new/kanoon-vokal-fa1.jpg

طرح تحقیق و تفحص حکومت از کانون‌های وکلای ایران ادامه سرکوب سیستماتیک وکلا و نابودی کامل استقلال کانون وکلاست

تصویب طرح تحقیق و تفحص از عملکرد کانون‌های وکلای دادگستری و نیز اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در مجلس شورای اسلامی، اقدامی آشکار در جهت اعمال فشار همه‌جانبه علیه وکلای مستقل در ایران است که پس از خیزش سراسری مردم و سرکوب وحشیانه حاکمیت، در صف اول دفاع از مبارزان و مجروحان و دادخواهان بوده‌اند. این طرح به مقامات و نهادهای قضایی و امنیتی اجازه می‌دهد تا در پوشش قانون و به نام نظارت، در جزئی‌ترین بخش‌های کانون‌های وکلای دادگستری دخالت کنند. از جمله «بررسی صلاحیت قانونی» وکلای عضو کانون‌های وکلای دادگستری که می‌تواند زمینه را برای ممنوع‌الکار شدن بسیاری از وکلای مستقل را فراهم کند.



new/Monireh-Baradaran1.jpg
منیره برادران

تولد نمادی دیگر؛ آرامستان آیچی آرام نمی‌گیرد

شاید طعن تاریخ است که حکومتی که در گورستان با سخنان خمینی پایه گذاشته شد، در گورستانی دیگر پایه‌هایش به لرزه درآمده است؛ در آیچی سقز. شعار "ژن، ژیان، ئازادی" در ایران از آن آرامستان زاده شد.
خاکسپاری مهسا ژینا امینی به یک رخداد تبدیل شد. تصویر مهسای در کما بار معنایی بزرگی داشت. این پیکر زخم‌خورده از خشونت گشت ارشاد نماد مجموعه بدن‌های زنانی بود که در بیش از چهار دهه گذشته مورد آسیب و تعرض حکومت واقع شده بودند. آن درد تازیانه و تبعیض‌ها بود که خاکسپاری مهسا ژینا را به یک رخداد تبدیل کرد.



new/mortazavi-zanjani1.jpg
آیدا قجر در گفت‌وگو با ناصر مهاجر و رضا معینی

به رسمیت شناختن جنایت؛
گفته‌های مرتضوی‌زنجانی درباره کشتار ۶۷

نخستین مقام حکومتی که از درون جمهوری اسلامی به اعدام هزاران زندانی سیاسی در تابستان ۶۷ شهادت داد، «آیت‌الله حسینعلی منتظری» قائم مقام وقت «روح‌الله خمینی» امضاکننده حکم کشتار دسته‌جمعی آن هزاران جان جوان بود. حالا، یک چهره حکومتی دیگر، «حسین مرتضوی زنجانی» رئيس آن زمان زندان اوین و پیش از آن زندان گوهردشت است که در تاریخ ۵ تا ۹ خرداد، در چند جلسه برنامه کلاب‌هاوس درباره کشتار تابستان ۶۷ اظهار اطلاع می‌کند و اظهارتش برای چند روز به بحث رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبدیل می‌شود.