گفتگوی دکتر فریبرز رئیس دانا و دکتر محمد مالجو

طرح هدفمند کردن یارانه ها
و رابطه ی آن با مسایل اجتماعی روز ایران

کانون مدافعان حقوق کارگر

رییس دانا: یک نوع گذار دارد اتفاق می‌افتد. به این معنا که سرمایه‌ها قدرت اقتصادی ، مدیریت منابع مادی، منابع مالی و بانکی و اقتصاد ملی و زیرساخت‌ها از دولت و قسمتی از بخش خصوصی در حال انتقال به نهادهای نظامی کشور است. این سهمی که بخش‌های نظامی مستقیم و غیرمستقیم در اقتصاد دارند، تاکنون یکی از بی سابقه ترین‌ها در تمام جهان بوده است. ده سال پیش چنین نبود. از آغاز دهه، ٨۰ دوره‌ی دوم ریاست جمهوری خاتمی پر شد. بعد از روی کار آمدن دولت نهم به نظر من این جریان نهادینه شد و سرعت گرفت و حجم بسیار زیادتری از منابع جابه جا شدند. خیلی چیزهای جانبی دیگر هم اینجا به این گذار‌ی که اتفاق می‌افتد مربوط می‌شود.



امير جواهری لنگرودی

روزشمار سه ماهه دوم سال ۱۳۸۸
(ماههای تیر– مرداد – شهریور ۱۳۸۸ - ۲۰۰۹ )

دولت نهم ودرزمان وزارت محمد جهرمی ودر روزهای پایانی دولت وی، اصلاحاتی برقانون کار فعلی وارد ساخت که درهمین گزارشات سه ماهه کارگری – پیشروی شما- وسیع ترین اعتراضات را با خود به همراه داشت .بطوری که حتی دبيركانون عالي شوراهاي اسلامي كاركشور،بزرگ‌ترین تشکل حامی وزارت کارنیزبا بيان اين‌كه اطلاعي از اصلاح قانون‌كار در دولت ندارم، می‌گوید: اگر اصلاح واقعيت داشته باشد، يك‌طرفه است و فقط نظرات دولت در آن گنجانده شده است.



عليرضا خباز

كارگران، كجای این جنبش ایستاده‌اند؟

واقعیت این است كه جنبش سبز باید پا سخگوی سوالات اساسی كارگران باشد. آیا آن آزادی ودموكراسی كه نوید‌اش را می‌دهد، در زندگی كارگران تغییری ایجاد خواهد كرد؟ آیا این ازادی كه مد نظرشان است، تحمل وجود تشكلات مستقل كارگران را خواهد داشت؟ آیا به لغو هرگونه قرارداد موقت رای مثبت خواهد داد؟ ما می‌گوییم نه! اگر این جنبش به اصلاح‌طلبان، اصول‌گرایان و لیبرال‌ها تعلق خاطر دارد، برای ما چيزی ندارد.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

رژیم کودتا از خیزش کارگران نگران است

بی ثباتی در سیاست، تشنج آفرینی و ایجاد وحشت در جامعه از سوی کودتاگران و حامیان آنان و عدم اطمینان به آینده، واحد های بزرگ تولیدی و موسسات پژوهشی را که هم کار آفرین و هم مبتکر فن آوری نوین با مدیریت نو آور هستند از بین می برد، از این رو کارگران برای حفظ کار خود که تنها وسیله زیست و ادامه حیات آنان و خانواده آنان است، به هرگونه بی عدالتی و اجحاف در محیط کار چشم می بندد و با خوردن خون دل به آینده می نگرد که بتواند روزی خشم فرو خورده خود را فریاد زنند.



آیت نیافر

طرح تحولات اقتصادی ، فقر و فلاکت برای کارگران و زحمتکشان

و اما ما کارگران باید خواهان افزایش دستمزدها باشیم و از کلیه مزایا و حقوق موجود کوتاه نیاییم ، بلکه همواره خواهان رفاه اجتماعی همه جانبه بوده و "تأمین زندگی انسانی برای تمامی شهروندان، اعم از شاغل و بیکار" را به پرچم اعتراضاتمان تبدیل کنیم. از تعطیل کردن محل کارمان باید جلوگیری کنیم. ما باید خواهان تأمین امنیت شغلی خود باشیم. نتیجه اینکه ما کارگران و مردم زحمتکش باید یک صدا بگوئیم که هزینه رکود سرمایه هایتان را خودتان بپردازید. همانطور که درفوق سودهای افسانه ایتان شریکمان نکردید در پرداخت هزینه رکودتان نیز شریک نمی شویم.



امین حصوری

جستاری کوتاه درباره ی حضور کارگران در جنبش

در نگاهی عینی تر به موضوع و با ارجاع به وضعیت کارگران ایران در دهه های اخیر، در می یابیم که به دلیل فقدان آزادی های مدنی و سیاسی، کارگران همواره از داشتن ابتدایی ترین حقوق خود نظیر داشتن تریبون ها و رسانه های مستقل کارگری، حق اعتصاب، حق برخورداری از سندیکا و تشکل ها و احزاب مستقل کارگری محروم بوده اند. فقدان این حقوق اولیه (که تا حدودی و به درجات مختلف در بسیاری از کشورهای متروپل سرمایه داری به رسمیت شناخته می شوند) بدون شک عامل بازدارنده ی مهمی بود که حضور کارگران در این جنبش اعتراضی را تا کنون چنین بی شکل و فاقد هویت سیاسی ساخته است.