سخنرانی دکتربهمن مقصودلو درباره فیلم علف ۱۹۲۴ فیلمبردار وتدوین کننده : فرهمند رکنی دکتر بهمن مقصود لو منتقد و پژوهشگر سینما برای نگارش و ویرایش مجموعه کتاب هایی درباره سینما و تئاتر جایزه ی ادبی و معتبر فروغ فرخزاد را در سال ۱۳۵۳ (۱۹۷۴) بخود اختصاص داد. کتاب او، “سینمای ایران” توسط مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه نیویورک در سال ۱۹۸۷ منتشر شد و مورد تحسین قرار گرفت. نشست های سینمایی، حضور در هیئت داوران (آمریکا، اسپانیا، دوبی، روسیه و کانادا) و سخنرانی در جشنواره های مختلف ، دانشگاه ها و مراکز فرهنگی دنیا از جمله فعالیت های جهانی بهمن مقصودلو است.
سخنرانی اقایان فرهاد خسرو خاور و حسن یوسفی اشگوری
در انجمن گفتگو و دموکراسی – پاریس روایت های متفاوت در جوامع مختلف غربی چگونه اجرا می شوند والگوی مناسب برای ایران کدام است؟ فیلم برداری و تدوین از : فرهمند رکنی رواج" لائیسیته" در غرب قدمتی بیش از یک قرن دارد و هر کدام از جوامع غربی با توجه به شرایط خاص تاریخی خود تعریف ویژه ای از لائیسیته را نهادی کرده و روایتی متناسب با ویژه گی های جامعه ی خود برگزیده اند . آیا می توان گفت بهترین و قاطع ترین" لائیسیته" به جمهوری فرانسه تعلق دارد زیرا که روایت خود را ازدرون جدالی آشکار بین مردم و نهاد کلیسا بیرون کشیده است؟ آیا با توجه به نقش دولت در گرفتن مالیات برای کلیسا در آلمان ، می توان این کشور را لائیک توصیف کرد؟ آیا کشور نروژ که دولتش به روحانیون مسیحی حقوق ماهیانه می پردازد و بر کارشان اعمال نفوذ می کند جامعه ای لائیک محسوب می شود؟
همراه ، داریوش آشوری ،در کافه لیت "مفهوم غرب زدگی " فیلم برداری و تدوین از : فرهمند رکنی آگاهی به تاریخ و کند و کاو در رویدادهای آن برای درکِ منطقِ حرکت و جهتِ آن از رویدادهای بسیار بنیادی در جهانِ اندیشهی مدرن است. در حقیقت، با کوتاه شدنِ دستِ اراده الهی و علمِ مطلقِ الهی از پهنهی طبیعت و زندگانی بشری، یعنی پایانِ قرونِ وسطی، علم و اراده انسانی برای گسترشِ دامنه شناخت و توانایی خود نخست علومِ طبیعی و سپس علومِ انسانی (علومِ تاریخی یا علومِ فرهنگی) را پایهریزی کرد. شناختِ تاریخ و فهمِ تاریخ بر بنیادِ انسانباوری (اومانیسم) مدرن به معنای رهاییانسان از بندهای ایمان و بندگی قرونِ وسطایی و گام نهادن به جهانِ آزادی و اختیار بود.
گفتگو پيرامون پروژه "شکل دهی تشکل بزرگ چپ" پروژه وحدت چپ را ادامه می دهيم! پروژه "شکل دهی تشکل بزرگ چپ" يکی از پروژه های مهم جريان چپ در ايران است که نظر مساعد بخشی از نيروهای چپ را جلب کرده و علاقمندان به پروژه، سرنوشت آن را پی می گيرند. مدتی است که اطلاع رسانی از جانب دست اندرکاران این پروژه صورت نمی گيرد. با توجه به موضع گیری هائی که صورت گرفته است، به خصوص بعداز کنار کشیدن شورای موقت سوسياليست های چپ ايران از پروژه و انتشار بيانيه کميته مرکزی سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران، سئوالاتی در ميان علاقمندان نسبت به سرنوشت پروژه به وجود آمده است.
عصرنو به نمايندگان نيروهائی که آماده ادامه پروژه هستند، مراجعه کرده و چند سئوال را با آن ها در ميان گذاشته است. در اين گفتگو رفقا: بهروز خليق از سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)، پرويز نويدی از "طرفداران پروژه وحدت چپ در سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران"، رسول آذرنوش از کنشگران چپ و مجيد زربخش شرکت دارند.
سخنرانی خانم پری زنکنه هنرمند ارجمند
درکافه لیت Café litt پریرخ شاهیلانی مشهور به پری زنگنه (زاده ۱۳۱۸)، خواننده ایرانی در سبک اپرا است.[۱] از جمله فعالیتهای او، میتوان به کار بر روی موسیقی محلی و فولکوریک ایران اشاره کرد. پری زنگنه که بینایی خود را در یک سانحهٔ رانندگی از دست داده است، از کنسرواتوار عالی موسیقی تهران در رشتهٔ اپرا فارغالتحصیل شده است.
گفتگو رادیو همبستگی با مهرداد درویش پور
درباره بحران حزب سبز
و دشوارهای اندیشه جامعه چند فرهنگی
|