logo





فاجعه انسانی در غوطه شرقی سوريه

«به این جهنم روی زمین پایان دهید!»

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

چهار شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۸ فوريه ۲۰۱۸

aksariat.jpg
سناريو حلب شرقی در غوطه شرقی در حال تکرار است. بمباران هوائی شديد و مداوم، کشتار شهروندان، محاصره غذائی، داروئی و نظامی. تمام راه‌های ارتباطی غوطه شرقی با دنیای خارج قطع شده است. منابع حقوق بشری در سوریه می گويند از ۱۸ تا ۲۴ فوریه، بیش از ۵۲۰ غیرنظامی در بمباران‌های غوطه شرقی جانشان را از دست داده‌اند که ۱۲۰ تن از آن ها کودک و ۷۵ زن بوده اند. تعداد مجروحان هم به ۲۵۰۰ نفر رسیده که بیشتر آنها غیرنظامی هستند. دولت بشار اسد با حمايت دولت روسيه و جمهوری اسلامی در غوطه شرقی حمام خون راه انداخته است.

غوطه شرقی با جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر در شرق دمشق واقع است. غوطه شرقی از سال ۲۰۱۲ در کنترل نيروهای مخالف اسد است. این منطقه از سال ۲۰۱۳ تحت محاصره نیروهای دولت سوریه قرار دارد. ارتش سوریه این منطقه را با راکت‌هایی حاوی گاز سارین در ۲۱ اوت ۲۰۱۳ بمباران کرد. ارتش سوریه از ۱۸ فوریه بار ديگر حملات هوایی و زمینی را به این منطقه آغاز کرد.

شورای امنیت سازمان ملل بعد از کشمکش ها، قطعنامه‌ای را تصویب کرد و در آن خواستار برقراری ۳۰ روز آتش‌بس در سراسر سوریه به ویژه در غوطه شرقی گرديد. قطعنامه سازمان از حکومت اسد خواسته است از بمباران مراکز درمانی، مدارس و سایر اماکن غیر نظامی خودداری کند. اما روسيه فقط با آتش‌بس روزانه به مدت ۵ ساعت برای امداد‌رسانی به غیرنظامیان غوطه شرقی موافقت کرده است. سردار باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم گفته است: "ما به قطعنامه آتش‌بس پایبند خواهیم بود، سوریه نیز پایبند است. بخش‌هایی از حومه دمشق که در اختیار تروریست‌ها است مورد آتش‌بس نیستند و پاکسازی در آنها ادامه خواهد داشت".

رژيم جنايتکار بشار اسد و متحدين وی تصميم گرفته اند که غوطه شرقی را به هر قيمتی حتی با بروز يک فاجعه انسانی تصرف کنند. آن ها می خواهند نيروهای مخالف از غوطه شرقی عقب بنشينند. اما ساکنان مسلح و غیرنظامی غوطه شرقی برخلاف ساکنان حلب شرقی، گزینه‌ای برای فرار یا عقب‌نشینی و جابه‌جایی ندارند.

به گفته آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد: "غوطه شرقی نمی‌تواند در انتظار بماند. وقت آن رسیده است که به این جهنم روی زمین پایان دهیم". ما تصميم شورای امنيت سازمان ملل متحد مبنی بر برقراری آتش بس در غوطه شرقی را به سود صلح در سوريه می دانيم و همراه با نيروهای صلح طلب، خواهان پايان دادن به تهاجم دولت بشار اسد و متحدين وی به غوطه شرقی هستيم.

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
۹ اسفند ۱۳۹۶ (۲۸ فوريه ۲۰۱۸)



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد