new/koshtare-khoramshahr02.jpg
جمعی از فعالان مترقی عرب اهواز (عاتق)

بزرگداشت قربانیان کشتار چهارشنبه سیاه محمره (خرمشهر) سال ۵۸

از زمان وقوع آن کشتار و گذشت چهار دهه از تأسیس جمهوری اسلامی، نظام همچنان مرتکب اعمال قتل، شکنجه و اعدام در سراسر ایران می شود. نظام همان استراتژی، رویکرد فاشیستی و سیاست سرکوبگرانه را علیه همه مردم و ملیت های ايران دنبال می کند.
اما همه اینها عزم و اراده توده های مردم را سست نکرده است. مردم ایران با گرایش های مختلف سیاسی، احزاب و تشکل ها و جریان ها همچنان به مبارزه خود علیه نظام ولایت فقیه ادامه می دهند. خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» به پیشتازی زنان قهرمان کشور که پس از قتل ژینا مهسا امینی آغاز شد و در آن همه اقشار جامعه مشارکت داشته اند یکی از سلسله قیام های مردمی که دیر یا زود منجر به ایجاد تغییرات انقلابی خواهد شد.



new/eadam-aleihe-eadam1.jpg
چند پرسش از ناصر مهاجر درباره‌ی اعدام :

«امروز در موقعیتی هستیم که می‌توانیم یک کمپین جهانی جدی به راه اندازیم»

ه باور من، در این دوران گذار، برای پیشگیری از اعدام هر آن که به این مجازات بی‌رحمانه محکوم می‌شود، باید شکل‌های گوناگون مبارزه را به کار گرفت. به یک شکل مبارزه نباید بسنده کرد. هیچ شکلی را نباید مطلق کرد و شکل‌های دیگر را تخطئه. وانگهی باید با سعه ی صدر به روش ها و منش های گوناگون کنشگری روبروشویم. هر کس، هر کاری را که از دستش ساخته است، باید انجام دهد. باید فضایی ساخت که هر کس متناسب با توان و امکاناتش دست به کار شود. پذیرش و احترام به گوناگونی راه ها و روش ها، امروز بیش از همیشه مهم است. اما نباید از دیده دور داشت اهمیت یک کارزار جهانی را برای رسیدن به هدف که همانا نجات جان « زندانی وجدان»‌ است. در موقعیتی هستیم که می‌توانیم یک کمپین جهانی جدی به راه اندازیم.



س. حمیدی

خبرگزاری میزان یا همان اعدام پرس

این روزها سایت خبرگزاری میزان بیش از هر زمانی فعال شده است تا از اعلام اعدام‌های حکومت چیزی فرونگذارند. خبر اعدام ها را نخست میزان می‌نویسد و سپس سایت‌های همشهری، خبرگزاری فارس، تسنیم، ایران، جوان و کیهان شریعتمداری به ماله‌کشی و فرآوری اصل خبر می‌پردازند. مواد‌فروشی، جاسوسی، تجزیه‌طلبی و مفسد اقتصادی شناسه‌هایی هستند که همه‌ی آن‌ها را برای اعدامیان به کار می‌گیرند. لابد به گمان ایشان پس از اعدام سر و کله‌ی هیچ موادفروش یا جاسوس و مفسد اقتصادی در این ام‌القرای جهان اسلام پیدا نخواهد شد. اما در هفته‌های اخیر موضوع اعدام‌های حکومت حدت و شدت بیشتری به خود گرفته‌است.



new/ghatle-hokumati-m-jame01.jpg
شهاب میرزایی

اعتراضات ایران و «قتل حکومتی»؛ «تیراندازی به چشم از یک متری»

بی‌بی‌سی

چند دقیقه بعد دوباره رفتم بالا دیدم که هیچ کس روی پشت بام نیست جز شوهرمن که کف زمین پشت بام افتاده. دستم را روی سینه‌اش گذاشتم، صدایش کردم، جواب نداد. بدنش گرم بود، گفتم شکر خدا زنده است که یک دفعه دیدم پشت سرش پر از خون است. تازه صورتش را دیدم. به چشم او شلیک شده بود.»
این روایت مریم جعفری، همسر محمد جامه بزرگ است که به هنگام قتل در اتاق خانه خودش حبس شده بود و پس از رفتن ماموران به بالای جسد همسر خود می‌رود.



new/farkhonde-azami1.jpg
گفت‌وگو با فرخنده اعظمی

شکنجه در ساواک؛ «برای ثبت در تاریخ روایت می‌کنم»

فرخنده اعظمی روایت می‌کند وقتی که بازداشت شد دو مامور ساواک به شدت او را مورد ضرب و شتم قرار دادند. در آن حالی یکی از آنها سعی می‌کرد جلوی دهانش را بگیرد تا صدای فریادهای او هنگام شلاق زدن بیرون نرود. او می‌گوید درد شلاق به کف پا چنان زیاد بود که دچار تشنج شد، به همین خاطر او را از تخت باز کردند، کمی به او آب دادند و دوباره به تخت بستند و شروع به شلاق زدن کردند.
فرخنده اعظمی تنها ۲۲ سال داشت و تازه از سفر ماه عسل برگشته بود که همراه با همسرش توکل اسدیان به دست ساواک بازداشت شد.