logo





قرار مصوب کنگره يازده سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

در مورد قتل‏های درون سازمانی
در سازمان چريک‏های فدائی خلق ايران
بين سالهای ۱۳۵۱ ـ ۱۳۵۶

دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۲۱ ژوين ۲۰۱۰

aksariat.jpg
اطلاعات گردآوری شده حاکی از آن است که در اين دوره، چهار قتل در درون سازمان چريک‏های فدائی خلق ايران صورت گرفته است. سه مورد قتل در بين سال‏های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۳ و يک مورد در سال ۱۳۵۶. تحقيقات ما نشان می‏دهد که نام سازمانی يکی از رفقا، "اسد" و نام واقعی وی "علی اکبر هدايتی" بوده است. او اهل بابل بود و در اوائل سال ۱۳۵۲ به سازمان پيوسته بود. اطلاعات موجود نشان می‏دهد که در سال‏های مزبور دو قتل ديگر صورت گرفته است که متاسفانه نام سازمانی و نام واقعی آن‏ها مشخص نيست. مورد چهارم رفيق عبدالله پنجه‏شاهی است. او دانشجوی رشته زيست شناسی دانشگاه تربيت معلم بوده و در سال ۱۳۵۴ به عضويت سازمان درآمده بود.
در طی فعاليت سازمان چريک‏های فدائی خلق ايران بين سال‏های ۱۳۵١ ـ ۱۳۵۶ قتل‏هائی در درون سازمان صورت گرفته است. اطلاعات در مورد اين قتل‏ها، اندک است و اکثر رفقائی که در آن دوره در مسئوليت سازمان بودند، شهيد شده‏اند و رفقائی که زنده مانده‏اند به جهت خصلت کار مخفی آن دوره، اطلاعات کافی در مورد قتل‏ها را ندارند.
شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) قبل از برگزاری کنگره يازده ـ اين کنگره در روزهای ۱۹ تا ۲۲ فروردین ماه سال ۱۳۸۸ برابر با ۸ تا ۱۱ آوریل ۲۰۰۹ برگزار شد ـ تصميم گرفت که مسئولين سازمان، اطلاعات موجود را گردآوری نمايند، به تمام منابعی که در اين زمينه وجود دارد، مراجعه کنند، با يکايک رفقائی که اطلاعاتی دارند، به گفتگو بنشينند و روی اطلاعات گردآوری شده، کار تحقيقی انجام دهند. اين کار صورت گرفت و گزارشی بر پايه اطلاعات گرد آمده تهيه و به شورای مرکزی ارائه گرديد.
اطلاعات گردآوری شده حاکی از آن است که در اين دوره، چهار قتل در درون سازمان چريک‏های فدائی خلق ايران صورت گرفته است. سه مورد قتل در بين سال‏های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۳ و يک مورد در سال ۱۳۵۶. تحقيقات ما نشان می‏دهد که نام سازمانی يکی از رفقا، "اسد" و نام واقعی وی "علی اکبر هدايتی" بوده است. او اهل بابل بود و در اوائل سال ۱۳۵۲ به سازمان پيوسته بود. اطلاعات موجود نشان می‏دهد که در سال‏های مزبور دو قتل ديگر صورت گرفته است که متاسفانه نام سازمانی و نام واقعی آن‏ها مشخص نيست. مورد چهارم رفيق عبدالله پنجه‏شاهی است. او دانشجوی رشته زيست شناسی دانشگاه تربيت معلم بوده و در سال ۱۳۵۴ به عضويت سازمان درآمده بود. در مورد قتل‏ او قبلا مطالبی در رسانه‏ها درج شده است.
بررسی‏ها نشان می‏دهد که در سازمان چريک‏های فدائی خلق ايران تصفيه ايدئولوژيک صورت نگرفته و اختلافات سياسی و نظری موجب قتل‏ها نبوده است. به بيان ديگر تصفيه فيزيکی مخالفين نظری در سازمان مطرح نبوده است. در سازمان بحث و اختلاف نظر، همواره وجود داشته ولی هيچ وقت طرفين در آن دوره بر روی هم سلاح نکشيدهاند. نظرات مختلف در سازمان در نشريه ويژه بحث‏های درون سازمانی درج می شد. وقتی جريان تغيير ايدئولوژيک مجاهدين و تصفيه فيزيکی آنها در سال ١۳۵۴ علنی می‏شود، همه رفقا به شدت، با توسل به تصفيه فيزيکی برای حل مسائل نظری و سازمانی مخالفت کرده و آن را محکوم میکنند. در مورد گروه شعاعيان ـ شايگان، گروه دکتر اعظمی، گروه ستاره و گروه تورج بيگوند که به سازمان پيوستند، يا در ارتباط با سازمان بودند، يا روند تجانس با سازمان را سپری می‏کردند و يا از سازمان جدا شدند، عليرغم وجود اختلاف نظر با سازمان، تصفيهای در مورد آنها صورت نگرفته است.
انگيزه قتل‏ها، مسائل زير بوده است: کناره گيری از سازمان و ترک خانه تيمی و متهم بودن به عنوان عناصر "ترسو، بريده و جازده" (مورد رفيق علی اکبر هدايتی)، داشتن اطلاعات و احتمال ضربه خوردن سازمان با کناره گيری آن‏ها و عدم رعايت
انضباط سازمانی (دو مورد ديگر) و مناسبات رفقای دختر و پسر (مورد رفيق عبدالله پنجه شاهی).
بررسی‏های ما نشان می‏دهد رفقائی که به قتل رسيده‏اند نه خيانتی ـ با تلقی آن زمان ـ به سازمان چريک‏های فدائی خلق ايران کرده‏اند و نه از جانب آن‏ها ضربه‏ای متوجه سازمان شده است. برای همه ما الزامات سازمان چريکی، اهميت اطلاعات در حفظ سازمان و شرايطی که سازمان در آن مبارزه می‏کرد، قابل درک است، با اين وجود قتل رفقای ما به هيچوجه قابل توجيه نيست. در آن زمان با وجود شرايط سخت، راه‏های ديگری برای حل مشکلات وجود داشته است. از جمله پاک کردن اطلاعات و اعزام به خارج از کشور. مورد رفيق عبدالله پنجه‏شاهی در چارچوب‏ مسائل امنيتی هم نمی‏گنجد.
عليرغم اين‏که چندين دهه از آن قتل‏ها می‏گذرد، وجدان انسانی و این واقعیت که سازمان فدائیان خلق ایران (اکثريت) از زمره میراث‏داران سازمان چريکهای فدائی خلق ایران است، ايجاب میکند که قتل‏های صورت گرفته محکوم شود و از رفقای به قتل رسيده اعاده حيثيت به عمل آيد و از خانواده‏های آنها پوزش طلبيده شود.
بر اين پايه، قراری از جانب شورای مرکزی سازمان تنظيم و به کنگره يازده ارائه گرديد. در کنگره پيرامون قتل‏های انجام گرفته، گزارش مفصلی ارائه گرديد. کنگره با حساسيت گزارش را استماع کرده و تاسف عميق خود را از آن قتل‏ها اعلام و قرار ارائه شده را تصويب نمود و به شورای مرکزی مسئوليت داد که قرار را تدقيق کرده و با توضيحات ضرور آن را منتشر سازد.
اينک شورای مرکزی در اجرای مصوبه کنگره، قرار را منتشر می‏کند.

شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
۳١ خرداد ۱۳۸۹ (۲١ ژوئن ۲۰۱۰)

متن قرار مصوب کنگره يازده سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
پيرامون قتل‏های درون سازمان چريک‏های فدائی خلق ايران
بين سالهای ۱۳۵۱ ـ ۱۳۵۶

۱. سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) به عنوان يکی از ميراث‏داران سازمان چريک‏های فدائی خلق، چهار مورد قتل‏ صورت گرفته بين سالهای ۱۳۵۱ ـ ۱۳۵۶ را محکوم و از اين جانباختگان جنبش فدائی اعاده حيثيت می‏کند.
۲. به خانواده رفقائی که نام آنها تا کنون مشخص شده، مراجعه و سازمان به سهم خود مراتب تاسف و عذرخواهی خود را به آنها اعلام خواهد کرد.
۳. سازمان به پيآمدهای قرار احترام می‏گذارد.


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:


ماهرویان
2010-07-31 03:45:32
دیر شده است.خیلی دیر.مادر و بابای عبدالله سال هاست مرده اند.از که می خواهید عذر خواهی کنید؟از تاریخ معاصر ایران؟یا از مردم؟..بقیه را در مهرنامه شماره 4بخوانید.


سیامند
2010-07-11 14:38:55
به گمان من به رغم ظاهرِ راديگال و عامه پسند اين «قرار مصوب» همچنان فرصت طلبی در آن موج می زند. سازمان اکثريت پيش از تصويب قرار در رابطه با گذشته ی سازمان چريک های فدايی خلق ايران، تصويب قرارهایی در رابطه با گذشته ی سازمان اکثريت را به همه بدهکار است. اين سازمان در دوره ای از تاريخ خود که همزمان با ولادت اين سازمان است، به همکاری تنگاتنگ با رژيم جمهوری اسلامی پرداخته است. اين امر موجب عواقب و پيامدهايی بوده است. چرا اين سازمان در کنگره های خود قراری در اين رابطه تصويب نمی کند، چيزی که مشخصا مربوط به تاريخ خود اين سازمان است. البته در سازمان چريک های فدايی خلق خطاها و حتی «قتل های درون سازمانی» هم صورت گرفته، اما اکثريت پيش از انتقاد به ديگران و «مراتب تاسف و عذرخواهی» اعلام کردن از رفتار سازمانی ديگر، بهتر است کمی در باره ی رفتارِ خود توضيح بدهد و قرار صادر کند

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد