majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

پرسش و پاسخ هایی در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی

سایت «به پیش»

مهمترين تحولی که بر روند وقايع در منطقه و کشور ما تاثير می گذارد روند کاهش نفوذ و قدرت بين المللی امريکاست. به عبارت ديگر، در دوران کاهش قدرت امريکا و سربرآوردن قدرت های تازه نفس و جديدی به سر می بريم. اين تحول از همه نظر بر زندگی تک تک مردم اثر می گذارد. گذشته از جنبه های اقتصادی و فرهنگی توجه کنيد که امريکا به سادگی از امتيازاتی که حق خود می داند عدول نخواهد کرد. سر کارآمدن ترامپ بدين معناست که امريکا با شمشير آخته از تمامی آن امتيازات دفاع می کند.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
مهرداد درویش پور

آياايران آبستن انقلاب ديگري‌ست؟

فیلم سخنرانی در کپنهاک





masoud-noghrekar5.jpg
با دکتر مسعود نقره کار

خشونت در امریکا

در قلمرو سیاست و فرهنگ
رادیو پویا




cheshmandaz-chap-engelab.jpg
برنامه ای از تلویزیون ایران انترناشنال

گروه های چپ در انقلاب ایران

میهمانان: فرزانه عظیمی، بهروز فراهانی، مهدی فتاپور، کامبیز غفوری

بخش ۱) موضع گروه‌های چپ در سال ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ چه بود؟
بخش ۲) نوع رابطه‌ی گروه‌های چپ با خمینی در زمان انقلاب چگونه بود؟
بخش ۳) تاثیر گروه‌های چپ بعد از انقلاب چه بود؟
بخش ۴) تاثیر انقلاب بر جنبش چپ‌ها در ایران چه بود؟



mohtadi.jpg
مصاحبه با عبدالله مهتدی

درباره خیزش‌های دیماه ۱۳۹۶

پرسشگر: توران همتی
سایت "به پیش"





Aliasghar-Salimi2.jpg
گفتگوی کیانوش توکلی با اصغر سليمي

در باره شعار ملي ايرانيان و گذار از دولت ديني

سایت ایران گلوبال





reza-alavi3.jpg
رضا علوی

سرنوشت حکومت اسلامی

درآشیانه اندیشه ها
تلویزیون اندیشه





Babak-Mina.jpg
سخنرانی آقای بابک مینا درباره

رژیم دموکراتیک چیست؟

فیلمبردار و تدوین کننده : فرهمند رکنی

«تامل بر روی دموکراسی گویی کاری لغو است: ما می‌دانیم دموکراسی چیست. کلمه شفاف است، کافی است آن را تلفظ کنیم تا معنایش را دریابیم. اما آیا به راستی چنین است؟ کافی است دموکراسی را به پرسش بگیریم تا از ما روی برتابد و محجوب شود. تعبیر «رژیم دموکراتیک» اشاره‌ای است به هستی سیاسی انسان معاصر، و درست به همین دلیل برای شناخت وضعیت انسان معاصر باید از «رژیم دموکراتیک» بپرسیم



mize-gerd2-bepish.jpg

پیرامون خیزش اعتراضی مردم و عدالت اجتماعی

گرداننده میزگرد: توران همتی
شرکت‌کنندگان:
مصطفی مدنی، عضو هیئت هماهنگی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران – طرفداران وحدت
بهزاد کریمی، فعال سیاسی
بهروز خلیق، مسؤل هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت





naghi-hamidian2.jpg
مصاحبه به پيش با نقی حميديان پيرامون وحدت سه جريان

جامعه ایران به وجود اپوزیسیون چپ همیشه نیازمند است!

وحدت سه جریان می تواند در میان بخشی از طیف چپ نقطه امیدی باشد

باید برای خودمان این مساله را حل کنیم که وحدت حزبی قبل از هرچیز وحدت سیاسی و پیرامون اهداف و برنامه سیاسی مشخص است. این که در نهایت به کجا خواهیم رسید البته مهم است ولی چرا باید در وحدت عمل سیاسی ما چنان نقش بازی کند که نشود با هم همکاری متحدانه و عمل مشترک داشت؟ به گمان من هیچ حزبی ابدی نیست و به طور قطع بدون تغییر و تحول گاه بزرگ و عظیم هم باقی نخواهد ماند. احزاب پدیده‌‫های اجتماعی هستند و می‫توانند تغییر کنند و به چیز دیگری تبدیل شوند نمونه‫های آن کم نیستند.



Hasan-Hesam02.jpg
حسن حسام

چپ انقلابی ، ویژگی وچشم انداز جنبش دیماه را چه می‌داند؟

علی دماوندی در گفتگو با حسن حسام در سالگرد انقلاب ۵۷، ویژیگهای مشترک انقلاب ۵۷ وجنبش دیماه مردمانُ به شعارها ومطالبات آزادی واستقلال وعدالت را به بحث میگذاردند ودر باره مواضع اعتدالگرایان واصلاح طلبان ، نامه های تاجزاده ومخلباف ومهدی کروبی ودلایل آن، به چگونگی ادامه جنبش دیماه وپیوند آن با جنبش مطالباتی کارگران وزحمتکشان وچشم اندازهای روبرو ووظایف نیروی چپ گفتگو میکنند.



charle-henry-de.fouchecour.jpg

آشنائی با استاد شارل- هانری دو فوشه کور(۱) مترجمِ "مقالات" شمس تبریز

فیلمبردار و تدوین کننده : فرهمند رکنی

شارل- هانری دو فوشه کور در سال ۱۹۲۵ در شهر رباط در مراکش پای به عرصه ی وجود گذاشت و هفده سال نخست زندگی خویش را در همین شهر سپری کرد. استاد فوشه کور در رباط به مدارس فرانسوی رفت و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در این مدارس به فرجام رساند. الجزایر، مراکش و تونس در آن زمان مسعمره و جزئی از خاک این کشور محسوب می شدند. استاد فوشه کور در هفده سالگی از رباط به تونس رفت و سه سال تمام در یک صومعه ی راهبان مسیحی در این سرزمین به فراگیری الهیّات پرداخت.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

به رغم مشکلات گسترده تر زنان ایران، حجاب نماد مهمی است!

گفتگوی روزنامه دانگنز نی هتر با مهرداد درویش پور و میترا پور شجری

از طریق رسانه های مجازی و فیس بوک می توان دریافت که خیل عظیمی خوشحال شدند. این اقدام به ویژه جنبش زنان را به تحسین واداشت. این تصویر ارزش های حکومت اسلامی را به چالش کشیده است. علاوه برآن این اقدام تنها یک پیام سلبی در ابراز مخالفت نیست، بلکه یک پیام مثبت و ایجابی را هم در بر دارد: این علامتی در راستاری برابری جنسیتی و سکولاریسم است که سمپاتی جهانی بیشتری می آفریند. و بالاخره آن که هرچه هرچه زنان بیشتر دراین جنبش ها شرکت یابند، احتمال تدوام مسالمت جویانه آن گسترده تر است.



chap_0.png
گفتگوی "به پيش" با سهراب مبشری

جامعه ایران تشنه نیروی چپ دموکرات و سوسياليستی است!

یکی از مهمترین وظایف تشکل واحدی که امیدوارم در کنگره پیش رو ایجاد شود، مراجعه به سایر نیروهای چپ است که با تشکل جدید اشتراکات نظری و سیاسی بسیار دارند. اگر وحدت تشکیلاتی با این نیروها میسر نیست، جبهه مشترک چپ که قابل تصور است. هیچ توجیهی وجود ندارد که مثلا اختلاف بر سر «مرحله انقلاب» مانع همکاری جبهه ای نیروهای چپ شود. چپی که معتقد است همین امروز باید برای انقلاب سوسیالیستی مبارزه کرد می تواند با نیروهایی ائتلاف کند که در همه مطالبات امروزی و فوری با آنها اشتراک دارد. تشکل جدید باید بکوشد نیروهای دیگر چپ را در مورد ضرورت یک جبهه نیرومند چپ مجاب کند. تشکیل چنین جبهه ای وظیفه مبرم چپ ها و پاسخ به ضرورتی است که قیام زحمتکشان و فرودستان در ایران آن را به ضرورتی حیاتی تبدیل کرده است.