halghe-neyavaran.jpg
سینا ملکی – عابد توانچه

حلقه نیاوران؛ جوخه ترور طبقه کارگر ایران

هدف علم اقتصاد چیست؟ وقتی طرحی به ضرر طبقه‌ای و به سود طبقه‌ای دیگر است چطور باید تصمیم گرفته شود که اجرا بشود یا نشود؟ با چه منطقی می‌توان گفت که زجری که اکثریت مردم ایران با کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت دلار متحمل می‌شوند درست است یا نادرست؟ به فرض گفته شود این رنج و بدبختی در آینده به نفع مردم ایران تمام خواهد شد اما سوال این است که چه کسی به مسعود نیلی و حلقه نیاوران و به دولت اجاره داده است برای یک چنین مسئله بزرگی که مستقیماً بر زندگی میلیون‌ها ایرانی تاثیر بنیادی می‌گذارد تصمیم گیری کند؟ آیا پاسخ دادن به این سوالات خواه ناخواه وارد حوزه تاریخ، فلسفه، جامعه شناسی، اخلاق، حقوق، روان شناسی و ... نمی‌شود؟



امير جواهری لنگرودی

دفاع از آزادی فعالان نیشکر هفت
تپه یک وظیفه انقلابی است

معلمان باز داشتی ، بدون قید و شرط، آزاد باید گردند

سیمای آتش زنه کارگران نیشکرهفت تپه در طی نزدیک به دو هفته ایستاگی و مقاومت کارگران در فضای کارخانه و بعد به خیابان آمدن آنها و هم نوایی با کارگران گروه فولاد اهواز دردو شهر شوش و اهواز؛ نشان از هم سرنوشتی کارگرانی می داد که در برابر خصوصی سازی و دریافت معوقه های خود در برابر کارفرما و بی نقشه گی دولت حسن روحانی ایستاده و فریاد میزنند : کارگر هفت تپه ایم / گرسنه ایم گرسنه ایم



میترا زارعی

نان از میانِ «طلای کثیف»!

سه نفری با تردید واردِ ساندویچ‌فروشی می‌شوند. سراپا آغشته به دوده و رنگ و گریس و هر چیز دیگر. بینِ 14 تا 17 سال سن دارند. اسکناسِ مچاله ‌شده در دستانِ یکی از آن‌ها، کفافِ سه عدد ساندویچ را نمی‌دهد و مغازه را ترک می‌کنند. مغازه‌دار مهربان به سرعت در پی‌شان می‌رود و آن‌ها را برمی‌گرداند. هر سه با همان تردید اولیه به در و دیوار مغازه نگاه می‌کنند و به پولی که در دست دارند.



Taghi
تقی روزبه

رویش گفتمان ضدسرمایه داری و درس های بزرگ مبارزه پرشکوه کارگران هفت تپه!

مبارزات درخشان کارگران هفت تپه تا همین جا هم دارای پپام های مهم و الهام بخشی برای کل کارگران و دیگر جنبش های اجتماعی و رادیکالیزه کردن جنبش ضدسیستم بوده است. آن ها در عین مبارزه مشخص علیه وضعیت مشخص خود و بکارگیری انواع ابتکارات در مقاومت و مبارزه خود، اما درعین خاص بودگی اش به شکل نمایانی حامل مؤلفه های عام و فرامحلی هستند. و همین ترکیب خلاق در متن یک مقاومت درخشان است که به آن اهمیتی بیش از یک مبارزه مشخص و محلی یک مؤسسه تولیدی در شرایط مشخص می دهد.



DSCN0278-1.jpg
هاله صفرزاده

«زمین زیر پایم هنوز می لرزد»

سایه سنگین ناامیدی بر مردم زلزله زده
گزارشی از مناطق زلزله زده، یک سال پس از زلزله

زندگی سر ایستادن ندارد و مسیر خود را می‌یابد. در سر پل ذهاب و روستاهای زلزله زده، نیز این گونه است. یک سال از روزی که زمین در استان کرمانشاه لرزید، گذشته است. به رغم آنکه قلب‌های بسیاری در زیر آوار از تپش بازایستادند، قلب‌هایی نیز به تپیدن ادامه دادند و دست ها در تکاپوی ساختن دوباره ی آنچه از دست رفت، بی وقفه همچنان در تلاشند.



kargar-sandika3.jpg
امير جواهری لنگرودی

نه به سندیکای تقلبی و امنیتی !

آن دسته از احزاب و سازمان ها و اشخاص که تا به امروز به بهانه مرعی نشدن اساسنامه و عدم تدارک مجمع عمومی بدون در نظر نگرفتن شرایط موجود و فرافکنی نیوهای امنیتی و حراست شر کت واحد در برابر تمامیت سندیکای شرکت واحد ، در قبال این سندیکا سازی تقلبی سکوت کرده و با دولت ضد کارگری بمثابه بزرگترین کارفرما و کارفرما ی بخش خصوصی ، حراست و شورای اسلامی و خانه کارگر ، نیروهای امنیتی نا خواسته همصدا شده و پا جای پای همه اهمال کاری ها و تباهی آور سعید ترابیان داشته و باید به امروز و فردای جنبش مستقل کارگری پاسخگو باشند



kargar-sandika13aban.jpg
امير جواهری لنگرودی

فشار به فعالان هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

مجله روزشمار کارگری هفته - شماره ۳۲
سندیکا سازی زرد و امنیتی سرعت می گیرد.

در شرایطی که فعالین شناخته شده سندیکا را به زندان و پای محاکمه می کشانند ولی برای امثال سعید ترابیان ها و حسین میرزایی ها مسیر برپایی مجمع را هموار می گردد تا با همکاری و همدستی نهاد های امنیتی پروژه سندیکا سازی را میسر سازند و این درحالیستکه فعالان هیئت نمدیره و فعالان سندیکا به دفعات تقاضای برپایی مجمع را خواستارشدند و با مقاومت دوزارت کشور و وزرات کار و سایر نهاد های ذیربط روبرو شدند. در همین رابطه در کانال تلگرامی سندیکای شرکت واحد گزارش می گرددکه در روز جمعه ۱۱ آبان۱٣۹۷ ، بار دیگر با بررسی جزئیات پیشنویس اساسنامه آمادگی خود را به ارائه اسناد لازم به مجمع عمومی سندیکا اعلام داشتند .