اردلان شکرآبی اين روزها برای ورود به پارلمان اروپا فعاليت میکند. در صورتی که موفق شود نخستين ايرانیای خواهد بود که در طول تاريخ شکلگيری اتحاديه اروپا، شانس اين را پيدا کرده که به نوعی نه تنها عنوان نمايندهی مردم سوئد بلکه به عنوان نمايندهی مردم ايران در پارلمان آن راه پيدا کند. | |
اردلان شکرآبی، حقوقدانِ ايرانی تبار و فعال حقوق بشر، نامزد اتخابات پارلمان اروپا در کشور سوئد در سال ۲۰۰۹ شده است.
اردلان شکرآبی، ۳۱ ساله و کارشناس رشته حقوق است. او ۲۰ سال است که در سوئد زندگی میکند و يکی از اعضای فعال حزب سوسيالدموکراتها است. اين جوان علاقهمند به مسائل سياسی و حقوق بشری، بيش از ۱۵ سال است که در حزب سوسيال دموکرات فعاليت میکند و تا چندی پيش نيز رئيس سازمان جوانان سوسيال دموکرات سوئد بود.
اردلان شکرآبی اين روزها برای ورود به پارلمان اروپا فعاليت میکند. در صورتی که موفق شود نخستين ايرانیای خواهد بود که در طول تاريخ شکلگيری اتحاديه اروپا، شانس اين را پيدا کرده که به نوعی نه تنها عنوان نمايندهی مردم سوئد بلکه به عنوان نمايندهی مردم ايران در پارلمان آن راه پيدا کند.
انتخابات پارلمان اروپا به زودی و در تاريخ ۷ ماه ژوئن در سوئد برگزار میشود و با مشارکت و رای ايرانيان در سوئد، اردلان میتواند نماينده و صدای اعتراض ايرانيان به وضعيت بحرانی حقوق بشر در ايران باشد.
مبارزه با تبعيض نژادی، تاکيد بر ضرورت توجه بيشتر پارلمان اروپا به مسائل حقوق بشر در خاورميانه و مسئلهی وامهای غيرجدی برخی از شرکتها از جمله وامِ sms که منجر به مشکلاتی برای جوانان سوئد میشود، از جمله برنامههای اردلان شکرابی، در پارلمان اتحاديه اروپاست.
نام اين جوان فعال ايرانی در رديف هشتم فهرست نامزدهای حزب سوسيالدموکرات قرار گرفته است.
متاسفانه بسياری از شهروندان سوئدی و به ويژه شهروندان خارجیتبار نسبت به انتخابات پارلمان اتحاديه اروپا بیاعتنا هستند و همين باعث نفوذ احزاب بيگانهستيز در اين پارلمان میشود. در صورتی که نخستين پيامدهای منفی چنين نفوذی متوجه همان خارجیها و در اينجا ما ايرانيان میشود.
ايرانيان ساکن در سوئد، در پی درکِ ضرورت شرکت در اين انتخابات و به عبارتی جدی گرفتن آن، میتوانند با ضربدر زدن در مقابل نام اردلان شکرآبی در رديف هشتمِ برگههای انتخاباتی، گامی برای موفقيت اين جوان معترض به سياستهای حکومت اسلامی بردارند.
ايرانيان، با موفقيت جوانهايی چون اردلان شکرآبی میتوانند صدای اعتراض خود را نسبت به اختناق روز افزون در ايران، بلندتر کنند.
اردلان شکرآبی اگرچه در سال ۱۳۵۷ خورشيدی در انگلستان متولد شد، اما دوران نوجوانی خود را در شهرستان شهريار در جنوب غربی استان تهران گذرانيد. به اين دليل که خانواده او پس از پيروزی انقلاب ۱۳۵۷ با اميد زندگی بهتر در دامن پر مهر ايرانِ آزاد، به وطنشان برگشتند. اما چيزی نگذشت که همچون ميليونها ايرانی ديگر سرخورده شدند و در بحران و فشار سياسی و اجتماعی غرق شدند. اردلان که ۱۱ ساله شد همراه با خانوادهاش کشور ايران را ترک کرد.
او در گفت و گوهای مختلف بارها از يک خاطرهی تلخِ دوران کودکیاش سخن گفته است: صحنهی اعدام يک مرد در يکی از ميدانهای تهران. وی همچنين بارها مطرح کرده که بخشی از نوجوانیاش در ايران با احساس قوی اختناق و مشاهدهی سرکوب فراگير جوانان و روشنفکران گذشته است.
اردلان در سال ۱۳۶۸، وقتی همراه با مادرش وارد سوئد میشوند بلافاصله تقاضای پناهندگی سياسی میکنند. به گفتهی او اين تقاضا بارها و بارها مورد مخالفت ادارهی مهاجرت سوئد قرار میگيرد و او همراه با پدر و مادرش هشت ماه پس از آخرين پاسخ منفی بهصورت مخفی در سوئد زندگی میکنند. به اين ترتيب اندوه نوجوانی، مشکلات ناشی از هشت ماه زندگی دشوارِ مخفی، و همچنين آوارهگی، دريچهای میشود که او را به عالم سياست و همدلی با مردم پيوند میزند.
پارلمان اروپا، ۷۸۵ نماينده از ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا دارد. کسانی که به عنوان نمايندهی کشورهای عضو انتخاب میشوند میتوانند به مدت ۵ سال در آنجا برای تحقق برنامههای خود فعاليت کنند. سوئد ۱۹ نماينده در پارلمان اروپا دارد. اين رقم در انتخابات پيش رو به ۱۸ نماينده کاهش خواهد يافت.
برای آشنايی با ديدگاههای اردلان شکرآبی و ارتباط مستقيم با او میتوان به وب سايت انتخاباتی او يا سايت فيس بوک مراجعه کرد.
http://www.ardalan2009.se/
گروهی از ايرانيان سوسيال دموکرات استکهلم سوئد
نظرات خوانندگان:
امکان پیروزی وجود دارد مانی فرزانه 2009-05-29 19:54:37
|
چند نکته کوچک در باره ی وضعیت سوئد در ارتباط با اتحادیه اروپا ، پارلمان اروپا و اتحادیه بازار پولی اروپا «یورو» می نویسم، شاید در نشان دادن دشواری راه کمک کند و قلبا امیدوارم دوستان مقیم سوئد در این فعالیت موفق باشند.
١. رفراندوم پیوستن سوئد به اتحادیه اروپا:
در سال ١٩٩٤ مردم سوئد یک نظر خواهی - رفراندوم - برای پیوستن کشور سوئد به اتحادیه اروپا صورت گرفت و ٥١ در صد از شرکت کنندگان رای مثبت دادند و به این طریق سوئد به اتحادیه اروپا پیوست. با توجه به ٤٩ درصدر مخالفین پیوستن به اتحادیه اروپا از همان هنگام مشخص بود که نتیجه رفراندوم به خاطر دو قطب تقریبا هم قدرت یعنی موافق و مخالف پیوستن به اتحادیه اروپا ، پیشرفت کارهای مشترک برای کمک به تقویت یا اصلاح اتحادیه اروپا را کند خواهد نمود. بعدا به عوارض این پیروزی ضعیف اساره خواهد شد.
علیرغم پیروزی رفراندوم که علی القاعده باید مورد قبول و حمایت تمام احزاب پارلمانی سوئد قرار می گرفت با اعتراض جدی بعضی احزاب از جمله حزب محیط زیست و چپ سوئد قرار گرفت . در برنامه ی این دو حزب آمده است که سوئد باید اتحادیه اروپا را ترک نماید. این نکته بسیار حائز اهمیت ست و سوئد در تنظیم روابط سیاسی و تنظیم نقش اقلیت و اکثریت در فعالیت های پارلمانی و دولتی رنج می برد.
موضوع اتحادیه اروپا نمونه ی استثائی نیست بلکه در دهه ٨٠ میلادی مردم سوئد در رفراندوم دیگری خواهان بر چیده شدن نیروگاههای اتمی شدند و علیرغم اینکه طرفداران برچیده شدن نیروگاههای اتمی پیروز شدند. این رفراندوم هنوز در عمل تحقق نیافته بلکه حتی حزب سوسیال دموکرات سوئد در راستای حفظ نیروگاههای اتمی تغییر موضع داده ست. در سوئد نهادی برای پی گیری و اجرای نظرخواهی ها وجود ندارد ، با تعویض دولت ها بعداز هر انتخابات نیروهای صاحب اکثریت کرسی های پارلمان سعی میکنند مواضع خود را پیش ببرند و به لغو قوانین قبلی می پردازند..
ساختار حکومتی سوئد در برابر قدرت احزاب بسیار آسیب پذیر می باشد و در بعضی زمینه ها اصولا نهادی در ساختار حکومتی وجود ندارد و تمام فعالیت اجرائی وزیر مربوطه در مجلس صورت می گیرد. اصولا در سوئد دولت و وزرا دائما در مجلس حضور دارند. مرز وزیر و وکیل در مجلس چندان مشخص نیست. البته دارای نکات مثبت و منفی هم می باشد که در این مقوله نمی گنجد.
بعداز پیوستن سوئد به اتحادیه اروپا ، دولتهای متعدد راست و چپ در طول ١٥ سال ، آنطور که باید نتوانستند از حق پیروزی اکثریت ٥١ درصدی مردم در رفراندوم ، در برابر ٤٩ درصد مغلوب دفاع کنند تا برای همکاری و پیشرفت منافع مشترک نیروبگذارند. این شکاف ادامه یافت.
در تمام احزاب سوئد موافقان و مخالفان پوستن سوئد به اتحادیه اروپا وجود دارند و عجیب ست که کما کان، «مخالفان پیوستن » خواهان ترک سوئد از اتحادیه اروپا می باشند.
٢. انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا در سوئد:
بهمان دلایل ذکر شده در بالا ، در انتخابات پارلمان اروپا حتی آن ٥١ درصد موافق پیوستن سوئد به اتحادیه، آن طور که باید در انتخابات مربوط به پارلمان اروپا شرکت نکردند. با وجودیکه در انتخابات ادواری مجلس سوئد ٧٠ درصد از واجدین شرکت درانتخابات همیشه حضور دارند.
می توان گفت شرکت کنندگان در انتخابات پارلمان اروپا در کشور سوئد کمتر از ٢٥ درصد از واجدین شرکت در انتخابات بوده ست.
نکته ی ظریف این موضوع نقش حزب چپ و میط زیست می باشد که خواهان خروج سوئد از اتحادیه اروپا هستند ولی در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کردند و در آنجا با تشتت آرا با سایر احزاب سوئدی به فعالیت ادامه میدهند. ادامه ی اختلاف اقلیت واکثریت و نبودن قداعد بازی حتی در سوئد !.
خوشبختانه در این اواخر بعضی از رهبران حزب محیط زیست به این تناقض اذعان داشته و خواستار تغییر برنامه حزب شدند که از جمله حذف جمله ی «ترک سوئد از اتحادیه اروپا » در برمانه حزب خود می باشد.
٣. رفراندوم اتحادیه ی بازار پولی اروپا :
در این رفراندوم که چند سال پیش برگزار شد بنا بر نکات ذکر شده ،مخالفان پیوستن سوئد به اتحادیه ی اروپا ( ٤٩ در صد در سال ٩٤)
توانستند مهر خود را بر جامعه قطبی شده سوئد بکوبند و این بار با ٥٢ درصد پیروز شدند. سوئد علیرغم پیوستن به اتحادیه اروپا در سال ١٩٩٤و نشستن در پارلمان اروپا از پیوستن به اتحادیه بازار پولی « یورو » محروم شد. شکاف خود را با اتخادیه اروپا بیشتر نمود. البته انäلستان هم به بازار پولی اروپا نپیوسته !
انتخابات ٧ ژوئن پارلمان اروپا در سوئد
بر طبق اظهار نظر رسانه های سوئدی استقبال مردم نه تنها در سوئد بلکه در تمام اروپا کم فروغ ست.
احزاب سوئدی لیست کاندیداهای خود منتشر ورده و در دسترس ست و اداره ی پست پذیرش کارت های انتخاباتی را شروع کرده ست.
لیست حزب سوسیال دموکرات شامل ٣٠ کاندیدا از سراسر سوئد می باشد. سنین کاندیداها بین ٢٥ سال ( دختری خارجی تبار بنام - اوین چتین - از شهر کارگری و مهاجر نشین جنوب استکهلم - سودر تلیه - که با موسیقی به مبارزات انتخاباتی پیوسته ست ) تا ٦٢ سال می باشد .
هر رای دهنده در هر کجای سوئد که مقیم ست فقط حق دارد نام یک کاندیدا را در تعرفه علامت بزند.
مشاغل کاندیداها بشرح زیر می باشد:
- ٧ وکیل مجلس سوئد
- ٤ عضو پارلمان اروپا
- ٤ مقام کمونی سوئد
- ٦ رهبر سندیکائی سوئد
- ٩ فعال سیاسی
با این تفاصیل حضور اردلان شکرابی در ردیف ٨ لیست انتخاباتی بزرگترین حزب مردمی سوئد حکایت از نقش برجسته و موفقیت آمیز این فعال سیاسی ایرانی تبار در جامعه سوئد مینماید که رهبران حرب به آن اذعان نموده اند. با توجه به این موقعیت و پایگاه مردمی اردلان بین یاران حزبی او می توان با حوصله و کمی دقت برای پیروزی اردلان در انتخابات ، روی تقریبا بخشی از ایرانیان واجد شرائط انتخابات حساب باز کرد .
موفق باشید
مانی فرزانه - سوئد
|
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد