ادبیات محروم شد و در آذر ۱۳۵۹ ناگزیر به پاریس رفت. دوره تازه‌ای در زندگی علمی او آغاز شده بود: از سال ۱۳۶۳ به بعد به عنوان استاد تمام‌وقت در مؤسسه پژوهش‌های ایرانی دانشگاه سوربن آغاز به کار کرد و در این دانشگاه جنبش‌های فکری و مذهبی سده نوزدهم را تدریس می‌کرد.



Hasan-Hesam02.jpg

حولات جهان و اختلاف دیدگاه حول سوریه

گفتگوی آرش کمانگر با حسن حسام
تلویزیون برابرای

حسن حسام به تحولات مهم بین المللی میپردازد و در بخش دوم مهمترین بحران سیاسی خاورمیانه یعنی سوریه را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد و در این راستا نقطه نظرات بخشی از فعالین چپ در داخل و خارج از ایران را به نقد میکشد و توجیهات آنها برای حمایت از محور روسیه - ایران - حزب الله - بشاراسد را به چالش می گیرد



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
گفتگو با مهرداد درویش پور

درباره مهاجرت، قومیت و چشم انداز جامعه چند فرهنگی

ناصر یوسفی / رادیو همبستگی

این گفتگو توسط زنده یاد ناصر یوسفی در رادیو همبستگی صورت گرفته بود که در دوره جدید موج پناهندگی گسترده به سوئد و دیگر کشورهای اروپایی و گسترش نژادپرستی شکست سیاست بهم پیوستگی، موضوعات آن از همچنان از فعلیت برخوردار است.