ژاله وفا بودجه ۸۸، بودجه شکستن مقاومت ايران هر بودجه ای متشکل از دو ركن اساسی یكی منابع و دیگری مصارف میباشد. به استناد ماده ۲۴ قانون برنامه و بودجه، منابع مالی سالانه شامل درآمدهای نفت و مشتقات آن، مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم، اعتبارات داخلی و خارجی و سایر درآمدهای حکومت و نیز وامها و وجوه مربوط در خزانه میباشد. در واقع بایستی همواره برآورد منابع در طول یك سال به وسیله هر حکومتی با توجه به واقعیات خارجی به نحوی انجام گیرد که حصول آن منابع معقول به نظر آمده و نزدیک به تحقق باشد.
دکتر محمد حسین یحیایینگاهی گذرا به اقتصاد ایران در سالی که گذشت ميليون ها تن از مردم کشور در زير فقر مطلق به سر می برند. در بخش هايی از کشور مردم قادر به سير کردن شکم خود نيستند. در سايه عملکرد نظام جمهوری اسلامی گرسنه می خوابند و از حقوقی که در قانون اساسی قيد شده محرومند. در پيام های نوروزی به مطالبی پرداخته شد که با زندگی روزانه توده های محروم ارتباطی نداشت. پيام نوروزی رئيس جمهور تکرار گفتار پيشين بود که بار ديگر خواهان مديريت جهان بود و عدالت را در عصر امام زمان عملی می دانست.
ژاله وفابودجه ۸۸ بمب اتمی تورمی پرداخت نقدی یارانه برای حکومت احمدی نژاد حکم یک برگ برنده در کارزار انتخاباتی را داشت.چرا که وی بر این گمان بود که در لایحه بودجه ۸۸ بخشی از در آمدها از آزاد سازی قیمتهای حاملهای انرژی کسب می نماید و با استناد به لایحه "هدفمند کردن یارانه ها " که هنوز به تصویب "مجلس "نرسیده بود نیز با یک تیر دو نشان زده هم تصویب آن لایحه را تسریع کرده و هم موفق به پرداخت نقدی مقداری از یارانه ها در قبل از خرداد به برخی از دهکهای پایین جامعه شود آنهم به قصد جمع آوری رای!
ژاله وفالايحه بودجه ۱۳۸۸، بودجه ای "انتخاباتی“ بدنبال بحران مالی جهانی و سقوط بی سابقه قيمت نفت و نيز کاهش ميزان صادرات نفت اوپک و سهم ايران، با وجود اصرار احمدی نژاد و وزير اقتصادش بر اينکه بحران مالی جهانی هيچ اثری بر روی اقتصاد ايران نخواهد داشت، (و نگارنده در مقاله پاشنه آشيل اقتصاد ايران با استناد به واقعيات اقتصادی،نادرست بودن آن رانشان دادم)آشکار ترين اثر بحران مالی جهانی، در بودجه ۱۳۸۸ حکومت احمدی نژاد خود را نشان ميدهد.
|