برگزاری یادمان بیست و پنجمین سالگرد جان باختگان سال ۶۷ و گرامی داشت یاد همه قربانیان در دوران رژیم اسلامی در ایران
به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد جان باختگان سال۶۷، خانم مرسده محسنی، آقایان رئوف کعبی و مهدی معمارپوری به عنوان خانواده جانباختگان و زندانی سابق برای حاضرین صحبت کردند.
کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا به ریاست خانم باربارا لوخبیلر و هیئت نمایندگی امور ایران و اروپا به ریاست خانم تاریا کرونبرگ، به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد جان باختگان سال ۶۷ و گرامی داشت یاد همه قربانیان در دوران رژیم اسلامی در ایران، برنامهای را در روز پنجشنبه ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳ در پارلمان اروپا در بروکسل برگزار کردند.
بیانیه ۱۲۲ تن از فعالان زنان در مورد جنبش نه به تحریم الهای اخیر تحریم های جهانی علیه ملت ایران ، زندگی و زیست تک تک ایرانیان به ویژه زنان و کودکان را در شرایط دشوار و طاقت فرسایی قرار داده است. آمار روز افزون بیکاری بواسطه تعطیلی کارخانه ها و کارگاههای تولیدی، تورم و گرانی کمرشکن کالاهای اساسی چون غذا و دارو، بدیهی ترین نتایج تحریم است. همچنین این تحریم ها موجب افزایش بیش از پیش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد، فساد و فروپاشی خانواده ها و هنجارهای اجتماعی و فقر روز افزون طبقه متوسط شده است.
افزایش امیدها به رفع حصر "رهبران جنبش سبز" در ایران همزمان با افزایش امیدواریها در مورد حل بحران هستهای ایران، امیدها به گشایش بیشتر در سیاست داخلی این کشور نیز افزایش یافته است. در پی آزادی برخی از زندانیان سیاسی آزادی سایر زندانیان نیز به مطالبه روز بدل شده است.
نرمش در سیاست خارجی ایران در هفتههای اخیر این گمانهزنی را تقویت کرده که امکان دستیابی به یک تفاهم میان غرب و ایران فراهم شده است.
البته سیاست داخلی حکومت ایران نیز از این تحولات بیبهره نبوده و همزمان با آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی، درخواست برای رفع حصر رهبران "جنبش سبز" و سایر زندانیان سیاسی نیز افزایش یافته است.
ظریف: هولوکاست افسانه نیست، جنایت است محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در گفتوگویی با برنامه «این هفته» شبکه تلویزیونی ایبیسی در آمریکا، با «نسلکشی» و «جنایت فجیع» نامیدن هولوکاست، گفت آنچه به عنوان «افسانه» در سخنرانیهای رهبر ایران ترجمه شده، اشتباه در درک و برگردان فارسی به انگلیسیست.
ظریف در این برنامه که روز یک شنبه هفتم مهرماه پخش شد، گفت خودش در این مورد با رهبر ایران گفتوگو کرده است؛ «او (آیتالله خامنهای) کشتن انسانهای بیگناه را محکوم کرده است».
آقای ظریف گفته است «ما کشتن انسانهای بیگناه را محکوم میکنیم، چه به دست آلمان نازی انجام شده باشد چه در فلسطین».
وزیر خارجه ایران گفته است «هرگز نباید اجازه داد که [هولوکاست] دوباره اتفاق بیافتد، اما جنایت نباید دستآویزی برای اینباشد که ۶۰ سال حق فلسطینیها پایمال شود.»
جان کری: حل سریع مسئله هستهای ایران امکان پذیر است ان کری وزیر امور خارجه آمریکا میگوید رسیدن به توافق بر سر مسئله هسته ای ایران در مدت سه تا شش ماهی که حسن روحانی رییس جمهوری ایران خواستار آن شده امکان پذیر است اما تاکید کرد تا زمانی که ایران درهای تاسیسات هستهایش را به روی بازرسان باز نکند تحریمها لغو نخواهند شد.
به گفته وزیر خارجه آمریکا با افزایش تلاشهای دیپلماتیک می توان "حتی زودتر از این زمان هم به توافق رسید و این بستگی دارد که ایران تا چه حد اماده صداقت و شفافیت است."
جان کری که در برنامه تلویزیونی "۶۰ دقیقه" شبکه CBS حضور پیدا کرده بود گفت: " اگر برنامه هستهای ایران صلحآمیز باشد همه ما متوجه خواهیم شد، تمام دنیا متوجه خواهد شد و روابط ایران و آمریکا بهبود قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد و این تغییر میتواند به سرعت اتفاق بیفتد."
گزارش مراسم یادمان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
در بزرگداشت قربانیان فاجعۀ ملی کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ هم این نام و هم آن ننگ جاودانی است
گزارشگر: بیژن اقدسی روز شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ برابر با ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۳ میلادی و بیست و پنج سال پس از فاجعۀ ملی کشتار زندانیان سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی مراسم یادمان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در بزرگداشت قربانیان این کشتار در شهر برلین، پایتخت آلمان برگزار شد.
اعلام آمادگی محمود عباس برای صلح دائمی با اسرائيل محمود عباس ضمن سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که قصد دارد قرارداد صلح نهائی را با اسرائیل منعقد کند. وی در سخنان خود از به رسمیت شناخته شدن کشورش در سازمان ملل نیز دفاع کرد.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در شصتوهشتمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بر ادامه مذاکرات صلح با اسرائیل تاکید کرد. وی در عینحال سیاست شهرک سازی اسرائیل را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد که هدف تشکیلات خودگردان فلسطین ارتقای جایگاه فلسطین به عنوان کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی بیتالمقدس است و به دنبال سلب مشروعیت از اسرائیل نیست .
تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره تسلیحات شیمیایی سوریه شورای امنيت سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۶ سپتامبر (پنجم مهرماه) قطعنامه ای که دولت سوريه را موظف به از بين بردن تسليحات شيميايی خود می کند، را به اتفاق آراء تصویب کرد.
اين قطعنامه در خصوص از بين بردن سلاح های شيميايی سوريه الزام آور است، اما استفاده از زور طبق ماده هفت منشور شورای امنيت در ان مطرح نشده است.
به گزارش رویترز، ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه مورد توافق آمریکا و روسیه در خصوص از بین بردن تسلیحات شیمیایی سوریه رای مثبت دادند.
بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل، قطعنامه شورای امنیت را تاریخی خواند و از حکومت بشار اسد خواست که این قطعنامه را به طور کامل و بدون تاخیر اجرا کند.
روحانی و اوباما تلفنی گفتوگو کردند
روسای جمهوری آمریکا و ایران روز جمعه در پایان سفر حسن روحانی به نیویورک صحبت کردند.
باراک اوباما بعدازظهر جمعه در یک کنفرانس خبری در واشنگتن از این مکالمه بی سابقه ۱۵ دقیقهای خبر داد.
به گفته آقای اوباما، او پس از گفت و گو با همتای ایرانی خود به این نتیجه رسیده است که دو کشور می توانند به یک توافق جامع برای پایان دادن به مناقشه هسته ای دست پیدا کنند.
آقای اوباما گفت راه رسیدن به توافق با ایران دشوار است ولی با به روی کار آمدن دولت جدید در این کشور یک فرصت استثنایی برای پیش بردن گفت و گوها پدید آمده است.
نامه دانشجویان محروم از تحصیل و ستاره دار به جعفر توفیقی: برای رفع کامل تبعیض آموزشی تلاش کنید مایۀ خوشحالی ما است که امروز شاهدیم دولت یازدهم تا کنون گامهای دلگرم کنندهای برای بازگرداندن نشاط به فضای دانشگاهها و احقاق حقوق پایمال شدۀ بسیاری از دانشجویان و مدرسان دانشگاهها برداشته است، به ویژه که در آستانۀ بازگشایی دانشگاهها حکممحرومیت تعدادی از محرومان از تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شکسته شده است. از این بابت ما از شما و همکاران و همراهانتان در مجموعۀ وزارت علوم تشکر می¬کنیم و از شما میخواهیم که همین راه را تا رفع کامل تبعیض آموزشی ادامه دهید.
ظریف پس از گفتوگوهای اتمی:
جان کری بسیار مثبت بود گفتوگوهای پراهمیت هستهای، با حضور محمد جواد ظریف و جان کری وزیران خارجه ایران و آمریکا در نیویورک برگزار شد. تیم ایران و آمریکا در این جلسه در کنار یکدیگر نشستند.
این نشست که در سطح وزیران خارجه برگزار شد به خاطر مواجهه جان کری و محمد جواد ظریف، وزیران خارجه آمریکا و ایران در دور یک میز اهمیت بیشتری یافته است. آخرین دیدار مستقیم وزیران خارجه ایران آمریکا به گفتوگوی ابراهیم یزدی و سایروس ونس در سال ۱۹۷۹ برمیگردد.
پس از اتمام جلسه جان کری وزیر خارجه آمریکا، ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا و کاترین اشتون هماهنگکننده مذاکرات، از این نشست ابراز رضایت کردند. جان کری وزیر خارجه آمریکا گفته است که با همتای ایرانی خود محمد جواد ظریف مستقیما صحبت کرده است.
س. حمیدیاتاق بازرگانی، دولتی در سایه با انتصاب محمد نهاوندیان به ریاست دفتر روحانی، حاکمیت ایران دولتی غیر رسمی اما قدرتمندی را در سایه میآزماید. این دولت غیر رسمی ضمن دستیابی به قدرت سیاسی، فریبکارانه حضور بی چون و چرای خود را به عنوان منجی برای تودههای مردم به نمایش میگذارد. با این رویکرد، دولتِ رسمی لااقل در گسترهی اقتصادی میباید با همین دولت در سایه هماهنگ گردد. دولتی که آگاهانه و دانسته سکان آن در اختیار "اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران" قرار میگیرد که راهبری آن را نیز به محمد نهاوندیان سپردهاند.
نگرانی عفو بینالملل از احتمال اعدام شش کرد در ایران عفو بینالملل در بیانیهای درباره احتمال اعدام قریبالوقوع شش زندانی کرد سنی در ایران ابراز نگرانی کرد. این سازمان میگوید که به رغم آزادی برخی زندانیان سیاسی اعدامها در ایران ادامه دارد.
سازمان عفو بینالملل روز چهارشنبه (۲۵ سپتامبر/ ۳ مهر) خواستار توقف اجرای قریبالوقوع حکم اعدام شش زندانی اهل سنت کرد در زندان قزل حصار کرج در ایران شد. بنا بر بیانیه منتشر شده از سوی عفو بینالملل، انتقال دو تن از این افراد به زندان انفرادی به نگرانیها نسبت به خطر اعدام قریبالوقوع آنها دامن زده است.
به گفته عفو بینالملل، حامد احمدی و صدیق محمدی دو تن از این شش مرد هستند که به اتهامات "مبهمی" نظیر "دشمنی با خدا" و "فساد فی الارض" محکوم به اعدام شدهاند.
روحانی در گفتوگو با سیانان: فرصت برای دیدار با اوباما کم بود متن کامل سخنان حسن روحانی در نشست سازمان ملل حسن روحانی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سیانان، گفته است رییسجمهوری ایران این اجازه را دارد تا بر اساس منافع ملی با آمریکا مذاکره کند، ولی باید برای این کار فرصت داده شود تا به سمت گفتوگو در فضای سیاسی برویم و شرایط این کار فراهم شود.
کریسیتین امانپور که با آقای روحانی مصاحبه میکرد، به «نامههایی که بین روسای جمهوری ایران و آمریکا رد و بدل شده» و نیز «شنیدهها در مورد احتمال دیدار چهره به چهره این دو رییسجمهور در حلقه دیدارهای دیپلماتیک» اشاره کرد که آقای روحانی در پاسخ وی گفت: «صحبتهایی در این مورد شده بود» و «احتمال این کار هم تا حدی آماده شده بود».
متن سخنان اوباما در مورد ایران در نشست سازمان ملل متن کامل سخنان باراک اوباما در مجمع عمومی ما از اینکه مردم ایران به رئیس جمهور روحانی مسئولیت داده اند که روشی معتدلتر در پیش بگیرد خوشنودیم. با توجه به اینکه رئیس جمهور روحانی به رسیدن به توافق متعهد شده است، از جان کری (وزیر امور خارجه آمریکا) می خواهم که با همکاری نزدیک اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین، تلاش برای رسیدن به توافق را با دولت ایران پیگیری کند. در این مسیر ممکن است موانع بزرگی پیدا شود، اما اعتقاد جدی دارم که مسیر دیپلماتیک حتما باید آزموده شود. وضعیت فعلی فقط به انزوای بیشتر ایران منجر می شود، اما در مقابل، تعهد صادقانه ایران به پیمودن مسیری متفاوت برای منطقه و دنیا خوب خواهد بود و به مردم ایران کمک خواهد کرد که ظرفیتهای فوق العاده خود را در تجارت، فرهنگ، علم و آموزش محقق کنند."
نامه تعدادی از فعالان دانشجویی سابق و اعضای دفتر تحکیم وحدت به آقای روحانی برای ایران همه ما
لازم می دانیم تاکید کنیم که ما اگر چه به عنوان بخشی از نیروهای تحول خواه خواهان گذار به دموکراسی ملتزم به حقوق بشر در ایران بوده و با شما در نظر و خط مشی اختلاف داریم؛ اما تا زمانی که شما در مسیر احقاق حقوق ملت ایران قدم بردارید با شما همراه خواهیم بود. هر اندازه شما به مردم نزدیک شوید و آن ها را در اداره امور خود آزاد بگذارید، مردم بیشتر به شما اعتماد می کنند و با برنامه های دولت همراهی نشان خواهند داد. مردم به شما اعتماد کرده اند، اکنون نوبت شما است که اعتماد خود را به مردم نشان دهید. ایران کشور کوچکی نیست. اگر همه ما به راستی سینه ای گشاده داشته باشیم و به رسمیت شناختن و تحمل "دیگری" را سرلوحه کنیم، جا برای زیست انسانی و شرافتمندانه همه در ایران هست.
پیام "انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران – پاریس" در آغاز «شب یادمان» جان باختگان کشتار زندان های ایران در سال ۱۳۶۷ بیست و پنج سال می گذرد.... شنبه ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۳ - پاریس کشتار زندانیان بی دفاع، قلع و قمع کسانی که نوع دیگری می اندیشند، یا ایمان و اعتقاد دیگری دارند، جز در رژیم استبدای، نمی تواند رخ دهد. چنین تضییعاتی باطل و از بُن محکوم است.
دادخواهی از قربانیان رژیم، فقط در خدمت یادآوری رنج گذشته و نیز تنها برای ترمیم زخم ها نبوده بلکه کاهش و از بین بردن بی عدالتی های زمان حاضر را نیز نشانه می گیرد. افشای جنایت ها در خدمت جلوگیری از ایجاد قربانیان جدید نیز است.
سی و چند سال گذشتهء حکومت نشان می دهد که تلاش های ما بی نتیجه نیستند، اگر پژواک صدای ما گسترده تر گردد و با صدای هزاران و هزاران ِ دیگر در گوشه و کنار جهان همراه شود، رساتر خواهد بود.
صد تن از فعالان سیاسی و مدنی: رفع تحریم ها از تعامل جدی حکومت شروع می شود امضا کنندگان این بیانیه حمایت خود را از مصالحه و توافق حول منافع ملی کشور و پایان دادن به بحران هسته ای اعلام می دارند. اگر چه این اتفاق دیر هنگام صورت می گیرد و در طول دهه گذشته لطمات سنگین و بعضا جبران ناپذیری بر پیکره میهن وارد شده است اما پایان دادن هر چه زود تر به این روند مخرب گام مثبتی در بهبود کشور بوده و همچنین گذار مسالمت آمیز به دموکراسی و هموار سازی مسیر توسعه پایدار را تقویت می کند.
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر
جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران ۲۵ سال پس از اعدام های ۱۳۶۷ هنوز اثری از عدالت نیست دولتمردان و مسئولان ایرانی، که بعضا در آن زمان نیز بر مصدر قدرت بودند، تاکنون از پذیرش ارتکاب این جنایت عظیم و هولناک ـ که به نظر فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران باید به عنوان اعدام های فراقضایی و خودسرانه و جنایت علیه بشریت توصیف شوند ـ سر باز زده اند. در گزارشی که امروز منتشر شد، «پس از ۲۵ سال، هنوز اثری از عدالت نیست: مرتکبان اعدام های ۱۳۶۷ هنوز هم از مجازات معاف هستند»، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران این اعدام ها را به عنوان اعدام های فراقضایی و خودسرانه و جنایت علیه بشریت توصیف کرده اند. گستره این جنایت ها هنوز روشن نیست،
سفر روحانی به امریکا فرصتی برای حل بحران هسته ای و گفتگوی دو جانبه بين ايران و امريکا اين فرصت را نبايد از دست نهاد! هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) لازم است که روحانی در سخنرانی خود در مجمع سازمان ملل و در مصاحبه ها و گفتگوها، از دشمن تراشی و سياست تهاجمی فاصله بگیرد و رويکرد به سياست تنش زدائی و همزیستی مسالمت آميز، برقراری مناسبات برابر حقوق با کلیه کشورها، تعامل سازنده با جهان، دفاع از صلح جهانی و برچيدن سلاح های کشتار جمعی، حمايت ازدمکراتيزه کردن ساختار نهادهای بين المللی، پای بندی ايران به معاهدات بین المللی و مشارکت سازنده در حل مسائل گلوبال را اعلام کند. اعلام اين مواضع، نگاه منفی به کشور ما را در سطح جهانی تضعيف خواهد کرد.
بیانیه سازمان معلمان ایران به مناسبت آغاز سال تحصیلی فرهنگیان کشور با ما در پیگیری مطالبات همراه و هم قدم شوند! سازمان معلمان ایران از آنجا که منافع آموزش و پرروش را در یک نگاه «ملی» و «فرا ملی» جستوجو میکند از اتحادیه جهانی معلمان میخواهد که حداکثر مساعی و تلاش خود را برای لغو تحریمهای غیر انسانی و ناعادلانه به کار بندد.
سازمان معلمان ایران با حمایت و همراهی با برنامههای دولت تدبیر و امید، در کنار جامعه بزرگ و فهیم معلمان، بر این باور است که با توسعه و بهسازی درونی آموزش و پرورش میتوان نگرش جامعه و مسئولان را به آموزش و پرورش به عنوان محور توسعه پایدار تغییر داد.
کاخ سفید: آمریکا آماده مذاکره بر اساس احترام متقابل است به گزارش خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی کاخ سفید روز جمعه گفت اگر ایران مایل باشد نشان دهد که برنامه اتمی اش مقاصد صلحجویانه را دنبال می کند؛ ایالات متحده آماده مذاکره «براساس احترام متقابل» با ایران است.
جاش ارنست جانشین سخنگوی کاخ سفید در هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما در مواردی با ایرانیان تعامل کرده ایم، و به گفتگوهای خود بر اساس احترام متقابل ادامه می دهیم.»
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و حسن روحانی رئیس جمهوری ایران هر دو هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل حضور خواهد داشت و سخنرانی می کنند. کاخ سفید می گوید ممکن است در نیویورک فرصتی برای دیدار بین دو رهبر پیش بیاید.
یادداشت اختصاصی روحانی در واشینگتن پست پس از ۱۰ سال گام به پس و پیش نهادن، آنچه همه طرف ها در ارتباط با پرونده هسته ای ما نمی خواهند، روشن است. پویایی مشابهی نیز در رویکردهای رقابتی در قابل سوریه وجود دارد.این رویکرد می تواند در تلاش ها برای جلوگیری از تبدیل مناقشه های سرد به گرم موثر باشد. اما برای عبور از بن بست ها، مساله سوریه، برنامه هسته ای کشور من یا روابط اش با ایالات متحده، باید هدف عالی تری را نشانه بگیریم. به جای تمرکز بر اینکه چه کنیم تا از وخیم تر شدن اوضاع جلوگیری کنیم، باید در مورد اینکه برای بهتر شدن اوضاع چه می توان کرد، فکر کنیم، گفت و گو کنیم.برای انجام این کار، باید شجاعت اعلام آنچه که می خواهیم را داشته باشیم. باید به طور شفاف و محترمانه خواسته هایمان را مطرح کنیم و تمایل سیاسی را پشتوانه اقدامات لازم قرار دهیم. این تعبیر من از تعامل سازنده است.
موافقت اسلامگرایان برای واگذاری قدرت در تونس در برابر موج فزاینده اعتراضات، دولت اسلامگرای تونس موافقت اصولی خود را برای کنارهگیری اعلام کرده است. برگزاری انتخاباتی شفاف یگانه راه حل بحران سیاسی تونس تلقی میشود.
حزب اسلامگرای "نهضت" موافقت کلی خود را برای کنارهگیری اعلام کرده است تا بدین وسیله راه برای تشکیل یک دولت انتقالی و انتخابات تازه باز شود.
این تصمیم ائتلاف حکومتی به رهبری حزب "نهضت"، میتواند بیدرنگ راه را برای گفتوگو با مخالفان سکولار کشور باز کند و به ناآرامیهایی که از ماهها پیش کشور را در چنگ خود دارد، پایان بخشد.
مادران پارک لاله خواهان آزادی بدون قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم با خبر شدیم که نه نفر از زندانیان سیاسی بند زنان و تعدادی از زندانیان سیاسی مرد، از زندان اوین و گوهردشت به صورت مشروط یا با مرخصی منجر به آزادی، آزاد شدند که از این تعداد چند نفر حکم شان به پایان رسیده بود و تعدادی به زودی حکم شان به پایان می رسید. متاسفانه بهاره هدایت به زندان بازگشت.
شایان ذکر است که برخی از این افراد در مرخصی بسر می بردند و طبق قانون مجازات اسلامی، هركس براي بار اول به علت ارتكاب جرمي به مجازات حبس محكوم شده باشد، در جرایمي كه كيفر قانوني آنها بيش از سه سال حبس است و دو سوم مجازات را گذرانده باشد و در جرایمي كه كيفر قانوني آنها تا سه سال حبس است و نصف مجازات را گذرانده باشد، دادگاه صادر كننده دادنامه محكوميت قطعي مي تواند در صورت وجود شرايط لازم، حكم به آزادي مشروط صادر نمايد.
|