logo





شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

فراخوان برای همکاری و اتحاد نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات

ضرورت همکاری بين
نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات و دين‏مداران دمکرات

پنجشنبه ۸ بهمن ۱۳۸۸ - ۲۸ ژانويه ۲۰۱۰

در جنبش اعتراضی نيروهای گوناگون با گرايش‏های مختلف فکری ـ سياسی حضور دارند. جمهوريخواهان سکولار و دمکرات و دين‏مداران دمکرات، دو نيروی عمده اين جنبش هستند. اين دو نيرو در همکاری با هم قادر خواهند شد که در تداوم و گسترش جنبش نقش موثرتری ايفا کنند و آينده کشور را مشترکا پی‏ بريزند. از اين‏رو شکل‏گيری مناسبات دوستانه بين دو نيرو و همکاری آن‏ها برای جنبش اعتراضی و گذر از استبداد به دمکراسی در کشور ما از اهميت زيادی برخوردار است. جنبش اعتراضی فضای مساعدی را برای نزديکی و همکاری بين نيروهای سياسی فراهم آورده و نگرش "خودی" و "غيرخودی" در بين آن‏ها را تضعيف کرده است.
مناسبات دوستانه و همکاری بين اين‏ دو نيرو به منزله دنباله روی يک نيرو از نيروی ديگر و يا حمايت يکجانبه و يا در سايه بردن هويت ديگری نيست. در عين حال همکاری دو نيرو به معنی حل شدن اين دو نيرو در يک تشکل واحد هم نيست. اين دو نيرو می‏توانند با حفظ هويت، برنامه و تشکل خود حول پلاتفرم مشترک وارد گفتگو و همکاری شوند.
نيروی جمهویخواه سکولار و دمکرات نيروی وسيع در جامعه ما است. گفتمان دمکراسی و روند سکولاريزاسيون در کشور ما با وجود تسلط استبداد دينی و تلفيق دين و دولت، به دلايل متعدد از جمله دگرگونی ساختارهای جامعه در حوزه‏های مختلف در طی دو دهه با آهنگ شتابان پيش رفته است. اين امر را می‏توان در تغيير بسياری از باورها، ارزش‏ها و هنجارها در رفتار روزمره مردم به ويژه جوانان، زنان و طبقه متوسط جديد مشاهده کرد.
گفتمان دمکراسی و سکولاريسم از انتخابات ۲۲ خرداد به اين سو به يک جنبش اجتماعی فراروئيده است. جوانان و زنان نيروی غالب جنبش اعتراضی را تشکيل می‏دهند. آنان با حضور خود، مهر دمکراسی و سکولاريسم را بر جنبش سبز زده‏اند. مقايسه شعارهای انقلاب بهمن با جنبش اعتراضی به وجه بارزی اين موضوع را آشکار می‏سازد. اين جنبش دين‏ستيز نيست و شعارهای آن عليه علی خامنه‏ای و ولايت مطلقه فقيه، ناظر بر رفع آن ساختار سياسی است که تاروپود آن با تبعيض و استبداد دينی سرشته شده است.
نيروی جمهوريخواه سکولار و دمکرات بمثابه یکی از نیروهای عمده جنبش سبز، با تمام توان در داخل و خارج از کشور در اين جنبش شرکت کرده است. تعداد زيادی از قربانيان جنبش، به اين نيرو تعلق دارند. ولی صدای اين نيرو از يک سو به خاطر سرکوب رژيم در طی سه دهه گذشته و از سوی ديگر به جهت پراکندگی، در جنبش اعتراضی طنين‏انداز نيست.
نيروی جمهوريخواه سکولار و دمکرات در صورت اتحاد قادر خواهد شد که در حد وزن خود در جنبش موثر افتد.
برامد نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات با پلاتفرم خود به معنی شکاف انداختن در جنبش سبز و يا تضعيف آن نيست. برآمد نیروی جمهوريخواه سکولار و دمکرات، نه تنها تولید پلاتفرم مشترک برای جنبش اعتراضی را منتفی نمی‏سازد بلکه همچون بازتابی از طیف‏وارگی جنبش سبز، راه را برای استخراج مشترکات از همه پلاتفرم‏های متعلق به نیروهای جنبش می‏گشاید. هیچ کس نماینده کس دیگری در این جنبش نیست اما سرنوشت هیچکس نیز جدا از سرنوشت آن دیگری نمی باشد.

پلاتفرم پيشنهادی ما برای همکاری و اتحاد نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات

نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات می‏توانند حول پلاتفرم به همکاری و اتحاد به نشينند. خطوط پيشنهادی ما برای مبنا قرار گرفتن توافق‏ها در يک پلاتفرم، چنين است:
۱. جايگزينی ساختار دمکراتيک سياسی غيرمتمرکز به جای ساختار سياسی مبتنی بر ولايت فقيه
۲. جدائی دين از دولت و از فرآيندهای حقوقی و فرهنگی
۳. غلبه بر هرگونه تبعیض و تامين حقوق بشر
تبعیض مسئله جدی کشور ما است. ما براین باوریم که تمام شهروندان بدون استثنا از حقوق برابر در مقابل قانون برخوردارند و هیچ فردی نباید به خاطر جنسیت، نژاد، مليت و قوم، عقیده و ایمان، باورهای مذهبی یا سیاسی از امتیازی برخوردار و یا محروم شود. ما بر برابر حقوقی شهروندان و اجرای بی‏خدشه حقوق بشر که در اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق‏های دوگانه، کنوانسیون‏ها و پروتکل‏های الحاقی آن‏ها بازتاب یافته است، تاکید داریم و بر این پایه معتقدیم باید کلیه قوانین تبعیض‏آمیز و مغایر با حقوق و آزادی‏های فردی و اجتماعی و حقوق بشر لغو و دولت از دخالت در زندگی خصوصی شهروندان منع شود.
۴. لغو کليه قوانين ضدزن و تامين برابر حقوقی زن و مرد
۵. لغو هر گونه ستم و تبعیض ملی ـ قومی در کشور و تامین حقوق ملی ـ قومی و تحقق حق اداره امور مردم در مناطق.
۶. آزادی بدون قيد و شرط زندانيان سياسی و عقيدتی و تحت پيگرد قرار دادن آمران و عاملين سرکوب، شکنجه، تجاوز و کشتار مردم، ممنوعیت هر گونه شکنجه و الغای مجازات اعدام.
۷. آزادی فعاليت احزاب و سازمان‏های سياسی، سنديکا و اتحاديه های کارگری، تشکل‏های مستقل زنان، تشکل‏های دانشجوئی و صنفی و سازمان‏های غيردولتی.
۸. تامين آزادی رسانه‏ها و گردش اطلاعات و حق دسترسی مردم به اطلاعات.
۹. تامين آزادی عقیده، بیان، مذهب، هنر، ادبیات، برگزاری اجتماعات و تظاهرات.
۱۰. پايان دادن به مداخله سپاه پاسداران در حوزه سياست، اقتصاد، فرهنگ و سياست‏های کلان کشور.
۱۱. برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه و دمکراتيک با مشارکت تمام گرايش‏های فکری ـ سياسی و نظارت نهادهای بين المللی.
۱۲. خاتمه دادن به سياست‏های ماجراجویانه در منطقه و جهان، رويکرد به سياست تشنج زدائی و اتخاذ سیاست خارجی مبتنی بر منافع ملی.
به باور ما انتخابات آزاد، عادلانه و دمکراتيک جايگاه ويژه‏ای در پلاتفرم مشترک نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات دارد. تامين پيش شرط های انتخابات آزاد و برگزاری آن می‏تواند راه را برای تحقق ساير وجوه پلاتفرم اين نيروها باز کند.

نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات!

ضرورت‏های جنبش اعتراضی ايجاب می‏کند که نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات حول پلاتفرم مشترک متحد شوند و با پلاتفرم خود وارد گفتگو با ساير مولفه های جنبش اعتراضی گردند. نبايد اين فرصت را از دست داد و نياز جنبش را بی‏پاسخ گذاشت.
ما از نيروهای جمهوريخواه سکولار و دمکرات به ويژه از سازمان‏های سياسی سکولار و دمکرات دعوت می‏کنيم که بر تلاش های خود برای همکاری بيفزايند و بر حول اشتراکات گرد آيند. ما دست همکاری و همراهی خود را به سوی همه تشکل های دمکراتیکی که یار و یاور صمیمی جنبش سبز هستند و نیز رو به همه فعالان منفرد سیاسی که دلشان برای پیروزی این جنبش می‏تپد، دراز می‏کنیم.
ما به نوبه خود در اين زمينه ها تلاش خواهيم کرد و ابتکارات خودمان را با ديگران در ميان خواهيم گذاشت.

شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
۸ بهمن ۱۳۸۸(۲۸ ژانويه ۲۰۱۰)

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد