اعلاميه مشترک از مبارزات کارگران و مزدبگیران برای افزایش دستمزد حمایت می کنیم! ما تحمیل دستمزدها و حقوق های چند برابر زیر خط فقر بە کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر مزدبگیران یدی و فکری را کە موجب راندە شدن آن ها بە زیر خط فقر گردیدە است، محکوم می کنیم و از اعتراضات و مبارزات کارگران و مزدبگیران برای افزایش دستمزدها و حقوق بازنشستگی متناسب با هزینە های واقعی زندگی، حمایت می کنیم.
فاجعه انسانی در غوطه شرقی سوريه «به این جهنم روی زمین پایان دهید!» هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) سناريو حلب شرقی در غوطه شرقی در حال تکرار است. بمباران هوائی شديد و مداوم، کشتار شهروندان، محاصره غذائی، داروئی و نظامی. تمام راههای ارتباطی غوطه شرقی با دنیای خارج قطع شده است. منابع حقوق بشری در سوریه می گويند از ۱۸ تا ۲۴ فوریه، بیش از ۵۲۰ غیرنظامی در بمبارانهای غوطه شرقی جانشان را از دست دادهاند که ۱۲۰ تن از آن ها کودک و ۷۵ زن بوده اند. تعداد مجروحان هم به ۲۵۰۰ نفر رسیده که بیشتر آنها غیرنظامی هستند. دولت بشار اسد با حمايت دولت روسيه و جمهوری اسلامی در غوطه شرقی حمام خون راه انداخته است.
دولت جمهوری اسلامی مجوز برای برگزاری گردهمایی به جبهه ملی ایران نداد جبهه ملی ایران به عنوان قدیمی ترین سازمان سیاسی کشور که در سال ۱۳۲۸ توسط دکتر محمد مصدق بنیانگذاری گردیده است ، طی نامه ای که در تاریخ دهم بهمن ماه۹۶ به ریاست جمهوری نوشت از ایشان درخواست نمود که هم بر اساس آن بیاناتشان وادعای انتقاد پذیری و قبول حق آزادی اعتراض وهم بر طبق اصل ۲۷ قانون اساسی به وزارت کشور دولت خود دستور دهند تا برای جبهه ملی ایران مجوز برگزاری یک گردهمایی و تقبل حفظ امنیت آن تجمع را در تاریخ ۱۴ اسفند ۹۶ در هر محلی که وزارت کشور معین می کند ، صادر نمایند تا این سازمان به دعوت وفراخوان مردم وتدارک برای برگزاری گردهمایی اقدام نماید و نظرات وپیشنهادات خود را با مردم در میان بگذارد. اما امروز که یک ماه از تاریخ درخواست جبهه ملی ایران میگذرد، دولت جمهوری اسلامی نه مجوزی برای گردهمایی ما صادر کرده ونه هیچ محلی را تعیین نموده ونه هیچ پاسخی به درخواست جبهه ملی ایران داده است .
وضعیت نامناسب مریم شریعتمداری در زندان قرچک:
«به او امکان شکایت نمیدهند» مریم شریعتمداری، ۳۲ ساله، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر است. او غروب روز جمعه چهارم اسفند ماه در اعتراض به حجاب اجباری به بالای یکی از صندوقهای مخابرات خیابان انقلاب رفت و روسری سفیدش را در دست تکان داد. طبق فیلمهایی که در شبکههای اجتماعی از این حرکت انتقادآمیز منتشر شده، نیروی پلیس از او میخواهد که پایین بیاید و از مردم هم که به تماشا ایستاده بودند، میخواهد متفرقه شوند. مریم شریعتمداری از مامور نیروی انتظامی میپرسد جرمش چیست و باید به چه جرمی پایین بیاید. مامور جرم او را «اخلال در نظم عمومی» میخواند. مشخص نیست این مامور یا مامور دیگری از پشت سر مریم شریعتمداری را به پایین پرتاب میکند. در اثر این پرتاب شدید پای مریم آسیب شدید میبیند. در بخش دیگری از فیلمهای منتشر شده مردم از نیروی پلیس میخواهند که او را بازداشت نکنند اما پلیس قبول نمیکند و او را با همان حال به بازداشتگاه وزرا میبرد.
«روسای سه قوه در باره رفع حصر نظر مساعد دارند» عضو کمیته رفع حصر مجلس ابراز امیدواری کرد که با نظر مساعد روسای قوه قضائیه و مقننه به زودی حصر پایان یابد. فاطمه سعیدی میگوید شرطهای احتمالی این کار هنوز مشخص نشده و اعضای کمیته این موضوع را دنبال میکنند.
فاطمه سعیدی، عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی و عضو کمیته رفع حصر به خبرگزاری ایلنا گفت: «ما در این کمیته اقداماتی انجام دادهایم و پیگیریهایی انجام شده است، امیدواریم به زودی شاهد رفع حصر باشیم.»
بیانیه تشکلهای مستقل کارگری
پیرامون تعیین حداقل مزد سال ۱۳۹۷ اعتراضات و اعتصابات محلی و سراسری برای دست یابی به دستمزدی مطابق با استانداردهای زندگی امروز بشر حق مسلم ما کارگران است و ما امضا کنندگان این بیانیه بدین وسیله با تاکید بر تداوم و تشدید مبارزاتمان علیه تصویب حداقل مزد چندین برابر زیر خط فقر، از عموم کارگران در سراسر کشور، به ویژه کارگران صنایع کلیدی همچون نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع خودروسازی و فولاد و معادن نیز میخواهیم تا به نحو مقتضی و از طریق تجمع در محل کار و یا اعتصاب و اعتراض خیابانی به طور متحدانهای خواهان افزایش حداقل مزد بر مبناي سبد هزینه که امروزه 5 میلیون تومان است، بشوند.
بیانیه ۲۶۰ فعال در حمایت از آزادی و حقوق بشر از حق دمکراتیک آزادی اعتصاب، اعتراض، تظاهرات و برکناری حکومت اسلامی پشتتیبانی می کنیم ما جمعى از فعالین سیاسى و تبعیدى مقیم خارج از کشور، با اگاهی به فقدان ظرفیت اصلاح پذیری رژیم ضد انسانی و قرون وسطایی موجود در ایران، حمایت خود را از حقوق جامعه ایرانی برای تشکل، تحصن، تظاهرات و براندازی استبداد دفاع کرده و از اشکال گوناگون کوشش های مردم ایران و سازمان های سیاسی فعال در کشور که با صراحت کامل در موضع مخالفت با رژیم قرار دارند استقبال می کنیم. ما بر این باوریم که تنها با اتحاد گسترده مردم و استفاده از همه اشکال مبارزه در ایران، میتوان کشور را از مصیبت فاجعه بار نظام جمهوری اسلامی نجات داد و آزادی، دموکراسی و لاییسته را در جمهوری ایران مستقر کرد.
راهپیمایی صدها کارگر گروه ملی فولاد در شهر اهواز صدها نفر از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز راهپیمایی کردند و خواستار پرداخت حقوق عقبافتاده خود شدند. این کارگران چند ماه است که دستمزدشان را نگرفتهاند. آنها بارها دست به اعتراض زدهاند.
خبرگزاری ایلنا از راهپیمایی اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران خبر داده است. بنا بر گزارش این گروه شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لولهسازی و ماشینسازی است و حدود ۴ هزار کارگر شاغل دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است.
وزیر اطلاعات سابق جزئيات قتل زهرا کاظمی را فاش کرد علی یونسی وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی فاش کرد که زهرا کاظمی به تشخیص وزارت اطلاعات جاسوس شناخته نشد اما اصرار سعید مرتضوی بر جاسوسی او، نهایتا مرگ این شهروند ایرانی - کانادایی را رقم زد.
روزنامه "ایران" (شماره یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶) با علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی به بهانه بازداشت فعالان محیط زیست و مرگ مشکوک دکتر کاووس سیدامامی، یکی از این فعالان در زندان، گفتوگو کرده است.
پیگرد زنان بابت قوانین پوشش را متوقف کنید قوانین حجاب اجباری حقوق زنان را نقض میکنند (بیروت) – دیدهبان حقوق بشر امروز گفت مقامات ایران باید اتهامها را کنار بگذارند و پیگرد زنان را بابت اعتراض مسالمتآمیز به قوانین پوشش(حجاب) اجباری ایران متوقف کنند. از انتهای ژانویهی ۲۰۱۸ حداقل سه زن پس از اعتراض مسالمتآمیز به قانون حجاب دستگیر شدهاند.
در روز ۲۹ ژانویه وقتی نرگس حسینی در حین ایستادن بر روی یک جعبه برق در یکی از خیابان تهران روسریاش را برداشت تا به حجاب اجباری در ایران اعتراض کند مقامات او را بازداشت کردند. آنها اعظم جنگروی را در ۱۴ فوریه و شاپرک شجریزاده را در ۲۱ فوریه در شرایطی مشابه دستگیر کردند. منابعی به دیدهبان حقوق بشر گفتند که حسینی و جنگروی با وثیقه آزاد شدهند اما شجریزاده همچنان در بازداشت به سر میبرد.
س. حمیدیاین کتابها به وجین نیاز دارند بهمن ماه سال ۸۸ برنامهای از سوی فرهنگسرای بهمن برگزار شد که محمدباقر قالیباف نیز در آن حضور داشت. چندنفر با نی و دف روی سن ولو بودند که با چشمان بسته هیکلشان را هر از چندگاهی به چپ و راست میجنباندند تا بنا به رسم زمانه دف و نی بنوازند. انگار در خلسه و سماع عارفانه، از صوفیان پیشین چیزی کم نمیآوردند. همین موقع در تاریکی سالن لوریس چکناواریان از در وارد شد و طبق هماهنگی به عمل آمده درست کنار قالیباف نشست. به واقع چنین نمایشی به هر دو یاری میرسانید تا در انظار عمومی بر خود ببالند. موزیسینی که به ظاهر با شهردار دوستی داشت و شهرداری که گویا در دوستی با موزیسینها و هنرمندان، از چیزی فروگذار نبود. در همین مراسم دولتی نسخهای از کتاب "دا" را نیز دست مدعوین سپردند که لابد چکناواریان هم از این اهدای همگانی بینصیب نماند. این کتاب همان سال به عنوان بهترین کتاب جمهوری اسلامی معرفی گردید.
روز جهانی زبان مادری را گرامی میداریم کانون نویسندگان ایران در اصل سوم منشور خود تنوع زبانی و رشد و شکوفایی آن را از ارکان اعتلای فرهنگی و پیوند و تفاهم مردم ایران دانسته و با تبعیض و حذف در عرصهی چاپ و نشر و پخش آثار به همهی زبانهای موجود مخالفت کرده است. کانون همچنین، ضمن اعتراض به سرکوب کاربران زبان مادری در جایجای کشور، با رویکرد ریاکارانهی حکومت در زمینهی تحصیل به این زبان مخالف است و اعلام میکند نمایشهای مضحکی چون تدریس «دو واحد»! زبان مادری در دانشگاههای کردستان و آذربایجان و... به هیچ وجه به معنای به رسمیت شناختن حق مسلم و اساسی ساکنان این مناطق برای گفتن و نوشتن و آموزش به زبان مادری نیست.
درخواست همسر نازنین زاغری : شرایط آزادی همسرم را فراهم کنید ریچارد راتکلیف همسر نازنین زاغری در نامهای به عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران نوشته از آنجا که از سوی مقامات قضایی و وزارت امور خارجه مطلع شدهاند که پرونده همسرش از قوه قضاییه به وزارت امور خارجه ایران منتقل شده، از او خواسته تا سریعتر شرایط آزادی همسرش را پس از تقریبا دو سال بازداشت فراهم کنند. این نامه همزمان با سفر عباس عراقچی به لندن در روز دوم اسفند ماه منتشر شده است،
لیلا حاتمی: شرمآور است که مردم فقط میتوانند به قیمت جانشان اعتراض کنند لیلا حاتمی از اوایل دهه ۱۳۷۰ به طور جدی وارد سینما شد و در سه دهه گذشته در ۳۳ فیلم ایفای نقش کرده است.
خانم حاتمی در کنفرانس خبری فیلم سینمایی «خوک» به کارگردانی مانی حقیقی که در بخش مسابقه جشنواره برلین به نمایش درآمده بود، گفت: «میخواهم از این فرصت استفاده کنم و خشم و تاسف عمیقام را نسبت به نحوه برخورد اخیر با معترضان در ایران ابراز کنم».
بازیگران معروف سینمای ایران کمتر به صراحت درباره رخدادهای سیاسی کشور موضعگیری میکنند، مگر در فواصلی مانند انتخابات، همانطور که لیلا حاتمی نیز در سخنان خود عنوان میکند «برای اولین بار است در مسائل سیاسی دخالت میکند».
ایران اعتراضهای دی ماه ۱۳۹۶ را به شکل بیرحمانهای سرکوب و قوانین را نقض کرد گزارش جدیداز ضرب و شتم معترضین، مرگ در بازداشتگاهها، تهدید و ارعاب خانوادهها و عدم دادرسی عادلانه حدود ۴۹۷۰ نفر در طول تظاهراتهای دی ماه ۱۳۹۶ بازداشت شدند که بر اساس منابع دولتی ۹۰٪ آنها زیر ۲۵ سال سن دارند.
بازداشت شدهها از دسترسی به وکیل محروم بودند و برای محکوم شدن به اتهامهایی که درنتیجه آنها حکم اعدام بود، مورد تهدید قرار گرفتند.
گزارشهای بسیاری دریافت شده است که نشان میدهد بسیاری از بازداشت شدگان با ضرب و شتم مواجه شدند.
به بازداشت شدهها قرص یا مواد ناشناخته، مانند متادون، بدون تجویز پزشک داده شده، تا نشان دهند آنها به مواد مخدر اعتیاد دارند.
حداقل دو نفر از بازداشت شدهها در بازداشتگاه جان باختند.
محمود عباس خواستار برگزاری کنفرانس صلح خاورمیانه در اواسط سال ۲۰۱۸ شد محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، روز سهشنبه اول اسفند خواستار آن شد که سازمان ملل فلسطین را به عنوان عضو کامل به رسمیت بشناسد، و همزمان یک طرح شش مادهای برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطینیها ارائه کرد.
نشست ویژه شورای امنیت با عنوان «وضعیت خاورمیانه و قضیه فلسطین» با سخنرانی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، آغاز شد که شرایط منطقه را «حساس» نامید؛ نیکلای ملادنوف، هماهنگ کننده سازمان ملل در خاورمیانه نیز هشدار داد که فقدان صلح، نزاع اسرائیل و فلسطینیان را عمیقتر کرده است.
مشکل جمهوری اسلامی با دراویش گنابادی چیست؟ درگیری شدید میان پلیس ایران و دراویش گنابادی، معضل جمهوری اسلامی با دراویش را به کانون توجه افکار عمومی کشانده است. بخشی از حکومت دراویش را "فرقه" مینامد. آنها که هستند، چه میگویند و مشکل حکومت با آنها چیست؟
تاریخ دراویش سلسله موسوم به نعمتاللهی سلطانعلیشاهی گنابادی به قرن هشتم هجری برمیگردد. شاه نعمتالله ولی بنیانگذار این طریقت است. دراویش نحلهها و سلسلههای گوناگونی داشته و دارند که دراویش گنابادی یکی از مهمترین آنها هستند.
بزرگترین فسادهای مالی از ۷۱ تا ۹۶ اعداد ارزش خود را از دست دادهاند. ۱۲۳ میلیارد تومان، ۱۰۰۰ میلیارد تومان، ۳ هزار میلیارد تومان و حتی ۱۸ هزار میلیارد تومان. این اعداد میتوانند بودجه دهها و شاید صدها دستگاه و ارگان باشند، میتوانند یارانه نقدی چند میلیون نفر را برای یک یا چند ماه تأمین کنند؛ حتی میتوانند شرایط اقتصادی یک کشور ۸۰ میلیون نفری را تحت تأثیر قرار دهند. در عین حال، این اعداد و ارقام، تصویری کلی از «فساد» را پیش چشم ما قرار میدهد.
درگیری پلیس و دراویش در تهران؛ ۳۰۰ نفر در درگیری پلیس و دراویش بازداشت شدند تجمع تعدادی از دراویش گنابادی در شمال تهران در اعتراض به بازداشت یکی از اعضای این گروه، به درگیری با پلیس و خشونت کشیده شد.
سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس ایران تأیید کرده است که در حمله یک اتوبوس به جمع مأموران نیروی انتظامی در محدوده خیابان پاسداران، سه مأمور کشته شدهاند. او "عوامل فریبخورده و مخلان نظم و امنیت" و کسانی را که در "تجمعات اخیر در منطقه خیابان پاسداران تهران" شرکت داشتهاند را عامل این حادثه معرفی کرده است.
هواپیمای مسافربری با ۶۶ سرنشین در مسیر تهران به یاسوج سقوط کرد درگذشت جمعی از فعالان محیط زیست در حادثه سقوط هواپیما یک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی آسمان در مسیر تهران به یاسوج سقوط کرد. لاشه این هواپیما هنوز پیدا نشده است، اما مقامات ایران میگویند که تمامی ۶۶ سرنشین آن کشته شدهاند.
یکی از ساکنان شهر سیسخت در نزدیکی محل سقوط هواپیما به برنامه شصت دقیقه بیبیسی گفت که با وجود شرایط جوی بسیار بد، خانوادهها خود برای گرفتن خبر راهی منطقه شدهاند.
هواپیمای آی تی آر که ساعت ۸:۰۵ صبح به وقت محلی فرودگاه مهرآباد را ترک کرده بود، حدود ۵۰ دقیقه پس از پرواز از صفحه رادار ناپدید شد و در اطراف شهرستان سمیرم در جنوب استان اصفهان سقوط کرد.
مطهری: مقامهای امنیتی و قضایی قول رفع حصر تا پایان سال را دادهاند علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، میگوید مقامهای امنیتی و قضایی ایران قول دادهاند که مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، تا پایان سال جاری خورشیدی با محدودیتهای کمتری مواجه باشند.
آقای مطهری در جمع خبرنگاران گفته است: "قولهایی درمورد انجام برخی گشایشها در وضعیت رفع حصر داده و گفتهاند که به این دلیل، زیاد اظهارنظر نکنیم." به گزارش ایسنا نایب رئیس مجلس ایران گفته است قول پایان حصر "در مذاکره و ملاقاتها مطرح شده و مسئولان امنیتی و قضایی هم آن را گفتهاند" و " ما روی قولهایی که دادهاند حساب میکنیم تا ببینیم آیا این اتفاق تا پایان سال رخ میدهد یا نه؟ در غیر این صورت اعتراضاتمان را شروع میکنیم."
دو هزار فعال مدنی خواستار ابهامزدایی از مرگ سیدامامی شدند بیش از ۲ هزار دانشگاهی و کنشگر مدنی در نامهای خطاب به روحانی خواستار ابهامزدایی درباره مرگ سیدامامی شدند. امضاکنندگان این نامه از روحانی پرسیدهاند که مسئولیت حفظ جان زندانیان برعهده چه فرد و ارگانی است و پاسخگو کیست؟
امه دانشگاهیان و فعالان مدنی خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهور، روز جمعه (۲۷ بهمن/ ۱۶ فوریه) منتشر شده است. موضوع نامه، ابهامزدایی درباره مرگ کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست در زندان است.
هشت اتهام برای محمد نجفی وکیل اراکی، برای پیگیری مرگ مشکوک در تظاهرات این شهر وکیل محمد نجفی، وکیل دادگستری در اراک که از ۲۵ دی ماه ۱۳۹۶ در بازداشت به سر میبرد در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران گفت که بیش از ۸ اتهام به او منتسب کرده اند و قرار بازداشت موقت سی روزه او روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه به پایان رسیده اما با تمدید قرار به بند عمومی زندان اراک منتقل شده است.
پیام درفشان، وکیل محمد نجفی به کمپین گفت که بیشترین حساسیتها در ارتباط با وحید حیدری، جوان معترضی است که در بازداشتگاه اراک به طرز مشکوکی کشته شد و محمد نجفی به دلیل پیگیری علت جان باختن این شهروند اراکی بازداشت شده است.
روابط عمومی جبهه ملی ایران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی باز هم از تشکیل جلسه شورای مرکزی جبهه ملی جلوگیری کرد به گزارش روابط عمومی جبهه ملی ایران؛ طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری، وزارت اطلاعات آقای پرفسور مسرت عضو و نایب رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران را احضار نموده و جهت میزبانی جلسه شورا به ایشان اخطار داده است.
در این احضار اخطار داده می شود که جبهه ملی ایران اجازه برگزاری جلسه داخلی خود را نداشته و در صورت نادیده گرفته شدن این اخطار، نیروی انتظامی نسبت به آن واکنش نشان داده و برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
بر اساس تصمیم هیات رهبری و هیات اجرائیه مقرر گردیده بود که جلسه شورای مرکزی در روز جمعه بیست و هفتم بهمن ماه در منزل پرفسور مسرت برگزار شود
۶ سال زندان تعلیقی برای پرستو فروهر تنها برای پیگیری پرونده قتل پدرومادرش در سال ۱۳۷۷ پرستو فروهر، هنرمند و فرزند مرحوم داریوش و پروانه فروهر که به شش سال حبس تعلیقی محکوم شده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت او به اتهام «توهین به مقدسات و سیدالشهدا» به پنج سال و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده است. به گفته خانم فروهر حکم سنگینتر از آنچه بوده که او انتظارش را داشته است. او همچنین گفت به این حکم شکایت کرده و منتظر رای دادگاه تجدید نظر است.
|