mahshid-sharif.jpg
مهشید شریف

کدام گزینه: انتخاب این یا آن؟

استرس و مبارزه با آن از مسائل روز مردم دنیا شده است. یکی از مواردی که معمولا انسانها را دچار استرس می کند، شرایط پیچیده و سخت انتخاب هاست. هر روز هر کدام از ما ناچاریم با بیش از صدها انتخاب کوچک و بزرگ دسته پنجه نرم کنیم. از انتخاب این مواد غذایی یا آن تا مشارکت در انتخابهای بزرگتر و جمعی تر و سرنوشت سازتر. وجود گزینه های متفاوت و گاه نزدیک به هم، به نسبتی که قدرت تصمیم گیری را کند می کند به همان میزان استرس آور می شود.



رشاد اسماعیلی

پوشش توده گرایانه ی حجاب

بررسی طرح امنیت اجتماعی ذیل جرم شناسی توده گرایانه؛

بسیاری نظریه پردازان راست جدید برآنند که عمده ی نگاه را باید بر «جرایم خیابانی» متوجه ساخت. به همین سبب در سخنان آنان به ندرت از جرائم صاحبان قدرت و جرم های حکومتی یاد می شود و در مواردی که نامی از این دست جرم ها به میان می آید، دولت به عنوان مجموعه ایی معرفی می شود که توان برخورد مناسب با این مساله را دارد.(



maryam-nouraeinejad.jpg
مریم نورائی نژاد

خواندن «كتابي» كه ديگر يك «كتاب» نيست

تاب «متن هایي برگزيده از مدرنيسم تا پست مدرنيسم» نوشته لارنس كهون و ويراستاري عبدالكريم رشيديان، مجموعه مقالاتي در حوزه جامعه شناسي است كه توسط نشر ني در سال 91 براي بار نهم تجديد چاپ شده است. در چاپ جديد اين كتاب، يكي از مقالات با عنوان «آن اندام جنسي كه يك اندام نيست» نوشته لوس ايريگاري[1]، فيلسوف برجسته عرصه فمينيسم حذف شده است! ناشر هيچ توضيحي براي حذف اين مقاله ندارد، اما اين حذف، كتاب را از ريخت كتاب بودن انداخته و باعث شده كه اين «كتاب» ديگر يك «كتاب» نباشد.



گفت و گویی با کلودیا دل بیانکو و هلگا نومایر؛

صدای زنان؛ صدای آلترناتیو

ستاره هاشمی، معصومه زمانی

در مصاحبه ی پیش رو اما صدا تنها در مقام استعاره به کار نرفته است. این جا با ابعاد مادی صدا مواجهیم. صدای زنانی را می شنویم که از رادیویی در اتریش سخن می گویند. «کلودیا دل بیانکو» و «هلگا نومایر» از فعالین داوطلب در رادیوی آزادی در وین اند. حوزه ی مطالعاتی آنان جنسیت، رسانه و توسعه است. آن چه در ادامه می خوانید، گزیده ای است از گفتگویی که پیرامون همین محور ها سامان یافته است.



noushin-ahmadi.jpg
نوشین احمدی خراسانی

سهمیه بندی جنسیتی فراتر از قانون

این ویدئو گزارش درباره سهمیه بندی و تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها است که در گفتگو با فعالان حقوق زنان، اساتید دانشگاه و حقوقدانان همچون نرگس محمدی، الهه کولایی، شهلا اعزازی، شهیندخت مولاوردی، طلعت تقی نیا، محمدرضا جلایی پور، نیره توکلی و اشرف گرامی زادگان تهیه شده است.



mahshid-sharif.jpg
مهشید شریف

برده داری مدرن: واقعیت یا اغراق؟

میلیون ها زن و مرد و بچه در سراسر جهان مجبورند در مناسبات غیر رسمی برده داری زندگی کنند. کشوری نیست که برده داری را به رسمیت بشناسد ولی کشوری هم نیست که شکل یا فرمی از برده داری در آن فعال نباشد. شرایط سخت و جانکاه میلیون ها انسان، برده داری نامیده نمی شود و بسیاری مواقع به تحلیل هایی از جنس "شرایط سخت اقتصادی"، " فقر" و "نبود امکان رشد" بسنده می شود. اما علیرغم همسانی شرایط زندگی ناسالم و برده داری، کمتر مقام مسئولی حاضر است چنین موقعیتی را برده داری بنامد.



shahla-frouzanfar.jpg
شهلا فروزانفر

تربیت نسل بهتر در گرو پذیرش حضور اجتماعی زنان

نگهداری و مراقبت دائم و نزدیک از کودک تا زمانی که کودک شیر می خورد و هنوز کاملا بر راه رفتن و سخن گفتن خود تسلط ندارد، به مادران جوان توصیه می شود. کودکان از سه سالگی برای رشد عقلی و یادگیری مهارت با افزودن گنجینه واژه ها و مهارت کاربرد دست ها شکوفا می شوند و توانایی یادگیری حیرت انگیز کودکان از این سن آغاز می شود تا حدی که کودک در این سن توانایی یادگیری چند زبان را دارد. طبیعی است مادران برای آموزش کودکان خود، از تمامی توانایی های لازم برخوردار نیستند و از این رو از موسسات آموزشی، مهد کودک ها یا موسسات زبان و باشگاه های ورزشی برای تعالی کودکانشان بهره می برند.



azade-davachi03.jpg
آزاده دواچی

از روز جهانی مادر تا تبعیض علیه مادران در ایران

روز جهانی مادر برای احترام و تکریم به مادرانگی و اهمیت و ارج نهادن به نقش مادر در بسیاری از کشورهای جهان هر ساله گرامی داشته می شود. این روز در اکثر کشورهای دنیا در دومین یکشنبه ماه می است. در مقابل روز مادر، روز پدر هم برای ارزش گذاشتن به نقش پدر در جامعه نیز وجود دارد که هر دوی این مناسبت به نوعی مکمل یکدیگر است.



Rouhangiz-Krachi.jpg
روح انگیز کراچی

تشتت روایات دربارۀ نخستين پادشاه ـ زن ايراني و دلایل آن

همای چهرزاد به استناد حماسۀ ملی و تاریخ ایران نخستین پادشاه - زن ایرانی است. در تحلیل علت تشتت روایات در مورد زندگی و پادشاهی او در این مقاله، دو عامل مورد نظر قرار گرفت، نخست اینکه به سبب جنگ­ها و حذف تمام آثار یک سلسلۀ پادشاهی، در تاریخ این دوره از ایران گسستگی رخ داده و بازسازی آنها در دوره­های بعد به صورتی ناقص، آمیخته با افسانه و غیر واقعی انجام شده. احتمال می رود وجود این همه روایت­های مختلف همین باشد.



mansoure-shojai-2.jpg
منصوره شجاعی

چین و چروک های اندوخته شده:
پرسه ای در نمایشگاه زنان سالخورده

عکس ها: مائده سلطانی

مدرسه فمینیستی: «سالهای اندوخته شده» نام نمایشگاهی است که از طرف موزه زنان نورنبرگ در شهرفورت آلمان از پنجم ماه می در معرض تماشای عموم قرار گرفته است.
موضوع این نمایشگاه معرفی ۶۰ زن در سنین بالای ۶۰ سال است.دلیل معرفی این زنان، عزم آنان در انجام حرکتی نو در سنین سالخوردگی است که نشان دهنده امید به زندگی، حفظ استقلال و نیز خلاقیت در نحوه ادامه زندگی است.



elahe-bagheri.jpg
الهه باقری

توجه به حفظ الصحه در اولین نشریه‌ زنان در ایران

فرمان انقلاب مشروطه در ۱۴ مرداد ماه ۱۲۸۵ خورشیدی صادر شد و زنان نيز در اين حركت مهّم سياسي ـ اجتماعي حضوري چشمگيري داشتند. در واقع با پيروزي جنبش مشروطيت و رواج نوگرايي، زمينه‌ي اجتماعي و فرهنگي تأسيس مدارس دخترانه فراهم گرديد. در ابتدا زنان بدون مزد معلمي مدارس را بدست گرفتند، همين موجب شد در زمان بسيار كمي، دختران زيادي در مدارس به تحصيل مشغول شوند. زنان ايراني در گذشته مشاركت اجتماعي فعالي را در زمينه‌‌ي مامايي و پرستاري، طبابت، معلمي و حتي نشر روزنامه داشتند. دكتر كحال، نخستين چشم‌پزشك زن ايراني بود و اولين نشريه‌ي زنان يعنی «دانش» را منتشر کرده است.



parvin-bakhtyarnejad2.jpg

حجاب: مسئله دیروز و امروز

در واقع سیاسی شدن حجاب در ایران از سال ۱۳۱۵ که برداشتن اجباری آن که البته پروژه‌ای ناموفق و به نتیجه نرسیده بود، شروع شد و تا اواخر دهه ۵۰ ادامه پیدا کرد به گونه‌ای که در سال ۵۸ به اجباری بودن آن انجامید و صدای ضعیف اعتراض معدود زنان نیز به نتیجه‌ای منجر نشد.



zohre-karimnia.jpg
زهره کریم نیا

به مناسبت بزرگداشت روز معلم:
پیشاهنگ گمنام مولد فرهنگ و رفاه و مدنیت

نیازی به توضیح نیست که امروزه موفّق‌ترین کشور‌های جهان، آن‌هایی‌ نیستند که دارای منابع طبیعی‌ غیر قابل جایگزینی فراوانند، بلکه کشورهایی هستند که بهترین منابع خود را نیروی انسانی‌ آموزش دیده و قابل جایگزین می دانند و به این خاطر بی‌ دریغ و سخاوتمندانه در همه زمینه های آموزشی هزینه می‌‌کنند. از این رو در این کشور‌ها آموزگاران، هم از اعتبار اجتماعی بسیار والایی برخوردارند و هم از نظر مالی تامین می شوند، به گونه‌ای که آن‌ها به اندازهٔ کافی‌ فرصت تجدید قوا و آموزش خود را برای انجام این همه مسئولیت حیاتی برای جامعه داشته باشند.



لاله حسین پور

یک زن تن فروش خوش بخت به من نشان دهید!

زنی که بدن خود را می فروشد، در نهان و در درون خود هیچ گاه احساس افتخار و خوش بختی نمی کند. شاید در یک مناظره تلویزیونی و در یک کشور اروپایی با افتخار اعلام کند که با تصمیم و اراده خود به این کار پرداخته است. اما وقتی با خود تنها می شود و زمانی که مجبور به تظاهر در مقابل مردی بیگانه می گردد که در ازای پول، تمایلات سکسی خود را به او تحمیل می کند، دیگر خنده از لبانش محو شده، چشم ها را می بندد و سعی می کند از بدن خود فرار کند تا آن لحظات بگذرند، تا بتواند با فشار آب داغ بر بدن خود بوی مرد را از خود دور کند.