قطعنامه پایانی تجمع سراسری معلمان ایران،
دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ما امروز در اینجا جمع شدهایم که فریاد بزنیم ساختار آموزش در این کشور سیر قهقرایی را می پیماید و عدالت آموزشی بیش از هر زمان دیگری به محاق رفته است. ما جمع شده ایم اعلام نماییم کارد به استخوان رسیده و زندگی و معیشت فرهنگیان بازنشسته و شاغل مانند اکثریت جامعه و زحمتکشان دچار بحران شدهاست.
اگر قانون همسانسازی بازنشستگان وفق ق.م.خ.ک در سال ۱۴۰۰ اجرا نگردد .اگر رتبهبندی به صورت کامل تصویب نشود و بودجه آن برای امسال و سال آینده مشخص نگردد. اگر خصوصیسازی و پولیسازی آموزش متوقف نگردد و همچنان دولت سرانه آموزشی را از جیب والدین و دانشآموزان تامین کند. بعبارتی اگر آموزش رایگان و با کیفیت برای دانش آموزان طبق اصل ۳۰ قانون اساسی مورد بی توجهی حاکمان قرار گیرد. اگر به حقوق نیروهای خدماتی مدارس که بیشترین زحمت را می کشند رسیدگی نشود. اگر غارت صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه پیدا کند. اگر امنیت شغلی نیروهای خرید خدماتی و قراردادی تامین نگردد. واگر بازداشت فعالان و پروندهسازی علیه معلمان معترض متوقف نشود و معلمان دربند آزاد نگردند.
در روزهای ۲۳ تا ۲۷ به تحصن خود ادامه داه و در روز پنجشنبه مورخ ۲۸ بهمن ماه تجمع سراسری اعلام میکنیم.
گزارشی از تجمع پاریس به یاد بکتاش آبتین دهها نفر به فراخوان انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران پاسخ دادند و در میدان باستیل پاریس به یاد بکتاش آبتین گردهم آمدند. این تجمع روز یکشنبه ۳۰ ژانویه ۲۰۲۲ از ساعت ۱۵ تا ۱۷ برگزار شد. شورای دموکراتیک – پاریس (برای حمایت از جنبشهای مردمی در ایران) از فراخوان حمایت کرده بود.
انجمن روی میز چندین شمع گذاشته بود که هر کس میخواست میتوانست روشن کند. تصاویری از زندهیاد بکتاش آبتین و دیگر جانفشانان راه آزادی و برابری پیرامون میز گذاشته شده بود و یک پارچهنوشته بزرگ به دو زبان علیه جمهوری اسلامی به چشم میخورد. تراکتهایی به زبان فرانسوی روی میز گذاشته شده بود که نظر برخی از رهگذران را جلب کرد. همین تراکت و متن فرانسوی دیگری چند بار از بلندگو خوانده شد. پخش موسیقی بخش دیگری از برنامه بود.
دادخواهان خاوران فریاد «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» را رساتر کنیم. “زندانی سیاسی آزاد باید گردد” شعار زیبایی است که در انقلاب بهمن با امید فریاد می شد تا دیگر فکر و اندیشه و هنر در بند نباشد. افسوس که روياى مان براى دگرگونى و تغيير شکست خورد و از درونش ارتجاع بيرون آمد، وزان پس هر روز ایرانمان ویران تر گردید، و سایه فقر و گرسنگی، فساد و فحشا، سرکوب و شکنجه و اعدام بر سرمان گسترده تر.
ما اما سالهاست که اشک بر چشم و بغض در گلو، در راه دادخواهى مقاومت کرده ایم و ایستادگی، و این بار نیز به کارروشن کردن شمعی بودیم، و دل نگران شاعر و هنرمند پا به زنجیرمان که خبر بر سرمان آوار شد؛ بکتاش مان را به کمک ویروس منحوس کرونا به قتل رساندند.
معلمان سراسر ایران در اعتراض به برآورده نشدن خواستههای خود تحصن کردند در آغاز اعتراضی چند روزه، معلمان سراسر ایران روز شنبه، ۹ بهمن، در دهها شهر ایران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود تحصن کرده و از رفتن به کلاسها سر باز زدند.
اعتراض معلمان یکی از ادامهدارترین اعتراضات صنفی در تاریخ جمهوری اسلامی بوده و بهویژه در چند ماه گذشته با جدیت دنبال شده است.
تحصنِ روز شنبه در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران انجام میشود و قرار است در روز یکشنبه، ۱۰ بهمن، نیز تکرار شود.
مذاکرات وین متوقف شد؛
سه کشور اروپایی: در مراحل پایانی به تصمیماتی سیاسی نیاز داریم اتحادیه اروپا، روز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دور هشتم مذاکرات وین متوقف شده و نمایندگان کشورها برای گرفتن دستورالعمل به پایتختهایشان باز میگردند. در این بیانیه آمده است که دور بعدی مذاکرات از هفته آینده از سرگرفته خواهد شد. دور هشتم مذاکرات احیای برجام، از روز ۲۷ دسامبر (۱۱ دیماه) آغاز شده بود و به گفته انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، طولانیترین دور این مذاکرات تا امروز بوده است. ساعتی بعد از اعلام توقف مذاکرات، نمایندگان کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان نیز با انتشار بیانیهای نوشتهاند: «همه میدانند به مراحل پایانی مذاکرات رسیدهایم که به تصمیمات سیاسی نیاز دارد.»
جواد طالعییک زن ایرانی تبار رئیس قدرتمندترین اتحادیه سندیکائی آلمان میشود یاسمین فهیمی دبیرکل پیشین حزب سوسیال دموکرات و نماینده فعلی مجلس فدرال آلمان از سوی هیئتهای رئیسه ٨ سندیکای مستقل زیر پوشش اتحادیه سندیکاهای آلمان (DGB) به اتفاق آراء به عنوان رئیس آینده این اتحادیه معرفی شد. مسئولیت جدید خانم فهیمی باید در کنگره سراسری اتحادیه که در ماه مه برگزار میشود به رای شرکت کنندگان گذاشته شود، اما با توجه به اتفاق آرای سندیکاها، پیروزی وی از هم اکنون قطعی است.
نماینده مجلس: با چراغ سبز غربیها، چین جای اینستکس اروپا را گرفت یک نماینده مجلس از آزادسازی پول بلوکه شده ایران با چراغ سبز غربیها و جایگزینی اینستکس با کانال چین خبر داد. همزمان یک مقام ارشد کاخ سفید ضمن خوشبینی نسبت به احیای برجام از تدارک برای شکست احتمالی مذاکرات میگوید.
علی علیزاده، دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است "مباحث فنی بزرگترین مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات است" که در حال حاضر خبرهای خوبی هم از حل این موانع به گوش نمیرسد.
اولین رئیس جمهور زن هندوراس سوگند یاد کرد شیومارا کاسترو به عنوان اولین رئیس جمهور زن در هندوراس سوگند یاد کرده است. این درحالی است که او در شروع کار خود با یک بحران سیاسی در این کشور دست و پنجه نرم می کند.
این رهبر چپگرا در سخنانی در روز پنجشنبه گفت که او سکان هدایت کشوری "آسیب دیده" را به دست می گیرد اما قول داد عدالت اجتماعی و شفافیت را در راس دستور کار خود قرار دهد.
خانم کاسترو، ۶۲ ساله، قول داده است با گروه های قاچاق مواد مخدر مقابله کند و قوانین سفت و سخت سقط جنین را تسهیل کند.
دیدهبان حقوق بشر: ایران: حکم زندان جدید برای مدافع حقوق بشر دادگاه انقلاب فعالیت حقوق بشری را جرمانگاری میکند تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، در ۲۷ ژانویه به دیدهبان حقوق بشر گفت که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محمدی، مدافع حقوق بشر، را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به شش سال زندان، و به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و اختلال در نظم عمومی» به دو سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده است. او گفت محاکمه سریع او پشت درهای بسته برگزار شد و او از دسترسی به وکیل محروم بود. در ۱۹ ژانویه مقامات محمدی را پس از ۶۴ روز حبس انفرادی در زندان اوین به زندان قرچک در جنوب تهران منتقل کردند. او از نوامبر ۲۰۲۱ در بازداشت به سر میبرد.
نامه نرگس محمدی از زندان:
حکم دادگاه را به رسمیت نمیشناسم نرگس محمدی، فعال مدنی که در پروندهای جدید به هشت سال و دو ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است، در نامهای از زندان قرچک با اشاره به اینکه به دلیل «نامزدی دریافت جایزه صلح نوبل» مجرم شناختهشده، روند رسیدگی به این پرونده را «فاقد وجاهت قانونی» دانست. خانم محمدی در این نامه به صراحت نوشته است که رای دادگاه انقلاب در این پرونده را به رسمیت نمیشناسد.
بیانیه شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران متحدانه صدای دادخواهان در بند باشیم! در اعتراض به جنایت های ننگین حکومت اسلامی و در حمایت از اعتصاب غذا کنندگان در زندان ها، چند تن از فعالان سیاسی و حقوق بشری نیز در برابر مقر گفتگوهای برجام در وین دست به تحصن و اعتصاب غدا زده اند. ما نیز به همراه دوستان عزیز متحصن در وین از خواسته های دادخواهانه همه زندانیان سیاسی پشتیبانی می کنیم. ما خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران، از جمله گروگان های در بند و در خطر اعدام و هموطنان دو تابعیتی می باشیم. ما مانند همیشه نقض فاحش و آشکار حقوق بشر در ایران و گروگان گیری شهروندان را به شدت محکوم می کنیم. ما خواهان قطع شکنجه و لغو مجازات اعدام در ایران هستیم. ما بر این باوریم که احترام به اعلامیه جهانی حقوق بشر در ایران باید در صدر گفتگوهای کشورهای مذاکره کننده با ایران در وین باشد.
کمپین حقوق بشر در ایران: حکومت ایران مسئولیت خود را در قبال جان و سلامت زندانیان سیاسی و اعتصابکنندگان غذا بپذیرد تداوم اعتصاب غذای زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران نگرانیها درباره وخیم شدن حال جسمی بسیاری از زندانیان را باعث شده است. مقامات قضایی جمهوری اسلامی ایران بهجای شنیدن و عملی کردن خواستههای اعتصاب کنندگان، همچنان با شیوه ارعاب و تهدید و زورگویی، زندانیان را مجبور به شکستن اعتصاب غذا میکنند. اعتصاب غذا آخرین راه زندانیان برای نشان دادن اعتراض و دریافت مطالباتشان است. انتخاب این آخرین گزینه که با «جان» محبوسان پیوند خورده، تنها به علت استمرار سیاست اعمال تبعیض و فشارهای گوناگون علیه زندانیان سیاسی از سوی دستگاه قضا و پاسخگو نبودن مقامات حاکمیت در برابر رفتارهای ناقض حقوق زندانیان است؛ رفتارهای غیرانسانی و غیرقانونی که همچنان بر شدت آن در زندانها و محاکم قضایی با فعالان مدنی و حقوق بشری افزوده میشود.
«مذاکرات هستهای به بنبستی خطرناک نزدیک میشود» مقامات لندن میگویند سرعت مذاکرات هستهای کافی نیست و به بنبستی خطرناک نزدیک میشود. وزیر خارجه آمریکا در یک مصاحبه تفصیلی گفت که خروج آمریکا از برجام یکی از بدترین تصمیمهای ده سال اخیر در دیپلماسی آمریکا بوده است.
وزیر خارجه بریتانیا میگوید مذاکرات هستهای با ایران به منظور احیای توافق ۲۰۱۵ برجام دارد به بنبستی خطرناک میرسد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، لیز تراس روز سهشنبه ۲۵ ژانویه (پنجم بهمن) در پارلمان بریتانیا گفت: «این مذاکرات بسیار عاجل است اما سرعت کافی را ندارد.»
بیانیه مطبوعاتی فیلیپ لامبرت نماینده پارلمان اروپا و رئیس سبزها در پارلمان اروپا، باید حقوق بشر در مرکز گفتگوهای مهم و در سطح بالای اتحادیه اروپا و ایران باشد چندین روز است که آقای بری روزن از گروگان های سابق سفارت آمریکا در تهران برای آزادی زندانیان دو تابعیتی در ایران، در برابر محل گفتگوهای برجام در وین دست به اعتصاب غذا زده است.
احزاب سبز اروپا همواره در پارلمان اروپا و در همه مجامع بین المللی و هم چنین در سطح دولت های کشورهای اروپایی بارها از حکومت ایران خواسته است تا تعهدات و وظایف بین المللی خود در زمینه حقوق بین الملل و حقوق بشر را رعایت کرده و همه زندانیان سیاسی و عقیدتی را آزاد کند.
هشدار سازمان عفو بینالملل درباره خطر اعدام یک زندانی مدافع حقوق همجنسگرایان سازمان عفو بینالملل در نامهای خطاب به رئيس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه زهرا صدیقی همدانی، مدافع حقوق همجنسگرایان که در زندان بهسر میبرد، درباره خطر اعدام او هشدار داده است.
بر اساس این نامه، زهرا صدیقی همدانی، معروف به ساره، روز پنجم آبان امسال در حالی که قصد خروج از کشور را داشت، در نزدیکی مرز ایران و ترکیه توسط ماموران سپاه پاسداران بازداشت شد و بازجویان اتهام او را «فساد فیالارض» دانسته و این زندانی را به صدور حکم اعدام و همچنین «سلب حضانت از دو فرزند خردسالش» تهدید کردهاند.
رابرت مالی: توافق هستهای با ایران بدون آزادی زندانیان آمریکایی بعید است ایران میگوید حاضر به نشان دادن نرمش برای آزادی زندانیان ایرانی-آمریکایی است مذاکرهکننده ارشد آمریکا در گفتوگوهای هستهای گفت بعید است آمریکا به توافقی با ایران برسد، مگر این که چهار شهروند آمریکایی "گروگان" گرفته شده در ایران آزاد شوند. به گفته او مذاکرات غیرمستقیم با ایران در هر دو زمینه است.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز یکشنبه ۲۳ ژانویه (سوم بهمن) در مصاحبه با رویترز گفت: «تصور بازگشت به توافق هستهای برای ما بسیار دشوار است در حالی که چهار آمریکایی بیگناه در گروگان ایران هستند.»
به گفته او آمریکا در حال مذاکره غیرمستقیم با ایران درباره توافق هستهای و همچنین "برای اطمینان از آزادی گروگانهای خود" است.
آموزگاران ستون فقرات جامعه ایران هستند
اعتراضات معلمان در شرایط کنونی ایران، "صنفی سیاسی" است بیانیه سه سازمان و حزب جمهوریخواه سکولاردمکرات در حمایت از خواستههای صنفی معلمان و ریشهیابی مشکلات نظام آموزشی کشور جمهوریاسلامی ایران تا این جا نشان داده که در مقابل خواستههای فرهنگیان پاسخگو نیست. مصوبات مجلس و دولت در بردارنده نیازهای حداقلی آموزگاران نیست. شورای نگهبان در آخرین اقدام مصوبه ناقص مجلس را نیز رد کرده و خواستههای معلمان را به عنوان ایراد در نظر گرفتهاست! برای پاسخگو کردن حکومت ضرورت دارد تشکلهای صنفی موجود معلمان برد بیشتری در جامعه معلمان ایران یابد و با پیوستن آموزگاران بیشتر و برخورداری از حمایت دانش آموزان و خانوادههای آنان توان اجتماعی بیشتری پیدا کند که از قدرت سرکوب حکومت فراتر برود. در این میان نیروهای جامعه مدنی و سیاسی دمکراسیخواه نیز مسئولیت ویژهای دارند تا از مطالبات جامعه معلمان کشور به صورت فعال حمایت کنند. آموزگاران از ستون فقرات جامعه ایران هستند؛ نتیجه تقویت نهادهای صنفی معلمان بهبود نظام آموزشی کشور و تربیت بهتر دانشآموزان به عنوان آیندهسازان کشور است.
کمیته دفاع از آزادی دانشجویان علی یونسی و امیرحسین مرادی نامه مشترک جمعی از برندگان جایزه نوبل و محققین دانشگاهی خطاب به دبیرکل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ما، برندگان جایزه نوبل و محققین دانشگاهی امضا کننده این نامه، به دیگر محققین دانشگاهی میپیوندیم که خواستار آزادی فوری دانشجویان علی یونسی و امیرحسین مرادی شدند که از فروردین ۱۳۹۹ (آپریل ۲۰۲۰) در بازداشت خودسرانه به سر میبرند. این دو جوان به هنگام بازداشت ۲۰ ساله و دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف در تهران بودند.
ما از شما تقاضا میکنیم از هرگونه تلاش ممکن و عملی در سازمان ملل برای آزادی زندانیان سیاسی، به خصوص این دو دانشجو، استفاده کنید.
ما از تمام تلاشهای ارزشمند شما در دفاع از ارزشهای حقوق بشر قدردانی میکنیم
«روسیه با اطلاع آمریکا به ایران پیشنهاد یک توافق موقت داده است» به گزارش شبکه ان بی سی دویچه وله: روسیه به جمهوری اسلامی پیشنهاد داده که با یک توافق موقت اتمی موافقت کند. این پیشنهاد با اطلاع امریکا صورت گرفته است. ایران گفته است، هر توافق موقتی را رد میکند. شبکه خبری ان بی سی از قول چندین مقام دولت و کنگره ایالات متحده خبر داده که روسیه با توافق آمریکا به ایران پیشنهاد یک توافق موقت هستهای را داده است. چنین توافقی شامل برداشتن بخشی از تحریمها در مقابل بازگشت ایران به تعهداتی است که در برجام مشخص شده بود. دو مقام دولت بایدن، یک مقام در کنگره، یک مقام سابق دولتی و چهار نفر نزدیک به مذاکرات این موضوع را به شبکه ان بی سی خبر دادهاند.
پروندهسازی برای سانسور روزنامهنگاری مستقل بسیار دیدهایم که برای فعالین مستقل حوزههای مختلف مانند فعالین کارگری، معلمان، روزنامهنگاران و خبرنگاران پس از بازداشت و پروندهسازی در دادگاه حکم اخراج از محل کار و منع اجازه کار در آن حوزه صادر میشود. حتی در صورت عدم صدور چنین احکامی، داشتن سابقه بازداشت و زندان و فشار نهادهای امنیتی بر کارفرمایان جهت عدم استخدام در موقعیتهای شغلی یافتن کار در حوزه تخصصی را برای این فعالین دشوار کرده و به این ترتیب آنها علاوه بر اینکه ارتباطشان با محیط کار و هم صنفهایشان قطع شده و درنتیجه امکان فعالیت صنفی در راستای مطالبهگری خواستههای برحقشان سلب شده، عملاً با مشکل عدم تامین معیشت خود و خانواده روبرو میشوند که چه بسا رنجی بسیار سختتر از احکامی مانند زندان و شلاق دارد. تحت چنین شرایطی این فعالین مجبور به روی آوردن به کارهایی غیر از تخصص خود و یادگیری حرفهای جدید میشوند که با وجود شرایط اسفبار اقتصادی و بیکاری کنونی ادامه این رویهی بیثبات تا دست یافتن به کاری مداوم و داشتن درآمدی حداقل بسیار دشوار و شاید محال مینماید.
س. حمیدیسودجویی از واتسآپ برای کارزاری مشترک و پردامنه طبق آمارهایی که مدیران دولتی ارایه میدهند، شمار کاربران ایرانی داخل کشور از شمار بیست و دو میلیون نفر هم فراتر میرود. این موضوع در حالی اتفاق میافتد که نود در صد از این جمعیت بیست و دو میلیون نفری، در واتسآپ حضوری فعال دارند. با این دیدگاه شکی باقی نمیماند که واتسآپ به یکی از پر طرفدارترین شبکهها در ایران بدل شده است. این موضوع در حالی اتفاق میافتد که در شبکهی داخلی سروش، فقط سه درصد از کاربران ایرانی گرد آمدهاند. حتا اینستاگرام و تلگرام در ردیفهای دوم و سوم این ماجرا میایستند و به ترتیب شصت و شش و سی و هشت در صد از کاربران ایرانی به حضور در آنها اشتیاق نشان میدهند. اینک استفاده از توان فرهنگی و تبلیغی واتسآپ بر کسی پوشیده نیست. کاربران ایرانی نیز در کارزاری تنگاتنگ با جمهوری اسلامی همین توانمندی واتسآپ ارج میگذارند. باور کنید که اینک جمهوری اسلامی در این عرصهی تبلیغی نیز همانند هر عرصه تبلیغی دیگری کم آوردهاست.
سومین روز اعتصاب غذا مقابل محل مذاکرات وین: پیوستن نزار زکا به معترضان همزمان با سومین روز اعتصاب غذای باری روزن و جمعی از فعالان سیاسی و روزنامه نگاران ایرانی خارج از این کشور در مقابل محل مذاکرات هستهای برای احیای برجام در وین، نزار زکا، شهروند لبنانی که نزدیک به چهار سال در ایران زندانی بود به جمع اعتصاب کنندگان پیوست.
آقای زکا، صبح روز جمعه اول بهمن ماه با انتشار ویدئویی در توییتر از ورود خود به شهر وین خبر داد. او نوشت که آمده است تا در اعتصاب غذا به باری روزن بپیوندد. او میگوید: "ما از قدرتهای جهانی میخواهیم که قبل از امضای هر گونه توافقی، آزادی همه گروگانهایی را که در ایران نگهداری میشوند را در اولویت قرار دهند."
سازمان ملل قطعنامه محکومیت انکار هولوکاست را تصویب کرد؛
جمهوری اسلامی ایران مشارکت نکرد جمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۳۰ دی ماه قطعنامهای را با حمایت اسرائیل و آلمان به تصویب رساند که هر گونه انکار هولوکاست را ممنوع میکند. این قطعنامه از تمام کشورها و شرکتهای مالک شبکههای اجتماعی میخواهد که «فعالانه با یهودستیزی و انکار یا تحریف هولوکاست مبارزه کنند».این نهاد جهانی که ۱۹۳ عضو دارد قطعنامه مورد اشاره را به روش اجماع، بدون رایگیری، تایید کرد.
ایران نیز که دشمن شماره یک اسرائیل محسوب میشود از این قطعنامه اعلام برائت کرد و اسرائیل را متهم ساخت که «از قربانیان جنگ جهانی دوم و یهودیان به عنوان توجیهی برای اقدامات خود... علیه مردم فلسطین و مردمان کشورهای همسایه بهره میبرد».
شعار مالباختگان و سهامداران بورس مقابل مجلس:
«رئیسیِ دروغگو»، «دولت مردمفریب» شماری از سهامداران و مالباختگان بازار بورس در ایران روز پنجشنبه، ۳۰ دیماه، با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی، دولت، مجلس و شخص ابراهیم رئیسی را «دروغگو» خطاب کردند.
در ویدئوهایی که از این تجمع در شبکههای اجتماعی منتشر شده، معترضان شعار میدهند: «رئیسی، دروغگو، دروغگو»، «وعده انتخابی، دروغگو، دروغگو»، «وعدههای سهروزه، پول ملت میسوزه» و «مرگ بر این دولت مردمفریب.»
تجمعکنندگان که در ویدئوهای منتشرشده، تعداد قابل توجهی به نظر میرسند در عین حال شعار میدادند که در حکومت «عدل علی»، «این همه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی.»
دستمزد هیچ کارگری نباید کمتر از ۱۶ میلیون باشد اولین حرف ما کارگران اینست که ما برده نیستیم که از بالای سرمان در مورد نرخ مزدمان تصمیم گیری شود و شورایعالی کار و نمایندگان منتخب تشکلهای دست ساز حکومت را که تحت عنوان "جامعه کارگری" در آن شرکت دارند را به رسمیت نمی شناسیم و قبول نداریم.
از سوی دیگر به نظر میرسد به جای مورد توجه قرار دادن نرخ سبد هزینه معیشت کارگران به عنوان یکی از شاخص های تعیین میزان حداقل دستمزدها، قصد دارند تا خط فقر را مبنای محاسبه دستمزد کارگران قرار دهند و تلاششان این است که این رقم را آنقدر پایین بکشند تا زمینه را برای تحمیل دستمزدهای تحقیر آمیز چندین بار زیر خط فقر فراهم کنند.
این نکته را می توان از صحبت های داریوش ابوحمزه معاون وزیر کار دریافت که علیرغم اینکه خودشان بارها از خط فقر ده و دوازده میلیونی صحبت کرده اند، اما این مقام وزارت کار معدل نرخ خط فقر را با وقاحت تمام ۴ میلیون اعلام کرده است.
|