logo





هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

معلمان زندانی را آزاد کنيد!
ما خواهان تامين مطالبات معلمان هستيم!

١٣ مهر (٥ اکتبر)، روز جهانی معلم گرامی باد!

شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۳ اکتبر ۲۰۱۵

aksariat.jpg
١٣ مهر (٥ اکتبر) روز جهانی معلم است. "یونسکو" اين روز را به عنوان روز جهانی معلم نام گذاری کرده است. در این روز دولت ها، جامعه مدنی، رسانه ها و خانواده ها از معلمان به خاطرنقش ارزندە ای کە در آموزش کودکان، نوجوانان و جوانان دارند، تجلیل و تقدیر می کنند و شأن و منزلت آن  ها را پاس می دارند. در کشور ما به جای برگزاری روز معلم در ١٣ مهر، روز ترور مرتضی مطهری به عنوان روز معلم انتخاب شده است؛ انتخابی که مبين برخورد ايدئولوژيک جمهوری اسلامی به امر آموزش است.

جمهوری اسلامی نسبت به امر آموزش به شدت حساس است و برای اشاعه فرهنگ ارتجاعی در ميان دانش آموزان، سرمايه گذاری سنگين کرده است. گردانندگان جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب بهمن به تصفيه گسترده در وزارت آموزش و پرورش به ويژه در بين معلمان دست زدند، معلمان دگرانديش را تصفيه و سرکوب کردند، عناصر تاريک انديش را در راس وزارتخانه گماشتند و معلمان را از انواع صافی ها گذراندند به اين اميد که معلمان از صافی گذشته، نسلی را مطابق الگوهای نظام، آموزش و پرورش خواهند داد. اما نه نسل جديد با الگوهای حکومت پرورش يافت و نه معلمان "خودی" در آمدند.

معلمان در طی دهه های گذشته تبعيضات را لمس کردند، به ناکارائی سيستم آموزشی پی بردند، تحريف تاريخ ايران، رواج مطالب خرافی، ضديت با بی طرفی علمی حتی در علوم طبيعی و حذف چهره های شاخص ادبيات ايران از کتاب های درسی را به چشم ديدند. آن ها از يکسو شاهد ثروت اندوزی ها، غارت گری ها و فساد حکومتگران بودند و از سوی ديگر تورم و فقر، افت مداوم سطح زندگی و کوچکتر شدن سفره شان را با گوشت و پوست خود لمس  کردند. اکثر معلمان کشور، زندگی فلاکت باری دارند. آن ها مجبور می شوند که به شغل دوم روی بيآورند.

اين وضعيت موجب شده است که معلمان به اعتراض برخيزند، مطالبات شان را مطرح کنند، با تشکيل سازمان های صنفی به طور سازمان يافته عليه تبعيض، زورگوئی و پايمال سازی حقوق شان به مبارزه برخيزند. آن ها در سال های گذشته بارها اعتصاب کردند، دست به تجمع زدند، در مقابل مجلس گرد آمدند و اعتراض به حق خود را به گوش مسئولين رساندند. معلمان در سال های اول انقلاب دارای تشکل های صنفی مستقل و قدرتمندی بودند. حکومت سازمان های صنفی معلمان را منحل کرد. اما آن ها به رغم موانع بسيار، سازمان های صنفی جديدی را در دهه های بعد تشکيل دادند و به شکل سازمان يافته مبارزه را ادامه دادند.

مطالبات معلمان صنفی است و حکومتگران به جای پاسخ به مطالبات صنفی معلمان و کوشش برای بهتر کردن شرایط دشوار شغلی و معیشتی آن ها، به تهديد، اخراج، دستگيری، محکوميت و زندان متوسل شدند. تا کنون ده ها معلم به خاطر فعالیت های صنفی بە زندان افتاده، صدها نفر از کار اخراج و شمار زیادی بە تبعید فرستادە شدەاند.

حکومت ايران بر اين تصور است که با سرکوب، معلمان را مجبور خواهد کرد از طرح خواستەهايشان منصرف شوند. ولی همان گونە کە در آخرین بیانیە کانون صنفی معلمان بە مناسبت آغاز سال تحصیلی آمده است، معلمان و تشکل های آن ها قصد ندارند از خواستە هایشان دست بکشند. دستگيری رهبران تشکل های صنفی معلمان و به اسارت کشيدن آن ها، بر عزم معلمان برای ادامه مبارزه افزوده است.

رهبران کانون صنفی معلمان در کنار فعالين سياسی، مدنی، کارگری و روزنامه نگاران، زندان های جمهوری اسلامی را تجربه می کنند. اسماعیل عبدی دبیر کل این سازمان، ‌علی اکبر باغانی و رسول بداقی دیگر اعضای این کانون صنفی به اتهام‌های امنیتی در زندان به سر می‌برند. رسول بداقی کە مدت محکومیت ٦ سالەاش چندی پیش تمام شدە بود، دوبارە بە ٣ سال زندان دیگر محکوم شدە است. اخيرا تعداد دیگری از رهبران کانون صنفی معلمان، محمدرضا نیک نژاد، مهدی بهلولی و محمود هاشمی را بە خاطر فعالیت های صنفی زندانی کرده اند (در روز های گذشته محمدرضا نیک نژاد و مهدی بهلولی با وثيقه آزاد شدند).

حسن روحانی در انتخابات سال ٩٢ وعده داد که تشکل های مدنی و صنفی را به رسميت خواهد شناخت، زندانیان سیاسی از جمله معلمان زندانی را آزاد خواهد کرد و به مطالبات معلمان پاسخ مثبت خواهد داد. با اين وعده ها، کانون صنفی معلمان از روحانی حمایت کرد. اما هنوز اين وعده ها تحقق نيافته اند و سرکوب اعتراضات معلمان تداوم پيدا کرده است. در سرکوب اعتراضات معلمان  سازمان اطلاعات سپاه، حراست وزارت آموزش و پرورش و قوه قضائيه نقش اصلی را دارند و وزارت اطلاعات هم با آن ها همراهی می کند. تا کنون حسن روحانی نه مانع وزارت اطلاعات شده و نه تشکل صنفی معلمان را به رسميت شناخته است.

بازداشت و محکوم کردن رهبران کانون صنفی معلمان ایران، مغاير حقوق شهروندی، خلف وعده های انتخاباتی و به زيان امر آموزش در کشور است. ما سرکوب اعتراضات مدنی و مسالمت آميز معلمان را محکوم می کنيم و خواهان لغو احکام ظالمانه، آزادی کلیە فعالین صنفی و سندیکایی و رعایت اکید حق تشکل معلمان هستيم. لازم است دولت روحانی تشکل های مستقل معلمان را به رسميت بشناسد و با نمايندگان آن ها به گفتگو بنشيند.

اعتراضات معلمان، مطالبه محور است و خصلت صنفی دارد. رفع تبعیض میان حقوق و مزایای معلمان با سایر کارمندان ادارات دولتی، تامین عدالت آموزشی و امکانات روزآمد برای دانش آموزان، بەرسمیت شناختن حق تشکل، آزادی معلمان زندانی و پایان دادن بە خصوصی سازی مراکز آموزشی، عمدەترین مطالبات معلمان است.

ما روز جهانی معلم را بە همە معلمان کشورمان تبریک می گوئیم و از مطالبات و مبارزات معلمان برای بهبود شرایط معیشتی و شغلی، دمکراتیزە و كارآمد کردن امر آموزش، آزادی معلمان زندانی و از تجمع اعتراضی معلمان به به مناسبت روز معلم حمايت می کنيم. ما از کارگران و سایر مزدبگیران می خواهیم کە در این شرایط دشوار از مبارزات مـعلمان به اشکال مقتضی حمايت کرده و به خانوادە معلمان زندانی کمک کنند.

ضرورت دگرگونی امر آموزش

يکی از خواست های معلمان دگرگونی امر آموزش است. ما هم براين امر تاکيد داريم. بدون دگرگونی امر آموزش، کشور ما قادر نخواهد شد که به توسعه پايدار دست يابد و در رديف کشورهای پيشرفته قرار گيرد. ما برخطوط کلی در امر آموزش که برگرقته از برنامه سازمان ما است، تاکيد داريم. به نظر ما لازمست:
- بودجه سالانه دولت، از جمله با تقویت بنیادین بودجۀ آموزش و با محدود کردن بودجه های نظامی، امنیتی و ایدئولوژیک، دگرگون شود.
ـ امر آموزش از دین تفکیک شود، تدریس اجباری دروس مذهبی در کلیه موسسات آموزشی لغو گردد و تبعیض برپایه جنسیت، زبان، عقیده و مذهب برچیده شود.
ـ نظام آموزشی به گونه ای اصلاح شود که فرهنگ انسان‏دوستی، پایبندی به حقوق بشر، برابر حقوقی زن و مرد و تفکر علمی را اشاعه دهد. کلیه مطالب ضدعلمی و خرافی باید از کتاب‏های آموزشی حذف شود.
ـ نظام آموزشی باید به نیازهای اقتصاد صنعتی و اقتصاد دانش محور پاسخ گوید. فراگیری و آموزش کامپیوتری در همه سطوح می‌بایست دنبال شود.
ـ دولت باید تشویق‌ها و تمهیدات مناسب و کافى براى تحصیل دختران و پسران را تا بالاترین سطوح تحصیلى فراهم نماید. آموزش همگانى رایگان تا پایان دوره متوسطه اجبارى گردد.
ـ نظام آموزشی باید جوانان اعم از زن و مرد را برای ورود به بازار کار آماده کند و نظام اموزش تخصصی کشور برپایه آموزش‏های فنی ـ حرفه‏ای کاربردی پی‏ریزی گردد. موسسات تحقیقاتی کاربردی دایر و به کار پژوهشی بپردازد و اطلاعات علمی و فنی را تهیه نماید.
ـ برای جلوگیری از فرار مغزها و جلب و جذب متخصصین ایرانی مقیم خارج از کشور برنامه‏ریزی شود. برای تامین زندگی معلمان بودجه لازم اختصاص داده شود.
ـ برنامه ریزی و ایجاد مکانیزم های لازم برای حمایت از استعدادهای درخشان و نخبگان به عمل آید.
ـ دانش آموزان از طریق تشکل‏های مستقل خود در عرصه‏های مرتبط با امر آموزش مشارکت داده شوند.

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

١١ مهرماه ١٣٩٤ (٣ سپتامبر ٢٠١٥)



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد